Četvrtak , 28.10.2021. | 19:44

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 20.8.2021. u 6:59
Prikaza: 314

ima 2 godine

Mala djevojčica recitira Ujevića

LS Županija : Mala djevojčica recitira Ujevića

Snimka djevojčice koja recitira pjesmu Tina Ujevića ovih je dana raznježila sve na društvenim mrežama. Malena Amelia osvojila je simpatije svih, pogotovo jer ima samo – dvije i pol godine. Njezin otac otkrio je kako je čudo od djevojčice naučilo pjesmu velikog hrvatskog pjesnika, prenosi Dnevnik.hr

 
Za to je zaslužna djevojčica koja ima samo dvije i pol godine, a sve je osvojila svojom savršenom recitacijom pjesme ”Pobratimstvo lica u svemiru”Tina Ujevića.

Želimir Panić, otac malene Amelie, ispričao je da je djevojčica oduvijek verbalno napredna, a Ujevićevu su pjesmu učili kada su joj sve slikovnice koje ima postale – dosadne.

 

Malo drugačije govorne vježbe

”Nismo mi neki pretenciozni roditelji niti išta forsiramo. Budući da je ona oduvijek razgovorljiva i malo naprednija, odlučili smo umjesto onih klasičnih govornih vježbi za djecu pokušati vježbati izgovor s nečim drugačijim”, kaže nam Želimir. A otkrio je i zašto baš Ujević.

”Tu sam pjesmu odabrao jer je to pjesma koju sam recitirao na prijamnom ispitu na akademiji za pjevanje pa mi je zato posebna”, rekao je.

Roditelji djevojčice i sami su se iznenadili kako je malena naučila pjesmu, a Želimir nam kaže kako je učenje pjesmice trajalo otprilike dva mjeseca.

”Učili smo to tako da bi, kada je bila posebno razgovorljiva, učili po nekoliko minuta stih ili dva. Ona bi svaki put kad bismo ju pitali kako ide pjesmica, bez ikakvog ponavljanja teksta, sama recitiralaono što je ranije naučila”, govori otac i nastavlja da je upravo Ujevićeva pjesma pomogla da se malena verbalno još više razvije.

 

”Čak su i tete u vrtiću primijetile dakoristi složenije fraze u razgovorukakve inače koriste petogodišnjaci. Primjerice, ona govori 'Ja bih željela', a većina djece inače govori samo 'ja bi'. Nakon recitiranja bi u nekim riječima savršeno izgovorila i slovo r”, otkrio nam je tata djevojčice.

Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :