Utorak , 16.8.2022. | 15:28

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 10.2.2022. u 22:37
Prikaza: 346

Hrvatska vlast izdala ubijenu malu Štefančić

LS Županija : Hrvatska vlast izdala ubijenu malu Štefančić

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić u četvrtak je u Saboru upozorio naslučaj malene Martine Štefančić, koju su četnici ubili 1992. u Borovu Selu.

> ŽDO u Osijeku: Odbačena kaznena prijava protiv sedmorice četnika za ratni zločin nad obitelji Štefančić

 

Pokopana na istom groblju gdje stoji mauzolej Šoškočaninu

”Obdukcijski nalaz je napravila 'krajinska milicija' i naravno da nije privela svoje kolege četnike. Ali je žalosno da smo malu Martinu Štefančić ubili 01.02.2022.godine. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je nalaz 'krajinske milicije' i iskaze svjedoka te proglasilo ovaj slučaj 'ad acta'. Niti Hrvatska traži izručenje počinitelja, niti je podignuta optužnica”, podsjetio je Mlinarić.

 

> Dr. sc. Vlatka Vukelić za Narod.hr: 'U Domovinskom ratu ubijeno je oko 400, a ranjeno preko 1200 djece'

 

> (VIDEO) Održan simpozij o ubijenoj i ranjenoj djeci u Domovinskom ratu: Potrebno je uvesti praznik njima u čast!

”Žalosno je da je Martina sahranjena na istom onom groblju gdje stoji mauzolej Šoškočaninu. Mali anđeo i jedan krvolok leže zajedno na istome groblju! S tim da on ima mauzolej, a ona grobić”, naglasio je Mlinarić.

”Treba li ovo izdajom zvati? Naravno da treba! Ne kazniti taj zločin, to je ravno izdaji. A izdaju mogu počiniti samo oni koji su na vlasti”, zaključno je poručio Mlinarić.

Odbačena prijava protiv sedmorice srpskih "teritorijalaca” za teški ratni zločin

Podsjetimo, na adresu Udruge zagrebačkih dragovoljaca i branitelja Vukovara, 3. veljače ove godine, stigla je obavijest Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku o odbacivanju kaznene prijave protiv sedmorice srpskih "teritorijalaca” za teški ratni zločin, koji su u Borovu Selu, u noći s 20. na 21. ožujka 1992. godine, počinili nad hrvatskom obitelji Štefančić.

"Vrlo mi je teško biti na Martininu grobu u Borovu Selu. Ni 30 godina nakon svega nisam dovoljno spreman ni za ovo selo ni za njen grob. Vjerojatno ni sad ne bih došao da me u tome nisu moralno ohrabrili suborci, moji ratni zapovjednici obrane Vukovara, koji su danas došli sa mnom. Zahvalan sam im na tome”, kazao je lani Zdenko Štefančić otac malene Martine za24sata.

Srpski "teritorijalaci” u tri su se sata noću prikrali dvorištu obiteljske kuće Štefančić te bez ikakvog razloga i povoda otvorili rafalnu paljbu prema prozorima soba u kojima su tad spavali članovi obitelji – Martina, Zdenkova majka Bernardica i Zdenkov brat Željko Štefančić. Martinu je pogodilo sedam metaka.

Rafali su ukućane prenuli iz sna. Njena baka, nesvjesna smrti malene Martine, samo je u jednom trenutku očajno viknula: "Nemojte, dijete je tu”, ali već je u sljedećem i ona pala mrtva.

Četvorica krvnika privedena su u policijsku postaju u Beli Manastir, gdje je nad njima provedena istraga, ali već idućeg dana pušteni su na slobodu.

U kući Štefančićevih obavljen je očevid i tad su nastale crno-bijele fotografije ubijene Martine i njene bake, koje i dalje postoje u policijskim arhivima Ministarstva unutarnjih poslova. Krvnici su ostali iznenađeni time što je Željko ipak preživio teško ranjavanje, i to tako što je ispuzao iz kuće i zavapio u pomoć. Susjeda ga je odvezla u vukovarsku bolnicu, gdje su ga nekoliko mjeseci liječili, a onda je poslan preko Srbije za Mađarsku i potom u Hrvatsku. Tad je Zdenko Štefančić, otac malene Martine, branitelj Vukovara i logoraš, saznao sve o tragičnom ubojstvu svoje kćeri.

Likaplus.hr :
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :