Nedjelja , 6.12.2020. | 02:11

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 16.9.2013. u 6:51
Prikaza: 1901
Autor: Likaplus/M.Š.

Grad Novalja osniva LAG

Novalja : Grad Novalja osniva LAG

Novalja-Grad Novalja u fazi je osnivanja Lokalne akcijske grupe (LAG). Trenutno su u tijeku razgovori sa čelnicima ostalih jedinica lokalne samouprave na otoku Pagu o mogućnosti osnivanja zajedničkog otočnog LAG-a, odnosno mogućem pristupanju Novalje većem LAG-u kvarnerskih otoka.

Tim povodom u Gradskoj vijećnici Grada Novalje održan je informativan skup sa ciljem upoznavanja gospodarskog i civilnog sektora sa područja Novalje o potencijalnim mogućnostima koje se dobiva članstvom u LAG.Ispred Grada, inicijativu je vodio i predstavio predsjednik Gradskog vijeća Boris Šuljić sa suradnicama.Okupljenima je objašnjeno što je LAG te kakve sve mogućnosti pruža učlanjenje u LAG kod apliciranja projekata na europske fondove.Jedan LAG čine jedna ili više jedinica lokalne samouprave, javne ustanove, gospodarski subjekti (d.o.o., d.d., obrti, OPG….), udruge, razvojne agencije, mediji i drugi subjekti.LAG-ovi postoje u cijeloj Europi i značajni su pokretači razvoja ruralnih područja.

Ovaj koncept inicirala je Europska komisija kao instrument za razvoj ruralnih područja kroz strukturni fond za razvoj poljoprivrede EU-a.Očekuje se da će do kraja ove godine biti formiran LAG u kojem će biti Novalja, stoga je predsjednik Vijeća pozvao sve gospodarske subjekte da se učlane.Na kraju skupa okupljenima je prezentiran projekt o zelenim energetskim zadrugama. Mogućnost dobivanja energije iz obnovljivih izvora također će biti tema na kojem će Grad Novalja raditi sa ciljem da Novalja postane energetski neutralna u budućnosti.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : "Vozimo električne bicikle u Novalji"

"Vozimo električne bicikle u Novalji"

25.9.2019. | 8:42
28. rujna u Novalji provesti ćemo akciju „Vozimo električne bicikle u Novalji“.Projekt je odabran na natječaju Grada Novalje. Pozivamo Vas da nam se pridružite i najavite ovu eko akciju. Grad Novalja želi razviti urbanu mobilnost, smanjiti gužve te reducirati količine ispušnih pl
Likaplus.hr : Pun vinski pogodak u Novalji

Wine Fashion Show

Pun vinski pogodak u Novalji

28.6.2015. | 14:47
Likaplus.hr : Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

Lunjski maslinici

Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

25.6.2015. | 14:01
Likaplus.hr : Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

Najava brojnih investicija

Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

15.6.2015. | 18:38
Likaplus.hr :  "Zvuci i okusi otoka Paga"

U Celju

"Zvuci i okusi otoka Paga"

11.5.2015. | 20:36
Likaplus.hr : „Kvaliteta usluge u turizmu“

Priznanje Gradu Novalji

„Kvaliteta usluge u turizmu“

27.3.2015. | 12:48
Likaplus.hr : Vidas osvojio zlatnu plaketu

Za paški sir

Vidas osvojio zlatnu plaketu

25.2.2015. | 10:10
Likaplus.hr : EU sredstvima do razvoja poljoprivrede

Na Pagu i Rabu

EU sredstvima do razvoja poljoprivrede

5.2.2015. | 15:02
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :