Četvrtak , 21.1.2021. | 07:04

Obrazovanje

Objavljeno: 10.3.2014. u 20:24
Prikaza: 2411
Autor: Likaplus/G.O.

Radionica u Otočcu

Raspravljali o projektnim idejama

Otočac : Raspravljali o projektnim idejama
OTOČAC, 10. ožujka 2014. – Potencijal turizma da služi kao motor zapošljavanja i rasta u manje razvijenim područjima Hrvatske bio je u središtu rasprave koja je održana 7. ožujka u sklopu radionice kojom se želio potaknuti interes za korištenje fondova Europske unije u Ličko-senjskoj, Karlovačkoj i Sisačko-Moslavačkoj županiji.Više od šezdeset sudionika iz javne uprave, civilnog društva i privatnog sektora okupilo se u Pučkom otvorenom učilištu Gacko u Otočcu kako bi raspravljalo o najboljim načinima korištenja EU fondova za promociju turizma. Radionica je rezultat suradnje Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i dio je većeg projekta namijenjenog poboljšanju društvenih i gospodarskih prilika u Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. 

Ovo je prva u nizu sektorskih projektnih radionica koje je UNDP organizirao zajedno s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova u sklopu većeg projekta "Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova EU-a: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Hrvatske" (tzv. „Lovci na projekte"). Nakon prvih informativnih radionica uslijedit će projektne radionice osmišljene kako bi se građane uključilo u pripremu i razradu projektnih ideja financiranih iz Strukturnih i investicijskih fondova EU. 

UNDP tim je već prikupio velik broj projektnih ideja, od čega se značajan udio odnosi na razvoj turističke infrastrukture i novih turističkih proizvoda. Uspješni projekti zahtijevat će suradnju između javnog i privatnog sektora zbog čega su radionice namijenjene sudjelovanju svih potencijalnih dionika. Sudionici radionice u Otočcu složili su se oko značajnog potencijala za razvoj novih turističkih atrakcija, tumačenja hrvatske baštine za potrebe turizma te stvaranja novih turističkih proizvoda. Projekti u ovim područjima način su da se doprinese oživljavanju lokalnih tradicija, podupre lokalna ekonomija te potakne razvoj održivih inicijativa. 

U prvoj fazi projekta, tri informativne radionice održane su u Sisku, Gospiću i Karlovcu, a okupile su nekoliko stotina predstavnika iz javnog, privatnog i civilnog sektora koji su izrazili zanimanje za razvoj njihovih područja uz pomoć fondova EU. Druge sektorske radionice održat će se tijekom ožujka kako bi se prikupljene projektne ideje katalogizirale u odgovarajuće skupine projekta koji bi se međusobno mogli nadopunjavati kako bi potaknuli rast i zapošljavanje u manje razvijenim područjima. Uz stvaranje kataloga od najmanje 51 potencijalnog projekta, cilj projekta je i izgradnja kapaciteta svih uključenih na lokalnoj razini za korištenje sredstava iz fondova EU kako bi se projektne ideje u budućnosti mogle osmisliti i formulirati na lokalnoj razini i bez vanjske pomoći.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Wolf

Wolf

Komentirano: 11.3.2014. | 13:43

1

Kako je Macola uspio bez svih tih silnih predavanja i radionica…?

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Gradonačelnik Otočca podržava Škoru

Gradonačelnik Otočca podržava Škoru

14.6.2020. | 10:27
Otočac-Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac pridružuje se Domovinskom pokretu! Član Domovinskog odbora Milan Vrkljan danas je s gospodinom Kostelcem dogovorio suradnju u 9. izbornoj jedinici na skorim parlamentarnim izborima, kao i na lokalnima sljedeće godine.-piše na stanicama
Likaplus.hr : Zavjetni križ u Kompolju

Zavjetni križ u Kompolju

23.10.2019. | 8:20
ZAVJETNI KRIŽ U SPOMEN SVIM HRVATSKIM ŽRTVAMA BOJIŠTA, STRATIŠTA I SUDIŠTA OD STOLJEĆA SEDMOG DO HAŠKOG TRIBUNALA I NAŠIH DANA. Planetarna Hrvatska
Likaplus.hr : Najbolji likovni rad za predškolce

TENA BAKARIĆ(6,5 g)- Otočac

Najbolji likovni rad za predškolce

5.5.2016. | 9:09
Likaplus.hr : O pesticidima u Otočcu

O pesticidima u Otočcu

14.12.2015. | 14:25
Likaplus.hr : Novosti o menzi u Otočcu

Novosti o menzi u Otočcu

12.5.2015. | 18:03
Likaplus.hr : Predavanje ličkim maturantima

Studentski Zbor Gacke

Predavanje ličkim maturantima

7.5.2015. | 19:18
Likaplus.hr : Nezakonitosti na Veleučilištu "Nikola Tesla"

dr.sc Branislav Šutić

Nezakonitosti na Veleučilištu "Nikola Tesla"

19.1.2015. | 14:45
Branislav Šutić:Nezakonitosti na Veleučilištu „Nikola Tesla“ – prava studenata teško prekršena
Likaplus.hr : Donacija Dječjem vrtiću Ciciban Otočac

"Više za zajednicu"

Donacija Dječjem vrtiću Ciciban Otočac

2.12.2014. | 11:46
Likaplus.hr : Redovna izborna skupština

Studentski Zbor Gacke

Redovna izborna skupština

22.12.2013. | 11:27
Likaplus.hr : Rad na računalu za početnike

Rad na računalu za početnike

8.5.2013. | 7:55
U organizaciji udruge Gačanka počinje tečaj Rad na računalu za početnike
Počinje tečaj Rad na računalu za početnike
Likaplus.hr : Tečaj krojenja i šivanja

Tečaj krojenja i šivanja

27.4.2013. | 11:26
Počeo tečaj krojenja i šivanja u Centru za tradicijske obrte Otočac
Počeo tečaj krojenja i šivanja u Otočcu
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :