Utorak , 2.6.2020. | 07:33

Reagiranja

Objavljeno: 9.3.2018. u 8:12
Prikaza: 2734
Autor: Likaplus

Željka Markić

Plenković je opet prevario birače

LS Županija : Plenković je opet prevario birače"Plenković-Pupovčeva Hrvatska" -do kada?

Istanbulska konvencija: predsjednik HDZ-a ponovo prevario birače - promjena izbornog sustava građanskim referendumom preduvjet je svih promjena


Najava premijera Plenkovića, predsjednika HDZ-a, da će nakon pritisaka Europske komisije i nastavka trgovine s koalicijskim partnerima u proceduru uputiti ratifikaciju Istanbulske konvencije, predstavlja još jednu prijevaru birača i potvrda je da je promjena izbornog sustava kroz građanski referendum preduvjet promjene načina upravljanja Hrvatskom.

Svi hrvatski građani, bez obzira na svjetonazor ili političke preferencije, imaju pravo na političke predstavnike koji ih autentično predstavljaju, brinući za opće dobro svih hrvatskih građana, a ne za osobne ili stranačke interese.

Politički pristran rad DORH-a, nerješavanje korupcije, demografski slom, svakodnevno iseljavanje desetaka tisuća Hrvata zbog nedostatka perspektive i mogućnosti da napreduju svojim znanjem i poštenim radom, zapošljavanje po stranačkom ključu koje omogućuje uhljebništvo, politička trgovina sad SDP-a, sad HDZ-a sa SDSS-om i HNS-om, nastavak političkog instrumentaliziranja kurikularne reforme, otežano glasovanje građana u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, izrabljivanje radnica i radnika u trgovinama nedjeljom, skandali oko Agrokora - pokazuju da najutjecajnije političke stranke nisu nositelji pozitivnih promjena, već kočnica ekonomskog, društvenog i svakog drugog oporavka Hrvatske.

U ovim okolnostima - očito je jedini način promjene načina upravljanja Hrvatskom da se građani organiziraju u ponavljanje referendumskog izjašnjavanja za promjenu izbornog sustava.


Željka Markić,

predsjednica udruge U ime obitelji


Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 15.3.2018. | 22:16

1

Dragi moj Amerikanac,očito ništa ne shvačaš samo zato što STOP razumu vlada kod tebe. Za tebe misli STOP, tebi ne treba tražilica tebi paše STOP razumu: "Usput, sama Konvencija je u sebi kontradiktorna u definiciji roda: na jednom mjestu (u čl. 3 Konvencije) definira rod kao nešto što je osobi namijenilo tj. nametnulo društvo, a na drugom mjestu (u točki 53 Pojašnjavajućeg izvješća) kao nešto s čime se sama osoba poistovjećuje tj. bira. Ova konfuzna i neznanstvena teorija koja bi mogla opasno ugroziti uravnotežen i zdrav razvoj djece i mladih, trebala bi prema Istanbulskoj konvenciji ući ne samo u zakone već i u sve pore društva te mijenjati mentalitet. Ona zahtijeva da se rodna pitanja i nastavni materijali uključe „u redovni nastavni plan i program i na svim razinama obrazovanja“ (čl. 14.1), te da se promiču „u sportskim te kulturnim okruženjima i okruženjima za slobodno vrijeme te u medijima.” (čl. 14.2) Da je promocija rodne ideologije važan dio ove konvencije pokazuje i činjenica da je u samom tekstu konvencije eksplicitno navedeno da na spomenute sporne članke nije moguće uložiti rezervu, odnosno ratificirati konvenciju bez tih spornih članaka. Zbog svega navedenog Istanbulsku konvenciju u ovih 7 godina postojanja nije željelo ratificirati gotovo pola zemalja članica Vijeća Europe.
Juraj_Olujic

Juraj_Olujic

Komentirano: 10.3.2018. | 23:12

2

Amerikanac, nemojte obmanjivati javnost. Isto tako, neka ista javnost još jednom vidi kakav sramotno diskriminirajući stav i odnos imaju načelnikovi ljudi prema katoličkim, a i drugim vjernicima. Naime, zraz ROD pojavljuje se u IK više od 130 puta!! DEFINICIJA RODA: „U kontekstu ove Konvencije termin rod, temeljen na dvama spolovima, muškom i ženskom, pojašnjava da postoje i društveno konstruirane uloge, ponašanja, aktivnosti i atributi koje određeno društvo smatra primjerenim za žene i muškarce. … Termin “rod” prema ovoj definiciji nije zamišljen kao zamjena za termine “žena” i “muškarac” koji se rabe u Konvenciji.“ Dakle – rod je nešto treće, četvrto, peto?? Evo kakav nam bogat vokabular nudi Konvencija: rodno osjetljive politike rodne uloge rodno osjetljivo tumačenje rodno osjetljive smjernice i postupci rodni fenomen rodno utemeljeno nasilje rodna i geografska ravnoteža rodno utemeljeno kršenje ljudskih prava rodna neutralnost rodna označenost rodne uloge rodno razumijevanje nasilja rodni stereotipi rodni identitet rodno osjetljive politike rodna perspektiva procjena učinka roda rodna razlika rodna polariziranost transrodnost rodne uloge rodno stereotipiziranje rodna osjetljivost rodno razumijevanje nasilja rodna dinamika rodno neutralan način rodna neutralnost rodno utemeljeno nasilje rodno osjetljivo razumijevanje nasilja rodno osjetljive procedure, smjernice i usluge rodno utemeljen azil rodno sljepilo rodno specifično nasilje rodno osjetljivo tumačenje rodno osjetljivi postupci rodno specifične potrebe rodno osjetljiv način rodne smjernice rodno osjetljivi elementi rodno specifične osnove rodno osjetljivi intervjui rodna ravnoteža itd.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 10.3.2018. | 13:51

3

Čitam tekst te Istanbulsku konvenciju, tražilicom tražim riječi rod, rodna, transrod, i slične i nigdje da pročitam tu omraženu riječ ROD. Izgleda da ovim crkvenjacima velikim katolicima smeta da se u tekst najviše pojavljuje riječ muškarac nasilan, ravnopravnost. Jadna ste vi sekta !!

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Gospođo Jurčić, ja sam taj

Zaraženi vatrogasac

Gospođo Jurčić, ja sam taj

14.4.2020. | 12:13
Likaplus.hr : Ograđujem se od priopćenja Nadbiskupije

Dr sc.Ivan Zelić

Ograđujem se od priopćenja Nadbiskupije

26.11.2019. | 18:40
OGRAĐUJEM SE od priopćenja o govoru koji je na prosvjednom skupu održao vjeroučitelj Marin Miletić a koje je objavljeno na web stranici Riječke nadbiskupije i o kojem pišu mnogi mediji!
Likaplus.hr : Penava je simbol ponosne Hrvatske!

Penava je simbol ponosne Hrvatske!

21.10.2019. | 20:33
Penava je svojim jasnim stavom o SDSS-u i Pupovcu simbol ponosne Hrvatske. Daj Bože da Općina Plitvička Jezera ima vlast i načelnika koji ima barem 10% ponosa kojeg ima gradonačelnik Vukovar Penava i odnosa prema SDSS-u.
Likaplus.hr : Kako živjeti u Hrvatskoj? I imati stranku...

Kako živjeti u Hrvatskoj? I imati stranku...

13.9.2019. | 21:39
Kako je živjeti u Hrvatskoj i biti predsjednik stranke koju je osnovao ratni zločinac?
Likaplus.hr : Večernji list mora Markićki platit 15 tis.kn

Večernji list mora Markićki platit 15 tis.kn

31.8.2019. | 21:08
Večernji list treba zbog objave neistine isplatiti Željki Markić 15 tisuća kuna Županijski sud u Rijeci je potvrdio presudu Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj Večernji list treba Željki Markić isplatiti obeštećenje od 15.000 kuna zbog objave laži da je zarađivala na trgovini ko
Likaplus.hr : Klasiću,nemaš pojma o hrvatskim zastavama!

Treba ga podučiti

Klasiću,nemaš pojma o hrvatskim zastavama!

24.8.2019. | 6:15
Likaplus.hr : Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

Reagiranje čitatelja

Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

19.8.2019. | 6:47
Godine 2016. na dan 17. srpnja održani su formalno izbori za predsjednika HDZ-a, na kojima Andrej Plenković nije demokratski izabran na predsjednika HDZ-a jer nije imao protukandidata zbog čega nisu postojali sloboda i mogućnost biranja, pa je on stoga stvarno instaliran i na far
Likaplus.hr : "Pučka pravobraniteljica" "postala" Pupovac

HOS traži zaštitu

"Pučka pravobraniteljica" "postala" Pupovac

12.8.2019. | 10:38
Slažemo se i podržavamo našu ratnu subraću iz Dalmacije:Lora Vidović se od pučke pravobraniteljice pretvorila u“pučku progoniteljicu”.
Likaplus.hr : Udruge branitelja:Karlo Starčević laže!

Udruge branitelja:Karlo Starčević laže!

11.8.2019. | 18:24
Po starom običaju Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević lažima i podvalama pokušava posvađati i podijeliti ljude a bolje bi mu bilo da pokušava ispuniti ona silna obećanja iz predizborne kampanje. Gdje su nestale one silne investicije, proizvodni pogoni, investitori, povratak lju
Likaplus.hr : "Zahvala" onima koji guraju glavu u pijesak

Branitelji ogorčeni

"Zahvala" onima koji guraju glavu u pijesak

12.7.2019. | 7:28
Zahvaljujemo i onima koji su sve gledali sa strane iako su birani da preuzmu odgovornost a ne da guraju glavu u pijesak.
Likaplus.hr : U Brezovici su bili solidarni sa Staljinom

Nikakav antifašizam

U Brezovici su bili solidarni sa Staljinom

20.6.2019. | 16:29
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :