Subota , 5.12.2020. | 07:13

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 25.10.2014. u 8:23
Prikaza: 2144
Autor: Likaplus/A.V.

U Novalji se gradi novi kružni tok

Novalja : U Novalji se gradi novi kružni tok


Na križanju ceste Novalja – Pag sa cestom prema Žigljenu počela je izgradnja kružnog toka kojim će se riješiti ljetne gužve, učestala pojava za vrijeme sezone na ovom raskrižju.

Novim, četverokrakim kružnim tokom sa kracima ukupne duljine 420 metara povećati će se prohodnost na ulasku u Novalju, bitno smanjiti gužve te će se postići veća sigurnost prometa i pješaka.

Nije prošlo mnogo vremena od začetka ideje o izgradnji kružnog toka do same realizacije, što se u konačnici pokazalo ispravnom odlukom, pošto su reakcije građana Novalje, ali i turista vrlo pozitivne. I ovaj projekt pokazuje da se sustavno radi na poboljšanju infrastrukture kao bitne odrednice turističke destinacije Grada Novalje, a čime se također osigurava kvalitetniji prometni standard domaćeg stanovništva.

Vrijednost radova iznosi 2.839.721,18 kuna, a rok izgradnje je 90 radnih dana. Investitor radova su Hrvatske ceste d.o.o., a izvođač radova je tvrtka GPP Mikić d.o.o. iz Omišlja. Nadzor radova vrši tvrtka Nova Invest iz Gospića, dok je projektnu dokumentaciju i imovinsko-pravne odnose riješio Grad Novalja.

Projektna računska brzina na kružnom toku je 50 km/h te je u skladu s time projektirana prometna signalizacija i oprema. Radovi se održavaju svakim radnim danom, a privremena regulacija prometa odvijat će se preko gradilišta.

Za vrijeme privremene regulacije prometamakadamski put i dio ceste D106 postati će slijepe ceste i koristiti će se samo za potrebe gradilišta. Dvosmjeran promet svesti će se na jednu prometnu traku kojom će se naizmjenično odvijati promet preko gradilišta i biti će upravljan prometnim svjetlima.

Duljina zahvata na državnoj cesti D107 iznosi 110 metara, na državnoj cesti D106 205 metara, dok na postojećem makadamskom putu duljina zahvata iznosi 105 metara što ukupno znači 420 metara nove cestovne trase.

Odvijanje prometa iz Paga prema Prizni odvijat će se preko državne ceste D107 i županijske ceste ŽC 5151. Koristi se obilazni pravac (D107) sve do skretanja prema Prizni preko ŽC5151 udaljenog 1,5 km od raskrižja na kojem se vrše radovi.

Promjer kružnog toka iznosi 36 metara, a širina prometnog traka iznosi 6 metara sa povoznim dijelom središnjeg otoka širine 2 metra. Prema projektu hortikulture konačni izgled kružnog toka krasiti će nasadi ambijentalnog raslinja.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : "Vozimo električne bicikle u Novalji"

"Vozimo električne bicikle u Novalji"

25.9.2019. | 8:42
28. rujna u Novalji provesti ćemo akciju „Vozimo električne bicikle u Novalji“.Projekt je odabran na natječaju Grada Novalje. Pozivamo Vas da nam se pridružite i najavite ovu eko akciju. Grad Novalja želi razviti urbanu mobilnost, smanjiti gužve te reducirati količine ispušnih pl
Likaplus.hr : Pun vinski pogodak u Novalji

Wine Fashion Show

Pun vinski pogodak u Novalji

28.6.2015. | 14:47
Likaplus.hr : Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

Lunjski maslinici

Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

25.6.2015. | 14:01
Likaplus.hr : Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

Najava brojnih investicija

Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

15.6.2015. | 18:38
Likaplus.hr :  "Zvuci i okusi otoka Paga"

U Celju

"Zvuci i okusi otoka Paga"

11.5.2015. | 20:36
Likaplus.hr : „Kvaliteta usluge u turizmu“

Priznanje Gradu Novalji

„Kvaliteta usluge u turizmu“

27.3.2015. | 12:48
Likaplus.hr : Vidas osvojio zlatnu plaketu

Za paški sir

Vidas osvojio zlatnu plaketu

25.2.2015. | 10:10
Likaplus.hr : EU sredstvima do razvoja poljoprivrede

Na Pagu i Rabu

EU sredstvima do razvoja poljoprivrede

5.2.2015. | 15:02
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :