Subota , 5.12.2020. | 06:30

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 9.11.2014. u 12:18
Prikaza: 1569
Autor: Likaplu/GN

Novalja i turizam do 2025.

Radionica u sklopu Strateškog plana

Novalji održana 4. završna Radionica u sklopu Strateškog plana destinacije do 2025. godine

U hotelu Liburnija održana je 4. Strateška radionica „Master plan razvoja turizma Grada Novalje do 2025." i „Prostorno-programske studije Grada Novalje" na kojoj su Institut za turizam te arhitektonski ured 3LHD predstavili oba dokumenta koji zajedno predstavljaju razvojnu strategiju Grada Novalje, dok sugrađani Novalje kao i na svim dosadašnjim radionicama bili sudionici i aktivno se uključili svojim viđenjima i prijedlozima.

Svrha Master plana turizma Grada Novalje jedefinirati smjernice dugoročno održivog razvoja Grada Novaljekao turističke destinacije skrojene po mjeri svojih turista, ali i svojih stanovnika, u cilju boljitka života građana i pokretanja novog razvojnog ciklusa koji će repozicionirati grad i unaprijediti ponudu na turističkom tržištu.

Gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo tako je istaknuo kako Master plan turizma Grada Novalje predstavlja ključni dokument za efikasno i odgovorno upravljanje dugoročno održivim turističkim razvojem Grada Novalje te kako će on datiopćeniti okvir koji će definirati razvoj za barem idućih 10 godina,tako što će se provoditi i kroz ostale dokumente i projekte, jer u protivnom cijela ova strategija, ukoliko se ne bude provodila ostaje "mrtvo slovo na papiru". Dodao je da je dakako najvažnije u svemu tome da se uključi cijeli grad i stanovništvo kroz aktivno sudjelovanje u stvaranju turističkog proizvoda koji se mora unaprijediti, odnosno ponuditi više različitih mozaičninih turističkih ponuda, i ne ovisiti samo o monokulturi turizma, kao što je sada uglavnom slučaj sa Zrćem.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : "Vozimo električne bicikle u Novalji"

"Vozimo električne bicikle u Novalji"

25.9.2019. | 8:42
28. rujna u Novalji provesti ćemo akciju „Vozimo električne bicikle u Novalji“.Projekt je odabran na natječaju Grada Novalje. Pozivamo Vas da nam se pridružite i najavite ovu eko akciju. Grad Novalja želi razviti urbanu mobilnost, smanjiti gužve te reducirati količine ispušnih pl
Likaplus.hr : Pun vinski pogodak u Novalji

Wine Fashion Show

Pun vinski pogodak u Novalji

28.6.2015. | 14:47
Likaplus.hr : Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

Lunjski maslinici

Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

25.6.2015. | 14:01
Likaplus.hr : Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

Najava brojnih investicija

Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

15.6.2015. | 18:38
Likaplus.hr :  "Zvuci i okusi otoka Paga"

U Celju

"Zvuci i okusi otoka Paga"

11.5.2015. | 20:36
Likaplus.hr : „Kvaliteta usluge u turizmu“

Priznanje Gradu Novalji

„Kvaliteta usluge u turizmu“

27.3.2015. | 12:48
Likaplus.hr : Vidas osvojio zlatnu plaketu

Za paški sir

Vidas osvojio zlatnu plaketu

25.2.2015. | 10:10
Likaplus.hr : EU sredstvima do razvoja poljoprivrede

Na Pagu i Rabu

EU sredstvima do razvoja poljoprivrede

5.2.2015. | 15:02
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :