Subota , 25.6.2022. | 04:25

Pretraživanje

Perušić

Objavljeno: 21.6.2022. u 16:29
Prikaza: 121

2. MIRAKUL NA VELEBITU – „U zagrljaju Jele Ca

Perušić : 2. MIRAKUL NA VELEBITU – „U zagrljaju Jele Ca

2. MIRAKUL NA VELEBITU – „U zagrljaju Jele Car“

2. MIRAKUL NA VELEBITU – „U zagrljaju Jele Car"

 

 

Turistička zajednica Općine Perušić, u suradnji s Udrugom slijepih Ličko-senjske županije i Parkom prirode Velebit, poziva vas nakulturno-zabavnu manifestaciju 2. Mirakul na Velebitu – „U zagrljaju Jele Car", koja će se održati na lokaciji Jele Car iznad Kosinjskog Bakovca u subotu 2. 7. 2022. godine s početkom u 12 sati.

Cilj je ovog događanja istaknuti važnost šumskih staništa, gospodarenja šumama i poticati razvoj svijesti o održivom razvoju turizma na našem području. Uz edukativni dio, za koji će biti zadužen Park prirode Velebit, program će upotpuniti i glazbeni, zabavni, dio, ističući vrijednost najveće jele u Hrvatskoj i jedne od najvećih u Europi.

U bogatu programu koji smo za vas pripremili „zagrlit" ćemo Jelu Car poezijom i pjesmom za što će se pobrinuti kosinjski Dedi, HKDU Perušić, Zvone Tonković na gitari te volonterke s područja naše županije. Kratkim povijesnim osvrtom prof. dr. Željko Holjevac podsjetit će sve nas na velik povijesni, kulturni i društveni značaj Kosinjske doline.

Nakon prigodna programa na lokaciji Jele Car pozivamo vas na druženje ispred kućice na Živulji. Pobrinuli smo se za bogat izbor hrane i pića, u tome će nam pomoći Lovačko društvo Orao iz Kosinja i Pivovara Ličanka, a za veselo ozračje folklorna društva iz Kosinja, Perušića i Ličkog Lešća, .

Pridružite nam se, neka i vas zagrli Jela Car!

 

TZO Perušić

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :