Utorak , 20.3.2018. | 20:33

Gospic

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

-3°

Tlak zraka

1013.1 hPa

Vlažnost

84 %

Senj

pretežno oblačno, vjetrovitopretežno oblačno, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1010.6 hPa

Vlažnost

62 %

Gospic

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

-3°

Tlak zraka

1013.1 hPa

Vlažnost

84 %

Senj

pretežno oblačno, vjetrovitopretežno oblačno, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1010.6 hPa

Vlažnost

62 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 21.2.2018. u 17:58
Prikaza: 1621
Autor: Likaplus

HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

Plitvička J.-Korenica : HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSSTomislav Užarević-HDZ

Priopćenje OO HDZ-a Plitvička Jezera povodom skandala u Vijećnici i provokaciji Zdravka Žigića iz SDSS-a donosimo u cijelosti:

OPĆINSKA ORGANIZACIJA HDZ-a

PLITVIČKA JEZERA

Povjerenstvo HDZ-a

Život u prošlosti Potpredsjednika Općinskog vijeća u Plitvičkim Jezerima - skandal s dizanjem tri prsta na sjednici Vijeća – PRIOPĆENJE, dostavlja se

 Poštovani,

ne smiruje se skandal s 2. izvanredne sjednice Općinskog vijeća općine Plitvička Jezera koja je održana u Korenici 9. veljače 2018. godine, na kojoj je Potpredsjednik Općinskog vijeća Zdravko Žigić iz SDSS-a isprovociran svojim koalicijskim partnerom, aktualnim Načelnikom Općine Antom Kovačom, podignuo tri prsta.

Od Vojno-redarstvene akcije „Oluja" od koje je proteklo skoro 23 godine ovakav skandal u službenim prostorijama kakva je općinska vijećnica nije se dogodio. Hrvati i Srbi na ovim prostorima žive od 1995. god. u tolerantnoj i uvažavajućoj atmosferi, koja je ne samo plod implementacije Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, već i iskrene želje većinskog hrvatskog naroda o suživotu s nacionalnim manjinama u općini Plitvička Jezera, prije svega sa srpskom nacionalnom manjinom.

Link:Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

Link:Ipak ništa od uštede-ostaje potpredsjednik

Na samoj sjednici Općinskog vijeća dogodilo se nekoliko skandala;Načelnik općine g. Ante Kovač uporno je htio biti i izvršna i zakonodavna vlast te prekoračivao svoje ovlasti i preuzimao ovlasti vijećnika pri čemu je na prosvjedovanje HDZ-ovih vijećnika (T.Užarević, B.Luketić i I. Majetić) dobivao opomene radi povrede Poslovnika.

Druga skandalozna odluka pala je na Predsjednika Općinskog vijeća g. Antu Bionda kada je zbog rasprave radi donošenja amandmana za novi Statut općine, nezavisni vijećnik g. Anto Božić dobio opomenu radi toga što nije više mogao slušati uvrede koje su dolazile od strane Načelnika Općine g. Ante Kovača, koji se na vrlo grub način suprotstavio donošenju predmetnog amandmana.

I na kraju, po izlasku iz vijećnice g. Ante Božića Načelnik Općine nastavio je s uvredama prema nezavisnom vijećniku Božiću, a tijekom izgovaranja bujice neprimjerenih riječi u kojima se spominjala inkvizicija, članstvo u sekti i dr. na provokativni upit Načelnika; „Tko je gosp. Žigić"? – ovaj je dignuo tri prsta isprovociran nepoznatim razlozima.

Sve je to u video snimci dokumentirao snimatelj lokalnog portala Likaplus TV. Na sugeriranje predsjedniku Općinskog vijeća g. Biondi od strane HDZ-ovih vijećnika, T. Užarević i I. Majetić, kao i nezavisne vijećnice I. Ivančević o povredi Poslovnika Općinskog vijeća jer se radi o neverbalnom govoru mržnje, omalovažavanju, nesnošljivosti i uvredama drugih članova Vijeća, predsjednik Općinskog vijeća g. A. Bionda nije ni na kakav način reagirao. Još skandaloznije bio je nakon sjednice razgovor vijećnika HDZ-a T.Užarevića i snimatelja P. Aračića s predsjednikom Općinskog vijeća g. Antom Bionda koji je izgovorio skandaloznu rečenicu; „Tri prsta nisu nigdje u RH zakonom zabranjena!?"

Link: Provokatore treba protjerati

Iz ovih razloga Povjerenstvo Općinske organizacije HDZ-a općine Plitvička Jezera na svojoj 3. sjednici Povjerenstva donijelo je zaključak kojim se daje jednoglasna podrška vijećnicima HDZ-a Općine da pokrenu proceduru OPOZIVA Potpredsjedniku Općinskog vijeća g. Zdravku Žigiću.

Hrvatska demokratska zajednica jedinstveno i odlučno stoji u odluci da nas niti predsjednik Općinskog vijeća Ante Bionda, niti Potpredsjednik Zdravko Žigić ne mogu sa svojih malih visina pogladiti po glavi i podučiti nas vlastitoj povijesti. Ne moramo svi shvatiti, ali se moramo složiti kako je politička simbolika „tri prsta" uvredljiva za Hrvate kao većinski narod u Općini Plitvička Jezera, kao i za sve poštene građane domoljube u našoj Općini posebice zbog svega onoga što se dogodilo u Domovinskom ratu.Trima prstima suprotstavila se Gospina krunica i pobijedila – na svakome od nas je dana sloboda biranja – ili krunica ili kult „tri prsta"!

HDZ općine Plitvička Jezera sa svojim vijećnicima i koalicijskim partnerima u političkoj utakmici, pa i na sjednicama Općinskoga vijeća želi kroz retoriku demokršćanstva svim građanima Općine poslati poruku mira, dobrote i tolerancije. Sigurni smo kako „tri prsta" SDSS-ovog vijećnika Z. Žigića to nisu.


Povjerenstvo HDZ-a ovim priopćenjem upućuje razuman prigovor vladajućoj koaliciji u Općini Plitvička Jezera koju čine; Nezavisna lista STOP, SDP i SDSS Vi više ne uživate nikakvo naše povjerenje jer ako ste najavili promjene u vašem političkom programu, a plod tih promjena su i uvrede i omalovažavanja s kultom „tri prsta", onda ste na opasnom putu da se svi građani u Općini upitaju o kvaliteti svojega života u Općini u bliskoj budućnosti.

U multikulturalnoj sredini kakva su Plitvička Jezera smatramo kako treba vladati, odnosno preuzeti odgovornost onaj koji je sposoban za to. To ne znači da ova vlast nema legalitet i legitimitet od izbornog tijela, ali ovakve najavljene promjene s „tri prsta" nemaju nikakve srodnosti s demokracijom.

Mnogi govore da uopće nije potrebno trošiti vrijeme na stvari kao što su „tri prsta", da to nije važno…mi se ne slažemo…, jer radi se na podrivanju temelja hrvatske države kao i nacionalnog identiteta. Nije sama uzdignuta ruka s „tri prsta" kao takvih bit problema, nego način i razlozi radi kojih HDZ to osporava i svaki pošteni građanin. To izaziva nemir i nelagodu, a u nemiru nema pozitivne motivacije niti izgradnje bolje budućnosti u Plitvičkim Jezerima.

Link: Kovač:SDSS je za vas izmislio demokraciju

Link:Anto Božić: Povećanje prireza-Promjena???

Na kraju ovoga priopćenja Povjerenstvo HDZ-a se dotiče i naših branitelja i HVIDRA-e koji se nisu očitovali u dovoljnoj mjeri na ovu provokaciju (čast rijetkim iznimkama!).

Podsjećamo na već zaboravljeni dokument Deklaraciju o Domovinskom ratu koji je donio Zastupnički dom hrvatskog državnog Sabora (13. X. 2000.), u kojem su naglašene temeljne vrijednosti Domovinskoga rata, koji je prihvaćen od cijeloga hrvatskoga naroda i svih građana RH, da je na RH oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskog pučanstva u RH.

U ovome dokumentu nadalje se ističe, da će RH osigurati svim braniteljima, obiteljima poginulih i stradalnicima Domovinskog rata, koji su najzaslužniji za njezino stvaranje, punu zaštitu, dostojanstvo i skrb. Putem ove Deklaracije Zastupnički dom hrvatskog državnog Sabora pozvao je sve građane, državne i društvene institucije, sindikate, udruge i medije te obvezao (op.a. obvezao!) sve dužnosnike i sva državna tijela RH (dakle i pravosuđe!), da na načelima individualne odgovornosti štite temeljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše civilizacijske budućnosti. Time će se očuvati moralni dignitet hrvatskog naroda i svih građana RH i tako štititi čast, ugled i dostojanstvo, svih branitelja i građana RH koji su sudjelovali u obrani Domovine.

Kult „tri prsta" ne predstavlja ničiji i nikakav dignitet, čast, ugled i dostojanstvo.

HDZ općine Plitvička Jezera putem svojih vijećnika i svih vijećnika dobre volje u Općini kreće u proceduru opoziva potpredsjednika Općinskog vijeća na prvoj sjednici Vijeća. Pri tome pozivamo i tražimo širu potporu građana, udruga i institucija u Općini Plitvička Jezera.

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik Povjerenstva:

Tomislav Užarević

Broj komentara: 20

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
BoroBoro

BoroBoro

Komentirano: 22.2.2018. | 19:04

1

nego sviđa mi se ovo priopćenje hdz a svaka čast!
BoroBoro

BoroBoro

Komentirano: 22.2.2018. | 18:59

2

Moš mislit ivici jandriću iz UBDR je politika dizanje četnička tri prsta, a on se ne miješa u politiku, ačovjek se guši od politiziranja svoje udruge
brinje

brinje

Komentirano: 22.2.2018. | 18:54

3

evo hrvati iz Bosne što vam piše vukefendija načelnik kovač, dobro je to znati
vukefendija

vukefendija

Komentirano: 22.2.2018. | 18:51

4

Braniteljska udruga zaslužuju novac, prije svih ostalih udruga, osobito prije Udruge naseljenika Korenice. Ivica Jandrić je prozreo situaciju i novinare, osobito grupaciju koja od Korenice hoće napraviti Novi Travnik, a od Like srednju Bosnu.
mukinje

mukinje

Komentirano: 22.2.2018. | 15:18

5

OVO JE PISAO VELIKI IVICA JANDRIĆ UBDR 24 SVIBNJA 2017. ZA LOKLANE IZBORE o LUKETIĆU ":..da nas se prevari prilikom podmirivanja troškova obljetnica ili da nam se vraća račun koji treba platiti," ILI OVO PIŠE VELIKI IVICA JANDRIĆ UBDR: "Treba spomenuti i to da do danas kad već skoro završava drugo tromjesečje tekuće godine općina Plitvička jezera nije uplatila za potrebe udruge ni lipe iako su neke udruge sredstva dobile a neke i za drugi kvartal." ZNAČI IVICI JE SAMO LOVA BITNA, A SADA JU IMA PA MU NE SMETA NITI ČETNIKOVANJE...
brinje

brinje

Komentirano: 22.2.2018. | 14:11

6

amerikanac, nemaš argumente i bez argumenata se pjeniš, pokušaj nešto suvislo napisati.Možemo svi pisati SVE JE DOBRO ali to ne pomaže, a kritika može samo pokrenuti općinsku vlast. Pa zar nisi i ti svojedobno pisao i govorio protiv Pupovca i SDSS a , što se to promijenilo u tvojoj glavi, baš me zanima?
leopold

leopold

Komentirano: 22.2.2018. | 13:37

7

Stopaši ukiseliše vam se opanci.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 22.2.2018. | 11:39

8

Nešto zaboravih, HDZ može tražiti samo dupli kondom za svoje glave.
Vukefendija

Vukefendija

Komentirano: 22.2.2018. | 9:52

9

Dobro jutro svima, sabbah-l-hair, sabah hair ola. U nedostatku argumenata pokušaj diskreditacije na temelju odabira korisničkog imena. Tko od vas zna kakav obol je tko dao u ovom ratu? Ni za sebe više ne možete biti sigurni jer ljudi posve prirodno nevažne događaje iz prošlosti prikazuju kao prevažne. Ne podcjenjujte filozofski fakultet jer treba biti u stanju najprije pronaći zgradu, a zatim zadovoljiti kriterije za upis.
leopold

leopold

Komentirano: 22.2.2018. | 8:50

10

Selam efendija, proziran si već odavno kad treba skrenti raspravu s glavne teme s otim svojim Goldštajn jugend i Budakovim marksističkim budalaštinama s vilozofskog vakulteta što ste razrađivali tamo dok su Hrvati tvoji godina s krunicom na ramenu išli na podignuta tri prsta srpske JNA i četnika.

Broj komentara: 20

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

22.2.2018. | 20:28
Robert Kurbaša,glumac , kaže: "Ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša"
Likaplus.hr : Povećanje prireza u Općini-Promjena???

Anto Božić za NAROD.HR

Povećanje prireza u Općini-Promjena???

20.2.2018. | 21:18
SDSS-a promjenio koalicijskog partnera?Umjesto HDZ-a sada ima STOP -Kovača? To je promjena? Povećanje prirez na plaći ? To je promjena?Više novca za groblja nego za novorođenu djecu?To je promjena? Dizanje tri prsta u Vijeću člana SDSS-a ? To je promjena?
Likaplus.hr : Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

Nikola Lalić

Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

19.2.2018. | 20:39
Portal likaplus nije bio dobro prihvaćen kada je pisao o takvim ili sličnim temama ni kada je bila koalicija HDZ-SDSS, ako što i sada nekima smeta ovakvo pisanje kad je koalicja STOP-SDSS-SDP. Po zadnjim informacijama policija je obavila obavijesne razgovore i izuzela snimak sa s
Likaplus.hr : Takve provokatore treba potjerati !

Predsjednik HVIDR-e Gospić

Takve provokatore treba potjerati !

12.2.2018. | 17:01
Ogorčen je naglasio da kada bi on kao hrvatski ratni vojni invalid u vijećnici uzviknuo Za dom-spremni, a tim uzvikom je branjena sloboda Hrvatske,a dizanje tri prsta je simbol velikosrpske agresije na Hrvatsku, privela bi ga policija...
Likaplus.hr : Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

11.2.2018. | 19:44
Amandman kluba nezavisnih vijećnika Aračić-Promjene(Anto Božić) koje je podržao i klub HDZ.a nije prošao kod vladajuće većine i koalicije STOP-Kovač, SDSS, SDP. Da je usvojen amandman uštedjelo bi se novca u Proračunu na godišnjoj razini skoro 30 tisuća kuna ili za 4 godine skoro
Likaplus.hr : "SDSS je za vas izmislio demokraciju"

Načelnik oduševljen :

"SDSS je za vas izmislio demokraciju"

10.2.2018. | 18:46
Načelnik Kovač pohvalio SDS: On je za vas izmislio demokraciju!
Likaplus.hr : Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

VIDEO Skandal na sjednici

Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

9.2.2018. | 22:05
Načelnik nije reagirao na provokaciju Žigića iz SDSS-a koji je podizao tri prsta iako je vidio i čuo što govori.
Likaplus.hr : Ukinite jedno mjesto potpredsjednika Vijeća!

Trošak Općine

Ukinite jedno mjesto potpredsjednika Vijeća!

9.2.2018. | 14:47
Nezavisni vijećnici Anto Božić, Ivana Ivančević i Antonio Kostelac podnijeli su amandman u kojem traže ukidanje jednog potpredsjednika Općinskog vijeća, koji košta Općinu svaki mjesec oko 2.900,00kuna. Taj su amandman podržali svojim potpisom i vijećnici HDZ-a Užarević
Likaplus.hr : Ovako je pisao dok nije postao načelnik

Iz 2013.

Ovako je pisao dok nije postao načelnik

5.2.2018. | 18:32
2013. Ante Kovač je pisao našem likaplus portalu i dostavio video o lošem čišćenju ulica od snijega. Kako je bilo tada, kada je bio načelnik Ivica Kukuruzović, i Ante se spremao za izbore, ali se ubrzo kažu neki uplašio pa odustao, ali je zato uspio 2017. pa sada zna kako je to o
Likaplus.hr : Načelnik priznao da je lagao...

Neizravno

Načelnik priznao da je lagao...

4.2.2018. | 19:41
I na kraju, nije to prvi put da načelnik funkcionira po principu lopova koji viče "držte lopova", i lažljivca kojima se čini da svi drugi okolo lažu...Neki ljudi se boje "sjena" i promjena! Nije li mu nuđeno sučeljavanje i detektor laži?Odbijeno! Provjerimo još jednom u videu s
Likaplus.hr : Srbija plaćala glasače iz Srbije

Lokalni izbori

Srbija plaćala glasače iz Srbije

3.2.2018. | 19:00
Likaplus.hr : Groblja-trgovina sa SDSS-om?

Aktualni sat-Korenica

Groblja-trgovina sa SDSS-om?

2.2.2018. | 8:30
Anto Božić je naveo primjer razgovor zamjenika načelnika g Price ,SDSS, za „NOVOSTI“ iz 15.lipnja 2017. kada kaže da će podržati novoga načelnika i općinsku vlast, ali će imati neke uvjete, a to je uređenje groblja.Vijećnik Anto Božić je rekao da neće odustati od tog zahtjeva
Likaplus.hr : Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

Čelni čovjek SDSS-a za Liku

Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

28.1.2018. | 21:00
predsjednik SDSS-a za Liku spominje istu velikosrpsku tezu o etničkom čišćenju Srba, a da ne spomene zločine nad Hrvatima i etničko čišćenje Hrvata s područja okupiranog dijela Hrvatske1991. Postoje li zapaljene kuće 1991. u Lovincu, Čanku, Vaganacu.Tko je protjerao 1991. Hrvate?
Likaplus.hr : Kao Hrvata  sram me proći kroz srpska sela...

Načelnik otvorio dušu:

Kao Hrvata sram me proći kroz srpska sela...

18.1.2018. | 23:17
Ante Kovač: Sramota me je kao Hrvata proći kroz neka srpska sela
Likaplus.hr : I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

Zabraniti i u Lici

I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

5.1.2018. | 21:00
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :