Četvrtak , 9.7.2020. | 12:59

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 21.12.2012. u 23:51
Prikaza: 2902
Autor: Likaplus/GO

Aktualni sat na Gradskom vijeću Otočca

Otočac : Aktualni sat na Gradskom vijeću Otočca

Otočac-Aktualni sat je započeo sa pitanjem vijećnika Tomaića zašto ne može internet televizija TV Loki snimati sjednicu Gradskog vijeća što je rezultiralo glasovanjem vijećnika o tome pristaju li ili ne pristaju da se sjednice Gradskog vijeća izravno prenose putem internet TV. Rezultat glasovanja vijećnika je bio 3 glasa za da se snima sjednica, 3 glasa su bila uzdržana i 9 glasova vijećnika je bilo protiv snimanja sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca, a što se nastavlja na odluku vijećnika sa 3. sjednice Gradskog vijeća Grada Otočca od 28. listopada 2009. kad su vijećnici izglasovali da se sjednice Gradskog vijeća ne snimaju i ne prenose putem Hrvatskog radio Otočca. Ovime nije uskraćena javnost o podacima koji se odnose na rad Gradskog vijeća jer se novinarima dostavljaju pozivi i materijali o kojima se raspravlja na sjednicama Vijeća i građani mogu prisustvovati radu sjednica.

Vijećnik Tomaić je pod ovom točkom dnevnog reda iskoristio mogućnost postaviti pitanje o radu zamjenika Gradonačelnika Grada Otočca za 2011. godinu i prvo polugodište 2012. godine na što je gradonačelnik Grada Otočca g. Mario Barković odgovorio da je za tu temu bilo mjesta na 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Otočca kad je na dnevnom redu bilo Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Otočca za prvih šest mjeseci 2012. godine u kojem su sadržani svi poslovi i zadaci u kojima se očituje rad svih upravnih tijela Grada pa tako i samog gradonačelnika i njegovih zamjenika. Nikakvim aktima nije predviđena mogućnost podnošenja izvješća o radu zamjenika gradonačelnika niti njihovo ocjenjivanje i na kraju je zaključio da je gradonačelnik zajedno sa zamjenicima izabran na izborima 2009. godine.

Vijećnik Tomaić je iskoristio priliku da na aktualnom satu postavi pitanje koje su ga zamolili mještani zaseoka Dubrava u Kuterevu a odnosi se na ucrtavanje cca 500 m puta koji nije ucrtan u prostorno-planskoj dokumentaciji, a u naravi postoji, asfaltiran je, sagrađeno je 36 obiteljskih kuća i gospodarskih zgrada, imaju vodovod i električnu energiju, a da bi vlasnici tih objekata legalizirali nelegalno izgrađene objekte to im predstavlja zapreku. Na ovo je gradonačelnik odgovorio da na području Grada Otočca ima oko 150 km različitih puteva koji su u naravi putevi ali nisu ucrtani, treba u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture predvidjeti koje puteve uvrstiti u taj Program. Nadalje je dodao da se mještani trebaju informirati u Uredu za prostorno planiranje i da se prema njegovim saznanjima objekti mogu legalizirati samo sa vlasnikom treba sklopiti ugovor da se može pristupiti kući (nelegaliziranom objektu).

Vijećnik Slaven Prpić je ponovio pitanje u svezi isplate pomoći obiteljima za novorođeno dijete, na što je gradonačelnik odgovorio da će sredstva biti isplaćena do kraja ove kalendarske godine.

Vijećnik Slaven Prpić je ukazao na oštećenu zastavu RH u naselju Kuterevo kod crkve, na što je gradonačelnik odgovorio da će komunalni redar intervenirati da se zastava zamijeni novom.

Vijećnik Mate Janković je ukazao na problem i opasnost od urušavanja mosta kod željezničke stanice u Ličkom Lešću koji povezuje kamenolom Čardak sa tvornicom u L. Lešću, odnosno koji povezuje L. Lešće i naselje Ramljani. Osim opasnosti po život za mještane, ovaj most bi u slučaju urušavanja produžio put mještanima naselja L. Lešće i Ramljani za oko 20 km. Također je i cesta prema Ramljanima nekad bila oaza ljepote a sad je devastirana, pitanje je hoće li se ta cesta sanirati nakon zatvaranja kamenoloma. Gradonačelnik je odgovorio da je kamenolom Čardak otvoren 1997. godine, sad je zatvorena Industrogradnja koja je nekad zapošljavala 350 radnika, koncesionar plaća Županijskim upravama za ceste nakandu za prekomjernu uporabu cesta i na Županijskim upravama za ceste je da riješi sanaciju mosta i ceste, a na koncesionaru je da sanira iskopinu kad je prestane eksploatirati. U tom smislu je gradonačelnik obećao dogovoriti sastanak sa ŽUC-om.

Vijećnik Hrvoje Prpić je na početku svojeg obraćanja pohvalio rad Stožera zimske službe Grada Otočca koji se dobro snašao u nedavnim zimskim uvjetima kad je u kratkom vremenu pala velika količina snijega. Potom je postavio pitanje gradonačelniku u svezi revitalizacije vodovoda Glavace-Škare, na što je gradonačelnik odgovorio da je do 2018. godine obveza jedinica lokalne samouprave riješiti vodoopskrbu svih naselja. Sačinjen je projekt obnove u visini 6.000.000,00 kn, Komunalac je kandidirao projekt kod Hrvatskih voda kod kojih postoji podrška, ali treba iznaći način kako isfinancirati pojedinačne priključke koje su prije oštećenja domaćinstva na tom području imala.

Na pohvalu na rad Stožera zimske službe se nadovezao vijećnik Ante Jurčić koji je rekao da se djelomično slaže sa pohvalama, međutim smatra da je Komunalac kasno izišao na teren što se tiče samog centra grada jer je jedan dio nogostupa očišćen od snijega, potom 60 m nije očišćen nego je pod ledom pa opet dio nogostupa jest očišćen pa opet dio nije tako da je primjedba upućena na rad koncesionara koji je zadužen za čišćenje gradskih ulica. Načelnik Stožera zimske službe Hrvoje Ostović, ujedno i zamjenik gradonačelnika Grada Otočca je pojasnio da su sve prometnice očišćene u roku 24 sata a nogostupi u roku 48 sati i podsjetio je da je dao obavijest na HRO o obvezama vlasnika privatnih kuća odnosno korisnika poslovnih prostora te da su komunalni redari izlazili na teren i izdavali upozorenja, za početak se nije pribjegavalo kažnjavanju građana.

Vijećnik Tomaić je iskoristio vrijeme na aktalnom satu da ukaže na pitanje isplate naknade vijećnicima za prisustvovanje sjednicama Gradskog vijeća Grada Otočca, na što se nadovezao vijećnik Ante Vučić sa konstatacijom da u ovo vrijeme financijske krize prioritet treba dati isplatama stipendija i naknadama obiteljima za novorođeno dijete, a da vijećnici trebaju imati razumijevanje. Gradonačelnik je rekao da se sredstva raspoređuju u skladu sa prilivom u Proračun Grada.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Wolf

Wolf

Komentirano: 20.10.2014. | 14:55

1

trla baba lan da joj prođe dan... i neki bi jop da se ovo isprazno bespredmetno laprdanje snima uživo, možda ali samo kao satirička live emisija...

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HSU i nacionalna mirovina

HSU i nacionalna mirovina

18.10.2019. | 22:53
Likaplus.hr : Muzej Gacke poziva na Noć muzeja

Muzej Gacke poziva na Noć muzeja

28.1.2019. | 13:39
Muzej gacke poziva na Noć Muzeja
Likaplus.hr : Za drogu? Spremni!

Za drogu? Spremni!

1.7.2017. | 18:43
Likaplus.hr : Vratili smo 15 milijuna kuna duga

Kostelac o uspjesima:

Vratili smo 15 milijuna kuna duga

21.1.2016. | 9:00
Likaplus.hr : Uvijek se pronađe neki Likota

Kada je teško za Hrvatsku

Uvijek se pronađe neki Likota

16.1.2016. | 21:29
Likaplus.hr : Bez Aktualnog sata

Gradsko vijeće Otočca

Bez Aktualnog sata

1.12.2015. | 12:42
Likaplus.hr : Ivana Tomaš iz HDZ-a pobjegla k Bandiću

Zamjenica župana

Ivana Tomaš iz HDZ-a pobjegla k Bandiću

20.10.2015. | 18:43
Likaplus.hr : Pobjednička atmosfera u Otočcu

Klauzura HDZ-a , priopćenje

Pobjednička atmosfera u Otočcu

11.9.2015. | 14:09
Likaplus.hr : Milinović me smijenio radi Gacke

Gradonačelnik Otočca

Milinović me smijenio radi Gacke

25.10.2014. | 12:00
Likaplus.hr : Poslana pomoć Slavoniji

HDZ Otočac

Poslana pomoć Slavoniji

3.6.2014. | 8:27
Likaplus.hr : A-Hrvatska stranka prava predala listu

A-Hrvatska stranka prava predala listu

5.4.2014. | 10:29
Miro Matijević, glavni urednik Likaplus portala na listi za EU parlament
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :