Subota , 16.1.2021. | 20:08

Obrazovanje

Objavljeno: 23.1.2015. u 13:10
Prikaza: 3301
Autor: Likaplus

Šutić:Skendžić priznao nezakonitosti

Otočac : Šutić:Skendžić priznao nezakonitosti
Temeljem članka 42. Zakona o medijima  molim Vas da objavite moje reagiranje na tekst priopćenja v.d. dekana Veleučilišta „Nikola Tesla", A. Skendžića  objavljen  dana 21. siječnja 2015. godine .U priopćenju gospodin Skendžić i sam priznaje sve navode koje sam naveo u svom priopćenju i dostavio nadležnim institucijama, te time zapravo potvrđuje da zajedno sa predsjednikom Upravnog vijeća g. Marasom svojim radom krši zakon.

 Naime zanimljivo je zašto se g. Skendžić osvrnuo na izborne kolegije koji se mogu mijenjati, a o čemu ja nisam govorio, budući je to zakonito. Pitanje je  zašto se nije očitovao o redovnim kolegijima koji se ne smiju mijenjati više od 20%?  Zanimljivo je i slijedeće: zašto se nije osvrnuo na moju konstataciju da gospodin Baković za dva radna dana u tjednu ima oko 20.000,00 kn plaće bruto? Pitanje je zašto nije reagirao i na nezakonitosti odvijanja nastavnog kolegija u Otočcu, od strane članice Upravnog vijeća gđe. Anele Milković-Nikčević, što je protivno odlukama Veleučilišta. Ovo su samo tri od niza drugih navoda na koje g. Skendžić nije reagirao jer mu je i samom jasno da je prekršio zakon za što će on i g. Maras odgovarati u pravno uređenoj državi kao što je Hrvatska. Iz  priopćenja g. Skendžića sam doznao da je protiv mene pokrenut i disciplinski postupak zbog toga što sam iznio u javnosti po mom mišljenju sumnju u nezakonitost rada  Veleučilišta. 

Da sam to prešutio, učinio bi kazneno djelo, dakle to mi je bila obveza, te neka javnost zna da me  g. Skendžić zbog toga pokušava disciplinski progoniti. Vremena kada su se ljudi progonili za verbalni delikt su iza nas jer smo se te ideologije riješili 90-ih.  Zbog tih nezakonitosti koje su evidentne na Veleučilištu „Nikola Tesla" mogle bi doći u pitanje i buduće diplome, ali i opstojnost Veleučilišta, te sam priopćenjem i pod cijenu otkaza nastojao učiniti sve da do toga ne dođe. Jednako tako sam uvjeren da će Vlada RH i resorno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti  kako do toga ne bi došlo, te da će ostale institucije sankcionirati prekršitelje zakona.

 Zbog toga sam uputio Otvoreno pismo ministru gospodinu Mornaru. Što se tiče optužbe za falsificiranje službene isprave na što insinuira v.d. dekana Veleučilišta, prije nego što tužim gospodina Skendžića želim upoznati javnost  da  se radi  o  jednom predavanju koje  nisam održao u zakazano vrijeme zbog spriječenosti, te sam isto  predavanje održao nekoliko dana kasnije, u dogovoru sa studentima. Što se tiče mog obrazovanja svima su pa tako i g. Skendžiću dostupne diplome i uvjerenja koja govore u prilog  legalnosti svih mojih stručnih i znanstvenih zvanja. 

  S poštovanjem,                                                                                                                     
  Branislav Šutić, v.r.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Gradonačelnik Otočca podržava Škoru

Gradonačelnik Otočca podržava Škoru

14.6.2020. | 10:27
Otočac-Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac pridružuje se Domovinskom pokretu! Član Domovinskog odbora Milan Vrkljan danas je s gospodinom Kostelcem dogovorio suradnju u 9. izbornoj jedinici na skorim parlamentarnim izborima, kao i na lokalnima sljedeće godine.-piše na stanicama
Likaplus.hr : Zavjetni križ u Kompolju

Zavjetni križ u Kompolju

23.10.2019. | 8:20
ZAVJETNI KRIŽ U SPOMEN SVIM HRVATSKIM ŽRTVAMA BOJIŠTA, STRATIŠTA I SUDIŠTA OD STOLJEĆA SEDMOG DO HAŠKOG TRIBUNALA I NAŠIH DANA. Planetarna Hrvatska
Likaplus.hr : Najbolji likovni rad za predškolce

TENA BAKARIĆ(6,5 g)- Otočac

Najbolji likovni rad za predškolce

5.5.2016. | 9:09
Likaplus.hr : O pesticidima u Otočcu

O pesticidima u Otočcu

14.12.2015. | 14:25
Likaplus.hr : Novosti o menzi u Otočcu

Novosti o menzi u Otočcu

12.5.2015. | 18:03
Likaplus.hr : Predavanje ličkim maturantima

Studentski Zbor Gacke

Predavanje ličkim maturantima

7.5.2015. | 19:18
Likaplus.hr : Nezakonitosti na Veleučilištu "Nikola Tesla"

dr.sc Branislav Šutić

Nezakonitosti na Veleučilištu "Nikola Tesla"

19.1.2015. | 14:45
Branislav Šutić:Nezakonitosti na Veleučilištu „Nikola Tesla“ – prava studenata teško prekršena
Likaplus.hr : Donacija Dječjem vrtiću Ciciban Otočac

"Više za zajednicu"

Donacija Dječjem vrtiću Ciciban Otočac

2.12.2014. | 11:46
Likaplus.hr : Raspravljali o projektnim idejama

Radionica u Otočcu

Raspravljali o projektnim idejama

10.3.2014. | 20:24
Likaplus.hr : Redovna izborna skupština

Studentski Zbor Gacke

Redovna izborna skupština

22.12.2013. | 11:27
Likaplus.hr : Rad na računalu za početnike

Rad na računalu za početnike

8.5.2013. | 7:55
U organizaciji udruge Gačanka počinje tečaj Rad na računalu za početnike
Počinje tečaj Rad na računalu za početnike
Likaplus.hr : Tečaj krojenja i šivanja

Tečaj krojenja i šivanja

27.4.2013. | 11:26
Počeo tečaj krojenja i šivanja u Centru za tradicijske obrte Otočac
Počeo tečaj krojenja i šivanja u Otočcu
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :