Subota , 19.9.2020. | 14:04

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 2.2.2018. u 11:13
Prikaza: 4287
Autor: Likaplus/Pero Aračić

Zašto je načelnik lagao na pitanje vijećnika?

Plitvička J.-Korenica : Zašto je načelnik lagao na pitanje vijećnika?Zašto je načelnik lagao o isplati plaće?(Foto: Likaplus)
Na jučerašnjem Aktualnom satu vijećnik Boris Luketić postavio je pitanje u vezi neisplaćene plaće asistentu u nastavi u Oš dr Franje Tuđmana Mariji Plečko (Keser), koja ima malu bebu, i koja još uvijek nije dobila plaću za prosinac,a koju financira Općina Plitvička Jezera.
Načelnik Općine Ante Kovač je u svojem stilu, ne mareći za istinu, paušalno iznio odgovor da je asistentica dobila plaću i još i božićnicu. Pohvalio se načelnik da je to prvi puta da je isplaćena božićnica.


 Likaplus portal je provjerio u Oš dr. Franje Tuđmana gdje  nam je ravnateljica Škole Dražena Aračić rekla da Općina prvo nije htjela isplatiti niti božićnicu unatoč zahtjevu Škole, nego je to odbila i o tome postoji dokument od 5.12.2017. u kojem Općina obavještava Školu da neće biti isplaćena božićnica. Na kraju je uz dosta muka isplaćena božićnica, ali nije plaća...
Nazvali smo jutros na mobitel asistenticu Mariju Plečko (Keser) koja ima dijete od godinu i pol, koja nam je potvrdila navode iz Škole da nije dobila  još uvijek plaću za prosinac. A Škola nam je potvrdila da do danas, dok razgovaramo, 2.veljače 2018. na račun Škole nije sjela uplata plaće za mladu majku i asistenticu za mjesec prosinac. Zašto onda načelnik laže, onako samouvjereno, kao pravi političar?
U Školi su nam potvrdili da je jedan od prijepora bio što su u plaću uvršteni i dani  Božić i sv Stjepan, koji su 2017. padali u radne dane, i po Zakonu o blagdanima obračunavaju se i plaćaju. O tome je Škola i pisanim putem obavijestila Općinu Plitvička Jezera. To proizlazi i iz dopisa načelnika Općine g. Kovača Školi od 17. siječnja 2018. u kojem stoji "obzirom da je općepoznato da je te dane bio blagdan i da škola nije radila".

Zanimljivo, i Općina nije radila na Božić i sv Stjepan i svejedno im nije smetalo da sebi isplate plaću za te dane kako Zakon i nalaže. Škola zato dopisom od 24. siječnja 2018. obaviještava Općinu da Zakon o blagdanima govori da zaposlenici imaju pravo  na nadoknadu plaće ukoliko ti dani padaju u radne dane kako je bilo u prosincu 2017.
Nije bilo odgovora! Pokušala ravnateljica objasniti Općini da su i oni dobili plaću za Božić i sv Stjepana jer su to državni blagdani iako nisu radili te dane, nije bilo sluha.

Kako je došlo do isplate božićnice?
Zanimljiv je detalj koji smo čuli iz izvora oko STOP vlasti, kako je jedna kolegica iz Škole, koja je inače bila na listi STOP Ante Kovača na lokalnim izborima 2017. došla reći mladoj majci i asistentici kako nije dobila Božićnicu jer Škola nije podnijela zahtjev za Božićnicu. "Kriva je znači Škola, a ne Općina ..."

Mlada majka i asistentica je  odgovorila da to nije točno, jer je osobno vidjela Zahtjev Škole i odgovor Općine u kojoj se odbija isplatiti Božićnica.
Uistinu, Škola je  4.12.2017. poslala Općini dopis gdje traže, "da Općina u skladu sa svojim mogućnostima"  isplati "dar za djecu i božićnicu" za asistenticu Mariju Plečko

Već sutradan 5.12.2017. Škola dobiva dopis iz Općine u kojoj obavještavaju Školu da "Općina nije pristala financirati niti dar za djecu niti božićnicu". Radi se o daru za djecu od 500 kn koje dobivaju zaposleni u Školstvu, to nije plaćeno mladoj majci koja je podstanar niti božićnica. Toliko o brizi  Općine za demografsku obnovu Općine. Bitno da ima novca  za groblja...

Želeći svaliti odgovornost za Školu "brižna profesorica STOP-ovka" dolazi nagovarati asistenticu da ipak ode na razgovor kod načelnika, jer ona je sigurna da Škola nije poslala Zahtjev Općini za božićnicu...

Mlada majka odlazi na razgovor s načelnikom, dogovoren preko "STOP-profesorice", koja nije ušla u vijeće, i tada se savjetuje mladoj majci-asistentici da ona napiše zamolbu za isplatu božićnice pa će biti isplaćena. Ona to i čini. Poslije Božića dobiva "božićnicu", ali ne i dar za djecu od 500 kn. 

Bio je to osobit  i dirljiv akt milosrđa načelnika Ante Kovača- prema mladoj majci i asistentici, podstanarki i majci djeteta od godinu i pol. Svi smo jako "ustreptali nad tim ničim zasluženim aktom milosrđa g načelnika Kovača". Jako smo mu zahvalni!!!

Zanimljivo kako je zaboravio načelnik da to nije njegov novac - nego nas, poreznih obveznika. Nije bio dovoljan dopis Škole u kojem se to traži, nego je ona osobno trebala doći "preko veze" prvo na usmeni sastanak, pa onda i pisati pisanu zamolbu.

Asistentica Marija Plečko nam je sve  potvrdila u telefonskom razgovoru da je bila na razgovoru u Općini i da je napisala zamolbu i da je dobila božićnicu poslije Božića, ali plaću za prosinac još uvijek nije dobila...Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 8.2.2018. | 13:15

1

a_stjepane, ako znadeš ko je doio obnovu van zakona što ga nisi prijavio, isto i za naše Hrvate iz Herceg Bosne, esil koga prijavio da je dobio kuću van zakona? Al ne laje kuja za selo neg za se. Mora da si doša iz Zagreba, samo koja te je sila naćerala odande, za Bosance makar znamo da su utekli od mudžahedinskog i četničkog noža. A ko je tebe poćera? Dugovi, govna koja si tamo zasra...?
a_stjepan

a_stjepan

Komentirano: 8.2.2018. | 12:34

2

vukefendija . da im je bilo stalo do majke imali su mnogo godina da joj pomognu. Pitam se koliko su stanova i kuća dobili građani ove Općine, posebno ovi velikodušni, na tuđi trošak. Rekao bi da su 70% tih građana uhljebi i paraziti. Da svakodnevno muzu Općinu i državu. Masa vas Ličana ste tijekom rata zaposjeli stanove u Zagrebu za bagatelu ih otkupili a onda u Lici dobili obnovu kuća. Slično je i s Bosancima, koji su svoja imanja u Bosni zadržali ili prodali a ovdje dobili stanove i kuće. Ništa protiv stambenog zbrinjavanja, ali protivim se bezuvjetnom darivanju. Vrijeme je da se to velikodušno ponašanje prekine. Radi, štedi, pa kupi. To je deviza života u Evropi.
exhadezeovac

exhadezeovac

Komentirano: 3.2.2018. | 17:53

3

Vuce to si super reka! Ni prosla vlast .a ni ova sad to ne radi! To je znak da se politicarima jebe za nas. Njima je dobro! I nacelnik i donacelnik imaju place i svakakve nekakve naknade. Ne zbog pameti nego zato jer su uhljebi mucki uhljebi.puna ije rvatska
leopold

leopold

Komentirano: 3.2.2018. | 8:50

4

Još ćemo se mi načuti i nagledati svašta od ovog jebivjetra... nego, kako to Arlaučić nije još dozna da će Ante filozof iz Lusnića zaplakati jopet, al ne na okretištu nego isprekuće, na mjestu đe mu je nekad bio bespravno sagrađeni bazen. A moraće srušiti i dobar dio kuće.
bingladan

bingladan

Komentirano: 3.2.2018. | 8:29

5

Zamagljivači bavite se marginalnim stvarima! Po vašim reakcijama i napadima razvidno je da zvjer krepava, 1/4 stoljeća isisavanja i grabeži, uništavanja svega što vrijedi, pogodovanja, korupcije...Što je ostalo od (iza) vas ...spaljena zemlja na lokalnoj i nacionalnoj razini?!
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 2.2.2018. | 21:39

6

i svaka čast uredništvu portala kada pušta ovakve tupaste komentare koji ništa ne skuže kao mirko, bingladen
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 2.2.2018. | 21:34

7

BINGLADEN se opet javio sada ne više kao mirko koji je dobio mirovinu, lažnu uz pomoć hdz a sada pljuje po hdz...
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 2.2.2018. | 21:32

8

HA, HA Bio je to osobit i dirljiv akt milosrđa načelnika Ante Kovača- prema mladoj majci i asistentici, podstanarki i majci djeteta od godinu i pol. Svi smo jako "ustreptali nad tim ničim zasluženim aktom milosrđa g načelnika Kovača". Jako smo mu zahvalni!!!
brinjska

brinjska

Komentirano: 2.2.2018. | 19:58

9

zamagljivaču!...općina je curi trebala isplatit ali nije, a načelnik kaže da je. piše ti u članku!!!!! ne isisavaju....isisavaš ti i tvoji
bingladan

bingladan

Komentirano: 2.2.2018. | 19:42

10

Zamagljivači - gdje to Načelnik općine odlučuje o primanjima pojedinaca pa makar i zaposlenika Škole u kojoj je ravnateljica gđa Aračić? Čini se da Aračići ne isisavju dovoljno izdašno kao nekad pa su fokusirani na novog Načelnika?

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Park dodijelio stipendije učenicima

NP Plitvička jezera

Park dodijelio stipendije učenicima

4.12.2019. | 7:11
Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera provodi projekt stipendiranja učenika u suradnji sa Srednjom školom Plitvička Jezera iz Korenice, sa zajedničkim ciljem usmjerenim na povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu, mogućnost zapošljavanj
Likaplus.hr : Korenica opet punim sjajem za Vukovar

Korenica opet punim sjajem za Vukovar

18.11.2019. | 22:08
Korenica uvijek vjerna hrvatskom Vukovaru
Likaplus.hr : U petak  štrajk nastavnika i učitelja u Lici

U petak štrajk nastavnika i učitelja u Lici

17.10.2019. | 12:36
U petak štrajk nastavnika i učitelja u Lici
Likaplus.hr : Uručen ček  za školsku sportsku dvoranu

Župan Milinović u Korenici

Uručen ček za školsku sportsku dvoranu

16.7.2019. | 18:51
Likaplus.hr : Profesor sa američkog Sveučilišta u Korenici

Zdeslav Hrepić

Profesor sa američkog Sveučilišta u Korenici

8.6.2019. | 12:38
Prof Zdeslav Hrepić, prof na američkom sveučilištu Columbus, održao je na poziv ravnateljice Škole prof Dražene Aračić predavanje učenicima sedmih i osmih razreda Oš dr Franje Tuđmana u Korenici na temu "Zakoni fizike kao modeli uspješnoga življenja "
Likaplus.hr : Dan škole u Korenici

Dan škole u Korenici

15.5.2019. | 10:11
Korenica- Jučer je OŠ dr Franje Tuđmana proslavila Dan škole koji se slavi na dan rođenja prvog hrvatskoga predsjednika dr Franje Tuđmana. Ovaj put Škola je odlučila proslaviti u krugu svojih učitelja i učenika. Održana je kratki ali lijep prigodni program u školskoj sportskoj dv
Likaplus.hr : HTV o koreničkoj školi

HTV o koreničkoj školi

2.5.2019. | 17:52
Korenica- Završetak Energetske obnove Oš dr Franje Tuđmana u Korenici, vrijedne 3,8 milijuna, što je jedini dovršen EU projekt obnove škole u Ličko-senjskoj županiji na natječaju od 2016. godine, zaslužio je i prilog u Županijskoj panorami.
Likaplus.hr : Završen projekt Energetske obnove škole

U Korenici

Završen projekt Energetske obnove škole

30.4.2019. | 19:07
Korenica - Danas je u Oš dr Franje Tuđmana svečano obilježen završetak EU projekta Energetske obnove škole u Korenici. Projekt je pokrenut na inicijative Oš dr Franje Tuđmana, a Županija ga je podržala sa skoro milijun kuna. Izradu Glavnoga projekta financirala je Općina Plitvičk
Likaplus.hr : Zločini partizana u  Lici

Zločini partizana u Lici

12.4.2019. | 20:04
Korenica- Večeras je u župnom pastoralnom centru, uz svega petnaestak nazočnih, predstavljena vrlo vrijedna knjiga"Zločini Jugoslavenske armije i komunistička represija u Lici i gradu Gospiću 1945. godine: Dokumenti, svjedočanstva i grobišta (1944.-1998.)” Knjigu izdaje Hrvatske
Likaplus.hr : Još jedan uspjeh učenika iz Korenice

Još jedan uspjeh učenika iz Korenice

2.4.2019. | 9:37
Učenik oš F.Tuđmana iz Korenice Valentin Bujdo, koji je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju iz likovne kulture, sada je pozvan i na državno natjecanje iz likovne kulture, što je izuzetan uspjeh! Najme na državno natjecanje poslana su prva tri rada iz svake županije
Likaplus.hr : Učenici iz Korenice na Državnom natjecanju

Oš dr Franje Tuđmana

Učenici iz Korenice na Državnom natjecanju

26.3.2019. | 7:54
Korenica- Oš dr Franje Tuđmana iz Korenice, osim Energetske obnove koja se privodi kraju i ljepšeg izgleda same zgrade Škole, može se podičiti i da predstavlja županiju Ličko-senjsku na Državnom natjecanju na Lidranu, tehničkoj kulturi i odbojci.
Likaplus.hr : Još jedan uspjeh učenika Oš dr Franje Tuđmana

Državno natjecanje

Još jedan uspjeh učenika Oš dr Franje Tuđmana

19.2.2019. | 13:10
Korenica-Učiteljica hrvatskog jezika Sanja Ramljak vodila je na natjecanje tri pojedinačna i jedan skupni nastup. U konkurenciji jedanaest učenika državni izbornik za našu županiju, glumac i redatelj Mario Kovač odabrao je učenicu 7.a razreda, Katarinu Aračić s monologom Mali ra
Likaplus.hr : U Korenici obilježen Dan starijih osoba

U Korenici obilježen Dan starijih osoba

6.10.2018. | 15:19
Korenica-Povodom obilježavanja Dana starijih osoba u Narodnoj knjižnici u Korenici patronažne sestre Doma zdravlja Korenica, Ivana i Anna, organizirale su druženje uz kavu i kolač s osobama starije životne dobi.
Likaplus.hr : Geografi iz EU posjetili Korenicu i Plitvice

"Realize rural"

Geografi iz EU posjetili Korenicu i Plitvice

24.9.2018. | 7:25
Geografi studenti posjetili Korenicu i Plitvice.Studenti su imali predavanje i raspravu s profesoricom geografije Gordanom Kovačević Poznanović o demografskim problemima u Hrvatskoj, s naglaskom na situaciju u Ličko – senjskoj županiji.
Likaplus.hr : Koncert pod maskama

Koncert pod maskama

13.2.2018. | 6:54
Likaplus.hr : Doživljaj Božića u Korenici

Oš dr F. Tuđmana

Doživljaj Božića u Korenici

22.12.2017. | 6:00
Korenica- Sinoć je održana božićna priredba u Oš dr Franje Tuđmana. Školska sportska dvorana bila je istinski doživljaj radi pozornice, koju su marljive ruke učiteljica i učitelja, zajedno sa svojim učenicima, s puno ljubavi ukrasili. Na početku priredbe kratko se obratila nazočn
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :