Subota , 16.1.2021. | 21:45

Obrazovanje

Objavljeno: 22.3.2013. u 7:10
Prikaza: 2192
Autor: Silvia Stanišić

Teorija izbora

Teorija izbora i realitetna terapija

Otočac : Teorija izbora i realitetna terapija

Nova psihologija osobne slobode

Otočac - Profesor psihologije i suradnik Obiteljskog centra Ličko-senjske županije gosp. Danko Butorac, u suradnji s Narodnom knjižnicom Otočac, objasnio je zainteresiranim građanima polazišne točke Glasserove Teorije izbora i Realitetne terapije.

Teorija izbora je teorijska osnova Realitetne terapije koja tumači ponašanje svih živih bića. Teorija izbora objašnjava kako je ljudsko ponašanje intrinično motivirano gdje čovjek nadzire okolinu, za razliku od općeprihvaćenih teorija prema kojima je ponašanje odgovor na vanjske podražaje. Ponašanje je naš izbor kojim zadovoljavamo osnovne potrebe što karakterizira čovjeka kao slobodno biće koji uvijek odabire način svoje reakcije. Teorija izbora izuzetno je značajna u razvoju kvalitetnih ljudskih odnosa što je ujedno i temelj mentalnog zdravlja. Realitetna terapija je, objašnjava gosp. Butorac, vrlo tražena u svijetu. Provodi se metodama savjetovanja nakon čega ljudi mogu uspostaviti kvalitetnije odnose i otkriti učinkovitije načine upravljanja životom.

 Gosp. Butorac dolazit će svakog drugog utorka u Otočac gdje će polaznicima približiti novu psihologiju osobne slobode. Grupni rad, kao i individualna savjetovanja su besplatna što je veliki poklon Obiteljskog centra Ličko-senjske županije građanima Otočca. Realitetne terapije su vrlo skupocjene edukacije, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

"Grupa usmjerena na međuljudske odnose" okuplja ljude različita obrazovanja, spola, dobi i životnog iskustva. Osobe uključene u rad grupe, zainteresirane su za osobni rast i razvoj, kao i za unapređivanje svojih odnosa. Grupa se organizira s tri namjere: 1. Unapređivanje međuljudskih odnosa u i izvan grupe 2. Razmjena iskustava, mišljenja i pogleda na život 3. Izučavanje Teorije izbora kao svjetonazora koji može biti od koristi za izgradnju kvalitetnijih odnosa i kroz to za poboljšanje kvalitete života i zadovoljstva pojedinca Grupni rad djelovat će u prostorijama Narodne knjižnice Otočac od 11:30 do 13:00 sati.
 
Članovima se preporuča kontinuirano dolaženje. Svako druženje može značiti obrađivanje nove teme i produbljivanje razumijevanja već prorađenog materijala. Rad u ovoj grupi nalikuje na rad u klubovima ljubitelja knjige ili čitalačkim klubovima. Članovi nisu dužni dijeliti intimu s drugima ukoliko to ne žele. Između dva susreta, članovima se nudi novo štivo za aktivno čitanje i prikupljanje osobnog iskustva. To osobno iskustvo je korisno podijeliti s drugim članovima, no nije obveza. Odaberite život kakvim želite živjeti i ostanite bliski ljudima koji vam trebaju." William Glasser

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Gradonačelnik Otočca podržava Škoru

Gradonačelnik Otočca podržava Škoru

14.6.2020. | 10:27
Otočac-Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac pridružuje se Domovinskom pokretu! Član Domovinskog odbora Milan Vrkljan danas je s gospodinom Kostelcem dogovorio suradnju u 9. izbornoj jedinici na skorim parlamentarnim izborima, kao i na lokalnima sljedeće godine.-piše na stanicama
Likaplus.hr : Zavjetni križ u Kompolju

Zavjetni križ u Kompolju

23.10.2019. | 8:20
ZAVJETNI KRIŽ U SPOMEN SVIM HRVATSKIM ŽRTVAMA BOJIŠTA, STRATIŠTA I SUDIŠTA OD STOLJEĆA SEDMOG DO HAŠKOG TRIBUNALA I NAŠIH DANA. Planetarna Hrvatska
Likaplus.hr : Najbolji likovni rad za predškolce

TENA BAKARIĆ(6,5 g)- Otočac

Najbolji likovni rad za predškolce

5.5.2016. | 9:09
Likaplus.hr : O pesticidima u Otočcu

O pesticidima u Otočcu

14.12.2015. | 14:25
Likaplus.hr : Novosti o menzi u Otočcu

Novosti o menzi u Otočcu

12.5.2015. | 18:03
Likaplus.hr : Predavanje ličkim maturantima

Studentski Zbor Gacke

Predavanje ličkim maturantima

7.5.2015. | 19:18
Likaplus.hr : Nezakonitosti na Veleučilištu "Nikola Tesla"

dr.sc Branislav Šutić

Nezakonitosti na Veleučilištu "Nikola Tesla"

19.1.2015. | 14:45
Branislav Šutić:Nezakonitosti na Veleučilištu „Nikola Tesla“ – prava studenata teško prekršena
Likaplus.hr : Donacija Dječjem vrtiću Ciciban Otočac

"Više za zajednicu"

Donacija Dječjem vrtiću Ciciban Otočac

2.12.2014. | 11:46
Likaplus.hr : Raspravljali o projektnim idejama

Radionica u Otočcu

Raspravljali o projektnim idejama

10.3.2014. | 20:24
Likaplus.hr : Redovna izborna skupština

Studentski Zbor Gacke

Redovna izborna skupština

22.12.2013. | 11:27
Likaplus.hr : Rad na računalu za početnike

Rad na računalu za početnike

8.5.2013. | 7:55
U organizaciji udruge Gačanka počinje tečaj Rad na računalu za početnike
Počinje tečaj Rad na računalu za početnike
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :