Ponedjeljak , 13.7.2020. | 13:46

Kultura

Objavljeno: 28.7.2015. u 16:34
Prikaza: 1806
Autor: Likaplus

PAGARTFESTIVAL OD OVOG LJETA I U NOVALJI

Novalja : PAGARTFESTIVAL OD OVOG LJETA I U NOVALJI

 

Novalja-PagArtFestival već punih sedamnaest godina dovodi najistaknutije umjetnike klasične glazbe iz Hrvatske i svijeta te, kao što organizatori bračni par Nina i Lovro Pogorelić vole reći, prezentira ozbiljnu glazbu u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku, uz poneka umjetnička događanja druge vrste. Od ovog ljeta PagArtFestival širi zvuke svojih probranih klasičnih koncerata pa tako uz izvedbe u Pagu, iste će održati u Novalji i Mandrama. Drugim riječima ova tradicionalna kulturna manifestacija od ovog ljeta klasičnom glazbom i vrhunskim glazbenicima povezuje otok Pag.

PagArt Festival svako ljeto svojim koncertima klasične glazbe bogati kulturnu ponudu grada Paga, a u svojoj sedamnaestoj godini postojanja svoje koncerte širi po otoku Pagu. Tako su ove godine uz grad Pag kao stalnog domaćina i suorganizatora ove značajne manifestacije, domaćin koncerata i suorganizator Grad Novalja te općina Kolan. Publika željna dobre klasične glazbe ovo će ljeto izbjeći putovanja po otoku i osim u gradu Pagu u istim koncertima birane klasične glazbe uživati i u Crkvi Sv. Katarine u Novalji.

Povezivanje otoka Paga kroz njegove gradove Pag i Novalju te općine Kolan i Povljanju, započelo je unatrag dvije godine pokretanjem zajedničkih projekata kroz turističku promociju otoka Paga, očuvanje kulturne baštine i razvoj poduzetništva, tako da je širenje programa PafArtFestivala na Novalju i Kolan, logičan, prirodan slijed i nastavak povezivanja otoka i putem festivala klasične glazbe.

Lovro Pogorelić, poznati pijanist, idejni začetnik i umjetnički direktor PagArtFestival istaknu je: „PagArtFestival postoji već sedamnaest godina i najveće priznanje kao organizatori ostvarujemo upravo ovo ljeto pozivom u Novalju i Kolan. Od samog početka cilj nam je bio da Festival donosi radost i ispunjenje što većem broju ljudi koji vole umjetnost i klasičnu glazbu. Jednako po izvođačima kao i slušateljima, naš program je ozbiljna glazba u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku. Širenje po cijelom otoku, gdje osim grada Paga, koncerte održavamo u Novalji i Mandrama, doživljavamo kao sinergiju otoka i dodatnu snagu PagArtFestivala."

U nastavku slijedi program Pag Art Festivala – Monika Leskovar i Giovanni Sollima (Italija), duo violončela-koncert 31.7. u u Crkvi Sv.Marije u Starom gradu u 21 sat, nakon koncerta otvorenje izložbe Josipa POrtade – Kamen i snovi u Crkvi Sv.Jurja u Pagu i 1.8. u Crkvi Sv. katarina u Novalji u 21 sat. Lovro Pogorelić, klavir, koncert u Crkvi Sv. Frane u Pagu 3.8. u 21 h, 4.8. u Crkvi Sv. Katarine u Novalji . Nikita Boriso.Glebskij (Rusija), violina, Krešimir Bedek, gitara – koncert 6.8. u Crkvi Sv.Marije u Starom gradu u Pagu, u 21 sat, 7.8. u Crkvi Sv. Katarine u Novalji, u 21 sat. Darko Petrinjak, gitara, koncert, 9.8. u Crkvi Sv.Frane u Pagu, u 21 sat, 10.8. u Crkvi Gospe Snježne u Mandrama u 21 sat. Anamarija Milić, violina, i Ana Lucić, klavir, koncert u Crkvi Sv.Frane u Pagu 14.08. u 21 sat.

Grad Novalja u svojoj mozaičnoj ponudi želi dodatno promovirati koncerte klasiče glazbe pa je shodno tome već unatrag mjesec dana postavljen jumbo plakat PagArtFestivala. Ulaznice se mogu kupiti u Turističkoj zajednici Grada Novalja te neposredno prije koncerta po cijeni ulaznica od 50 kuna. Za studente i umirovljenike ona iznosi 40 kuna, a postoji i mogućnost pretplate po cijeni od 120 kuna za cijeli ciklus koncerata, što garantira potpuni doživljaj ove značajne paške glazbene manifestacije.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 28.7.2015. | 22:44

1

U Lici novi zločin"Zločinačke organizacije koja vlada Likom". Pretučen svjedok protiv Darka Milinovića. ... http://sdpinterzlocin.blogspot.com/2015/07/u-lici-pretucen-svjedok-protiv-darka.html

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :