Srijeda , 30.11.2022. | 11:59

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 20.3.2015. u 11:41
Prikaza: 2447
Autor: Likaplus/GO

Održana sjednica Gradskog vijeća Otočca

Otočac : Održana sjednica Gradskog vijeća Otočca

Kako je i uobičajeno, na aktualnom satu su vijećnici postavljali pitanja Gradonačelniku o temama iz nadležnosti lokalne samouprave, tako se prvi za riječ javio vijećnik Kristijan Bakarić ponavljajući pitanje postavljeno na predzadnjoj sjednici, a tiče se urušavanja zgrade vojarne u Ulici bana J. Jelačića prema Vivozima, Gradonačelnik je odgovorio da je u dogovoru sa Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom dogovoreno da će DUDI razmotriti troškovnik sanacije oštećenih dijelova zgrade te da će na osnovi prikupljene tri ponude dati sanirati oštećenja kako ne bi predstavljala opasnost za prolaznike.

Vijećnicu Suzanu Bižanović je opet zanimalo kako će se riješiti prilaz automobilima zgradi Osnovne škole Otočac jer se sad problem povećao iz razloga što uskim prilazom sad prometuju svakodnevno tri autobusa koja prevoze djecu osnovnoškolskog uzrasta te ti autobusi budu parkirani na mjestu koje je školsko igralište. Na ovo je Gradonačelnik odgovorio da u što skorije vrijeme treba održati sastanak Vijeća za prevenciju sa autoprijevoznicima Autoprijevoz i Velebit tours, predstavnicima policije i ravnateljicom Osnovne škole kako bi se iznašlo optimalno rješenje za prijevoz djece do škole, a nepropisno parkiranje autobusa koji prevoze osnovnoškolsku djecu je sad u tzv. sivoj zoni gdje policija nema pravo nadzora.

 

Vijećnica Ivana Prpić je opet upozorila na ruševne i po život opasne mostove preko rijeke Gacke u naselju Švica, upitala je da li Grad Otočac može od rente koju HEP godišnje plaća Gradu Otočcu sanirati oštećene mostove, na što je Gradonačelnik odgovorio da se renta usmjerava na proračunom planirane izdatke, a ove godine će u Proračun Grada Otočca biti uplaćeno manje 3.600.000,00 kn zbog izmjena Zakona o porezu na dohodak. Hrvatske vode bi trebale sanirati ta oštećenja, od strane Grada Otočca mještani imaju podršku.

 

Na pitanje vijećnice Prpić da li Grad može pomoći u slučaju saniranja igrališta Područne škole u Švici i prilaza zgradi škole, Gradonačelnik je odgovorio da je vlasnik škole Ličko-senjska županija, da treba sačiniti projekt i prijaviti se na natječaj EU fondova mjera 7. 4., Grad može pripomoći ali ne može biti nositelj projekta.

 

Vijećnik Ante Pervan je postavio pitanja na inicijativu mještana Ulice Ive Senjanina koji upozoravaju na velike vibracije na dionici ceste od bivšeg DIP-a do ulaza u groblje u Poljicima, traže da se ispita stabilnost terena, Gradonačelnik je obećao uputiti dopis Hrvatskim cestama u svezi navedenog problema.

 

Vijećnik Pervan je pitao kad će se nastaviti radovi na izgradnji kanalizacije u Ulici Ive Senjanina, Gradonačelnik je odgovorio da je taj problem ušao u projekt aglomeracije koji iznosi 5.000.000,00 kn, preko Hrvatskih voda i EU fondova projekt aglomeracije pa time i spomenuta dionica kanalizacije bi trebala biti napravljena kroz 2-3 godine.Na ukazivanje vijećnika Pervana na problem ponovnog divljeg odlaganja otpada na području bivšeg odlagališta Kosmačevo i na problem urušavanja prilaznih puteva Gradonačelnik je obećao da će se u narednih mjesec do mjesec i pol dana ta divlja odlagališta sanirati, a za oštećenja na prilaznim putevima će se informirati na licu mjesta.

 

Vijećnika Ivana Miletića je zanimalo da li se Grad i udruge uključuju na natječaje za donaciju sredstava koje raspisuje velike firme poput INE, HEPA, Jamnice, Gradonačelnik je odgovorio da se Grad Otočac prijavio na jedan sličan natječaj, sredstva odobrava ZABA, međutim ušli smo među prvih 10, no Komisija je procijenila da maksimalan iznos koji ZABA dodjeljuje od 100.000,00 kn nije dostatan za financiranje projekta interpretacijsko-komunikacijski centar koji iznosi preko 1.000.000,00 kn tako da su ta sredstva izostala.

 

Vijećnik Josip Grčević se osvrnuo na nedavno održanu sjednicu Županijske skupštine Ličko-senjske županije, konkretno na pitanje županijskog vijećnika u svezi neisplate sredstava iz Proračuna Republike Hrvatske preko Proračuna Ličko-senjske županije koja pripadaju Gradu Otočcu, Gradonačelnik je ponovio da od 2008. godine Županija nije prebacivala sredstva na koja Grad Otočac ima pravo, obrazlažući da treba dostaviti dokumentaciju za što su ta sredstva utrošena, no unatoč dostavljenoj potpunoj dokumentaciji, sredstva nisu doznačena Gradu Otočcu. Za 2014. godinu se radi o 340.000,00 kn, a od 2008. godine do danas Grad Otočac je ostao zakinut za oko 1.250.000,00 kn. Obzirom da Županija Gradu nije doznačila navedena sredstva, trebala ih je vratiti u Proračun Republike Hrvatske.

 

Vijećnica Tamara Krznarić je pitala da li Grad što poduzima u svezi sa projektom energetske učinkovitosti koje raspisuje Fond zaštite okoliša, Gradonačelnik je odgovorio da je prošle godine Grad sudjelovao u dva projekta te da su za 30 korisnika odobrena sredstva za obnovljive izvore energije, a za 20 korisnika su odobrena sredstva Fonda za povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, što treba biti realizirano do kraja lipnja ove godine.

 

Na novi natječaj Fonda za zaštitu okoliša će građani podnositi zahtjeve izravno Fondu, Grad vjerojatno neće imati nikakvu ulogu u novom natječaju. Već se poduzeće Gacka d.o.o. javilo i kandidiralo je 3 višestambene zgrade kojima je Gacka d.o.o. upravitelj na natječaj za povećanje energetske učinkovitosti, kontinuirano će prikupljati dokumentaciju i prijavljivati višestambene zgrade kojima je upravitelj u cilju povećanja energetske učinkovitosti.Predsjednik Gradskog vijeća je istaknuo pozitivan primjer stanara višestambene zgrade u Ulici Bartola Kašića 16 i Kralja Zvonimira 21 koji su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i prijavili te zgrade na natječaj za povećanje energetske učinkovitosti višestambenih zgrada.

 

Za naglasiti je da se Grad Otočac prijavio i na natječaje za obnovu nestambenih zgrada- upravna zgrada Komunalca i Gacke, zgrada Hrvatskog radio Otočca, zgrada u Ulici kralja Zvonimira broj 8, kontinuirano prati natječaje i prikuplja potrebnu dokumentaciju kako bi se mogao javiti na javni poziv.

 

Vijećnik Kristijan Bakarić je iskoristio priliku i pitao da li Grad može što poduzeti u smislu bolje opskrbe električnom energijom ulice Vivoze jer je uslijed jake bure ovaj dio grada ostajao bez električne energije, na što je Gradonačelnik obećao da će sa HEP-om izvidjeti kako riješiti taj problem.

Načelnik Policijske postaje Zvonko Vrban je obrazložio Izvješće o stanju sigurnosti na području Grada Otočca za 2014. godinu, stanje sigurnosti je ocijenio zadovoljavajućim, vijećnici su ovo Izvješće primili na znanje bez postavljanja pitanja.Kod glasovanja o Izvješću o izvršenju Programa komunalne infrastrukture za prošlu godinu, o provođenju Odluke o komunalnoj naknadi, o provođenju Odluke o komunalnom doprinosu i provođenju Odluke o gradskim porezima i prirezu porezu na dohodak troje vijećnika je bilo uzdržano, a sve ostale točke koje su bile na dnevnom redu su prihvaćene jednoglasno i uz manju raspravu.

 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Domovinski pokret stigao i u Liku

Domovinski pokret stigao i u Liku

20.9.2020. | 11:23
Otočac-Jučer je u Otočcu osnovan prvi ogranak Domovinskog pokreta Miroslava Škore u LSŽ. Za predsjednicu ogranka izabrana je Jasna Ilić, a za dopredsjednike Ivan Gomerčić i Sanjin Tumara. Rizničarka je Andreja Tumara. Zahvaljujemo se gradonačelniku Otočca Stjepanu Kostelca i pred
Likaplus.hr : HSU i nacionalna mirovina

HSU i nacionalna mirovina

18.10.2019. | 22:53
Likaplus.hr : Muzej Gacke poziva na Noć muzeja

Muzej Gacke poziva na Noć muzeja

28.1.2019. | 13:39
Muzej gacke poziva na Noć Muzeja
Likaplus.hr : Za drogu? Spremni!

Za drogu? Spremni!

1.7.2017. | 18:43
Likaplus.hr : Vratili smo 15 milijuna kuna duga

Kostelac o uspjesima:

Vratili smo 15 milijuna kuna duga

21.1.2016. | 9:00
Likaplus.hr : Uvijek se pronađe neki Likota

Kada je teško za Hrvatsku

Uvijek se pronađe neki Likota

16.1.2016. | 21:29
Likaplus.hr : Bez Aktualnog sata

Gradsko vijeće Otočca

Bez Aktualnog sata

1.12.2015. | 12:42
Likaplus.hr : Ivana Tomaš iz HDZ-a pobjegla k Bandiću

Zamjenica župana

Ivana Tomaš iz HDZ-a pobjegla k Bandiću

20.10.2015. | 18:43
Likaplus.hr : Pobjednička atmosfera u Otočcu

Klauzura HDZ-a , priopćenje

Pobjednička atmosfera u Otočcu

11.9.2015. | 14:09
Likaplus.hr : Milinović me smijenio radi Gacke

Gradonačelnik Otočca

Milinović me smijenio radi Gacke

25.10.2014. | 12:00
Likaplus.hr : Poslana pomoć Slavoniji

HDZ Otočac

Poslana pomoć Slavoniji

3.6.2014. | 8:27
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 15:00 sati

01.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

02.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Bilaj i to : kbr. 20,35,40,42,78,111,8792,88,86,79,36,34,100,98,97,96,95 i 89.

 

Povremeni prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :