Subota , 17.8.2019. | 13:32

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 22.11.2018. u 23:36
Prikaza: 366
Autor: Likaplus

Plenkovićev i Kuščevićev HDZ protiv naroda

LS Županija : Plenkovićev i Kuščevićev HDZ protiv naroda

Tražimo standarne uvjete za pregled potpisa - ono što Kuščević nudi je igrokaz


Građanska inicijativa Narod odlučuje poslala je danas dopis ministru Kuščeviću u kojem zahtijeva da joj se osiguraju potrebni uvjeti za detaljnu i kvalitetnu reviziju navodno nevažećih potpisa.


Sanja Bilač, članica Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje, istaknula je kako od ministra Kuščevića zahtijevaju da se predstavnicima inicijative osiguraju sljedeći uvjeti:


  1. Da svih 38 kutija koje je GI Narod odlučuje predala Hrvatskom saboru za dva referendumska pitanja sa svim potpisnim knjigama, budu u jednoj prostoriji u kojoj će naši volonteri moći pregledavati potpise;

  2. Da nam se omogući da pregledavamo kutiju po kutiju – svezak po svezak, krečući od kutije broj 1 s pitanjem broj 1, s 577 svezaka;

  3. Da nam se osiguraju informacije o tome koji su potpisi u svakoj potpisnoj knjizi proglašeni nevažećima i zašto, odnosno na temelju koje kategorije diskvalifikacije;

  4. Da nam se omogući radno mjesto za svakog volontera na kojem će imati svoje bilješke, papir, olovku te pristup laptopu i potrebnim aplikacijama s bazama podataka (registar birača) radi provjera koje trebamo provesti kako bismo ustanovili je li Ministarstvo neki potpis s pravom proglasilo nevažećim;

  5. Da za svaki potpis kojeg je Minisarstvo proglasilo nevažećim možemo provjeriti kategoriju zbog koje je diskvalificiran (na primjer ako se tvrdi da je nečitak – može li se ustanoviti da je osoba birač; ako se tvrdi da je OIB neispravan - može li se na temelju pretraživanja različitih baza podataka utvrditi tko je osoba koja je taj OIB upisala te potvrditi identitet birača i njegovu nakanu da zatraži referendum za pravedniji izborni sustav; ako su podaci ispravljani ili nadopunjavani – može li se utvrditi njihova vjerodostojnost itd.);

  6. Da se omogući provjera je li ista osoba dala potpis za drugo pitanje referendumske inicijative i je li taj potpis priznat;

  7. Da se za svaku potpisnu knjigu, a onda i kutiju napravi zapisnik u koji će biti uneseno koje potpise proglašene nevažečima od strane Ministarstva GI Narod odlučuje osporava te zahtijeva njihovo prihvaćanje te koliki je to udio u ukupnom broju potpisa u toj knjizi, odnosno kutiji;

  8. Da naši predstavnici dobiju potpisanu kopiju zapisnika iz točke 7. pri odlasku;

  9. Da možemo provjeriti jesu li potpisi koji su kategorizirani kao dupli – priznati (odnosno da je drugi ili treći istovjetni unos odbačen, a prvi priznat);

  10. Da možemo provjeriti popis osoba za koje se navodi da su u vrijeme potpisivanja zahtjeva za raspisivanje referenduma bile mrtve.


Također, GI Narod odlučuje traži da se produži vrijeme za provjeru potpisa, sukladno vremenu koje je na raspolaganju imalo Ministarstvo uprave, kako bi se mogla u potpunosti obaviti navedena revizija.


"Imamo 5 sekundi za provjeru potpisa. Kako ću u 5 sekundi provjeriti nečije ime i prezime, pročitati OIB i vidjeti nalazi li se na još nekim mjestima u knjizi?” pitala se Ivana Bilić Antičević ispred GI Narod odlučuje.


Napomenula je da su se GI Narod odlučuje javljali građani koji su išli na uvid u navodno nevažeće potpise, a čiji primjeri pokazuju da su potpisi u potpunosti neopravdano odbacivani kao nevaljani, samovoljno i na temelju proizvoljnih kriterija. Na primjer, jednom gospodinu su jedan potpis odbacili zbog navodno "nečitkog prezimena” koji se sastoji od četiri slova, a drugi potpis su prihvatili, naglasila je.


"Režim Andreja Plenkovića i njegove marionete Lovre Kuščevića izigrava hrvatski narod”, rekla je Bilač.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Izaslanik Bandića u Sincu

Izaslanik Bandića u Sincu

21.7.2019. | 17:22
Likaplus.hr : Na Kupresu okupit će se 1000 obitelji

Na Kupresu okupit će se 1000 obitelji

19.6.2019. | 6:47
HERCEG BOSNANakon 1000 Ivana, ovoga ljeta na Kupresu okupit će se 1000 obitelji
Likaplus.hr : Hod za život u subotu Zagreb,Zadar

25.5.2019

Hod za život u subotu Zagreb,Zadar

24.5.2019. | 8:14
Likaplus.hr : Prvi put izvješene zastave Hod za...

Prvi put izvješene zastave Hod za...

20.5.2019. | 19:50
4. Nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se ove godine u 5 gradova pod geslom: ''Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu''.
Likaplus.hr : Hod za život u Osijeku 5 tisuća ljudi

Hod za život u Osijeku 5 tisuća ljudi

19.5.2019. | 10:24
HOD za život u Osijeku i Rijeci
Likaplus.hr : Žena, majka, znanstvenica

Žena, majka, znanstvenica

15.5.2019. | 10:40
Doc.dr.sc. Vlatka Vukelić ŽENA, MAJKA, ZNANSTVENICA
Likaplus.hr : Hasanbegović: Plenkoviću, dođi na Bleiburg!

Hasanbegović: Plenkoviću, dođi na Bleiburg!

15.3.2019. | 21:26
DR. HASANBEGOVIĆ POZVAO MAGISTRA PLENKOVIĆA: "BUDI DRŽAVNIK I DOĐI NA BLEIBURG!”
Likaplus.hr : Peticija Biskupiji Gurk-Klagenfurt

Otvoreno pismo

Peticija Biskupiji Gurk-Klagenfurt

14.3.2019. | 7:50
Likaplus.hr : Do danas ni 1% nije otkopano jama

Do danas ni 1% nije otkopano jama

5.3.2019. | 17:52
Do danas ni 1% lokaliteta s tijelima žrtava nije otkopan jer se želi sakriti zločin komunizma
Likaplus.hr : Hod za život u Americi

Hod za život u Americi

19.1.2019. | 20:20
Na Hodu su govorili predsjednik Američke biskupske konferencije nadbiskup Joseph Naumann, senator Steve Daines, kongresmeni Dan Lipinski i Chriss Smith te urednik The Daily Wire-a Ben Shapiro.
Likaplus.hr : Okupljaju 3plus obitelji

Okupljaju 3plus obitelji

9.1.2019. | 17:54
van Malbašić, predsjednik Udruge 'Obitelji 3plus', u intervjuu za Generaciju odgovarao je na pitanja kako udruga funkcionira te kako uspješno funkcionirati u višečlanoj obitelji.
Likaplus.hr : Zločin nad Hrvatima uoči Badnjaka 1993.

Armija BiH

Zločin nad Hrvatima uoči Badnjaka 1993.

22.12.2018. | 8:56
Zločin Armije BiH protiv Hrvata uoči Badnjaka 1993
Zločin Armije BiH protiv Hrvata na badnjak 1993
Likaplus.hr : Japanski liječnik o dugom životu

Japanski liječnik o dugom životu

16.12.2018. | 21:32
Moglo bi se reći da je liječnik Shigeaki Hinohara zaslužan za dugovječnost Japanaca, jer su savjeti ovog japanskog liječnika u velikoj mjeri doprinijeli da njegova nacija živi sretno i kvalitetno.
Likaplus.hr : Spomenik Tuđmanu u Zagrebu

Spomenik Tuđmanu u Zagrebu

11.12.2018. | 8:47
Likaplus.hr : Dočekajte Novu godinu u restoranu hotela Opal

Dočekajte Novu godinu u restoranu hotela Opal

9.12.2018. | 11:53
Dočekajte Novu godinu u restoranu hotela Opal Exclusive!
SK3 SEPTIK- za SEPTIČKE JAME
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :