Petak , 22.3.2019. | 05:33

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 2.2.2018. u 8:30
Prikaza: 1556
Autor: Likaplus

Aktualni sat-Korenica

Groblja-trgovina sa SDSS-om?

Plitvička J.-Korenica : Groblja-trgovina sa SDSS-om? Sjednica Općinskog vijeća-trgovina sa SDSS-om u vezi groblja?(Foto: Likaplus)

Korenica-Sinoć je održana  sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera

Jesu li groblja i pola milijuna kuna za uređenje-trgovina sa SDSS-om, pa nema novca za novorođenu djecu?

Na Aktualnom satu prvi se javio za riječ nezavisni vijećnik g Anto Božić, s nezavisne liste Aračić pitajući načelnika Općine je li pod pritiskom SDSS-a ili je to trgovina sa SDSS-om kada se u Proračunu za 2018. odlučio izdvojiti preko pola milijuna kuna, a odbio je amandman, koji je stigao u roku, da se poveća iznos za novorođenu djecu. 

Naime, Anto Božić je naveo primjer razgovor zamjenika načelnika g Price ,SDSS, za „NOVOSTI" iz 15.lipnja 2017. kada kaže da će podržati novoga načelnika i općinsku vlast, ali će imati neke uvjete, a to je uređenje groblja.Vijećnik Anto Božić je rekao da neće odustati od zahtjeva za povećanjem naknada za rođenje djeteta  sve dok se to ne ostvari i da će stalno na tome inzistirati.

Zašto ste povisli prirez s 5 % na 8% i time izvršili udar na plaće zaposlenih?

Nezavisni vijećnik Anto Božić je pitao zašto je povisio prirez s 5% na 8% što sigurno utječe na i ovako male plaće zaposlenih

Vlada RH je u 2018. donijela novu Odluku da sav dohodak od poreza na dohodak ostaje općinama i gradovima, što znači da dobivate više novca, a opet uvodite veći prirez i udarate na džep zaposlenih

Načelnik Općine Ante Kovač je odgovorio da nema što odgovoriti, jer Proračun je predložio i Vijeće je usvojilo i to znači da je dobar.

Što se tiče grobalja , načelnik Općine Ante Kovač, je odgovorio da nije bilo pritiska od strane SDSS-a i da nije čitao intervju g Price novinama „Novosti". Rekao je načelnik da je to obveza lokalne samouprave uređenje grobalja. Načelnik je rekao da će se uređivati i katolička i pravoslavna groblja. 

Vijećnik Anto Božić mu je odgovorio da nije dijelio na katolička i pravoslavna groblja, nego o tome govori upravo načelnik, a on vijećnik Božić je, kako kaže, samo htio upozoriti na katastrofalno stanje  demografije i da ćemo uskoro uređivati samo groblja ako se ovako nastavi.

Na kraju je načelnik Kovač  bio kontradiktoran, jer je prvo rekao da „se može stavljati/vijećnik Božić/ na zadnje noge, pete, ali mi ćemo donijeti mjere kada mi hoćemo za novorođenu djecu", a onda u istoj rečenici da bi „iskreno razmislili da je amandman stigao malo ranije".Optužio je nezavisnog vijećnika Antu Božića da "glumi pučkoga tribuna" samo da ga kamere snimaju .

Zašto Općina nije platila asistentici, koja ima i malu bebu, plaću za prosinac?

Drugo pitanje je postavio Boris Luketić,HDZ, koji je pitao zašto nije isplaćena plaća za asistenta u Školi koja ima malu bebu a još nije dobila plaću za mjesec prosinac.
Načelnik je odgovorio da nije istina da plaća nije isplaćena, nego je isplaćena, isto tako i božićnica, a regres nije još jer nije došlo do zahtjeva ravnateljice Škole.

/Po informaciji likaplus portala, načelnik je obmanuo vijećnika, jer sama asistentica je potvrdila da još uvijek nije primila plaću niti je Općina doznačila sredstva Školi za plaću mladoj asistentici koja ima i malu bebu na dan 2.veljače 2018./

Boris Luketić,HDZ, je postavio pitanje o lokaciji za reciklažno dvorište i hoćemo li imati pretovarnu stanicu, koji je plan za Općinu Plitvička Jezera?

Načelnik je odgovorio da će reciklažno dvorište biti u centru Korenice, u krugu Komunalca, i smatra da će to biti dobro da reciklažno dvorište bude blizu građanima .Nema opasnosti „reciklažno dvorište izgleda kao kupaonica kada se dobro održava"-rekao je načelnik Općine Ante Kovač.

Zašto se i je li istina da se uvode slikovnice LGBT-a u naše vrtiće?

Vijećnik Tomislav Užarević,HDZ, je pitao načelnika da ima informaciju da se u vrtiću  uvodi slikovnica LGBT-a , koju je sufinanciralo francusko veleposlanstvo, a promovira homoseksualne veze,  te moli da zatraži izvještaj ravnateljice o tome

Načelnik Kovač je rekao da mu je to prvi glas i da ništa o tome ne zna i da će provjeriti, ali da nije s time opterećen kako mu je sugerirao vijećnik HDZ-a Tomislav Užarević.

Na sjednici su bile još točke o neuspjeloj prodaju razvikanog općinskoga auta renault i sada će se pokušati zamijeniti auto za kombi-mini bus.

Skinuta točka o raspisivanju izbora za mjesne odbore na Cvjetnicu ove godine

Skinuta je s Dnevnog reda točka o raspisivanju izbora za mjesne odbore, bez obrazloženja, koji su se trebali održati 25.ožujka 2018. i to na Cvjetnicu. 

O drugim zanimljivijim točkama obavijestit ćemo javnost kroz slijedeće dane. A sada možete pogledati Aktualni sat.

Ante Kovač:Kao Hrvata sram me proći kroz neka srpska sela

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 7.2.2018. | 10:32

1

Nemojte biti tako strogi prema Anti Kovaču, nije un kriv ako mu kokuće nisu rekli što se nesmije divaniti, pa ga neko unda napunta da ne sluša popove da uni sve lažu pa jadan završio na filozofskom uzagrebu pa ga tamo učilo kako će doskočiti protivniku nako kako se učilo u kumrovečkoj školi, a tamo se učilo da je politički protivnik isto što i neprijatelj i da se tu srestva ne biraju i naučilo ga još da svi koji ne taje svoju vjeru i naciju da uni mrze i da su nazadni, a ovi koji potom pljuju da su progresivni i da ne mrze. Aj ti to sad nekome koga nanovo ćapi pubertet objasni. Nemereš i gotovo! Moremo samo biti sretni što nema golog otoka sada jer bi Stopovci brzo našli državne neprijatelje.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 7.2.2018. | 9:07

2

Eh casablanca, nije Ante Božić bolji od Ante Kovača, ovaj zadnji ipak opsuje djeci na satu, malo podivlja na satu, malo ne zna što bi pričao pa ih odvede učiti hrvatski u sportsku dvoranu Tako da ne možeš nekritički hvaliti Božića, jer ovaj drugi Ante je za moj pojam nekako "sočniji"
casablanca

casablanca

Komentirano: 6.2.2018. | 22:37

3

pročitala sam i čula nekoliko ružnih riječi o Anti Božiću. Meni je nešto kratko predavao. sve što mogu reći o tom čovjeku je da je divan, pošten i uvijek se trudio objasnit nam na životnim primjerima gradivo. profesore, palci gore! Božje oko svuda gleda... :) broj 7 :)
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 6.2.2018. | 16:47

4

Vukefendija odnosno načelniče Kovač, zar Vas nije sram gubiti vrijeme na komentarima ovakve razine??? Može li se Vama reći da ste smanjili 30% cijene vrtića zato što imate dijete u vrtiću? Ovakve argumente "ad hominem" je nisko od Vas načelniče! Ali mi koji Vas poznajemo nismo šokirani razinom Vaše komunikacije...
Vukefendija

Vukefendija

Komentirano: 5.2.2018. | 22:44

5

Anto Božić koliko još mislite odgađati pravljenje vlastite djece zbog premalih darova za novorođenčad?
BoroBoro

BoroBoro

Komentirano: 4.2.2018. | 20:14

6

Bravo Ante, ali ne načelnik nego BOŽIĆ:Vijećnik Anto Božić mu je odgovorio da nije dijelio na katolička i pravoslavna groblja, nego o tome govori upravo načelnik, a on vijećnik Božić je, kako kaže, samo htio upozoriti na katastrofalno stanje demografije i da ćemo uskoro uređivati samo groblja ako se ovako nastavi. Na kraju je načelnik Kovač bio kontradiktoran, jer je prvo rekao da „se može stavljati/vijećnik Božić/ na zadnje noge, pete, ali mi ćemo donijeti mjere kada mi hoćemo za novorođenu djecu", a onda u istoj rečenici da bi „iskreno razmislili da je amandman stigao malo ranije"
jules

jules

Komentirano: 2.2.2018. | 23:39

7

Ovaj Bozic me zivcira al ima pravo! Mrtvima kitimo grobna mjesta a za nas zive sica!!!!! ima za politicare i za mrtve. Treba snimit film zora mrtvih politicara

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"?

Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"?

7.3.2019. | 12:33
Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere’?
Likaplus.hr : Izbori u Lici 10.ožujka

Izbori u Lici 10.ožujka

7.2.2019. | 15:55
Likaplus.hr : Ribanje i prigovaranje

Ribanje i prigovaranje

30.1.2019. | 13:43
Likaplus.hr : Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

26.1.2019. | 22:35
Načelnik smijenio direktora Hrvoja Kukuruzovića i navodno na to mjesto postavlja Anu Rapo.
Likaplus.hr : Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

Načelnik se zabunio

Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

24.1.2019. | 9:33
Za pedijatra u Korenici Općina je plaćala pet i pol tisuća kuna mjesečno , a ne 66 tisuća kuna
Likaplus.hr : Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

Rušenjem proračuna Županije

Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

23.1.2019. | 23:18
Neodgovorno rušenje Proračuna Županije po naputku Plenkovića dovelo je Županiju u situaciju da ostane bez EU projekata , bez 250 milijuna kuna, kolika je vrijednost projekata koji su bili spremni u ovoj godini..HDZ, SDSS, HNS, HSS, dio "Bure promjena"...snose odgovornost
Likaplus.hr : Puzajuća srpska agresija i u Lici

Puzajuća srpska agresija i u Lici

17.1.2019. | 12:26
Tako je u Korenici , oni koji su ukazivali na politiku SDSS-a u Korenici i Lici, bili proglašavani "ustašama", "govorom mržnje"...jer nije ugodno slušati o svojem koalicijskom partneru takve stvari. Jasno i da će taj koalicijski partner na prvom "političkom zavoju" ostaviti nače
Likaplus.hr : Proračun je dobar, ali ga rušimo..

Čudna logika vijećnika

Proračun je dobar, ali ga rušimo..

2.1.2019. | 13:00
PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP, HSS, Kovačev vijećnik (Domić), SDSS bilo briga što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun.
Likaplus.hr : Aktualni sat u Korenici i proračun

Aktualni sat u Korenici i proračun

19.12.2018. | 8:49
Korenica- Sinoć je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera na kojoj je donesen rebalans proračuna za 2018. i ujedno i proračun za 2019. godinu. Većinom glasova nezavisne liste STOP Ante Kovača, SDSS-a i SDP-a usvojen je proračun za 2019. Na Aktualnom satu za rij
Likaplus.hr : Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

Nebuloze

Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

18.12.2018. | 6:28
Korenica- Večeras je sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera u kojoj većini čini lista "STOP" Ante Kovača (4 vijećnika), SDSS (2 vijećnika) i SDP-a (1 vijećnik), a oporba Nezavisna lista Aračić-Promjene (3 vijećnika) i HDZ (3 vijećnika)
Likaplus.hr : SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

8.12.2018. | 14:01
Poslije HDZ-a odgovornost leži na onim tzv "nezavisnim načelnicima" koji poput žabe koja vidi kako potkivaju konja i ona diže noge u zrak. I ovi tzv "nezavisni načelnici" ponašaju se poput HDZ i oslanjaju se na ovakav SDSS i ovakvog Pupovca, pa su čak i dobro došli u tjednik "Nov
Likaplus.hr : Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

18.11.2018. | 12:49
Korenica- Pitam se shvaćaju li hrvatski Srbi i Srbi u Srbiji što je bila srpska agresija na Hrvatsku? Kada gledaju priloge o zločinima u Vukovaru, Škabrnji,.Lici,...15 tisuća pobijenih Hrvata i drugih koji su se našli na putu srpskoj agresiji, shvaćaju li išta hrvatski Srbi ili
Likaplus.hr : Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

8.10.2018. | 10:12
Što je sa zločinima nad Hrvatima u Lici, Kordunu? Istražuje li DORH tako efikasno te zločine kao bacanje limuna na Milorada Pupovca.
Likaplus.hr : SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

2.10.2018. | 11:26
Pupovac još nije, barem nisam čuo, jasno osudio srpsku agresiju na Hrvatsku i tenkove iz Srbije koji su razarali Hrvatsku , a na putu iz Beograda građani su pred tenkove bacali cvijeće kao da idu na izlet u Hrvatsku, a ne razarati i ubijati tuđu djecu i tuđe domove.
Likaplus.hr : Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

15.9.2018. | 19:12
Tko god stvara koaliciju sa SDSS-om stvara rak ranu na nacionalnom biću hrvatskog naroda. Zašo? Jer je SDSS i Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović negacija svega onoga za što se krvavo izborila Hrvatsku, za svoju samostalnost i slobodu, uz puno žrtava. A kako se ponaša SDSS i
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :