Nedjelja , 26.6.2022. | 06:48

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 8.5.2022. u 16:26
Prikaza: 100
Autor: Administrator

Zeleni sajam i 19. Veslačka regata na rijeci

LS Županija : Zeleni sajam i 19. Veslačka regata na rijeci

Zeleni sajam i 19. Veslačka regata na rijeci Lici

 

Turistička zajednica Općine Perušić u suradnji s Javnom ustanovom „Pećinskim parkom Grabovača", Narodnom knjižnicom Općine Perušić i Općinom Perušić, u sklopu 19. Veslačke regate na rijeci Lici, 18. lipnja (subota) 2022., organizira manifestaciju „Zeleni sajam" .

Cilj ove gospodarsko-edukativne manifestacije jest promovirati zeleni način života, održivi razvoj turizma, promovirati tradicionalnu hranu te kroz ruralni turizam očuvati lokalnu kulturu i baštinu te prirodne znamenitosti.

U sklopu sajma organizirat će se Zelena tribina, javna tribina na kojoj će svatko tko želi moći od onih iskusnijih saznati što treba činiti kako bi poboljšali turističku ponudu. Ove godine bit će organizirano i natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića a naći će se tu i „magičnog„ sadržaja za najmlađe.

Da bi čitav događaj bio još zanimljiviji, tu je i onaj sportski dio! Već 19. po redu Veslačka regata na rijeci Lici, u organizaciji 1. Ličkog veslačkog kluba Perušić, ove godine dovodi školu veslanja tako da će svi zainteresirani moći savladati osnove veslanja. Najbolje veslače koji se okušaju u natjecateljskom dijelu očekuju bogate nagrade!

Naravno, posjetitelji će moći kupiti proizvode iz bogate ponude naših izlagača, a cijeli program dobiti će poseban šarm kada u pozadini zasvira tamburica koja će nas, uz velik izbor hrane i pića, pratiti do večernjih sati.

U tijeku su prijave izlagača i ekipa za kulinarsko natjecanje! Zainteresirani za natjecanje u veslanju prijaviti se mogu na kontakt 1. Ličkog veslačkog kluba – Mile Jurišić: 099 400 8778.

 

TZO Perušić

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :