Srijeda , 27.5.2020. | 05:03

Iz medija

Objavljeno: 26.8.2013. u 17:59
Prikaza: 4118
Autor: Likaplus

M.Matijević:Otvoreno pismo Darku Milinoviću

Otočac : M.Matijević:Otvoreno pismo Darku Milinoviću

Kako to shvatiti, u kakvoj vezi su ignoriranje četničkih provokacija i gospodarski razvoj? Zar se time može trgovati? Postajem znatiželjan… ako obećamo da ćemo biti tiho i da nećemo reagirati na uzvike „ovo je Srbija“ i četiri „C“, kako nam to jamči gospodarski razvoj? Tko nam to jamči, zar politika koja je od 95. uništila sve što se moglo uništiti, pokrala sve što se dalo pokrasti, potjerala sve što se moglo protjerati dok mi moramo puzati i čekati milostinju. -pita se na Blogu Miro Matijević

Zadnji lokalni izbori su jasno pokazali da Lika želi promjene i da se samo zahvaljujući narodu koji je jedini pokazao zrelost, puno toga pozitivnoga dogodilo. Umjesto da se sva ta energija usmjeri ka borbi za bolju Liku, dobili smo vlast i opoziciju koji ni sami ne znaju što hoće… raspad sistema praćen neizmjernim količinama laži i licemjerja. I na blagdan Preobraženja smo pokazali da mi kao narod, kao i na toj davnoj prigodi nazočni apostoli, uočavamo promjene i reagiramo na njih. I to bi nam zabranili. To što vidimo i sve češće doživljavamo vraća nas u neka davna ružna vremena i ne želimo se miriti s tim.

 Tko je mogao očekivati da dok još nije završila potraga za ubijenima i nestalima, u Vukovaru „domaći" navijači skandiraju  „nož, žica, Srebrenica" i „Vukovar je Srbija!" Već par dana nakon Vukovara, pažljivo je izabrana i organizirana nova provokacija. U Liku stižu nasljednici Službenog vojnog orkestra sjeverno-dalmatinskog korpusa vojske RSK „Jandrino jato". Umjesto da se utvrdi tko je to organizirao i tko to financira, Predsjednik županijske skupštine Darko Milinović i župan Milan Kolić nama šalju poruku da „stišamo strasti".

Poruka upućena ličkoj javnosti, a objašnjenje je još poraznije od poruke: "Pozivam na smirivanje strasti kako bi zajednički doprinijeli gospodarskom razvoju kako Udbine tako i ostalih općina i gradova  Ličko senjske županije ." Na slici troje, potpisuju dvoje, a pisano u prvom licu jednine. Da je tekst potpisala na slici prisutna Ivana Tomaš, poruka o strasti bi još i imala nekog smisla jer je na tom „programu" ušla u županiju ali ako to piše Darko Milinović i time uvjetuje gospodarski razvoj onda je to van pameti. Kako to shvatiti, u kakvoj vezi su ignoriranje četničkih provokacija i gospodarski razvoj? Zar se time može trgovati? Postajem znatiželjan… ako obećamo da ćemo biti tiho i da nećemo reagirati na uzvike „ovo je Srbija" i četiri „C", kako nam to jamči gospodarski razvoj? Tko nam to jamči, zar politika koja je od 95. uništila sve što se moglo uništiti, pokrala sve što se dalo pokrasti, potjerala sve što se moglo protjerati dok mi moramo puzati i čekati milostinju. Ili se po Bjelobabinom i Pešutovom programu ljudima koji nikada u životu nisu ništa korisno napravili, uz zvuke „Jandrinog jata" trebalo dogoditi Preobraženje da bi postali uspješni poduzetnici? Tko Vama uopće daje pravo da nam određujete kako ćemo se osjećati i kako ćemo svoje osjećaje izraziti. Toliko ste se uživjeli u ulogu koju ste si sami dodijelili, da ste dali priliku da nas uči kako da se ponašamo i Ivanu Pešutu koji za svoje služenje Pupovcu svaki mandat dobije jednu pilanu da je zavije u crno ili nekakvom Borisu Luketiću koji se pojavio na krilima „Lastinih" autobusa

Ne, poštovani Darko Milinoviću, dosta je bilo. Zar još niste shvatili da nam je dosta dekreta i autoriteta bez pokrića, da nam je dosta varalica sa kojima ste okruženi.
Toliko o mom komentaru Vaše poruke, međutim u toj kratkoj poruci se nalazi još nešto iritantno na što i kao općinski vijećnik u Vrhovinama moram reagirati i tražim odgovor predsjednika županijske skupštine, Vaš odgovor Darko Milinoviću. Nudim Vam otvoren, muški dijalog jer se nagomilalo previše toga što se mora početi rješavati, a od velike važnosti je za Liku.

Pozivam Vas da mi javno odgovorite, da pred javnošću „bez strasti" to riješimo.
1.      Navodite da je postavljanje dvojezičnih natpisa predviđeno Ustavnim Zakonom o pravima nacionalnih manjina. Da bi se to provelo, ta mogućnost mora biti predviđena i Statutom općine Udbina i trebalo je biti izglasano od općinskog vijeća.  Ivan Pešut se već pohvalio da je sve izglasano jednoglasno. Znači da su svi članovi HDZ-a za to glasovali.
To nije moglo proći bez Vaše suglasnosti. Glasovanje ZA nije bila obveza već Vaš izbor. Recite mi zašto ste to podržali?

2.      Zašto u Vrhovinama Hrvati kao manjina nemaju svog zamjenika načelnika općine?
To je također predviđeno Ustavnim zakonom. Nije poštovano ni u prošlim mandatima općinskog vijeća u Vrhovinama. Nije ni Statutom općine predviđeno. 
Zašto se Ustavni zakon u Udbini slijepo u interesu SDSS-a slijepo provodi, a u Vrhovinama ga vaš najodaniji koalicijski partner ne poštuje uz vašu punu potporu?

3.      Zašto je i po čijem nalogu u Vrhovinama kompletan HDZ glasovao za SDSS-ovog predstavnika Milorada Delića,... koji se u Hrvatskoj skriva od srbijanskih vlasti? Možete li mi objasniti kakav je tu interes HDZ-a i smatrate li da netko treba politički odgovarati za taj izdajnički čin?
4.      Tko je i na osnovu kakve odluke pripojio Babin Potok Vrhovinama?
U očekivanju Vašeg odgovora, s dužnim poštovanjem, Miro Matijević-piše Miro Matijević na Blogu

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mala_scena_politicka

mala_scena_politicka

Komentirano: 4.9.2013. | 12:11

1

Hvidra tj. Tigre, ja sam provjeravao i nisam našao ni dr. Tuđmana ni šuška ni mnoge druge u registru. Ako ih tamo nema to nikako ne može značiti da nisu svoje živote utkali u stvaranje RH. Možemo reći da je svatko učinio koliko je mogao i da je u toliko i ponosan učinjenim. Koliko je moj prijatelj Miro učinio i koliko čini danas, da li je mogao i trebao više. Da li si ti Tigre mogao više i da li danas trebaš više ili trebamo pustiti da sad drugi trguju onim što smo krvlju i životima plaćali. Reci mi Tigre, slažeš li se da su tisuće poginuli da bi danas bile table na ćirilici. Reci mi da li bi krenuo u rat da si znao da će danas biti ovako, na tebi je sada da ne zatvaraš usta Matijeviću već da i ti kažeš da želiš Hrvatsku za koju si se borio a ne ovakvu.
velebit

velebit

Komentirano: 1.9.2013. | 22:28

2

Hrvati, tko je slijedeći na redu nakon Zvonka Bušića? Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) šokirana je viješću da je navodno izvršio samoubojstvo Zvonko Bušić Taik, čovjek koji se čitav život borio za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Nakon smrti ovog iznimnog aktiviste i borca protiv velikosrpske hegemonije ne preostaje nam ništa drugo nego da se upitamo – tko je slijedeći na redu? Naime, Hrvatska je ostala hladna prema oko 2000 hrvatskih branitelja koji su si od početka rata, pa do danas sami oduzeli svoje živote i to na najstrašnije načine, uvjereni da će njihova smrt barem malo potaknuti one koji su bili ili koji jesu na vlasti na razmišljanje, na promijene i na upite: zbog čega se ubilo toliko ljudi, još k tome onih koji su se oružjem borili za Hrvatsku? Međutim, ništa se nije dogodilo, niti će se dogoditi. Svi oni koji su poznavali Zvonka Bušića, domoljuba, intelektualca i nadasve velikog čovjeka, koji je nakon povratka iz federalnog zatvora Allenwood u Pennsylvaniji (SAD), iz kojeg je izašao kao pomilovan sredinom 2008. nakon 32 godine teške robije, dobro znaju da mu je Hrvatska uvijek bila na srcu, ali da je i te kako teško proživljavao nepravde, poput čuvanja bivših komunističkih udbaša da ne odgovaraju za krvava nedjela koja su navodno učinili, da se i dalje u Hrvatskoj plešu "Žikina kola" i ne zabranjuje krvava crvena zvijezda petokraka koju su u vrijeme Domovinskog rata nosili i srpski četnici, da se sve više ističe ime zločinca Josipa Broza, a da oni koji su stvarali ovu državu već su se odavno uglavnom približili na dno dna. Želja mu je bila da okupi hrvatske domoljube pod jedan kišobran, ali nije uspio. Nikako nije mogao shvatiti da su u sve pore našega društva na perfidan način uvučeni i mnogi od onih koji su, poput Perkovića, Manolića, Boljkovca, Mesića i sličnih i u vrijeme komunizma blatili hrvatske domoljube i pospremali ih na robije. Jednom nam je rekao: "Gdje se god okreneš "samo" udbaši!" Ne, taj čovjek, kojeg smo voljeli, takvu Hrvatsku nije sanjao, za takvu se Hrvatsku nije borio, baš kao ni onih dvije tisuće hrvatskih branitelja koji su si prije njega oduzeli svoje živote, a za koje je istraga završila istog onog trenutka kad su si pucali u glavu, polili benzinom, odsjekli vrat motornom pilom ili kad su ubili sebe i cijelu svoju obitelj. Bušića, tog velikog čovjeka, nije mogla slomiti ni okrutna robija od 32 godine, ali slomila ga je slobodna, samostalna i neovisna hrvatska država! Sada se po ne znamo koji puta pitamo: tko je slijedeći na redu? Ne, ne ubijajte se hrvatski domoljubi, hrvatski branitelji jer oni to nisu zaslužili! Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)
sajonara

sajonara

Komentirano: 28.8.2013. | 19:31

3

Možete vi papci iz HDZ pričati što hoćete ali sada se vidi kakvi ste jadnici. Pojavio se jedan jedini čovijek i natjerao vas u mišje rupe. Toliko ste jadni da ću vas početi i žaliti. Hvala ti Matijeviću za sve i nastavi gaziti bandu.
malizeleni

malizeleni

Komentirano: 28.8.2013. | 12:51

4

hvidra01 već tvoj tekst pokazuje da si obična budaletina koja je najveću borbu vodila oko mirovine i sada je vrijeme da se odužiš sponzorima. Gdje ti je dado bio 91? Pa svi znamo da je pobjegao iz Gospića na specijalizaciju u Zagreb. Pič.o jedna
srpkinja

srpkinja

Komentirano: 28.8.2013. | 10:05

5

meni je najvažnije da je Bjelin-Lalić uspio zaposlit sina konobara u Komunalac, odmah mi je lakše, kako bi jadan on konobario a otac mu zamjenik župana kod HDZ, ne bi jadan imao šta jesti od bjedne plaće od kojih petnajst hiljada kuna A šta se tiče Milinovića i HDZ oni se uspjene na skupu kada govore kako Korenica neće da bude nikada četnička i crvena, oni jako vole nas Srbe zato su nas i protjerali 95. oni vole Lalića i ekipu koja zapošljava svoju rodbinu a ja mogu da plešem i da pjevam od muke
mukinje

mukinje

Komentirano: 28.8.2013. | 9:48

6

Hvidra91, znam da je neugodno šutjeti kada dolazi grupa koja veliča Krajinu, a ti u HVIDRI moraš šutjeti jer tako rekao tvoj DADO
mukinje

mukinje

Komentirano: 28.8.2013. | 9:46

7

"Noćas je palo malo kiše. Jutros je poluoblačno. Ugodan dan koji doživljavamo kao dar. Radujemo se susretima s braćom i sestrama. Sve to u miru. A na današnji dan 1991. bjesnila je agresija na Hrvatsku. Goloruki narod izložen topovima, zrakoplovstvu, do zuba naoružanim hordama koje su palile i žarile. Gledali smo na istok i zapad i očekivali podršku i pomoć ali je izostala. Ravnodušnost velikog svijeta i Europe! Na današnji dan u Vagancu je ubijen mladi policajac Jure Pavlić. Kao prometni policajac zaustavio je vozilo zbog rutinske kontrole. Odgovor je bio metak ispaljen u njegovo srce. Imao je 24 godine. Koliko je palo ovakvih žrtava u idućim godinama? Danas se sjećamo Jure Pavlića. "
hvidra91

hvidra91

Komentirano: 28.8.2013. | 1:46

8

a trebao bi staviti možda jandrino jato? dosadili ste s tim već! Ti i slični tebi naravno da ne znate što su tigrovi, jer ste citiram; "kada sam nakon jednog povratka iz Bosne razočaran nekim događanjima tamo, otišao vani." Učinili ste puno iz uvjerenja i pobjegli van- i sad se probudili nakon 20 godina i borite se protiv srba veliki branitelji! Ne branim srbe ali dosadni ste sa svojim huškanjima na bune i nedaj bože da nešto krene po zlu i ti ćeš opet "otić van" a malo veće mačke će ovdje spašavat stvari!! Traži druge argumente protiv dade ako možeš, ostavi se rata i politike od i do 95 kad si se vratio u oslobođenu hrvatsku! uostalom tu dadi nisi do koljena! koje su te tvoje zasluge, bio si toliko dobar da te izbacilo iz hsp-a i sad tražiš medijski prostor i našao si pravi medij od "branitelja" tvog kalibra- 20 godina kasno probuđenog srbomrzca. piši onaj svoj blog i ne dosađuj sa pravicom i zastupanjem hrvata na udbini, ostavi se ratovanja jer su ta vremena prošla i propustio si taj vlak. još jednom; za hrvatsku kao tigar a ne kukavica
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 28.8.2013. | 0:23

9

Hvidra91 tigre moj, dobro jutro. Čim za ovakve prigode staviš takav nadimak odmah mi zvučiš šaljivo. Moram priznati da si djelomično i u pravu jer zaista nisam u Registru ali smatram se braniteljem i bez kompleksa ću sjesti za stol sa tobom i recimo sa Milinovićem pa da usporedimo svoje ponašanje do 91. i aktivnosti i ratne putove od 91. na dalje. Pardon, moje do 04.12.93.kada sam nakon jednog povratka iz Bosne razočaran nekim događanjima tamo, otišao vani. Nisam u Registru branitelja jer za razliku od velikog dijela Registra koji je upisan da bi prikrili nešto i izvukli korist, postoje i ljudi kao ja koji su učinili puno iz uvjerenja i od nikoga ništa nisu tražili. Vidiš da sam i danas dosljedan sebi. Sada budi ljubazan i daj priliku da raspravu završimo ja i Darko Milinović. Ja ga ne smatram toliko odgovornim za to što se događalo ali će sada biti odgovoran ako ništa ne učini da se situacija ne popravi. Tigar kažeš… nije li to ona malo veća mačkica?
Magistravitae

Magistravitae

Komentirano: 27.8.2013. | 23:49

10

DOKAZ U KORIST BIVSEG NACELNIKA JURKOVICA NA www.portoalbonasuperiore.wordpress.com

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Brojem umrlih prestigli smo ratnu 91.

Don Anđelko

Brojem umrlih prestigli smo ratnu 91.

6.3.2016. | 8:51
Likaplus.hr : Poštuj zakon ili "umukni stari šišmišu"

Miro Matijević

Poštuj zakon ili "umukni stari šišmišu"

11.3.2014. | 9:07
Miro Matijević obraća se Đuri Sessi, predsjedniku Udruge hrvatskih sudaca
Likaplus.hr : Prikrivanje dokaza o zločinima komunizma ?

Tupale kod Otočca

Prikrivanje dokaza o zločinima komunizma ?

6.11.2013. | 19:14
Likaplus.hr :  O incidentu Milana Jurkovića u Prozoru

Miro Matijević:

O incidentu Milana Jurkovića u Prozoru

13.5.2013. | 23:26
Likaplus.hr : Najuređeniji park kontinentalne Hrvatske

Park u Otočcu

Najuređeniji park kontinentalne Hrvatske

12.10.2012. | 8:42
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :