Subota , 18.9.2021. | 01:21

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 9.3.2018. u 8:12
Prikaza: 2946
Autor: Likaplus

Željka Markić

Plenković je opet prevario birače

LS Županija : Plenković je opet prevario birače"Plenković-Pupovčeva Hrvatska" -do kada?

Istanbulska konvencija: predsjednik HDZ-a ponovo prevario birače - promjena izbornog sustava građanskim referendumom preduvjet je svih promjena


Najava premijera Plenkovića, predsjednika HDZ-a, da će nakon pritisaka Europske komisije i nastavka trgovine s koalicijskim partnerima u proceduru uputiti ratifikaciju Istanbulske konvencije, predstavlja još jednu prijevaru birača i potvrda je da je promjena izbornog sustava kroz građanski referendum preduvjet promjene načina upravljanja Hrvatskom.

Svi hrvatski građani, bez obzira na svjetonazor ili političke preferencije, imaju pravo na političke predstavnike koji ih autentično predstavljaju, brinući za opće dobro svih hrvatskih građana, a ne za osobne ili stranačke interese.

Politički pristran rad DORH-a, nerješavanje korupcije, demografski slom, svakodnevno iseljavanje desetaka tisuća Hrvata zbog nedostatka perspektive i mogućnosti da napreduju svojim znanjem i poštenim radom, zapošljavanje po stranačkom ključu koje omogućuje uhljebništvo, politička trgovina sad SDP-a, sad HDZ-a sa SDSS-om i HNS-om, nastavak političkog instrumentaliziranja kurikularne reforme, otežano glasovanje građana u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, izrabljivanje radnica i radnika u trgovinama nedjeljom, skandali oko Agrokora - pokazuju da najutjecajnije političke stranke nisu nositelji pozitivnih promjena, već kočnica ekonomskog, društvenog i svakog drugog oporavka Hrvatske.

U ovim okolnostima - očito je jedini način promjene načina upravljanja Hrvatskom da se građani organiziraju u ponavljanje referendumskog izjašnjavanja za promjenu izbornog sustava.


Željka Markić,

predsjednica udruge U ime obitelji


Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 15.3.2018. | 22:16

1

Dragi moj Amerikanac,očito ništa ne shvačaš samo zato što STOP razumu vlada kod tebe. Za tebe misli STOP, tebi ne treba tražilica tebi paše STOP razumu: "Usput, sama Konvencija je u sebi kontradiktorna u definiciji roda: na jednom mjestu (u čl. 3 Konvencije) definira rod kao nešto što je osobi namijenilo tj. nametnulo društvo, a na drugom mjestu (u točki 53 Pojašnjavajućeg izvješća) kao nešto s čime se sama osoba poistovjećuje tj. bira. Ova konfuzna i neznanstvena teorija koja bi mogla opasno ugroziti uravnotežen i zdrav razvoj djece i mladih, trebala bi prema Istanbulskoj konvenciji ući ne samo u zakone već i u sve pore društva te mijenjati mentalitet. Ona zahtijeva da se rodna pitanja i nastavni materijali uključe „u redovni nastavni plan i program i na svim razinama obrazovanja“ (čl. 14.1), te da se promiču „u sportskim te kulturnim okruženjima i okruženjima za slobodno vrijeme te u medijima.” (čl. 14.2) Da je promocija rodne ideologije važan dio ove konvencije pokazuje i činjenica da je u samom tekstu konvencije eksplicitno navedeno da na spomenute sporne članke nije moguće uložiti rezervu, odnosno ratificirati konvenciju bez tih spornih članaka. Zbog svega navedenog Istanbulsku konvenciju u ovih 7 godina postojanja nije željelo ratificirati gotovo pola zemalja članica Vijeća Europe.
Juraj_Olujic

Juraj_Olujic

Komentirano: 10.3.2018. | 23:12

2

Amerikanac, nemojte obmanjivati javnost. Isto tako, neka ista javnost još jednom vidi kakav sramotno diskriminirajući stav i odnos imaju načelnikovi ljudi prema katoličkim, a i drugim vjernicima. Naime, zraz ROD pojavljuje se u IK više od 130 puta!! DEFINICIJA RODA: „U kontekstu ove Konvencije termin rod, temeljen na dvama spolovima, muškom i ženskom, pojašnjava da postoje i društveno konstruirane uloge, ponašanja, aktivnosti i atributi koje određeno društvo smatra primjerenim za žene i muškarce. … Termin “rod” prema ovoj definiciji nije zamišljen kao zamjena za termine “žena” i “muškarac” koji se rabe u Konvenciji.“ Dakle – rod je nešto treće, četvrto, peto?? Evo kakav nam bogat vokabular nudi Konvencija: rodno osjetljive politike rodne uloge rodno osjetljivo tumačenje rodno osjetljive smjernice i postupci rodni fenomen rodno utemeljeno nasilje rodna i geografska ravnoteža rodno utemeljeno kršenje ljudskih prava rodna neutralnost rodna označenost rodne uloge rodno razumijevanje nasilja rodni stereotipi rodni identitet rodno osjetljive politike rodna perspektiva procjena učinka roda rodna razlika rodna polariziranost transrodnost rodne uloge rodno stereotipiziranje rodna osjetljivost rodno razumijevanje nasilja rodna dinamika rodno neutralan način rodna neutralnost rodno utemeljeno nasilje rodno osjetljivo razumijevanje nasilja rodno osjetljive procedure, smjernice i usluge rodno utemeljen azil rodno sljepilo rodno specifično nasilje rodno osjetljivo tumačenje rodno osjetljivi postupci rodno specifične potrebe rodno osjetljiv način rodne smjernice rodno osjetljivi elementi rodno specifične osnove rodno osjetljivi intervjui rodna ravnoteža itd.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 10.3.2018. | 13:51

3

Čitam tekst te Istanbulsku konvenciju, tražilicom tražim riječi rod, rodna, transrod, i slične i nigdje da pročitam tu omraženu riječ ROD. Izgleda da ovim crkvenjacima velikim katolicima smeta da se u tekst najviše pojavljuje riječ muškarac nasilan, ravnopravnost. Jadna ste vi sekta !!

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Rutavi lažljivac i spletkaroš

Pismo čitatelja

Rutavi lažljivac i spletkaroš

14.5.2021. | 23:36
Likaplus.hr : Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

Reakcija SDP-a

Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

16.4.2021. | 10:51
Likaplus.hr : Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

Podrška stranci LiPO

Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

9.3.2021. | 10:45
Likaplus.hr : Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

12.11.2020. | 7:31
Stanimirović je u emisiji srbijanske televizije lagao, bio je u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari
Likaplus.hr : Izbori u Crnoj Gori i priznanje  Kosova

Izbori u Crnoj Gori i priznanje Kosova

15.9.2020. | 10:06
Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr:Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr : Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

Reagiranje Franića

Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

4.9.2020. | 8:29
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZ
Likaplus.hr : Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

29.7.2020. | 9:29
VLAST BEZ LEGITIMITETA I POTPORE VEĆINE NARODA
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Plenkoviću

A demografija nije bitna?

Otvoreno pismo Plenkoviću

20.7.2020. | 5:41
Likaplus.hr : Pupovac i Plenković dobro se razumiju

Pupovac i Plenković dobro se razumiju

15.7.2020. | 21:06
Pupovac i Plenković dobro se međusobno razumiju! Milorad Pupovac godinama je u središtu pozornosti medija, javnosti i društvenog interesa svojim izjavama i tvrdnjama o političkoj i društvenoj neravnopravnosti i ugroženosti srpske nacionalne manjine, osudama ksenofobnih, ustašoid
Likaplus.hr : Ratni generali o "Za dom-spremni"

Ratni generali o "Za dom-spremni"

7.6.2020. | 23:29
Taj je pozdrav i na znaku kojeg su nosili pripadnici postrojbe HOS-a! Prema tome, bez obzira na određena stajališta nekih ljudi, pa i institucija, pozdrav je ubaštinjen utekovine našega Domovinskog, obrambenog i antifašističkog rata!Branitelji, koji su se tako pozdravljali nisu i
Likaplus.hr : Grčić je zakonom ukinuo sva prava prognanika

Reagiranje

Grčić je zakonom ukinuo sva prava prognanika

4.6.2020. | 21:01
Priopćenje Zajednice povratnika Hrvatske - podružnice Karlovačke županije vezano za odnos prema prognanicima, useljenicima i ostalim stradalnicima Domovinskog rata.
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :