Subota , 8.8.2020. | 16:01

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 25.10.2014. u 12:00
Prikaza: 5701
Autor: Likaplus

Gradonačelnik Otočca

Milinović me smijenio radi Gacke

Otočac : Milinović me smijenio radi GackeGradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac(Foto: you tube)

Reakcija gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelac povodom tiskovne konferencije HDZ-a održane 16.10.2014. godine.

 

Stara poslovica kaže da se zločinci uvijek vraćaju na mjesto zločina.Tako je i u ovom našem slučaju. Milinović, Šutić i Jurković su se vratili na mjesto zločina, a zločin je bivši hotel Gacka devastiran 1991 god. u domovinskom ratu.

NP Plitvička jezera daruje hotel gradu Otočcu jer nemaju interesa da ga obnavljaju.Grad sređuje imovinsko pravne odnose, raspisuje natječaj i na trećem ponovljenom natječaju dobiva investitora.Sklapa ugovor o prodaji hotela za 1 450. 000.00 kn. Investitor pravi projekte, te kad treba započeti sa realizacijom Upravno vijeće NP Plitvica čiji je predsjednik Darko Milinović , naređuje Borislavu Perici tadašnjem direktoru NP da stavi zabranu raspolaganja sa Hotelom.

To dovodi do raskida ugovora investitora sa Gradom i dolazi do sudskog spora koji traje oko pet godina između NP i Grada Otočca. Grad dobiva spor i kada misli da je sve gotovo NP ponovno tuži Grad da vrati hotel NP u mandatu ravnatelja Branislava Šutića. Grad Otočac dobiva i taj spor prošle godine, ali od devastacije je prošlo više od 20 god. Hotel nije više za ništa nego za rušenje. 

Grad je izgubio 1,45 mil. kuna, u hotel neće više nitko da investira i uništen je turizam u Gackoj dolini, što je najveća indirektna šteta.O hotelu se očitovao i živi svjedok je gosp.Borislav Perica kao i bivši gradonačelnik gosp. Mario Barković, koji su samo potvrdili ove navode. 

Gospodine Milinoviću sjećate se da ste me kao Gradonačelnika 2008. god. smijenili i na silu kupili naše vijećnike u Gradskom vijeću zato što nisam htio vratiti hotel natrag Plitvicama jer za to nije bilo osnove, samo zato da bi vi mogli s njime raspolagati. Ostala je pustoš, a veliki Hrvati jurišaju dalje.

Gospodine Milinoviću sjećate se da ste me kao Gradonačelnika 2008. god. smijenili i na silu kupili naše vijećnike u Gradskom vijeću zato što nisam htio vratiti hotel natrag Plitvicama jer za to nije bilo osnove, samo zato da bi vi mogli s njime raspolagati. Ostala je pustoš, a veliki Hrvati jurišaju dalje.

 

Otiđite u zgradu bivšeg Općinskog suda u Otočcu.U prizemlju je katastar i gruntovnica, a na katu sve prazno i pustoš gdje su nekada radila tri sudca Općinskog suda. Sud je postojao u Otočcu više od 130 god. još od Marije Terezije. Darko Milinović je tada bio potpredsjednik Sabora, a Milan Jurković župan Ličko-senjski.Dok smo se mi u gradu borili za opstanak suda oni su šutjeli slušajući velikog vođu Ivu Sanadera.

-Zgrada županijskih i državnih službi ispod gradske uprave, Kralja Zvonimira 8. gotovo prazna, ostalo nekoliko službenika. Svi premješteni rade i putuju svaki dan u Gospić.

-Carinarnica u Otočcu zatvorena i preseljena u Gospić.

-Stara športska dvorana prodana za vrijeme župana Milana Jurkovića za 860.000,00 kn. Novac podijeljen svim školama u Županiji za dugove.

-I najnovije Autoprijevoz d.d. Otočac tvrtka sa 50 zaposlenih gubi koncesiju za prijevoz učenika. Prijevoz dobiva tvrtka iz Gospića što će biti veliki financijski udarac za Autoprijevoz i u pitanju je opstanak tog poduzeća.

To je slika Otočca i politike Darka Milinovića, župana Milana Jurkovića i upravo onih koji prodaju i dalje demagogiju Otočanima i žele na svađi Otočana lijepo kao i do sada živjeti. Takvo stanje je i u ostalim dijelovima Županije.

Zašto je ovaj skup HDZ održao upravo u Otočcu.? Da bi prikrio loše stanje u Županiji i u HDZ u županiji, a posebno u gradu Otočcu te baveći se gradskom vlasti u Otočcu skrenuti pozornost sa navedenih problema.Trenutni župan govori o LAG-u Lika, a zna da je upravo što više LAG-ova u Županiji znači i više novaca i projekata. A dobro bi bilo da obznani koje je projekte realizirao LAG Lika pa da se zna.

Bolje bi bilo da obznani kako vratiti dug Županije prema lovačkim društvima ili kako vratiti sredstva gradovima i općinama iz državnog proračuna koje je županija trebala proslijediti istima, a to nije učinila zadnjih 5 godina. Dug prema gradu Otočac iznosi 950.000,00kuna i za ovu godinu 340.000.00 kn.

Kako reče Milinović došao je dati podršku predsjedniku Gradskog odbora Branislavu Šutiću. Ne znam dali će ga ta podrška spasiti jer stanje u Otočkom HDZ-u govori drugačije. S jedne strane svi Jurkovićevi ljudi, gradski vijećnici, kao i Jurković Milan, Mario Barković, dožupanica Ivana Tomaš nisu članovi Gradskog odbora,a s druge strane novi članovi tzv. Novog Šutićevog HDZ-a postaju biti nezadovoljni jer im Šutić nije ostvario obećanja te postaju nestrpljivi.U takvim frakcijskim borbama najlakše je izmisliti problem sa vlasti u gradu i prebaciti pažnju na neke druge teme.

Pitanje projekata u gradu nije upitno i svi koji rade na njima znaju što i kako rade ali upitno je da onaj tko postavlja to pitanje vjerojatno nije nikada napravio neki projekt u životu ili ako je neka kaže koji. Ta me izjava gosp. Šutića jako iznenađuje jer naša suradnja je bila obostrana.

Dolaskom za gradonačelnika nisam smijenio niti jednog direktora, a oni su gotovo svi iz redova HDZ-a. Otišli su samo oni koji su to sami htjeli. Za predsjednicu Odbora za strateško planiranje u turizmu postavio sam iskusnu dr.Vlatku Ružić, desnu ruku gosp. Šutića koja je održala sigurno dvadesetak sastanaka i gdje se vide određeni rezultati. Ako to gosp. Šutića ne zadovoljava onda sam sigurno pogriješio u izboru kada sam ostavio HDZ-e direktore, ali imam još uvijek vremena to popraviti.

Nadalje naša suradnja je bila odlična prije lokalnih izbora kada smo na terasi Bumeranga i Hotela Park provodili vrijeme planirajući kako ćemo na lokalnim izborima eliminirati vodeće pojedince iz lokalnog HDZ-a, koji su radili štetu HDZ-i gradu Otočcu, radi budućnosti Otočca o čemu ćemo progovoriti više narednih dana.Eto i uspjeli smo.Suradnja se nastavila i u pomoći pri organiziranju Izborne skupštine i biranju Gradskog odbora HDZ.Vratite slike unazad sa izborne skupštine i tko bolje pozna ljude i prilike vidjet će da je ta pomoć bila velikodušna i da je gosp. Šutić izabran za predsjednika. Vjerojatno će to gosp. Šutić opovrgnuti, ali postoje ispisi razgovora sa mobitela i snimke.Postoje i svjedoci koji znaju da je za sve to znao i predsjednik Županijskog odbora dr. Darko Milinović. Eto gospodo hadezeovci imate puno problema za rješavati, a ne prebacivati lopticu na druge i naučite se nešto iz prošlosti kako ste izgubili izbore u Otočcu.

Ne bi komentirao navedeno na tiskovnoj konferenciji jer ono što je izrečeno niti odgovara istini niti ima uopće smisla komentirati kao povećali plaće što je čista laž, jer smo vratili plaće na prijašnje stanje, skinuli Dječji vrtić nema projekata i slično. I dok se mi borimo i vraćamo vaše dugove kojima ste grad doveli na rub stečaja u takvim prilikama vraćamo 12 mil. Vaših dugova u godini dana, a da grad i sve službe funkcioniraju i ujedno povećavajući prihode za 14,46 posto i smanjujemo rashode za 26,87 posto u odnosu na prošlu godinu. Za to vrijeme vi se bavite lažima, demagogijom i obmanjujete ovaj siroti narod koji vas mora slušati jer na neki način ovisi o vama, a kako bi i dalje lagano živjeli na njihovoj grbači.

Kažete da je na vlasti u Otočcu SDP. Ako je tako onda bi Vi trebali biti posebno zadovoljni jer ste zadnji u županiji nositi štafetu drugu Titu i pisali pisma drugu Račanu.

Gospodo čelnici HDZ-a Vaša stranka na čelu sa Ivom Sanaderom i kompletnom vladom je opljačkala Hrvatsku i napravila više štete nego neprijatelji u domovinskom ratu. Ta sjećate se valjda crnih fondova HDZ-e koje ste i vi koristili, a nikada niste odgovarali za to.U Vašim redovima se nalaze dezerteri domovinskog rata, plagijatori, ljudi sa kaznenim prijavama za malverzacije na veleučilištu, primanja dvije plaće istovremeno, malverzacijama sa primanjima u upravnim vijećima i sve druge prijave koje su podnesene protiv vaše ekipe koju Vi promovirate.

Kao takvi dolazite držati moralne prodike nama Otočanima pod izgovorom bratstva i jedinstva županije i brige za Otočac, a sliku tog jedinstva vidimo svi mi skupa svaki dan i zato smo sretni da nam više ne pomažete jer Otočani su progledali i postali punoljetni i sasvim nam je ugodno i dobro bez Vas.

 

Gradonačelnik Otočca

Stjepan Kostelac, dr. vet. med.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
vjeverica

vjeverica

Komentirano: 27.10.2014. | 22:42

1

Na pitanje da li je istina da je ravnateljicu osnovne škole Otočac Luciju Sekula istjerao sa prostora gdje se održavala sjednica i da li je tu riječ o unutarstranačkim sukobima, župan Kolić je kazao da je riječ „istjerao“ njemu strana i da ju nikad u životu nije upotrebljavao, no shodno nekim nesuglasicama oko rada i djelovanja u samoj školi, sazvao sam školski odbor gdje sam zamolio da budu nazočni samo članovi školskog odbora, što je uvažila ravnateljica i svi ostali koji su bili nazočni. Ne znam iz kojih je razloga došlo to na dnevni red da sam ja istjerao ravnateljicu a potom i priopćenje ravnateljice. Ne možemo se tako ponašati u javnosti i ja kao župan i osnivač bit ću odlučan kod svih ustanova i institucija gdje je županija osnivač da funkcioniraju na najbolji način, što se odnosi na subkoordinaciju, bez obzira o kome se radi. Odgovarajući na pitanja novinara o nedavnim zbivanjima u osnovnoj školi u Otočcu sa ravnateljicom Lucijom Sekula, Milinović je kazao da neće dozvoliti da članovi HDZ-a prozivaju župana bez razloga, i ako im se ne sviđa u HDZ-u, otvoren im je put. Nepojmljivo je da ravnateljica bilo koje škole, pa tako i ove ovdje u Otočcu radi nešto mimo znanja župana, dodao je Milinović
vjeverica

vjeverica

Komentirano: 27.10.2014. | 22:39

2

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac radila je i radi po Zakonu o javnim ustanovama i po Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te prema Statutu na koji je suglasnost dala i Županija Ličko-senjska. Predstavnici Školskog odbora iz reda Osnivača na jednoj od prethodnih sjednica tražili su da Škola mora imati Poslovnik o radu Školskog odbora. Na istoj sjednici objašnjeno im je da je rad Školskog odbora utvrđen Statutom što je u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Međutim, članovi Školskog odbora nisu poštovali dato obrazloženje. Župan Ličko-senjske županije Milan Kolić i predsjednik Odbora za prosvjetu, kulturu, znanost i sport Ličko-senjske županije Branislav Šutić dostavili su fax-om 06.10.2014. zahtjev za sazivanjem sjednice Školskog odbora Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac bez navedenog dnevnog reda. O navedenoj sjednici telefonom me je pozvala tajnica Župana i zamolila da obavijestim predsjednicu da će se Školski odbor održati u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac 09.10.2014. u 13,00 sati., a na moj upit koji je dnevni red, odgovorila je da će biti dostavljen 07.10.2014. i da ga dostavim predsjednici Školskog odbora. Dnevni red stigao je fax-m i glasi: 1. Donošenje Poslovnika o radu Školskog odbora, 2. Razno. Članovi Školskog odbora iz reda učitelja, stručnih suradnika i Radničkog vijeća došli su prije zakazanog vremena, a ujedno je stigao i predstavnik većinskog Sindikata hrvatskih učitelja koji je preuzeo ovlasti Radničkog vijeća i ja – ravnateljica Škole, tajnik Škole i administrator koja vodi zapisnik. Na sjednicu, obzirom da je početak bio zakazan u 13,00 sati sa zakašnjenjem od 17,00 minuta pristigli su Župan Ličko-senjske županije Milan Kolić i zamjenica Župana Ivana Tomaš kao i članovi iz reda Osnivača Branislav Šutić, Vlatka Ružić, a kasnije sam saznala da je stigao i Ivan Bakarić. Samim ulaskom u prostor za sastanke župan me je pozvao da iziđem van i naredio mi da iz prostora u kojem se održava sjednica udaljim tajnika, administratoricu i predstavnika sindikata s obrazloženjem da oni nisu članovi Školskog odbora. Isto nisam odmah učinila, pa im je to priopćio Župan i oni su sa čuđenjem i neočekivano da će im to biti naređeno napustili prostor. U istoj sam prostoriji ostala sjediti, te mi je Župan postavio pitanje: zašto ste Vi ravnateljice ostali, kad ni Vi ne možete biti na navedenoj sjednici jer također niste član Školskog odbora?. Nakon mog izlaska prema saznanju od člana Školskog odbora uvidjela sam da se dnevni red u potpunosti promijenio, što je nakon završene sjednice u kratkim crtama meni i priopćio Branislav Šutić. Dnevni red je bio: 1. Verifikacija mandata Branislava Šutića, 2. Razrješenje dosadašnjeg predsjednika i zamjenika predsjednika Školskog odbora i 3. Izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Školskog odbora. Na stol u prostoru za sastanke postavljena je Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac koja je prema mom viđenju zamijenila prvu točku dnevnog reda najavljenu za istu sjednicu, a to je: Donošenje Poslovnika o radu Školskog odbora. Ovo govorim jer nemam uvid u zapisnik niti u dnevni red već samo iz saznanja koje sam dobila od članova Školskog odbora, a ujedno sam dobila i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac na koji bi trebala staviti svoj potpis. Kako sam sa sjednice Školskog odbora udaljena ja i moji suradnici koji bi trebali voditi brigu i sačiniti prijedlog Izmjene i dopune Statuta, neću staviti svoj potpis na istu odluku, jer nije u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. O ovoj situaciji obavijestit ću nadležne institucije da utvrde ispravnost Školskog odbora sa ove sjednice kao i predstavnike medija. Ravnateljica : Osnovne škole "Zrinskih i Frankopana"Otočac Lucija Sekula, dipl.učitelj

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HSU i nacionalna mirovina

HSU i nacionalna mirovina

18.10.2019. | 22:53
Likaplus.hr : Muzej Gacke poziva na Noć muzeja

Muzej Gacke poziva na Noć muzeja

28.1.2019. | 13:39
Muzej gacke poziva na Noć Muzeja
Likaplus.hr : Za drogu? Spremni!

Za drogu? Spremni!

1.7.2017. | 18:43
Likaplus.hr : Vratili smo 15 milijuna kuna duga

Kostelac o uspjesima:

Vratili smo 15 milijuna kuna duga

21.1.2016. | 9:00
Likaplus.hr : Uvijek se pronađe neki Likota

Kada je teško za Hrvatsku

Uvijek se pronađe neki Likota

16.1.2016. | 21:29
Likaplus.hr : Bez Aktualnog sata

Gradsko vijeće Otočca

Bez Aktualnog sata

1.12.2015. | 12:42
Likaplus.hr : Ivana Tomaš iz HDZ-a pobjegla k Bandiću

Zamjenica župana

Ivana Tomaš iz HDZ-a pobjegla k Bandiću

20.10.2015. | 18:43
Likaplus.hr : Pobjednička atmosfera u Otočcu

Klauzura HDZ-a , priopćenje

Pobjednička atmosfera u Otočcu

11.9.2015. | 14:09
Likaplus.hr : Poslana pomoć Slavoniji

HDZ Otočac

Poslana pomoć Slavoniji

3.6.2014. | 8:27
Likaplus.hr : A-Hrvatska stranka prava predala listu

A-Hrvatska stranka prava predala listu

5.4.2014. | 10:29
Miro Matijević, glavni urednik Likaplus portala na listi za EU parlament
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :