Četvrtak , 2.12.2021. | 11:44

Gospodarstvo

Objavljeno: 27.3.2015. u 12:48
Prikaza: 2304
Autor: Likaplus/A.V.

Priznanje Gradu Novalji

„Kvaliteta usluge u turizmu“

Novalja : „Kvaliteta usluge u turizmu“ Miroslav Kolobarić prima nagradu

Veliki interes i priznanje za projekt regulacije buke i uvođenja turističkog bontona Grada Novalje

Gradonačelnik Ante Dabo na Mystery shopping danu „Kvaliteta usluge u turizmu" u Splitu predstavio projekt regulacije buke i uvođenja turističkog bontona. Projekt istovremeno nagrađen na konferenciji o sigurnosti gradova u Varaždinu.

 U četvrtak, 26.ožujka, u Splitu je održan Mystery shopping dan „Kvaliteta u turizmu, u prostoru Radisson Blu hotela, u organizaciji Herakleae, agencije za mystery shopping. Događaj se održao pod pokroviteljstvom Predsjednice republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a s partnerom Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Turističkom zajednicom grada Splita.

Bogati program konferencije obradio je teme izuzetno važne za turizam, poput: kako saznati što klijenti žele i očekuju, kako unaprijediti kvalitetu usluge u hotelskom smještaju i kvalitetu turističke destinacije. Predstavljeni su i trendovi i noviteti u hotelskom smještaju te vrlo zanimljivi rezultati mystery shopping istraživanja provedenih u 2014. godini – istraživanje kvalitete usluge na Jadranu, projekt tajanstvenog gosta u Središnjoj Dalmaciji te projekt tajanstvenog gosta u Baškoj Vodi koji su svi pokazali da su kombinacija mystery shoppinga i istraživanja zadovoljstva gostiju – informacije bez kojih turistička ponuda ne može napredovati.

Jedna od vrlo interesantnih tema za sve sudionike ali posebno za predsjednike turističkih zajednica (gradonačelnike i načelnike) bila je upravo Sigurnost u destinaciji u vrijeme turističke sezone i kako uvesti turistički bonton u destinaciju, koji je u svom izlaganju predstavio gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Novalja je prva u Hrvatskoj detektirala probleme koje sa sobom nose nove i sve brže rastuće vrste turizma (festivalski, party, zabavni) za što su usko vezana buka i stihijska pravila ponašanja na poznatoj turističkoj destinaciji. Uspješno je riješila te probleme i postala uzor (benchmark) za druge destinacije te pokazala da je uskom suradnjom i sinergijom državnih tijela na čelu s MUP-om i lokalnih vlasti moguće kvalitetno povezati party turizam s ostalim vidovima turizma te podići razinu sigurnosti na destinaciji i samim time zadovoljstvo gosta, ali i lokalnog stanovništva.

O kvaliteti projekta govori i priznanje Gradu Novalji za najbolji projekt sigurnosti u lokalnoj zajednici, koju je na konferenciji o sigurnosti gradova održanoj u Varaždinu uorganizaciji Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost. Nagradu je Miroslavu Kolobariću iz Grada Novalje predao Tomislav Jarmić, predsjednik Platforme hrvatskih gradova i županija za smanjenje rizika od katastrofa.

Segment sigurnosti u turizmu važan je dio Master Plana turizma Grada Novalje – Strateškog plana destinacije do 2025. godine te sukladno njemu Novalja i dalje ulaže u sigurnost destinacije na dobrobit svih koji posjećuju Novalju i u njoj žive.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Projekt rekonstrukcije i dogradnje

Pristanište Žigljen

Projekt rekonstrukcije i dogradnje

20.10.2021. | 7:38
Likaplus.hr : "Vozimo električne bicikle u Novalji"

"Vozimo električne bicikle u Novalji"

25.9.2019. | 8:42
28. rujna u Novalji provesti ćemo akciju „Vozimo električne bicikle u Novalji“.Projekt je odabran na natječaju Grada Novalje. Pozivamo Vas da nam se pridružite i najavite ovu eko akciju. Grad Novalja želi razviti urbanu mobilnost, smanjiti gužve te reducirati količine ispušnih pl
Likaplus.hr : Pun vinski pogodak u Novalji

Wine Fashion Show

Pun vinski pogodak u Novalji

28.6.2015. | 14:47
Likaplus.hr : Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

Lunjski maslinici

Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

25.6.2015. | 14:01
Likaplus.hr : Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

Najava brojnih investicija

Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

15.6.2015. | 18:38
Likaplus.hr :  "Zvuci i okusi otoka Paga"

U Celju

"Zvuci i okusi otoka Paga"

11.5.2015. | 20:36
Likaplus.hr : Vidas osvojio zlatnu plaketu

Za paški sir

Vidas osvojio zlatnu plaketu

25.2.2015. | 10:10
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :