Subota , 28.11.2020. | 21:22

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 19.8.2019. u 6:47
Prikaza: 671
Autor: Likaplus

Reagiranje čitatelja

Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

LS Županija : Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

Predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković na radnom je odmoru u Hrvatskome primorju („Kvarneru"), pa je nakon susreta s gradonačelnikom Opatije odgovarao na pitanja novinara o aktualnim političkim temama kao što su to predsjednički izbori, o kandidatima za predsjednika HDZ-aodnosno njegovim budućim protukandidatima na izborima i slično.

Godine 2016. na dan 17. srpnja održani su formalno izbori za predsjednika HDZ-a, na kojima Andrej Plenković nije demokratski izabran na predsjednika HDZ-a jer nije imao protukandidata zbog čega nisu postojali sloboda i mogućnost biranja, pa je on stoga stvarno instaliran i na farsi od „izbora" samo potvrđen! No, ni na tom pukom glasovanju a ne demokratskim izborima jer oni podrazumijevaju obvezno barem dva kandidata, nije dobio brojku glasova članova HDZ-a odnosno izborni legitimitet razmjeran i primjeren demokratskim standardima. Naime, od tada ukupno 208.277 članova HDZ-a svoj glas mu je dalo njih 97.823ili samo 46,96 posto, što znači ispod 50 posto i to bez protukandidata!

Prethodni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za čijeg je mandata HDZ pobijedio na pet uzastopnih izbora, u Kninu na proslavi narodnoosloboditeljske akcije „Oluja" te krune Domovinskog obrambenog rata, najavio je svoju kandidaturu na izborima za predsjednika HDZ-a, i evo kako je to komentirao sublegitimni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković: „Nemam ja razloga s njim polemizirati o njegovoj tvrdnji da je vrh stranke dislociran od stranačkog tijela. Čovjek je vodio Stranku prije više od tri godine, sam je srušio svoju Vladu, nije se uspio rekonfigurirati s parlamentarnom većinom i napustio je tu dužnost. Ono što smo napravili 2016. je da smo brzo digli HDZ čvrsto na noge, dobili povjerenje birača, vodimo Vladu i ostvarujemo odlične gospodarske rezultate i nastojimo smanjiti polarizaciju u društvu. Mi se apsolutno ni od koga nismo udaljili, naprotiv smatram da politika koju vodimo je zdrava za HDZ. Vjerujem u razboritost hrvatskih birača jer vide tko gdje zemlju vuče".

I doista, što se drugo može nego složiti s prethodno navedenim riječima sublegitimnog predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića, jer on je apsolutno u pravu da su birači pokazali veliku razboritost i (u)vidjeli „gdje tko zemlju vuče", i time demonstrirali i dokazali veliku demokratsku političku kulturu i odgovornost što se jasno vidi iz najvaljanijeg pokazatelja a to su rezultati izborâ u Plenkovićevu stranačkom i državnom mandatu koji su pokazali „kontinuirani" kontinuum gubljenja političkog povjerenja, potpore i glasova birača; i koji bi da on ima političkog morala te ljudske časti i ponosa bili bolno porazni i ponižavajući za Andreja Plenkovića!

REZULTATI IZBORÂ KAO NAJVALJANIJI POKAZATELJ PLENKOVIĆEVA POLITIČKOG FIJASKA

Na prijevremenim izborima za Hrvatski sabor 11. rujna 2016.g. kandidacijske liste HDZ-a u 11 izbornih jedinica dobile su ukupno 682.687 glasova birača, što je za 88.687 ili 11,46 posto manje nego na redovitim saborskim izborima koji su održani 8. studenog 2015.g. i na kojima su kandidacijske liste HDZ-a i koalicijski partnera dobile ukupno 771.070 glasova birača!

Na područnim izborima za zastupnike u Gradskoj skupštini Grada Zagreba 21. svibnja 2017.g. kandidacijska lista HDZ-a nositelja dr. sc. Drage Prgometa dobila je 26.628 glasova birača, što je 16.277 ili 37,93 posto manje glasova birača u odnosu na područne izbore za Gradsku skupštinu Grada Zagreba koji su održani 19. svibnja 2013.g. kada je kandidacijska lista HDZ-a nositelja Andrije Mikulića dobila 42.905 glasova birača!

Na prijevremenim područnim izborima za Skupštinu ličko-senjske županije 9. ožujka 2019. koje je isprovocirao HDZ odnosno Andrej Plenković višekratnom opstrukcijom izglasavanja županijskog proračuna (!), koalicijska kandidacijska lista HDZ-a kojoj je nositelj bio Marijan Kustić dobila je 7.631 glasova birača. Što je u usporedbi s područnim izborima za tu istu Skupštinu ličko-senjske županije koji su održani u svibnju 2017.g. kada je HDZ-ova kandidacijska lista nositelja dr. Darka Milinovića dobila 14.045 glasova, gubitak od 6.414 ili čak 45,66 posto glasova birača!

U ožujku 2019.g. na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Grada Iloka koalicijska kandidacijska lista HDZ-a i HSLS-a dobila je 663 glasova birača, što je u komparaciji s izborima koji su održani u svibnju 2017.g. kada je koalicijska kandidacijska lista HDZ-a i HSLS-a dobila 800 glasova gubitak od 137 glasova ili 17,12 posto!

U svibnju 2019.g. održani su izbori za zastupnike u Europskom parlamentu na kojima je autokratska kandidacijska lista Andreja Plenkovića odnosno HDZ-a dobila 244.076 glasova birača. Na izborima pak za Europski parlament koji su održani 25. svibnja 2014.g., HDZ-ova koalicijska kandidacijska lista dobila je 381.844 glasova birača. U usporedbi s izborima koji su održani 26. svibnja 2019.g., vidi se da je HDZ izgubio 137.786 glasova birača ili čak 37,00 posto što se u demokratskoj politici i moralu naziva i gubitnički „Sindrom Titanika" te pluskvamperfekt za političku karijeru predsjednika gubitničke političke stranke! U svih 27 preostalih država članica Europske unije predsjednik te i takve gubitničke stranke imperativno i promptno bi podnio ostavku na stranački položaj odmah nakon objave rezultata izbora, osim u kvazidemokratskoj državi Vladimira Šeksa, Franje Gregurića, Budimira Lončara, Andreja Plenkovića i Davora Božinovića!

Dakle, kao što je to u prethodnom dijelu teksta zorno predočeno izvornim i egzaktnim podatcima o HDZ-ovim rezultatima na prijevremenim saborskim izborima koji su održani 2016.g., područnim izborima u Gradu Zagrebu 2017.g., prijevremenim izborima za Skupštinu ličko-senjske županije i Gradsko vijeće Iloka 2019.g. te izborima za Europski parlament 2019.g.; na svim tim izborima kandidacijske liste HDZ-ova predsjednik Andreja Plenkovića dobile su manje brojke glasova birača u odnosu na te i takve prethodne redovite ili prijevremene izbore! Što sve razvidno, zorno i točno pokazuje, ilustrira i valjano te pouzdano dokazuje stalno i neprekinuto kvantitativno vrlo značajno i politički znakovito gubljenje povjerenja i potpore birača. A to znači da su Andrej Plenković i njegova lažna demokratska politička agenda, autoritarna tiranija, kriptototalitaristička ideološka toljaga i demokratskocentralistička željezna metla; za veliku većinu članova HDZ-a i njegovih birača pročitana, prezrena i odbačena „knjiga" od režimskih medija izmistificiranog idiviniziranog navodnog političkog proroka i spasitelja HDZ-a, a stvarno njegova grobara i zatornika slobode, demokracije, ponosa, časti te ljudskih i građanskih prava i sloboda hrvatskoga naroda! .

POBJEDA NA STRANAČKIM IZBORIMA MOGUĆA SAMO KAO PRIJEVARA!

Zbog svi tih valjanih i relevantnih izbornih pokazatelja i činjenica mogućnost da na stvarno demokratskim i regularnim izborima Andrej Plenković bude izabran za predsjednika HDZ-a bila bi ravna zbroju pet nula odnosno hokus-pokusu Harrya Houdinija, da ne postoji Mefisto odnosno trojedini „očuh" demokracije – laž, krađa i prijevara. Naime, trojstvo Sova, Danijel i Kolega u jednoj osobi već je više puta izravno ili neizravno krivotvorila i pokrala stranačke i državne izbore u Republici Hrvatskoj, pa je potpuno logično predvidjeti i sa stopostotnom sigurnošću očekivati da će to ponoviti i na predstojećim izborima za predsjednika HDZ-a u lipnji ili srpnju 2020. godine. 

Ali ne iz navike, običaja i inercije, nego zbog toga što je taj protudemokratski i nezakoniti način jedina mogućnost da Andrej Plenković bude „izabran" za predsjednika HDZ-a!U demokratskim i zakonitim odnosno slobodnim, transparentnim, ravnopravnim i regularnim izborima u kojima APIS ili neka druga „produžena ruka" Vladimira Šeksa ne će manipulirati izbornim procesom i brojanjem glasova; već prethodno u tekstu navedene valjane, značajne, pouzdane, neprijeporne i neporecive činjenice o rezultatima izbora zorno i konkretno pokazuju i dokazuju da višestruki odnosno serijski izborni gubitnik te izigravatelj i izdajnik političke, nacionalne i kukturnoidentniteske volje i sustava vrijednosti članova HDZ-a i njegovih birača a on je trenutni, instalirani i sublegitimni predsjednik Andrej Plenković; nikako, nipošto i nikada ne može biti izabran za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice. Logično, osim na jedino mogući a to je „šeksovski" način – izbornom potvorom, krađom i prijevarom!

Erih Lesjak

 

 

 

 

 

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 20.8.2019. | 12:34

1

No, ni na tom pukom glasovanju a ne demokratskim izborima jer oni podrazumijevaju obvezno barem dva kandidata .............................. ------------------- nema obveze da za dva kandidata. Izbor predsjedinka je nakavljen svako se mogao kandidirati a nije, nema tog zakona koliko kandidata mora biti. Druga stvar je da su se svi HDZovci usrali i nisu se prijavili na listu kandidata, tko ih je zastrašio ili tko im je zabranio o tome se može špekulirati. Što se tiće ostalih statističkih podataka, o tome ne mogu raspravljati.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

12.11.2020. | 7:31
Stanimirović je u emisiji srbijanske televizije lagao, bio je u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari
Likaplus.hr : Izbori u Crnoj Gori i priznanje  Kosova

Izbori u Crnoj Gori i priznanje Kosova

15.9.2020. | 10:06
Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr:Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr : Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

Reagiranje Franića

Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

4.9.2020. | 8:29
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZ
Likaplus.hr : Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

29.7.2020. | 9:29
VLAST BEZ LEGITIMITETA I POTPORE VEĆINE NARODA
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Plenkoviću

A demografija nije bitna?

Otvoreno pismo Plenkoviću

20.7.2020. | 5:41
Likaplus.hr : Pupovac i Plenković dobro se razumiju

Pupovac i Plenković dobro se razumiju

15.7.2020. | 21:06
Pupovac i Plenković dobro se međusobno razumiju! Milorad Pupovac godinama je u središtu pozornosti medija, javnosti i društvenog interesa svojim izjavama i tvrdnjama o političkoj i društvenoj neravnopravnosti i ugroženosti srpske nacionalne manjine, osudama ksenofobnih, ustašoid
Likaplus.hr : Ratni generali o "Za dom-spremni"

Ratni generali o "Za dom-spremni"

7.6.2020. | 23:29
Taj je pozdrav i na znaku kojeg su nosili pripadnici postrojbe HOS-a! Prema tome, bez obzira na određena stajališta nekih ljudi, pa i institucija, pozdrav je ubaštinjen utekovine našega Domovinskog, obrambenog i antifašističkog rata!Branitelji, koji su se tako pozdravljali nisu i
Likaplus.hr : Grčić je zakonom ukinuo sva prava prognanika

Reagiranje

Grčić je zakonom ukinuo sva prava prognanika

4.6.2020. | 21:01
Priopćenje Zajednice povratnika Hrvatske - podružnice Karlovačke županije vezano za odnos prema prognanicima, useljenicima i ostalim stradalnicima Domovinskog rata.
Likaplus.hr : Gospođo Jurčić, ja sam taj

Zaraženi vatrogasac

Gospođo Jurčić, ja sam taj

14.4.2020. | 12:13
Likaplus.hr : Ograđujem se od priopćenja Nadbiskupije

Dr sc.Ivan Zelić

Ograđujem se od priopćenja Nadbiskupije

26.11.2019. | 18:40
OGRAĐUJEM SE od priopćenja o govoru koji je na prosvjednom skupu održao vjeroučitelj Marin Miletić a koje je objavljeno na web stranici Riječke nadbiskupije i o kojem pišu mnogi mediji!
Likaplus.hr : Penava je simbol ponosne Hrvatske!

Penava je simbol ponosne Hrvatske!

21.10.2019. | 20:33
Penava je svojim jasnim stavom o SDSS-u i Pupovcu simbol ponosne Hrvatske. Daj Bože da Općina Plitvička Jezera ima vlast i načelnika koji ima barem 10% ponosa kojeg ima gradonačelnik Vukovar Penava i odnosa prema SDSS-u.
Likaplus.hr : Kako živjeti u Hrvatskoj? I imati stranku...

Kako živjeti u Hrvatskoj? I imati stranku...

13.9.2019. | 21:39
Kako je živjeti u Hrvatskoj i biti predsjednik stranke koju je osnovao ratni zločinac?
Likaplus.hr : Večernji list mora Markićki platit 15 tis.kn

Večernji list mora Markićki platit 15 tis.kn

31.8.2019. | 21:08
Večernji list treba zbog objave neistine isplatiti Željki Markić 15 tisuća kuna Županijski sud u Rijeci je potvrdio presudu Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj Večernji list treba Željki Markić isplatiti obeštećenje od 15.000 kuna zbog objave laži da je zarađivala na trgovini ko
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :