Subota , 23.11.2019. | 01:14

Život

Objavljeno: 21.10.2018. u 22:15
Prikaza: 569
Autor: Likaplus

HDZ mulja?

Skupili 99% potpisa, traže neovisnu provjeru

LS Županija : Skupili 99% potpisa, traže neovisnu provjeru

 

"Želimo istaknuti da je čak i prema Kuščevićevom izračunu Građanska inicijativa Narod odlučuje prikupila 99,12 posto od potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma za prvo referendumsko pitanje, odnosno 371.450 potpisa od potrebnih 374.740 te 97,98 posto od potrebnih potpisa za drugo referendumsko pitanje, odnosno 367.169 od potrebnih 374.740”, rekla je Natalija Kanački, članica Organizacijskog odbora građanske inicijative Narod odlučuje.

Da se ovako nešto dogodilo na izborima, da je toliko potpisa proglašeno nevažećima, tako da ispadne da nedostaje 0,88%, odnosno 2,02 % za izbornu pobjedu – zasigurno bismo to nazvali izbornom prevarom!

Dr. Kanački je podsjetila naniz nepravilnosti tijekom procesa provjere potpisa koji upućuju na izbornu prevaru– nedozvoljena prisutnost promatrača, Kuščevićevo Povjerenstvo koje se sastoji samo od zaposlenika Ministarstva uprave, MUP-a i AZOP-a; za provjeru potpisa je nadležan ministar Kuščević koji je u sukobu interesa i protiv referenduma; Kuščević prvo kaže da se zbog GDPR-a ne mogu dopustiti promatrači, a zatim, nakon što je provjera završena, da GDPR dopušta uvid u potpise; za najveći broj odbačenih potpisa (30.000)nije pojedinačno navedeno po kojim su osnovama odbačeni,nego skupno; ministar je objavio jedno izvješće za dvije različite inicijative, umjesto dva, itd.

Podsjetila je na dugogodišnju manipulaciju Registrom birača. Trenutno, prema statističarima i demografima, u Registru birača ima nekoliko stotina tisuća više upisanih nego što stvarno ima birača u Hrvatskoj, istaknula je Kanački.

Zbog sumnje u izbornu prevaru GI Narod odlučuje traži neovisnu reviziju provjere potpisa jer znamo da je više od 10 posto građana dalo potpis za raspisivanje referenduma za promjenu izbornog sustava.

"Tražimo da APIS osigura fizički i elektronički pristup svim potpisima koje su proglasili nevažećima te da se za svaki potpis jasno vidi po kojoj osnovi je proglašen nevažećim, kako bi neovisno povjerenstvo moglo provesti reviziju. Očekujemo da se GI Narod odlučuje omogući da ima svojeg predstavnika u tom povjerenstvu te da postupak revizije možemo promatrati”, rekao je Luka Mlinarić, koordinator GI Narod odlučuje.

 

"GI Narod odlučuje je tijekom naše dvostruke provjere potpisa iz konačne brojke predanih potpisa odbacila one za koje se okom moglo ustanoviti da su nevažeći (dupli, nečitki, prekriženi, potpisi kod kojih je jedna od kućica prazna), jedino nismo mogu provjeravati OIB – tako smo došli do brojke od 405.342 valjanih za prvo referendumsko pitanje, odnosno 407.469 valjanih za drugo referendumsko pitanje”, naglasio je Mlinarić.

"Kada bi Sabor nastavio proceduru prema krnjem, manipulativnom i upitnom izvješću ministra Kuščevića dok još nije završen postupak revizije, ponovno bi se izigrali birači i demokratske procedure. Apeliramo na Sabor da pričeka da se završi postupak revizije”, rekao je Mlinarić.

Na pitanje novinara kako objašnjavaju iste rukopise ili osobe koje nisu žive kao potpisnike, Kanački odgovora: "Margine koje su se pojavile su prisutne na svim referendumskim inicijativama. Ako analizirate sve referendumske inicijative do sada te margine su 0,2% svih potpisa. Nama se nekoliko građana javilo da su njihovi stari roditelji potpisali i u međuvremenu umrli, ali je pitanje koji se datum na koji je osoba umrla računa jer nemojmo zaboraviti da su [vladajući] odugovlačili s procesom provjere broja potpisa i u međuvremenu se netko mogao udati, promijeniti prezime ili umrijeti”, naglasila je.


 Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Vukovar naših života

Vukovar naših života

20.11.2019. | 23:05
Likaplus.hr : Spomen soba Domovinskog rata

Spomen soba Domovinskog rata

15.10.2019. | 7:35
Inicijativa za izgradnju i uređenje Spomen-sobe Domovinskog rata u Tovarniku
Likaplus.hr : Strani polaznici vojnog učilišta

Kod župana Milinovića

Strani polaznici vojnog učilišta

13.10.2019. | 12:57
Likaplus.hr : POBEŠNELI USTAŠA UBIO NEDUŽNOG SRPSKOGA LAVA

POBEŠNELI USTAŠA UBIO NEDUŽNOG SRPSKOGA LAVA

30.8.2019. | 11:13
Sljedeći dan pojavi se naslov u istim novinama: “Pobešneo i pomahnitali ustaša bez povoda zadavio našeg nedužnog srpskog lava, miljenika naše dece”
Likaplus.hr : Novi ministar uprave iznosi neistine

Novi ministar uprave iznosi neistine

19.8.2019. | 6:34
U Izvješću Ministarstva uprave o provjeri potpisa na str. 39. i 44. stoji da je među 40.000 odbačenih potpisa najviše onih - oko 30.000 - za koje Ministarstvo tvrdi da su nečitki ili je pogrešno upisana znamenka OIB-a, a ostalih je 8000 dvostrukih potpisa, tako da je informacija
Likaplus.hr : Izaslanik Bandića u Sincu

Izaslanik Bandića u Sincu

21.7.2019. | 17:22
Likaplus.hr : Na Kupresu okupit će se 1000 obitelji

Na Kupresu okupit će se 1000 obitelji

19.6.2019. | 6:47
HERCEG BOSNANakon 1000 Ivana, ovoga ljeta na Kupresu okupit će se 1000 obitelji
Likaplus.hr : Hod za život u subotu Zagreb,Zadar

25.5.2019

Hod za život u subotu Zagreb,Zadar

24.5.2019. | 8:14
Likaplus.hr : Prvi put izvješene zastave Hod za...

Prvi put izvješene zastave Hod za...

20.5.2019. | 19:50
4. Nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se ove godine u 5 gradova pod geslom: ''Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu''.
Likaplus.hr : Hod za život u Osijeku 5 tisuća ljudi

Hod za život u Osijeku 5 tisuća ljudi

19.5.2019. | 10:24
HOD za život u Osijeku i Rijeci
Likaplus.hr : Žena, majka, znanstvenica

Žena, majka, znanstvenica

15.5.2019. | 10:40
Doc.dr.sc. Vlatka Vukelić ŽENA, MAJKA, ZNANSTVENICA
Likaplus.hr : Hasanbegović: Plenkoviću, dođi na Bleiburg!

Hasanbegović: Plenkoviću, dođi na Bleiburg!

15.3.2019. | 21:26
DR. HASANBEGOVIĆ POZVAO MAGISTRA PLENKOVIĆA: "BUDI DRŽAVNIK I DOĐI NA BLEIBURG!”
Likaplus.hr : Peticija Biskupiji Gurk-Klagenfurt

Otvoreno pismo

Peticija Biskupiji Gurk-Klagenfurt

14.3.2019. | 7:50
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :