Srijeda , 4.8.2021. | 23:34

Pretraživanje

Kultura

Objavljeno: 2.4.2015. u 8:59
Prikaza: 2163
Autor: Likaplus/GN

U Novalji održan koncert Pasionske glazbe

Novalja : U Novalji održan koncert Pasionske glazbe
Novalja-Održan je koncert Pasionske glazbe u sklopu koga je predstavljen i CD Put križaPremijerno je izvedena i Posljednja večera.Nastupili su operni solisti iz Zagreba i iz Splita: Nikša Radovanović-tenor (evanđelist), Ivica Trubić-bas (Isus), Božena Svalina-sopran (Marija), Vinko Maroević-tenor (Pjevač 2.) i Božo Župić- bas (Pjevač 1).Pjevao je s njima i mješoviti Gradski zbor Novalja, uz orguljsku pratnju profesorice orgulja mr.Borne Barišić iz Splita, pod ravnanjem maestra Ivana Žana.

Nakon praizvedbe Posljednje večere predstavljen je oratorij Put križa (Uvodni dio, 4.,10., 12. i 13. postaja).Na stihove don Antona Šuljića, glazbu je skladao Ivan Žan. Djelo je tiskano kao dvostruki nosač zvuka (budući da traje gotovo dva sata). Stručni osvrt o djelu dr. Marije Nežić (otisnut na CD-u) pročitao je velečasni Josip Vidas. 

Ovo je "...prvi put da se na Pasionskoj baštini pojavljuje tako puno solista (12)", riječi su mr. Joze Čikeša, Predstojnika udruge Pasionska baština, izgovorene na praizvedbi u Zagrebu, otisnute na nosaču zvuka.Na završetku koncerta otpjevane su i dvije pasionske skladbe: Kolike li suze liva i Barjaci kreću kraljevi.Kao dodatak koncertu otpjevana je dvanaesta postaja: Isus umire na križu.Zadovoljna publika u crkvi svete Katarine s oduševljenim je pljeskom nagradila izvođače.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Udruženi ...
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :