Ponedjeljak , 24.2.2020. | 21:54

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 1.8.2017. u 23:35
Prikaza: 1720
Autor: dnevno.hr

Pupovcu smeta povik "Hrvatska mati" i ...

LS Županija : Pupovcu smeta povik "Hrvatska mati" i ...

OSVRT BRANITELJA NA DOGAĐAJ U GLINI ‘Ja ću vam reći što se dogodilo u Glini, bio sam tamo, a ne lažljivi mediji’

Pa zar je ružan povik pjesma „Zovi samo zovi", i „Hrvatska mati".

 
 

Odlukom Gradskog Vijeća 2014. godine grada Gline odlučeno je da se komemoracija ovakvog tipa održavaju samo na gradskom groblju i kod kosturnice u Glini.

Ovim činom Pupovac iz SNV-a ignorirao je i pljunuo na zakon hrvatske države kao i odluku Gradskog Vijeća grada Gline dokazujući da zakon za njega ne vrijedi.

Protiv organizatora SNV-a i Milorada Pupavca to isto gradsko vijeće bi trebalo podnijeti kaznenu prijavu zbog mogućeg izazivanja međunacionalnog sukoba. Doveo jestrane državljae iz Srbije kojim vrijeđa dostojanstvo domicilnog stanovništva.

To gradsko vijeće treba i uvesti preventivne mjere od budućih takvih događanja jer bi se moglo dogoditi u skoroj budućnosti da će ti državljani iz Srbije dolaziti autobusima, a sada su došli kombijem i osobnim vozilima registracija: BG, RU, ŠA, kao i jedan dio mitingaša iz Zagreba.

Ujedno me zanima tko je provjerio ulazak u hrvatsku državu a i Glinu, tko može tvrditi da među njima iz Srbije nije bila neka osoba koja je sudjelovala u terorističkom napadu na PP Glina 1991. godine u paljenju hrvatskih sela i ubojstvima Hrvata.

Ovim osvrtom reagiram na informacije od strane HINA-e tj. novinara koji svojim pisanjem izgovorenim riječima prenosi neistinu.

Istina je sljedeća: nas petnaestorica HRVI, branitelja, dragovoljaca Domovinskog Rata koji smo prisustvovali tom „Mitingu" a ne komemoraciji na kojoj ne prisustvuje pravoslavni pop. Kakva je to komemoracija?

Ovim putem želim obavijestiti da je novinar HINA-e a i neki drugi mediji koji nisu provjerili informacije o događajima u Glini, npisao kako smo mi branitelji upućivali ružne povike. Pa zar je ružan povik pjesma „Zovi samo zovi", i „Hrvatska mati".

Je li pitanje koje sam postavio Miloradu Pupovcu gdje su kosti dr. Šretera koji je ubijen u Pakracu, a taj isti Milorad Pupovac je lagao Hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu da je isti živ, ružan povik?

30.07.2017. godine u 18:00 sati pred Hrvatskim Domom u Glini održao se „Miting" u organizaciji Milorada Pupovca i Vesne Teršelić.

Zašto ja nazivam to „Miting"?

Na tom istom „Mitingu" prisustvovalo je samo desetak Srba povratnika, ovi drugi su već nabrojani odakle su stigli.

Samo dan ranije 29.07.2017. godine isti taj Milorad Pupovac u Srbu veliča četničko-partizanski pokolj nad Hrvatima u okolici Srba, veliča ubojstva tristo (300) hodočasnika koji su se vraćali sa svetkovine Svete Ane.

Nije Miloradu Pupovcu bio cilj ta komemoracija u Glini, njegov cilj je bila provokacija, izazivanje sukoba, smeta mu naziv Hrvatski Dom Glina, njemu nije u interesu da Srbi povratnici i Hrvati žive jedni pored drugih na Banovini. Milorad nema ni jedan argument da bi prozvao Hrvate za incidente na Banovini, no to njemu nije u interesu. Cilj Milorada je prikazati Hrvatske ratnike ustašama, Hrvatsku Državu fašističkom i genocidnom. Kako protumačiti njegove riječi kroz koje iščitavam poruku kako Papa Franjo neće proglasiti Kardinala Alojzija Stepinca Svetim, ako se njemu na ovakav način od strane Hrvatskih Branitelja onemogućava četnikovanja po Banovini i drugim mjestima po Hrvatskoj.

E pa Milorade, mi Hrvatski Ratnici s Banovine, Pounja i Sunje nećemo ti to dozvoliti ma bio ti s kim u koaliciji, mi ratnici imamo koaliciju samo s Bogom i Hrvatskim Narodom. Svojom krvlju natopili smo Hrvatsku grudu.

Poručujem ti gdje god krenuo u četnikovanje pod parolom „Komemoracija" dočekat će te Hrvatski Ratnici s pjesmom.

U nama kuca hrvatsko srce i kucat će dok smo živi, kucat će za hrvatsku državu, hrvatski narod, kucat će Milorade, za dom.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
brinje

brinje

Komentirano: 3.8.2017. | 17:15

1

bravo Mirko, da je pravne države SDSS ne bi nikada postojao jer je osnovan od ratnog zločinca, ali da to koristi u politici HDZ-u i drugima da dođu na vlast...to da, ali je dobro i pitanje zašto počinitelji zločina u Dalju, Glini, Lici nisu izvedeni pred lice pravde...netko nekoga štiti, očigledno!
brinje

brinje

Komentirano: 3.8.2017. | 14:06

2

Akademik Pečarić na pitanje o Pupovcu: – Što mislite, zbog čega jedan Pupovac „vlada“ Hrvatskom, ili se to nama samo tako čini? Logično je da on vlada Hrvatskom jer ima i osobne zasluge u fašističkoj velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. Sjetite se samo one njegove laži iz vremena Domovinskog rata (po Dobrici Ćosiću laž je najviše pomogla Srbima u njihovoj povijesti) o prekrštavanju 11000 srpske djece. Tuđman je bio i ostao kriv zato što je unatoč željama svjetskih moćnika porazio i ponizio srpsku vojsku napravivši zečeve od njih kako je to sjajno primijetio Slobodan Milošević, a ja bio napadnut zbog knjige s takvim naslovom u HAZU. Zato današnja vlast mora svjetskim gazdama stalno pokazivati kako je nesretna zbog tog Tuđmanovog „zločina“. A Pupovac je idealan za tako nešto, zar ne?

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Ograđujem se od priopćenja Nadbiskupije

Dr sc.Ivan Zelić

Ograđujem se od priopćenja Nadbiskupije

26.11.2019. | 18:40
OGRAĐUJEM SE od priopćenja o govoru koji je na prosvjednom skupu održao vjeroučitelj Marin Miletić a koje je objavljeno na web stranici Riječke nadbiskupije i o kojem pišu mnogi mediji!
Likaplus.hr : Penava je simbol ponosne Hrvatske!

Penava je simbol ponosne Hrvatske!

21.10.2019. | 20:33
Penava je svojim jasnim stavom o SDSS-u i Pupovcu simbol ponosne Hrvatske. Daj Bože da Općina Plitvička Jezera ima vlast i načelnika koji ima barem 10% ponosa kojeg ima gradonačelnik Vukovar Penava i odnosa prema SDSS-u.
Likaplus.hr : Kako živjeti u Hrvatskoj? I imati stranku...

Kako živjeti u Hrvatskoj? I imati stranku...

13.9.2019. | 21:39
Kako je živjeti u Hrvatskoj i biti predsjednik stranke koju je osnovao ratni zločinac?
Likaplus.hr : Večernji list mora Markićki platit 15 tis.kn

Večernji list mora Markićki platit 15 tis.kn

31.8.2019. | 21:08
Večernji list treba zbog objave neistine isplatiti Željki Markić 15 tisuća kuna Županijski sud u Rijeci je potvrdio presudu Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj Večernji list treba Željki Markić isplatiti obeštećenje od 15.000 kuna zbog objave laži da je zarađivala na trgovini ko
Likaplus.hr : Klasiću,nemaš pojma o hrvatskim zastavama!

Treba ga podučiti

Klasiću,nemaš pojma o hrvatskim zastavama!

24.8.2019. | 6:15
Likaplus.hr : Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

Reagiranje čitatelja

Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

19.8.2019. | 6:47
Godine 2016. na dan 17. srpnja održani su formalno izbori za predsjednika HDZ-a, na kojima Andrej Plenković nije demokratski izabran na predsjednika HDZ-a jer nije imao protukandidata zbog čega nisu postojali sloboda i mogućnost biranja, pa je on stoga stvarno instaliran i na far
Likaplus.hr : "Pučka pravobraniteljica" "postala" Pupovac

HOS traži zaštitu

"Pučka pravobraniteljica" "postala" Pupovac

12.8.2019. | 10:38
Slažemo se i podržavamo našu ratnu subraću iz Dalmacije:Lora Vidović se od pučke pravobraniteljice pretvorila u“pučku progoniteljicu”.
Likaplus.hr : Udruge branitelja:Karlo Starčević laže!

Udruge branitelja:Karlo Starčević laže!

11.8.2019. | 18:24
Po starom običaju Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević lažima i podvalama pokušava posvađati i podijeliti ljude a bolje bi mu bilo da pokušava ispuniti ona silna obećanja iz predizborne kampanje. Gdje su nestale one silne investicije, proizvodni pogoni, investitori, povratak lju
Likaplus.hr : "Zahvala" onima koji guraju glavu u pijesak

Branitelji ogorčeni

"Zahvala" onima koji guraju glavu u pijesak

12.7.2019. | 7:28
Zahvaljujemo i onima koji su sve gledali sa strane iako su birani da preuzmu odgovornost a ne da guraju glavu u pijesak.
Likaplus.hr : U Brezovici su bili solidarni sa Staljinom

Nikakav antifašizam

U Brezovici su bili solidarni sa Staljinom

20.6.2019. | 16:29
Likaplus.hr : Skandalozna izjava Ive Josipovića

Skandalozna izjava Ive Josipovića

16.4.2019. | 22:59
Skandalozna izjava bivšeg predsjednika Ive Josipovića prema kojoj su »širokobriješki franjevci bili legitiman cilj vojnih djelovanja« nije niti registrirana u onom dijelu medija koji otvoreno ili prikriveno zagovaraju i promoviraju politiku »regiona«, odnosno postkomunističku i p
Likaplus.hr : Plenković gubi izbore, a mediji ga slave

Plenković gubi izbore, a mediji ga slave

31.3.2019. | 9:03
RAŠČLAMBA I INTERPRETACIJA REZULTATA IZBORA Na prijevremenim izborima 2019.g. za vijećnike u Skupštini Ličko-senjske županije HDZ je dobio 6.414 glasova ili 45,66 posto manje i izgubio pet vijećničkih mjesta, u odnosu na izborne rezultate koje je postigao na redovitim izborima ko
Likaplus.hr : Iseljenici imaju pravo na svoju zastavu i grb

Iseljenici imaju pravo na svoju zastavu i grb

18.2.2019. | 9:16
Ovo je Grb koji smo mi predložili koji je Hrvatski Državni sabor 1883.godine zakonom donio da vam ne objašnjavam dalje. To vam je oko 58 godina prije NDH.
Likaplus.hr : Irineju, miči prste sa hrvatskih područja!

Desno oštro

Irineju, miči prste sa hrvatskih područja!

11.2.2019. | 11:10
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :