Utorak , 16.8.2022. | 15:36

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 2.3.2022. u 6:57
Prikaza: 197

Zavod za hitnu medicinu -10.godišnjica

LS Županija : Zavod za hitnu medicinu  -10.godišnjica
OBILJEŽAVANJE DESETE GODIŠNJICE OSNIVANJA ZAVODA ZA HITNU MEDICINU LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije obilježava desetu godišnjicu nizom promotivnih aktivnosti.
Zavod je osnovan odlukom Skupštine Ličko-senjske županije od 31. ožujka 2011. godine, a službeno je započeo s radom 1. ožujka 2012. godine.
Tim povodom župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, s najbližim je suradnicima obišao ispostavu u Gospiću. Djelatnicima Zavoda uputio je čestitke povodom godišnjice, poželio im puno uspjeha u budućem radu i naveo da će Ličko-senjska županija i dalje biti podrška Zavodu te da stoji na raspolaganju za svaku pomoć koja može dovesti do podizanja kvalitete hitne medicinske službe.
Ravnateljica Zavoda Martina Brmbolić zahvalila je županu na dolasku i podršci te navela:
"Zavod obavlja djelatnost izvanbolničke hitne medicine, zdravstvena je ustanova čiji timovi zbrinjavaju pacijente na terenu te je kao takva jedina u našoj županiji. Zavod djeluje kroz ispostave Gospić, Otočac, Korenica, Senj, Novalja, Karlobag, Lovinac i punkt pripravnosti Donji Lapac. Velika je to zdravstvena ustanova u kojoj su zaposlena 132 radnika, od kojih su 122 radnika članovi timova hitne medicinske službe (doktori, medicinske sestre/tehničari, vozači)”.
U Gospiću je, osim timova T1 i T2, smještena i Prijavno-dojavna jedinica koja zaprima i obrađuje pozive iz cijele županije te koordinira timovima i upućuje ih na intervencije. O važnosti Zavoda govori podatak da je tijekom 2021. godine Prijavno-dojavna jedinica zaprimila 19 915 poziva i obavljeno je 18 156 medicinskih zbrinjavanja i intervencija. Svim djelatnicima Zavoda čestititala je desetu godišnjicu, zahvalivši im se na svemu što čine, kao i na tome što su odabrali da se bave ovim teškim, ali ujedno i plemenitim zanimanjem. U Zavodu se konstantno radi na podizanju kvalitete rada hitne medicinske službe, prvenstveno kroz educiranje djelatnika, a tako se planira nastaviti i u narednom razdoblju.
Likaplus.hr :
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :