Ponedjeljak , 6.12.2021. | 14:56

Obrazovanje

Objavljeno: 18.6.2015. u 14:13
Prikaza: 5602
Autor: Likaplus/A.F.

S novim europskim znanjima

Studenti kreću u razvoj ličkog turizma!

Perušić : Studenti kreću u razvoj ličkog turizma!
Suradnici Pećinskog parka Grabovača, studenti Iva Murgić I Mario Paral u sklopu natječaja bugarske Nacionalne agencije za mobilnost mladih i programe EU vratili su se s Crnog Mora s novim znanjima koja će koristiti razvoju ličkog turizma.

 Novim znanjima, praktičnim vještinama I bitnim kontaktima mogu se odnedavno pohvaliti dvoje mladih studenata koje je Pećinski park Grabovača poslao u Bugarsku, u grad Nesebar, kako bi tamo stekli iskustvo koje će sigurno pomoći razvoju ove jedinstvene turističke i prirodne lokacije u Hrvatskoj – našeg jedinog Pećinskog parka.

„From Diary to Certificate" seminar je koji im je to omogućio. Zanimljiva edukacija koja se bazirala na vođenju dnevnika, pri čemu su polaznici morali zapisivati sve naučeno, proširila je njihovo znanje o kompetencijama potrebnim i vrlo bitnim za rad s mladima.

"Radionice, prezentacije, treninzi i alati tijekom seminara olakšali su nam shvaćanje važnosti spoznaje vlastitih kompetencija, kako bi kvalitetnije i kreativnije radili s mladima i lakšerješavalimoguće probleme.”, objasnio je Mario Paral koji je zajedno s Ivom i još dvadesetak sudionika iz Belgije, Bugarske, Estonije, Finske, Hrvatske, Litve, Mađarske i Slovačke razgovarao o mogućim suradnjama i projektima.

"Sasvim smo sigurni da ćemo u skoroj budućnosti započeti s prvim projektom jer smo ostali u kontaktu zbogodličneatmosfere i suradnje na seminaru.”, dodaje Mario koji vjeruje kako je baš Pećinski park Grabovača naš istinski turistički dragulj.

Polaznici su između ostalog naučili i koristiti alate za bolju suradnju, razumjeti perspektive i potrebe drugih osoba, vrijednost neformalnog učenja, stekli bolje kompetencije za rad i učenje s mladima kroz razvijanje samosvijesti, ali i rješavati probleme i zapreke prilikom ispunjavanja Youthpass procjene.

"Naučili smo nove vještine i alate koje ćemo koristiti u budućem radu s volonterima u Parku,prilikomedukativnih radionica sa školskom djecom i općenito u bilo kakvoj životnoj situaciji. Pomoćićemo mladima da kroz učenje i suradnju shvate svoje kompetencije i razviju svijest o sebi i drugima.”, dodaje Mario koji je kao i Iva oduševljen ovim iskustvom.

"Organizacija, provedba seminara, treneri, sudionici, lokacija i smještaj bili su iznad očekivanja te iz Bugarske nosimo samo pozitivna iskustva, kao i ostali sudionici s kojima smo se zbližili. Neki od njih nam dolaze u posjetu već ove godine.

Na kraju godine treneri koji su vodili edukaciju izdaju knjižicu „From Diary to Certificate" koja će služiti kao alat za razvijanje svijesti o vlastitim kompetencijama prilikom ispunjavanja Youthpass procjene, a lijepe riječi Maria i Ive najbolja su preporuka za njih u projektima koji će se odvijati na području Hrvatske.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Djeca mijenjaju svijet

Djeca mijenjaju svijet

13.4.2018. | 14:11
Likaplus.hr : Održane sportske igre

Dan škole u Perušiću

Održane sportske igre

31.5.2016. | 14:37
Likaplus.hr : Otvorena poučna staza" Čovjek i krš"

Pećinski park Grabovača

Otvorena poučna staza" Čovjek i krš"

1.6.2012. | 11:52
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :