Subota , 26.11.2022. | 10:06

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 30.4.2012. u 0:14
Prikaza: 2966
Autor: Likaplus/P.A.

Boris Šuljić- Novalja

Nitko nije spomenuo ukidanje Zrća

Novalja : Nitko nije spomenuo ukidanje ZrćaBoris Šuljić

Boris Šuljić predsjednik zajedničkog kluba SDP i Nezavisne liste Budimira Peranića podigao je pravu medijsku buru nakon održane javne tribine u Novalji gdje se govorilo o Zrću i Novalji.

NOVALJA- Poznati i ugledni poduzetnik iz Novalje posljednjih dana je bio u centru medijske pozornosti nakon tribine održane u Novalji pod nazivom "Novalja i Zrće dva svijeta jedna budućnost". Boris Šuljić je na zadnjim lokalnim izborima 2009. sudjelovao u izborima za župana Ličko-senjske županije i osvojio oko 20 % glasova. G. Šuljić je vinar i ugostitelj, vlasnik je lijepog hotela Boškinac, smještenog u novaljskom polju. Neki tvrde da je upravo Boris Šuljić zaslužan i za razvoj Zrća jer je upravo tamo prije dvadesetak godina imao noćni klub Calypso, a poslije njega su došli Papaya i Aqvarius.

Za LIKAplus portal zamolili smo Borisa Šuljića da odgovori na neka naša pitanja što je vrlo rado i učinio.

LIKAplus Portal: G.Šuljic, na skupu SDP-a ste pokrenuli ideju da se građani referendumom odrede o sudbini Zrća i takvoj vrsti turizma, što Vas je ponukalo na takvu ideju?

U Novalji 17.04. 2012 održala se Javna tribina " Novalja i Zrće dva svijeta jedna budućnost" koju je organizirao klub vijećnika SDP-a i Nezavisne liste Budimir Peranić, predsjednik tog kluba sam ja Boris Šuljić nezavisni vjećnik, tribina je protekla u izuzetno civiliziranoj i demokratskoj atmosferi, vrlo konstruktivna i vrlo afirmativna. Odavna Novalja nije imala demokratskiji skup građana svih političkih opredjeljenja. Ideja o referenduma izvorno nije ideja organizatora već su je na tribini iznijeli ugledni članovi HDZ-a i HSS-a . Po mojem mišljenju referendum je svakako izuzetan demokratski instrument, ali mi u ovom trenutku nemamo pitanje, a niti raspoloženje građana prevladavajuće nije za bilo kakvo ukidanje, dokidanje ili stopiranje Zrća. Građani samo žele osjetiti više reda u gradu i više prostora za realiziranje svih svojih turističkih ambicija, koje nisu i ne moraju nužno biti ovaj vid turizma koji sada dominantno preovladava u Novalji a kojeg kolokvijalno možemo nazvati monokultura koncepta Zrća.

LIKAplus Portal: Bojite li se da će gradska vlast odnosno HDZ optužiti Vas i SDP za pokušaj opstrukcije razvoja turizma na Otoku i što od Zrća imaju stanovnici Novalje?


Ne bojimo se, jer ovo je konstrukcija i afirmacija svih naših turističkih potencijala, ja sam osobno dugogodišnji turistički radnik i više mojih turističkih projekata lako mogu demantirati bilo kakve politikantske poruke. Zapravo ako ćemo biti do kraja iskreni najlošije je u javnosti od svega odzvonila poruka g. Gradonačelnika koji je izjavio " Ukidanje Zrća diverzija je za hrvatski i novaljski turizam" A ZAPRAVO NITKO NIKAD NITI JEDNOM RIJEČJU NIJE SPOMENUO UKIDANJE ILI DOKIDANJE ZRĆA.

LIKAplus Portal: Kako ste uspjeli blokirati donošenje Urbanističkog plana uređenja Zrća na Gradskom vijeću odnosno kako to da je jedan član HDZ-a zajedno sa SDP-om i HNS-om glasovao protiv Urbanističkog plana?


Na tom gradskom vijeću vjećnici su očito bili na onoj razini na kojoj to od nas građani, koji su nam dali povjerenje to zahtjevaju. Očigledno je da i raspoloženje građana u ovom trenutku ide ka tome da je potrerbno prije svega donijeti strateške dokumente koji će bolje odrediti turističku budućnost Novalje a tek nakon toga donijeti UPU Zrća. U Vijeću su protiv glasovali vjećnici SDP-a, Nezavisne liste, i HSS-a, a suzdržan je bio jedan vjećnik HDZ-a

LIKAplus Portal: Ima li to kakve dugoročne posljedice na vladavinu HDZ-a u Novalji?


Ima, itekako, dugogodišnja vlast gradonačelnika Novalje g. Ivana  Dabe, gubi svoju vjerodostojnost, dolaze neki novi ljudi i neke nove ideje, koji su kadri prepoznati trendove, koji su spremni upravljati s gradom na moderniji i transparentniji način i od Novalje dugoročno učiniti turističku destinaciju visoke i najviše klase, i tu ima mjesta za Zrće,samo prije negoli nam se dogodi predominacija jednog trenda, koji bi blokirao razvoj svih drugih pravaca turističkog razvoja, treba krenuti redom i u smirenom i konstruktivnom dijalogu struke, politike i građana donijeti takav konsenzus koji će kvalitetno i dugoročno našu budućnost učiniti bogatijom i sretnijom.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Kolinda Grabar Kitarović posjetila Novalju

Predsjednica

Kolinda Grabar Kitarović posjetila Novalju

9.4.2016. | 10:40
Likaplus.hr : Novalja izabrala gradonačelnika Antu Dabu

U prvom krugu

Novalja izabrala gradonačelnika Antu Dabu

21.3.2016. | 13:29
Likaplus.hr : Bogut i Dellvedva u Novalji

Australski košarkaši

Bogut i Dellvedva u Novalji

23.7.2015. | 13:53
Likaplus.hr : Novalja proslavila Dan Grada

Novalja proslavila Dan Grada

15.6.2015. | 18:28
Novlja dan grada
Likaplus.hr : Karamarko u Novalji

Karamarko u Novalji

8.5.2014. | 15:22
Likaplus.hr : Počela predizborna kampanja

Novalja

Počela predizborna kampanja

7.5.2013. | 19:41
Likaplus.hr : Emilio Dabo novi predsjednik novaljskog HSP-a

Izbori u HSP-u

Emilio Dabo novi predsjednik novaljskog HSP-a

19.2.2013. | 14:05
Likaplus.hr : Sjednica Gradskog vijeća Novalje

Uz Dan Grada

Sjednica Gradskog vijeća Novalje

14.6.2012. | 12:42
Likaplus.hr : Stanovnici Novalje za EU

referendum uspio

Stanovnici Novalje za EU

23.1.2012. | 21:59
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za Vukšićku ulicu i dio Budačke ulice od kbr. 79 do kbr. 221.

Povremeni prekid u opskrbi:

dana

u vremenu

28.11.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Vranovača od kbr. 19 do kbr. 79.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

25.11.2022. 08:00 do 13:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Korana od kbr. 1 do kbr. 40, Poljanak (kbr: 5,6, 10, 12/1 i 12/2) i Drežničko Selište od kbr. 12 do kbr. 25 i od kbr. 101 do kbr.106.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

25.11.2022.

08:00 do 13:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :