Srijeda , 30.11.2022. | 10:55

Pretraživanje

Vremeplov

Objavljeno: 7.6.2021. u 6:10
Prikaza: 786

Partijski dosije Zorana Milanovića

LS Županija : Partijski dosije Zorana Milanovića
Bujica je u petak navečer emitirala najzanimljivije dijelove partijskog dossiera predsjednika RH Zorana Milanovića. Zanimljivo je kako je Milanović svojedobno govorio da nikada nije bio član Saveza komunista Jugoslavije, no, objavljeni dokumenti govore drukčije…

Zoran Milanović se u Savez komunista, prema dokumentaciji koja se nalazi u Hrvatskom državnom arhivu, učlanio 27. rujna 1985. godine, kada je bio na odsluženju JNA u Beogradu, u Titovoj gardi. Bilo je to vrijeme kada su hrvatski intelektualci zatvarani zbog verbalnog delikta, vrijeme kada je Udba ubijala hrvatske političke emigrante i kada su oni koji nisu htjeli ući u partiju bili žestoko šikanirani… 

Jugo-komunistički režim teško je kršio ljudska prava, a paradoks je da ga danas brane oni koji se, navodno, za ljudska prava zalažu, mnogi od njih bili su njegovim sastavnim dijelom, dijelom njegovih institucija, organizacija i službi… Ljudi koji nisu ušli u partiju, teško su se u Jugoslaviji uopće mogli zaposliti, nisu imali pravo na "društvene" stanove i napadani su zato jer su nedjeljom odlazili u crkvu, a njihova djeca na vjeronauk… Ali ne i Milanović…

U biografiji, koja je priložena uz pristupnicu, vlastoručno napisana i potpisana, između ostaloga se navodi: "Rođen sam 30.10.1966. godine u Zagrebu, općina Makisimir, gdje sam zaključno do dana polaska u Jugoslavensku narodnu armiju proveo čitav život… Lični planovi po odsluženju vojnog roka vezani su mi primarno uz redovito završavanje studija i zapošljavanje… 


Roditelji su mi članovi Saveza komunista, otac od sedamnaeste godine života, a porodica po očevoj strani ima dugu komunističku tradiciju i skoro svi muški članovi su nosioci Spomenice 1941. Otac mi je po struci diplomirani ekonomista, a po zanimanju direktor Centra za ekonomski razvoj Zagreba, a majka profesorica njemačkog i hrvatsko-srpskog jezika…" 

Osim što je isticao komunističko obiteljsko nasljeđe i hrvatski jezik nazvao "hrvatsko-srpskim", Milanović je bio pun kritike prema drugovima iz Zagreba: "Unatoč komunističkim idejnim stremljenjima u mojoj porodici, a samim tim i odgoju, do dolaska u JNA nisam ušao u članstvo Saveza komunista, prvenstveno iz razloga subjektivne prirode, a to su i loš rad partijske organizacije u mojoj školi i Mjesnoj zajednici, loš sastav članstva i ostali činioci koji su kod mene stvorili prilično loš dojam o radu Saveza komunista i samim tim djelovali odbojno… Lično smatram da se takve karakteristike mogu pripisati najvećem broju Općinskih organizacija Saveza komunista u gradu Zagrebu."

Partijski dossier aktualnog šefa države otkriva nam i kakva su bila Milanovićeva uvjerenja, nasuprot svih onih koji su se borili za Hrvatsku i zbog toga bili na meti Udbe ili su trunuli u jugo-komunističkim kazamatima: "Inače, moja uvjerenja su izrazito komunistički orjentirana, zahvaljujući prvenstveno odgoju i utjecaju oca i druženju s tom vrstom literature, pa stoga bez lažne skromnosti, mogu reći da sam s ovom problematikom odlično upoznat i da mi je idejno-pollitička svijest na visokom nivou."

Navodi iz dossiera upućuju na zaključak da su Zoranu Milanoviću, za razliku od zagrebačkih komunista, beogradski "drugari" dobro sjeli, a posebno oni iz Titove garde: "Dolaskom u Gardijsku mehanizovanu tenkovsku brigadu uvidio sam da ovdje vladaju drugačiji odnosi te me je sama spoznaja o tome na neki način ohrabrila, a prijedlog za prijem u članstvo kao prvi iz svoje generacije izuzetno polaskao!"

Iz objavljene biografije proizlazi da je svega nekoliko godina prije pada Berlinskog zida, Milanović čvrsto vjerovao da komunizam ipak može opstati, ukoliko se drugovi reformiraju i više angažiraju: "Ineče, od sebe lično i od svojih drugova komunista očekujem znatno više u savlađivanju postojećih problema u našem društvu. Zatvaranjem očiju, kao što se radilo u nekim Općinskim organizacijama Saveza komunista s čijim sam radom otprije upoznat, došli smo do ovog stanja. Sve ovo danas, ekonomska kriza, a usuđujem se reći i politiki život je izazov moje generacije, a ja ću u toj borbi dati sve od sebe!"

Za prijem Zorana Milanovića u partiju drugovi iz Osnovne organizacije SK glasovali jednoglasno; od 30 nazočnih, svih 30 je bilo za, što se jasno vidi iz Odluke o prijemu u Savez komunista, koja je sastavni dio opsežnog dossiera.
U odluci koju potpisuje sekretar Borislav Bora Grozdić, Milanović je dobio veliki "kompliment": - Veoma je zapažena njegova aktivnost na satovima političkog obrazovanja i na kursu marksističkog obrazovanja…

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Obavezna zimska oprema

Od danas

Obavezna zimska oprema

15.11.2022. | 14:18
Likaplus.hr : Srpska okupacija i zločini nad Hrvatima

"Oluja" ih pomela

Srpska okupacija i zločini nad Hrvatima

5.8.2022. | 19:53
Likaplus.hr : PUCALI JOJ U USTA

PUCALI JOJ U USTA

16.12.2021. | 13:37
Likaplus.hr : Zločini srpske vojske – masakr u Voćinu

13.prosinca1991

Zločini srpske vojske – masakr u Voćinu

13.12.2021. | 8:15
Masakr u Voćinu, selu na Papuku u blizini Slatine, zaprepastio je hrvatsku javnost i svijet. Većina prethodnih zvjerstava srpske vojske nije bila snimljena kamerama, ali ovaj masakr desetina civila je snimila je kamera jer je Hrvatska vojska ušla u selo nakon samog pokolja.
Likaplus.hr : Stavila krunicu i zastavu u Tuđmanov lijes

Godišnjic smrti 10.12.1999.

Stavila krunicu i zastavu u Tuđmanov lijes

10.12.2021. | 7:32
Likaplus.hr : PETRY NAZOČIO OBLJETNICI RAKOVAČKOG USTANKA

150.OBLJETNICA USTANKA

PETRY NAZOČIO OBLJETNICI RAKOVAČKOG USTANKA

10.10.2021. | 6:24
Likaplus.hr : Dani prkosa i slave

Dani prkosa i slave

26.8.2021. | 20:51
Likaplus.hr : Kako su srpski ustanici 1941. ubili župnika

Kako su srpski ustanici 1941. ubili župnika

1.8.2021. | 8:16
Zlodusi prošlosti i danas slave najteže zločine koji su potekli iz Srba 27. srpnja 1941. I ove godine su nam ponovno servirani i oni i njihove laži preko TV ekrana.
Likaplus.hr : 30 godina hrvatske samostalnosti

30 godina hrvatske samostalnosti

25.6.2021. | 9:29
Dan neovisnosti – Donesena odluka o suverenosti i samostalnosti Hrvatske; SDP glasovao protiv, Srbi izišli iz sabornice
Likaplus.hr : Pokolj u beogradskoj skupštini

Ubijeni hrvatski zastupnici

Pokolj u beogradskoj skupštini

20.6.2021. | 8:12
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 15:00 sati

01.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

02.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Bilaj i to : kbr. 20,35,40,42,78,111,8792,88,86,79,36,34,100,98,97,96,95 i 89.

 

Povremeni prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :