Nedjelja , 21.1.2018. | 21:24

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1013.6 hPa

Vlažnost

84 %

Senj

pretežno vedropretežno vedro

Temperatura

Tlak zraka

1012.5 hPa

Vlažnost

62 %

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1013.6 hPa

Vlažnost

84 %

Senj

pretežno vedropretežno vedro

Temperatura

Tlak zraka

1012.5 hPa

Vlažnost

62 %

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 14.9.2016. u 19:06
Prikaza: 892
Autor: Likaplus

Neće Stanimirović odlučivati o Vladi RH???

LS Županija : Neće Stanimirović odlučivati o Vladi RH???

Neprihvatljivo je da Vojislav Stanimirović odlučuje o formiranju Vlade?

 

U jučerašnjem razgovoru za tportalpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović kazaoje da „nije imperativ da budemo u Vladi, ali kad bismo našli razumijevanje i pogodan resor - zašto ne, kaže Vojislav Stanimirović, koji se nada da će s novim predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem biti lakše pregovarati.

 

Bilo je nekih pokušaja za vrijeme prošle Vlade, ali to nisu bili ozbiljni razgovori. Prošli predsjednik HDZ-a izjavio je da ne želi imati suradnju s nama. Mi se nadamo, s obzirom na izjave, da će Plenković imati više sluha i volje za razgovor", poručujeStanimirović.

Udruga dr. Ante Starčević želi podsjetiti ili upoznati hrvatsku javnost kako su protiv predsjednika SDSS-a, Vojislava Stanimirovića, novinarka Karolina Vidović-Krišto i povjesničar Josip Jurčević podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, u srpnju 2013. godine kaznenu prijavu zbog kaznenih djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava, a slučaj je preuzeo zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak.

Najjači dokaz za kriminalnu djelatnost Stanimirovića dala je Slavica Popović prije izvjesnog vremena jednih dnevnih novina. Ona je svjedočila da je Vojislav Stanimirović organizirao odvođenje njenog ranjenog supruga hrvatskog branitelja Marijana Popovića iz obiteljske kuće u Tovarniku početkom listopada '91. godine i tada je rekao da Marijana traže već dva dana jer on je ratni zarobljenik. Stanimirović je bio u zelenoj vojnoj odori i imao je pištolj. Rekao joj je da će poslati milicajce po njega i ubrzo su stvarno došla trojica naoružanih i odvela ga u auto, posjela ga na zadnje sjedište između dvojice, a ovaj treći je vozio. Slavici su rekli da ga voze u Srijemsku Mitrovicu na liječenje, ali od tada ga više nikada nije vidjela.

Danima nakon što je Marijan odveden doktorica Ljeposava Stanimirović je govorila gospođi Popović kako joj je suprug u Mitrovici i da se oporavlja, a u to vrijeme već je bio ubijen.

Slavica Popović svjedoči:„Svaki puta kada Vojislava Stanimirovića vidim na televiziji, protrnem, a kada autom prođe kraj naše kuće, kada ide majci, okrene glavu. Poslije smo doznali da je Marijan ubijen 7. listopada i zakopan na njivi prema Šidu, između četvrtog i petog bora. Kada smo se vratili iz progonstva, ekipa za ekshumacije Ivana Grujića bezuspješno je tražila Marijanove posmrtne ostatke.

Slavica Popović je na Županijskom sudu u Vukovaru 12. srpnja 2011. godine pred sucem i Sudskim vijećem pod prisegom posvjedočila, da je nekoliko dana skrivala ranjenog supruga Marijana zajedno sa svekrvom. Onda je došao Vojislav Stanimirović i njihova milicija po njega i odveli su ga."

Vojislav Stanimirović ne samo da se ne kaje za svoje postupanje u ratu već stalno laže negirajući svoju odgovornost, a karakteristična je slijedeća njegova izjava u Novom listu 2008. godine: „Ne stidim se što sam bio u Vladi Krajine, nemam zašto žaliti za Krajinom. Da se ponovno nešto dogodi u Vukovaru, isto bih učinio!" Stanimirović se ne srami što je bio dio Hadžićeve i Martićeve profašističke vlasti, nije ga stid da je bio komandant saniteta i organizator zdravstva za Srijem, da je bio gradonačelnik Vukovara kojeg je zajedno sa četnicima i JNA okupirao niti se srami i kaje što je bio dio vlasti koja je palila, klala i ubijala Hrvate.

Kao političar Vojislav Stanimirović za Beogradske Večernje novosti 2013. izjavljuje: „ Naša deca uče prema hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i izučavamo noviju povest na naš način, drugačije nego u hrvatskim knjigama. Izostavili smo poglavlje Domovinskog rata, jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat".

Stanimirović je bio i ostao jedan od najekstremnijih Srba koji su zagovarali pripojenje okupiranih hrvatskih krajeva tzv. Krajini. Njegov suborac iz Sabora Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća uputio je nedavno predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović pismo u kojem je, između ostalog, napisao kako su „Vojislav Stanimirović, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i njegova supruga Ljeposava, postali predmetom „gnusnog i lažnog dovođenja u vezu sa ratnim zločinima, unatoč opetovanom stavu Državnog odvjetništva o neosnovanosti takvih optužbi".

Vojislav Stanimirović bio je u ratu nadležan svojoj supruzi Ljeposavi i dr. Draganu Martinoviću, koji su u listopadu i studenom 91. godine, kako bi zataškali pokolj civila u Tovarniku, izdavali lažne potvrde o načinu smrti mučki ubijenih mještana i to naknadno, bez pregleda tijela ubijenih. Njih svo troje su u svojstvu svjedoka 2011. godine u postupku koji se vodi na Županijskom sudu u Vukovaru, za pokolj i ratni zločin počinjen u Tovarniku 91. godine, dali lažne iskaze.

 

Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik

Antun Ivanković, predsjednik

 

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mirko

mirko

Komentirano: 12.12.2016. | 12:31

1

Dok jedni viču dršte ustašu - drugi viču dršte četnika - složno pokradoše/oguliše državu i narod. Narod takve voli!
mazalo

mazalo

Komentirano: 10.12.2016. | 0:52

2

DRAGE HRVATICE I HRVATI DOMOLJUBI LIJEPE NAŠE, AKO STE NISTE DO SADA OPAMETILI,A PROTEKLO JE OD "91 DOSTA GODINA. SVI ZNAMO TKO SE BORIO ZA HRVATSKU A TKO ZA VELIKU SRBIJU. PA ZAŠTO DOZVOLJAVAMO VIŠE DA NAM PRAVDU KROJE ONI KOJI SU NAS HTJELI POBITI,DA IMAJU VELIKU SRBIJU.ZAR NAM VIŠE NIJE DOSTA TOGA KAKVA JE TO EUROPA, TOGA NA ZAPADU NEMA, PA KO MOJE JE MIŠLJENJE DA SE SVI KOJI POŠTENO PLAĆAMO POREZ, JEDAMPUT STANEMO NA NOGE A NE DA MORAMO NA KRVAVIM KOLJENIMA MOLITI ZA POSAO,DOK ONI KOJI SU SE BORILI PROTIV HRVATSKE DOBIVAJU POSAO BEZ NATJEČAJA, SJEDE U SABORU ,SJEDE U VLADI RH,I DALJE DIRIGIRAJU PRAVOSUĐEM POD POLJAGOM KOJU SMO MI STVARALI, MIŠLJENJA SAM AJMO SE SVI ISELITI IZ HRVATSKE PA NEKA TADA ŠAKA TADAŠNJIH ČETNIKA I UDBAŠA VRAĆA DUGOVE KOJE SU STVORILI,PA KAD VRATE DUGOVE VRATIT ĆEMO SE MI KOJIMA KUCA HRVATSKO SRCE,VJEROJATNO ĆEMO BITI VEĆINA , POGOTOVO U LICI DI VLADA NAJVEĆI KRIMINAL SRBIN TRAŽI POSAO DOBIJE GA ODMAH JER AKO NE PUPČINA REAGIRA,A ZAPOŠLJAVAJU SE I ONI KOJI SU KAŽNJAVANI KAO NA PRIMJER BEZ NATJEČAJA ZAPOSLILI OSOBA KOJA JE POKRA (samo si uzela par desetaka kuna u Karlovačkoj banci poslovnica Korenica) zove se Ivana Cirka barem je znaju stanovnici Korenica ali za nju ne vrijede zakoni,pa ni za one koji su je zaposlili a tek sada će izači natječaj. Isto tako se zaposlila na radno mjesto kuharice u OŠ dr.Franjo Tuđman,zaposlena od početka rujna pa nakon toga raspisan natječaj osobno pitao gospođu Ravnateljicu Aračić.A Šime Pavlović dobiva plaču za četiri radna mjesta kao ravnatelj SS korenica,zamjenik načelnika Općine Plitvićka jezera,ravnatelj dječjeg doma te kao učitelj u srednjoj školi , U tri ustanove u isto radno vrijeme, ispričavam se ne prima plaču za honorarni rad u općini več nagradu od 4500 hrk-a, A NE SJEČA SE DA NIJE NIKAD VRATIO NOVAC KOJI JE BIO PRIKUPLJEN ZA BOLESNU IVANČICU RAJIĆ,KAZAO JE DA SI JE UZEO SAMO DA SI KUPI ODJELO I TREBA MU ZA TROŠKOVE JER JE IŠAO U NEKI GRAD ČINI MI SE SPLIT,IMA NJIH PUNO TAMO TAKVIH ZA MJESEC DANA ARGOMENTIRANO ČU PRILAGATI ARGUMENTE SAMO KAD SI IH PODIGNEM JER SU DEPONIRANI KOD JEDNE ODVJEDNIĆKE KUĆE.ZA SADA GRAGI MOJI POZDRAV OD MAZALA .
mirko

mirko

Komentirano: 15.9.2016. | 13:31

3

Bez Stanimirovića to nisu oni, nisu potpuni... nakon 1/4 stoljeća vjernog međusobnog podržavanja ??????!
mirko

mirko

Komentirano: 15.9.2016. | 13:28

4

... bez Stanimirovića KRADEZE ima suicidalne porive, dokaz su upravo ovi prijevremeni izbori! Prvo u povijesti RH rušenje vlastite Vlade, prvo samoraspuštanje Sabora ...

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HOS-ovci nepoželjni, četnici dobrodošli!

To je Hrvatska!

HOS-ovci nepoželjni, četnici dobrodošli!

13.11.2017. | 21:11
Likaplus.hr : Cvijeće su bacali na tenkove da ubijaju...

Otvoreno pismo Patrijarhu

Cvijeće su bacali na tenkove da ubijaju...

31.10.2017. | 9:57
Likaplus.hr : Svemogući Milorade,alal vera...

Plenković nije premijer!

Svemogući Milorade,alal vera...

23.9.2017. | 11:07
Likaplus.hr : Zaštiti Hrvate u Bosni

Zaštiti Hrvate u Bosni

22.9.2017. | 14:43
Likaplus.hr : Plenkoviću, dosta je bilo podilaženja SDSS-u!

Karlo Starčević,HSP

Plenkoviću, dosta je bilo podilaženja SDSS-u!

8.9.2017. | 10:18
Likaplus.hr : Lovas je mjesto sulude srpske ideje

Tjerali ljude kroz mine

Lovas je mjesto sulude srpske ideje

4.9.2017. | 16:42
Pupovac i SDSS uglavnom šute kada pripadnici srpske nacionalne manjine rade ovakve stvari ili ispisuju "Ovo je Srbija" kao u Vrhovinama, ili pale hrvatsku zastavu , trgaju kao prije nekoliko godina u Mutiliću kod Udbine ili kada prijete Hrvatima na Udbini...Podržava li Pupovac ta
Likaplus.hr : SDSS ucjenjuje Hrvatsku vladu! Što je čudno?

SDSS-stranka ratnog zločinc

SDSS ucjenjuje Hrvatsku vladu! Što je čudno?

27.8.2017. | 16:09
Likaplus.hr : Pupovcu smeta povik "Hrvatska mati" i ...

Pupovcu smeta povik "Hrvatska mati" i ...

1.8.2017. | 23:35
OSVRT BRANITELJA NA DOGAĐAJ U GLINI+AAA - ‘Ja ću vam reći što se dogodilo u Glini, bio sam tamo, a ne lažljivi mediji’
Likaplus.hr : Pupovac na čelu SDSS-a

Pupovac na čelu SDSS-a

3.7.2017. | 10:37
Milorad Pupovac na čelu stranke koju je utemeljio ratni zločinac Goran Hadžić
Likaplus.hr : Radi Pupovca politiziraju

Reporteri bez granica

Radi Pupovca politiziraju

14.4.2017. | 19:02
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Pupovcu

Otvoreno pismo Pupovcu

10.3.2017. | 19:36
Likaplus.hr : Do kada će Pupovac zloupotrebljavati Božić?

Domjenak u službi agresije

Do kada će Pupovac zloupotrebljavati Božić?

9.1.2017. | 17:24
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :