Petak , 10.7.2020. | 11:28

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 2.2.2016. u 17:00
Prikaza: 1950
Autor: Likaplus

NP Plitvička jezera podržava LAG LIKU

Plitvička J.-Korenica : NP Plitvička jezera podržava LAG LIKU

U Nacionalnom parku Plitvička jezera održan je sastanak Ravnateljice NP Plitvička jezera, gospođe Natalije Božičević i Voditelja LAG-a LIKA, gospodina Tomislava Kovačevića koji je ovom prilikom prezentirao dosadašnje rezultate projekta "INTEGRA LIKA 2020."

Valja napomenuti kako je projekt "INTEGRA LIKA 2020" pokrenut prije samo četiri mjeseca te je do sada učinjeno nekoliko bitnih iskoraka u cilju razvoja gospodarstva kao i brendiranja regije. Gospodin Kovačević naglasio je kako je LAG, zajedno s partnerima, započeo niz novih projekata. Jedan od takvih je suradnja s Poljoprivrednim institutom iz Osijeka na projektu INTENZIVNOG UZGOJA ŠLJIVA. Lička šljiva iznimne je kvalitete zbog čega postoji potražnja na tržištu EU.

Nadalje, razgovaralo se i o budućoj suradnji Nacionalnog Parka s lokalnim gospodarstvenicima, posebno s proizvođačima hrane. Gospodin Kovačević naglasio je kako je fokus rada LAG-a LIKA upravo na razvoju i podizanju konkurentnosti proizvođača hrane na poljoprivrednim gospodarstvima kako bi isti mogli svojom ponudom zadovoljiti ne samo potrebe Nacionalnog parka Plitvička jezera već i šireg tržišta.
„Također radimo i na razvoju seoskog turizma jer smatramo da je ta grana djelatnosti isplativa kao nadogradnja u poslovanju poljoprivrednih gospodarstava", istaknuo je gospodin Kovačević.

Kao potpisnica Sporazuma o partnerstvu na Projektu "INTEGRA LIKA 2020." Ravnateljica Nacionalnog parka izrazila je zadovoljstvo i pružila svesrdnu podršku razvojnim projektima.

Također, posebno zanimanje pokazala je za projekt „Stay 3 Days In Lika" kojim bi se produžio boravak turista na širem području Like i Primorja. Pokazujući osjetljivost za korist koju će od ovog projekta imati cijela Lika, Ravnateljica se složila s prijedlogom da se projekt " STAY 3 DAYS IN LIKA "prezentira na turističkom sajmu f.r.e.e. u Münchenu od 10. – 14. veljače 2016. godine u sklopu prezentacije Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Ovom prilikom voditelj LAG-a LIKA, gospodin Kovačević, zahvalio se Ravnateljici NP Plitvička jezera, gospođi Nataliji Božičević na ljubaznom susretu te joj uručio plaketu INTEGRA LIKA 2020.


 

 

 

 

 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Otvoren nacionalni restoran „Lička kuća“

Otvoren nacionalni restoran „Lička kuća“

2.6.2020. | 22:43
OTVORENA LIČKA KUĆA
Likaplus.hr : Tradicionalni 22.kup Županije

Tradicionalni 22.kup Županije

20.5.2019. | 19:59
GOSPIĆ- Pod pokroviteljstvom Županije i župana Darka Milinovića održan je 22. KUP u ribolovu na plovak kojim ribiči Sportsko ribolovnog saveza LSŽ već niz godina davaju svoj obol obilježavanja Dana županije.
Likaplus.hr : Riješit ćemo problem sa "vaučerima"

Riješit ćemo problem sa "vaučerima"

26.4.2019. | 12:39
Korenica/Plitvice- Nakon našeg članka Zagorčali život iznajmljivačima i turistima i brojnih pritužbi kako iznajmljivača tako i gostiju u vezi kupovine ulaznica za posjet NP Plitvička jezera, javila nam se u ime JUNP Plitvička jezera, Natalija Božičević, bivša ravanteljica i sada
Likaplus.hr : Zagorčali život iznajmljivačima i gostima

NP Plitvička jezera

Zagorčali život iznajmljivačima i gostima

24.4.2019. | 16:35
Korenica/Plitvice- Uprava NP Plitvička jezera ove godine svojim testiranjem uvođenja on line kupnje ulaznica zagorčila je život privatnim iznajmljivačima i gostima. O čemu se radi? Naime, gost koji dolazi u psojet Plitvicama treba minimalno dva dana prije kupiti on line ulaznicu
Likaplus.hr : Besplatna dostava plina u Korenici

Besplatna dostava plina u Korenici

20.11.2018. | 9:12
Besplatna dostava plinskih boca na kućnu adresu
Likaplus.hr : Šumarija ne isporučuje ili sporo isporučuje

Nema drva za ogrijev

Šumarija ne isporučuje ili sporo isporučuje

25.8.2018. | 9:37
Kako od doznake drva u šumi pa do dospjeća drva,pilanja i cijepanja, u oskudici radne snage,prolazi od mjesec i pol do dva mjeseca.Posebno su pogođena staračka domaćinstva kojih je u ovom kraju jako mnogo.Rezultat toga će biti sirova drva za zimu koja su nekorisna za ogrjev.Osim
Likaplus.hr : Sutra 10% popusta u Konzumu uz jedan uvjet

Radi utakmice

Sutra 10% popusta u Konzumu uz jedan uvjet

10.7.2018. | 14:05
Uvjet je da imaš na sebi bilokoji rekvizit navijački hrvatske reprezentacije.Konzum će i ranije zatvoriti sve svoje trgovine, a to će učiniti u trgovački lanac SPAR Hrvatska
Likaplus.hr : Potpisani projekti, a druge općine ne žele?

Potpisani projekti, a druge općine ne žele?

9.2.2018. | 10:32
Ličko-senjska - samo su općine Donji Lapac i Udbina, gradovi Otočac i Gospić dostavili projekt i dobit će 13.milijuna kuna za obnovu lokalnih cesta. Drugima očito ne treba, kada nisu niti tražili...POTPISANI UGOVORI ZA 212 PROJEKATA VRIJEDNIH 650 MILIJUNA KUNA
Likaplus.hr : Zovite načelnika radi neočišćenih ulica...

Reakcija koncesionara

Zovite načelnika radi neočišćenih ulica...

5.2.2018. | 16:57
Da, ugovor je sklopljen na godinu dana pa raspisati će se novi pa neka se javi netko bolji, tko ima bolje strojeve i tko ima sve uvjete da bi prošao na natječaju! Bilo bi nam puno lakše nego se zajebavati sa vama i vašim teorijama oko čišćenja snijega!
Likaplus.hr : Nova 2018. u NP Plitvička jezera

Nova 2018. u NP Plitvička jezera

21.12.2017. | 10:22
Tražite romantičnu lokaciju za dočekati Novu 2018? Zašto ne u srcu čarobnih Plitvičkih jezera?
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :