Četvrtak , 21.6.2018. | 16:00

Gospic

pretežno vedropretežno vedro

Temperatura

27°

Tlak zraka

1012.4 hPa

Vlažnost

38 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

30°

Tlak zraka

1013.9 hPa

Vlažnost

47 %

Gospic

pretežno vedropretežno vedro

Temperatura

27°

Tlak zraka

1012.4 hPa

Vlažnost

38 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

30°

Tlak zraka

1013.9 hPa

Vlažnost

47 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 2.2.2018. u 8:30
Prikaza: 1166
Autor: Likaplus

Aktualni sat-Korenica

Groblja-trgovina sa SDSS-om?

Plitvička J.-Korenica : Groblja-trgovina sa SDSS-om? Sjednica Općinskog vijeća-trgovina sa SDSS-om u vezi groblja?(Foto: Likaplus)

Korenica-Sinoć je održana  sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera

Jesu li groblja i pola milijuna kuna za uređenje-trgovina sa SDSS-om, pa nema novca za novorođenu djecu?

Na Aktualnom satu prvi se javio za riječ nezavisni vijećnik g Anto Božić, s nezavisne liste Aračić pitajući načelnika Općine je li pod pritiskom SDSS-a ili je to trgovina sa SDSS-om kada se u Proračunu za 2018. odlučio izdvojiti preko pola milijuna kuna, a odbio je amandman, koji je stigao u roku, da se poveća iznos za novorođenu djecu. 

Naime, Anto Božić je naveo primjer razgovor zamjenika načelnika g Price ,SDSS, za „NOVOSTI" iz 15.lipnja 2017. kada kaže da će podržati novoga načelnika i općinsku vlast, ali će imati neke uvjete, a to je uređenje groblja.Vijećnik Anto Božić je rekao da neće odustati od zahtjeva za povećanjem naknada za rođenje djeteta  sve dok se to ne ostvari i da će stalno na tome inzistirati.

Zašto ste povisli prirez s 5 % na 8% i time izvršili udar na plaće zaposlenih?

Nezavisni vijećnik Anto Božić je pitao zašto je povisio prirez s 5% na 8% što sigurno utječe na i ovako male plaće zaposlenih

Vlada RH je u 2018. donijela novu Odluku da sav dohodak od poreza na dohodak ostaje općinama i gradovima, što znači da dobivate više novca, a opet uvodite veći prirez i udarate na džep zaposlenih

Načelnik Općine Ante Kovač je odgovorio da nema što odgovoriti, jer Proračun je predložio i Vijeće je usvojilo i to znači da je dobar.

Što se tiče grobalja , načelnik Općine Ante Kovač, je odgovorio da nije bilo pritiska od strane SDSS-a i da nije čitao intervju g Price novinama „Novosti". Rekao je načelnik da je to obveza lokalne samouprave uređenje grobalja. Načelnik je rekao da će se uređivati i katolička i pravoslavna groblja. 

Vijećnik Anto Božić mu je odgovorio da nije dijelio na katolička i pravoslavna groblja, nego o tome govori upravo načelnik, a on vijećnik Božić je, kako kaže, samo htio upozoriti na katastrofalno stanje  demografije i da ćemo uskoro uređivati samo groblja ako se ovako nastavi.

Na kraju je načelnik Kovač  bio kontradiktoran, jer je prvo rekao da „se može stavljati/vijećnik Božić/ na zadnje noge, pete, ali mi ćemo donijeti mjere kada mi hoćemo za novorođenu djecu", a onda u istoj rečenici da bi „iskreno razmislili da je amandman stigao malo ranije".Optužio je nezavisnog vijećnika Antu Božića da "glumi pučkoga tribuna" samo da ga kamere snimaju .

Zašto Općina nije platila asistentici, koja ima i malu bebu, plaću za prosinac?

Drugo pitanje je postavio Boris Luketić,HDZ, koji je pitao zašto nije isplaćena plaća za asistenta u Školi koja ima malu bebu a još nije dobila plaću za mjesec prosinac.
Načelnik je odgovorio da nije istina da plaća nije isplaćena, nego je isplaćena, isto tako i božićnica, a regres nije još jer nije došlo do zahtjeva ravnateljice Škole.

/Po informaciji likaplus portala, načelnik je obmanuo vijećnika, jer sama asistentica je potvrdila da još uvijek nije primila plaću niti je Općina doznačila sredstva Školi za plaću mladoj asistentici koja ima i malu bebu na dan 2.veljače 2018./

Boris Luketić,HDZ, je postavio pitanje o lokaciji za reciklažno dvorište i hoćemo li imati pretovarnu stanicu, koji je plan za Općinu Plitvička Jezera?

Načelnik je odgovorio da će reciklažno dvorište biti u centru Korenice, u krugu Komunalca, i smatra da će to biti dobro da reciklažno dvorište bude blizu građanima .Nema opasnosti „reciklažno dvorište izgleda kao kupaonica kada se dobro održava"-rekao je načelnik Općine Ante Kovač.

Zašto se i je li istina da se uvode slikovnice LGBT-a u naše vrtiće?

Vijećnik Tomislav Užarević,HDZ, je pitao načelnika da ima informaciju da se u vrtiću  uvodi slikovnica LGBT-a , koju je sufinanciralo francusko veleposlanstvo, a promovira homoseksualne veze,  te moli da zatraži izvještaj ravnateljice o tome

Načelnik Kovač je rekao da mu je to prvi glas i da ništa o tome ne zna i da će provjeriti, ali da nije s time opterećen kako mu je sugerirao vijećnik HDZ-a Tomislav Užarević.

Na sjednici su bile još točke o neuspjeloj prodaju razvikanog općinskoga auta renault i sada će se pokušati zamijeniti auto za kombi-mini bus.

Skinuta točka o raspisivanju izbora za mjesne odbore na Cvjetnicu ove godine

Skinuta je s Dnevnog reda točka o raspisivanju izbora za mjesne odbore, bez obrazloženja, koji su se trebali održati 25.ožujka 2018. i to na Cvjetnicu. 

O drugim zanimljivijim točkama obavijestit ćemo javnost kroz slijedeće dane. A sada možete pogledati Aktualni sat.

Ante Kovač:Kao Hrvata sram me proći kroz neka srpska sela

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 7.2.2018. | 10:32

1

Nemojte biti tako strogi prema Anti Kovaču, nije un kriv ako mu kokuće nisu rekli što se nesmije divaniti, pa ga neko unda napunta da ne sluša popove da uni sve lažu pa jadan završio na filozofskom uzagrebu pa ga tamo učilo kako će doskočiti protivniku nako kako se učilo u kumrovečkoj školi, a tamo se učilo da je politički protivnik isto što i neprijatelj i da se tu srestva ne biraju i naučilo ga još da svi koji ne taje svoju vjeru i naciju da uni mrze i da su nazadni, a ovi koji potom pljuju da su progresivni i da ne mrze. Aj ti to sad nekome koga nanovo ćapi pubertet objasni. Nemereš i gotovo! Moremo samo biti sretni što nema golog otoka sada jer bi Stopovci brzo našli državne neprijatelje.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 7.2.2018. | 9:07

2

Eh casablanca, nije Ante Božić bolji od Ante Kovača, ovaj zadnji ipak opsuje djeci na satu, malo podivlja na satu, malo ne zna što bi pričao pa ih odvede učiti hrvatski u sportsku dvoranu Tako da ne možeš nekritički hvaliti Božića, jer ovaj drugi Ante je za moj pojam nekako "sočniji"
casablanca

casablanca

Komentirano: 6.2.2018. | 22:37

3

pročitala sam i čula nekoliko ružnih riječi o Anti Božiću. Meni je nešto kratko predavao. sve što mogu reći o tom čovjeku je da je divan, pošten i uvijek se trudio objasnit nam na životnim primjerima gradivo. profesore, palci gore! Božje oko svuda gleda... :) broj 7 :)
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 6.2.2018. | 16:47

4

Vukefendija odnosno načelniče Kovač, zar Vas nije sram gubiti vrijeme na komentarima ovakve razine??? Može li se Vama reći da ste smanjili 30% cijene vrtića zato što imate dijete u vrtiću? Ovakve argumente "ad hominem" je nisko od Vas načelniče! Ali mi koji Vas poznajemo nismo šokirani razinom Vaše komunikacije...
Vukefendija

Vukefendija

Komentirano: 5.2.2018. | 22:44

5

Anto Božić koliko još mislite odgađati pravljenje vlastite djece zbog premalih darova za novorođenčad?
BoroBoro

BoroBoro

Komentirano: 4.2.2018. | 20:14

6

Bravo Ante, ali ne načelnik nego BOŽIĆ:Vijećnik Anto Božić mu je odgovorio da nije dijelio na katolička i pravoslavna groblja, nego o tome govori upravo načelnik, a on vijećnik Božić je, kako kaže, samo htio upozoriti na katastrofalno stanje demografije i da ćemo uskoro uređivati samo groblja ako se ovako nastavi. Na kraju je načelnik Kovač bio kontradiktoran, jer je prvo rekao da „se može stavljati/vijećnik Božić/ na zadnje noge, pete, ali mi ćemo donijeti mjere kada mi hoćemo za novorođenu djecu", a onda u istoj rečenici da bi „iskreno razmislili da je amandman stigao malo ranije"
jules

jules

Komentirano: 2.2.2018. | 23:39

7

Ovaj Bozic me zivcira al ima pravo! Mrtvima kitimo grobna mjesta a za nas zive sica!!!!! ima za politicare i za mrtve. Treba snimit film zora mrtvih politicara

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Budi cool-baci cigarete

Budi cool-baci cigarete

31.5.2018. | 16:30
Likaplus.hr : Pupovca uhvatila panika, panično doziva...

Ajme referendum!

Pupovca uhvatila panika, panično doziva...

30.5.2018. | 7:52
Pupovca je sinoć strefio strujni udar kada je iza 21 sat prostrujila vijest po portalima da je inicijativa "Narod odlučuje" skupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma za izmjenu izbornoga zakona. Unatoč protivljenu medija, velikih stranaka HDZ-SDP, pa onda SDSS i H
Likaplus.hr : Unutarstranački HDZ izbori u Korenici

Užarević predsjednik

Unutarstranački HDZ izbori u Korenici

29.5.2018. | 15:45
Održani su izbori u HDZ-Općine Plitvička Jezera gdje je kao jedini kandidat bio i izabran Tomislav Užarević, a drugi kandidat Boris Luketić se povukao iz utrke za predsjednika.
Likaplus.hr : Skupili smo već 280 tisuća potpisa

Promjena izbornog sustava

Skupili smo već 280 tisuća potpisa

24.5.2018. | 23:26
Građanska inicijativa Narod odlučuje danas je održala izvanrednu konferenciju za medije ispred Sabora na kojoj su objavili da su s jučerašnjim danom prikupili preko 280.000 potpisa.
Likaplus.hr : Evo, zato trebaš potpisati za referendum!

Evo, zato trebaš potpisati za referendum!

24.5.2018. | 23:10
Hrvatska ima 9,6 % manjina, a u Saboru imaju rezerviranih čak 8 predstavnika. Takav sustav ne poznaju puno poznatije zemlje EU u kojima ima i duplo više nacionalnih manjina, ali nemaju osigurano niti jedno mjesto u parlamentima, a kamoli da bi oni odlučivali tko će vladati državo
Likaplus.hr : Luketić odustao ,Užarević jedini kandidat

Što se zbiva u HDZ-u?

Luketić odustao ,Užarević jedini kandidat

18.5.2018. | 11:43
Korenica- Jutros je među članstvom HDZ-a prostrujila vijest da je bivši načelnik Boris Luketić koji se kandidirao za predsjednika OO HDZ-a Plitvička Jezera naglo odustao od kandidature, tako da po svemu sudeći jedini kandidat na predstojećim unutarstranačkim izborima za predsjed
Likaplus.hr :  Pa ti nemoj dati potpis za referendum

Ike Mandurić prenosi tekst

Pa ti nemoj dati potpis za referendum

16.5.2018. | 22:16
Ako netko iz kukavičluka, ili iz lažnih obzira, ili po stranačkoj stezi ne želi dati potpis za raspisivanje referenduma-koji je najveći oblik demokracije, neka vidi kako živi Mađarska koja zna uzeti sudbinu svojega naroda u svoje ruke i ne ostaju pasivni kada je u pitanju sudbina
Likaplus.hr : SDSS će imati  konkurenciju u Lici

Nezadovoljni Srbi

SDSS će imati konkurenciju u Lici

29.4.2018. | 9:55
Uskoro će u Lici početi djelovati još jedna srpska stranka kao konkurencija SDSS-u koji sa svojim radom nije zadovoljio očekivanja ličkih Srba. U toku su pripreme za osnivanje odbora u Korenici,Vrhovinama i Donjem Lapcu. U novoj stranci će se naći najviše nezadovoljnih članova SD
Likaplus.hr : Ovako policija i mediji broje prosvjednike

Ovako policija i mediji broje prosvjednike

3.4.2018. | 17:19
Na skupu protiv Istanbulske konvencije policija navodno po nalogu politike smanjila je prvotnu procjenu s 50 tisuća na 5 tisuća prosvjednika. A kako je bilo 2013. pokazuje jedna lijevi mediji koji je izvještaj o prosvjedu sindikalista na Trgu naslovio sa 20 tisuća prosvjednika, i
Likaplus.hr : 27 godina od krvavog Uskrsa na Plitvicama

27 godina od krvavog Uskrsa na Plitvicama

31.3.2018. | 15:40
27 godina od "Krvavog Uskrsa": "Plitvička pobjeda bila je početak naše pobjedonosne borbe za slobodu i neovisnost"
Likaplus.hr : Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

22.2.2018. | 20:28
Robert Kurbaša,glumac , kaže: "Ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša"
Likaplus.hr : HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

21.2.2018. | 17:58
Iz ovih razloga Povjerenstvo Općinske organizacije HDZ-a općine Plitvička Jezera na svojoj 3. sjednici Povjerenstva donijelo je zaključak kojim se daje jednoglasna podrška vijećnicima HDZ-a Općine da pokrenu proceduru OPOZIVA Potpredsjedniku Općinskog vijeća g. Zdravku Žigiću.
Likaplus.hr : Povećanje prireza u Općini-Promjena???

Anto Božić za NAROD.HR

Povećanje prireza u Općini-Promjena???

20.2.2018. | 21:18
SDSS-a promjenio koalicijskog partnera?Umjesto HDZ-a sada ima STOP -Kovača? To je promjena? Povećanje prirez na plaći ? To je promjena?Više novca za groblja nego za novorođenu djecu?To je promjena? Dizanje tri prsta u Vijeću člana SDSS-a ? To je promjena?
Likaplus.hr : Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

Nikola Lalić

Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

19.2.2018. | 20:39
Portal likaplus nije bio dobro prihvaćen kada je pisao o takvim ili sličnim temama ni kada je bila koalicija HDZ-SDSS, ako što i sada nekima smeta ovakvo pisanje kad je koalicja STOP-SDSS-SDP. Po zadnjim informacijama policija je obavila obavijesne razgovore i izuzela snimak sa s
Likaplus.hr : Takve provokatore treba potjerati !

Predsjednik HVIDR-e Gospić

Takve provokatore treba potjerati !

12.2.2018. | 17:01
Ogorčen je naglasio da kada bi on kao hrvatski ratni vojni invalid u vijećnici uzviknuo Za dom-spremni, a tim uzvikom je branjena sloboda Hrvatske,a dizanje tri prsta je simbol velikosrpske agresije na Hrvatsku, privela bi ga policija...
Likaplus.hr : Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

11.2.2018. | 19:44
Amandman kluba nezavisnih vijećnika Aračić-Promjene(Anto Božić) koje je podržao i klub HDZ.a nije prošao kod vladajuće većine i koalicije STOP-Kovač, SDSS, SDP. Da je usvojen amandman uštedjelo bi se novca u Proračunu na godišnjoj razini skoro 30 tisuća kuna ili za 4 godine skoro
Likaplus.hr : "SDSS je za vas izmislio demokraciju"

Načelnik oduševljen :

"SDSS je za vas izmislio demokraciju"

10.2.2018. | 18:46
Načelnik Kovač pohvalio SDS: On je za vas izmislio demokraciju!
Likaplus.hr : Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

VIDEO Skandal na sjednici

Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

9.2.2018. | 22:05
Načelnik nije reagirao na provokaciju Žigića iz SDSS-a koji je podizao tri prsta iako je vidio i čuo što govori.
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :