Petak , 22.1.2021. | 13:36

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 16.1.2013. u 23:20
Prikaza: 1985
Autor: Likaplus/GO

Volonteri kod Barkovića

Otočac : Volonteri kod Barkovića
Otočac- U Gradskoj vijećnici Grada Otočca  održano je zajedničko druženje članova Volonterskog utočišta za mlade medvjede iz Kutereva  sa Gradonačelnikom  Grada Otočca Mariom Barkovićem.          

 U zajedničkom druženju volonteri koji neki od njih borave u Utočištu u Kuterevu  više od godine dana  razgovarali su o programima i ciljevima njihovog dolaska u Utočište kao i planiranim radovima u 2013. godini.U Kuterevu, uz Utočište medvjeda, a u okviru Velebitske udruge Kuterevo VUK već godinama djeluje  i Volonterska postaja točnije od 2010. godine sa službenom EU akreditacijom za održavanje dugoročne Europske volonterske službe (EVS) i drugih EU - programa za mlade. Mnogobrojna mladež iz Europe i sa ostalih kontinenata ali i puno starijih ljudi  iz Hrvatske boravilo je i prošle godine u postaji radeći i uživajući. Trenutačnu postavu čini 10 volontera, od kojih su šestero EVS volonteri koji će zahvaljujući programu Mladi na dijelu koji financira Europska komisija Kuterevu posvetiti dio svog života, od nekoliko mjeseci do godinu dana. 

Oni dolaze iz 6 europskih zemalja, iz različitih kulturnih scena i raznolikih priča. U zajedničkom druženju volonteri koji  nekoliko mjeseci već borave u Utočištu u Kuterevu  razgovarali su o programima i ciljevima njihovog dolaska u Utočište. Velebitska udruga Kuterevo planira ostvariti mnoge planove u 2013. godini, a neki od tih planova su slijedeći: završetak radova oko Pučke šterne, postavljanje novih internet stranica Utočišta, prikupljanje novčanih sredstva za kupovinu zemljišnih parcela za nove ograde, pregovori sa državnom upravom o dodjeli najma državnog zemljišta na tromeđi Krasna, Kosinja i Kutereva za uspostavu skloništa za odrasle medvjede i ubožnice za veliki domaće životinje, osobito konje, izrada i postavljanje novih putokaza i info tabli o medvjedu, divljini, kršu i Kuterevu te mnoge druge aktivnosti vezane za promoviranje i očuvanje kulturne kuterevske baštine i starinskih običaja.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Gradonačelnik Otočca podržava Škoru

Gradonačelnik Otočca podržava Škoru

14.6.2020. | 10:27
Otočac-Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac pridružuje se Domovinskom pokretu! Član Domovinskog odbora Milan Vrkljan danas je s gospodinom Kostelcem dogovorio suradnju u 9. izbornoj jedinici na skorim parlamentarnim izborima, kao i na lokalnima sljedeće godine.-piše na stanicama
Likaplus.hr : Zavjetni križ u Kompolju

Zavjetni križ u Kompolju

23.10.2019. | 8:20
ZAVJETNI KRIŽ U SPOMEN SVIM HRVATSKIM ŽRTVAMA BOJIŠTA, STRATIŠTA I SUDIŠTA OD STOLJEĆA SEDMOG DO HAŠKOG TRIBUNALA I NAŠIH DANA. Planetarna Hrvatska
Likaplus.hr : Najbolji likovni rad za predškolce

TENA BAKARIĆ(6,5 g)- Otočac

Najbolji likovni rad za predškolce

5.5.2016. | 9:09
Likaplus.hr : O pesticidima u Otočcu

O pesticidima u Otočcu

14.12.2015. | 14:25
Likaplus.hr : Novosti o menzi u Otočcu

Novosti o menzi u Otočcu

12.5.2015. | 18:03
Likaplus.hr : Predavanje ličkim maturantima

Studentski Zbor Gacke

Predavanje ličkim maturantima

7.5.2015. | 19:18
Likaplus.hr : Nezakonitosti na Veleučilištu "Nikola Tesla"

dr.sc Branislav Šutić

Nezakonitosti na Veleučilištu "Nikola Tesla"

19.1.2015. | 14:45
Branislav Šutić:Nezakonitosti na Veleučilištu „Nikola Tesla“ – prava studenata teško prekršena
Likaplus.hr : Donacija Dječjem vrtiću Ciciban Otočac

"Više za zajednicu"

Donacija Dječjem vrtiću Ciciban Otočac

2.12.2014. | 11:46
Likaplus.hr : Raspravljali o projektnim idejama

Radionica u Otočcu

Raspravljali o projektnim idejama

10.3.2014. | 20:24
Likaplus.hr : Redovna izborna skupština

Studentski Zbor Gacke

Redovna izborna skupština

22.12.2013. | 11:27
Likaplus.hr : Rad na računalu za početnike

Rad na računalu za početnike

8.5.2013. | 7:55
U organizaciji udruge Gačanka počinje tečaj Rad na računalu za početnike
Počinje tečaj Rad na računalu za početnike
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :