Utorak , 16.8.2022. | 14:43

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 14.2.2022. u 4:11
Prikaza: 313

Iz EU zemalja

Nagovarali ju da laže da je omikron opasan

LS Županija : Nagovarali ju da laže da je omikron opasan

Južnoafrička liječnica koja je otkrila omikron varijantu COVID-a, Angelique Coetzee, tvrdi da se našla pod pritiskom europskih vlada. Naime, zamoljena je na početku novog vala pandemije da ne govori javno kako je riječ o blažoj varijanti virusa.

"Rečeno mi je da ne govorim javno da je to blaga bolest. Zamoljena sam da se suzdržim od takvih izjava i da kažem da se radi o teškoj bolesti. Ja sam to odbila.” – rekla je zaDie Welt.

Coetzee se ne plaši pritisaka nadređenih: "Neću biti ušutkana”, rekla je.


Liječnica je naglasila da pritisak na nju nisu vršile južnoafričke vlasti, već europske zemlje. Imenovala je i znanstvenike u Nizozemskoj i Velikoj Britaniji koji su je kritizirali jer je omikron nazvala blagim virusom. "Vlade su pretjerale”, rekla je
.Prema njezinom mišljenju, a na osnovi kliničke slike "nema znakova da je riječ o ozbiljnoj bolesti. Simptomi su uglavnom blagi. Pacijenti se mogu liječiti kod kuće i nije potrebna opskrba kisikom ili hospitalizacija”, objašnjava Coetzee.Coetzee, koja radi u Pretoriji, predsjednica je Južnoafričkog liječničkog udruženja (Sama). Krajem studenog prva je skrenula pozornost na novu omikronsku varijantu korona virusa.


Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) klasificirala je varijantu kao "zabrinjavajuću”. Nekoliko dana nakon što je obavijestila o novoj varijanti, Coetzee je u intervjuu za novinsku agenciju AFP rekla da je primijetila blaže simptome kod pacijenata zaraženih omikronom varijantom nego kod pacijenata s delta varijantom, koja je prije prevladavala.
Likaplus.hr :
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :