Ponedjeljak , 25.5.2020. | 16:57

Reagiranja

Objavljeno: 20.12.2012. u 20:05
Prikaza: 3511
Autor: Milan M

Reagiranje

Načelnik općine Turić odbacio sve navode

Perušić : Načelnik općine Turić odbacio sve navodeIvica Turić, načelnik Općine Perušić.(Foto: Milan Mataija)
PERUŠIĆ- Nakon prozivke oporbenog vijećnika i čelnika SDP-a Vlade Oreškovića oko kreditnog zaduženja Općine Perušić, reagirao je i načelnik Ivica Turić, koji je odbacio njegove navode, a njegov nastup ocijenio je početkom predizborne kampanje.
 „U Općini Perušić, osobito kad su veći projekti u pitanju, držimo se demokratskih načela kontinuirane transparentnosti prema  predstavničkom tijelu  i višekratnog legitimiteta (za one Odluke koje su u nadležnosti predstavničkog tijela).To znači da često puta, a shodo važnosti odluka koje donosi predstavničko tijelo više puta tijekom postupka upućujemo predmet na vijeće u obliku suglasnosti, odluke ili slično" rekao je  Turić. Naveo je i primjer prodaje zemljišta u Poslovnoj zoni Perušić, gdje je procjenjena težina predmeta bila u iznosu više od 9. milijuna kuna.

Predmet je bio upućen na vijeće tri puta, inicijalno na početku realizacije u formi Odluke o početku postupka Javnog natječaja, prilikom uvrštenja u proračun te nakon provedenog postupka Javnog natječaja u formi Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja. Prilikom donošenja svih tih odluka vijećnici su imali priliku doznati sve okolnosti vezane za postupak do najsitnijih detalja. Vezano za provođenje postupka za zaduživanje Općine Perušić za  investicije koje su navedene u prilogu Odluke držimo da  smo poštivali navedenu proceduru. U to spada  dobivanje  prethodne suglasnosti za zaduživanja, zatim uvrštavanje u proračun (opet preko predstavničkog tijela), te potom konačna odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavku financijskih sredstava koju donosi predstavničko tijelo prije potpisa Ugovora o realizaciji predmetnog zaduženja.

Ovakav način pripada proceduri sa najvišim standardima transparentnosti i demokratskog legitimiteta predstavničkog tijela
.  Međutim za ovaj postupak je specifično da se konačna odluka o odabiru koja su upućuje na predstavničko tijelo donosi u relativno kasnoj fazi postupka, u kojoj ako su ispunjeni svi uvjeti javne nabave nije moguće prekinuti postupak javne nabave bez kršenja zakona o javnoj nabavi u slučaju da se vijeće eventualno ne složi sa zaduženjem. Stoga smo smatrali legitimnim i transparentnim da uputimo predmet na Vijeće sa svim do sada dostupnim informacijama. Svakako valja očekivati da će se ovaj predmet o zaduživanju Općine Perušić pojaviti na Vijeću prilikom donošenja proračuna za 2013 godinu, te prilikom donošenja odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za zaduženje Općine Perušić.

Nigdje
u zakonskoj regulativi nije decidirano ni navedeno a niti zabranjeno davanje višekratnog legitimiteta pojedinom predmetu putem predstavničkog tijela, što smatramo pogotovo potrebnim za velike postupke, koji uključuju velika financijska sredstva. Izgradnja javne rasvjete na području cijele Općine radi se u suradnji s HEP-om na način da Općina financira javnu rasvjetu nakon što stručne ekipe HEP-a stvore preduvjete pa tako oni indirektno uvjetuju općinske planove dok je „Cesta spasa" na kosinjskom području izgrađena devedesetih godina i služi samo u vrijeme elementarne nepogode.
Što se tiče prodaje stanova u vlasništvu Općine, njihova je vrijednost procijenjena od strane ovlaštenog procjenitelja koji je taj posao dobio putem javnog natječaja i od tržišne vrijednosti stana kupcima je oduzeta vrijednost sredstava koje su sami ulagali. Otplata im je omogućena u 120 rata. Koliko je to povoljno govori i podatak da je stan cca 55m2 kupca na kraju koštao svega 60-70 tisuća kuna koje otplaćuje u navedenih 120 rata. Sve ostalo spada u obične špekulacije i ima svrhu početka predizborne kampanje, poručio je načelnik Općine Ivica Turić

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
pijetao

pijetao

Komentirano: 27.12.2012. | 23:41

1

Eh, moj načelniče! Lako je tebi kad ti imaš cigane!

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :