Utorak , 16.8.2022. | 16:00

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 6.3.2022. u 23:46
Prikaza: 415

Prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine

LS Županija : Prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine

PRIVREMENI PRIHVATNI CENTAR ZA IZBJEGLICE IZ UKRAJINE U GOSPIĆKOJ SPORTSKOJ DVORANI OD SUTRA U FUNKCIJI

 

Odlukom Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH od 5. ožujka o mobilizaciji Gradske sportske dvorane, od 7. ožujka u istoj će biti privremeni prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine.

 

Svrha privremenog prihvatnog centra je da se izbjeglice sigurno smjeste, evidentiraju, dobiju osnovnu zdravstvenu zaštitu te u što skorijem roku upute na druge lokacije u kojima bi imale adekvatan smještaj koji je osiguran na cjelokupnom području Ličko-senjske županije.

 

Među osobama koje su ratna razaranja prisilila da napuste svoje domove većinom su žene i djeca.

Kako bi se izbjeglim ljudima i djeci pomoglo uspostavljen je i sustav podrške koji će ukrajinskim obiteljima pružiti zdravstvenu i psihosocijalnu pomoć koja će im omogućiti prilagodbu i suočavanje s traumama koje su proživjeli.

 

Danas je održan zajednički sastanak predstavnika Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije i Stožera civilne zaštite Grada Gospića na kojem su nazočili predstavnici svih angažiranih interventnih službi u koje su uključeni Crveni križ, HGSS, Komunalac Gospić, JVP Gospić, PP Gospić, a ujedno su imenovani voditelj i njegovi zamjenici za upravljanje privremenog prihvatnog centra koji se nalazi u Gradskoj sportskoj dvorani Gospić.

Kako bi se što kvalitetnije uspostavila koordinacija između državnih, županijskih te nadležnih službi gradova i općina s područja Ličko-senjske županije u uspostavljanju sustava prijema i smještaja izbjeglica, za voditelja prihvatnog centra Gospićke sportske dvorane imenovan je Joso Živković, pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske i Ravnateljstva Civilne zaštite 100 kreveta i kompleti posteljine osigurani su iz državnih robnih zaliha.

Zahvaljujući logističkoj podršci Ravnateljstva Civilne zaštite bit će osigurana prehrana smještenih osoba u privremenom prihvatnom centru.

 

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

 

Načelnica Stožera i zamjenica župana Ličko-senjske županije

Jasna Orešković Brkljačić

 

Likaplus.hr :
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :