Subota , 23.10.2021. | 01:01

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 1.9.2021. u 7:38
Prikaza: 405
Autor: Likaplus/PU

Humanitarna akcija-Sve za nju

LS Županija : Humanitarna akcija-Sve za nju

Krenula je put Velebita prema Zavižanu kako bi dala svoju podršku ženama oboljelim od raka

Policajac Miroslav svakodnevno je spašavao ljudske živote i štitio imovinu, no, kao i mnogi, ostao je bez kuće u potresu koji je pogodio Petrinju. Njegovu nesebičnost, pomaganje i požrtvovnost nije mogla zaboraviti policijska službenica Sanela iz Policijske postaje Senj, koja je za vikend odmor u sklopu nagradne igre na jednoj radio postaji prijavila Miroslava, iako ga osobno ne poznaje, no fotografija na kojoj Miroslav sjedi shrvan u razrušenoj Petrinji nije joj izlazila iz glave.

„Znam da u nagradnim igrama ne prolaze neke srcedrapajuće priče. Međutim, ovo je priča o hrabrosti i snazi, priča o obitelji kojoj to najviše treba. Svima nam treba, al' njima najviše" rekla je tada Sanela u prijavi.

Zahvaljujući Saneli,Miroslav i njegova obitelj dobili su zasluženi odmor.

Nesebičnost i pomaganje policajke Sanele nastavilo se i dalje. Vidjevši da hrvatski pisac Bruno Šimleša i njegova supruga Maja organiziraju donatorsku akciju za žene oboljele od raka i udrugu „SVE ZA NJU" te planiraju propješačiti 1.100 km od Istre do Prevlake preko najvećih planinskih vrhova Hrvatske kako bi prikupili potrebna sredstva kojima bi mogli organizirati permanentnu psihološku pomoć za oboljele od raka, najmanje što je Sanela mogla učiniti je bilo ponuditi im prenoćište, što su oni objeručke prihvatili.

„Naša predraga Sanela odbacila nas je do Krivog Puta da nastavimo hodnju, a ona je produžila dalje. Šihta u Policijskoj postaji Senj joj počinje u 6 sati. Ali to ju nije spriječilo da nas večer prije primi u svoj dom. I gledala sam je kako u tih par sati hendla tri curke, punu sušilicu i perilicu rublja, večeru za sve nas, presvlači krevete" riječi su Maje Šimleše objavljene jučer na društvenoj mreži, kada su se pozdravili sa Sanelom.

Rastanak nije dugo trajao jer se jutros naša Sanela pridružila Bruni i Maji i krenula put Velebita prema Zavižanu, kako bi dala svoju podršku NJIMA, udruzi SVE ZA NJU, ženama oboljelim od raka i svojoj teti koja se također bori protiv raka.

Podržimo ih!
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :