Utorak , 23.1.2018. | 12:55

Gospic

pretežno vedropretežno vedro

Temperatura

Tlak zraka

1023.5 hPa

Vlažnost

65 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

11°

Tlak zraka

1020.5 hPa

Vlažnost

48 %

Gospic

pretežno vedropretežno vedro

Temperatura

Tlak zraka

1023.5 hPa

Vlažnost

65 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

11°

Tlak zraka

1020.5 hPa

Vlažnost

48 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 10.11.2017. u 10:49
Prikaza: 1864
Autor: Likaplus

Načelniče, Vi ste javna osoba!

Plitvička J.-Korenica : Načelniče, Vi ste javna osoba!
Sjećate se kada je sadašnji načelnik, a tada učitelj Ante Kovač, prozivao putem svojega facebook-a sve okolo, tvrdeći da su javne osobe i da moraju biti kritizirane. Nažalost, tako brzo se zaboravi sve to, pa i to kako je govorio da je to "naš novac", a ne novac "načelnika" i da nije "Općina platila ili načelnik" nego je to "naš novac". Sjećate se kako je govorio da Općina nije povukla niti jedan euro iz EU fondova, a kada je dobio izbore tvrdi da nam EU fondovi nisu potrebni kao niti Županija, da smo mi bogata Općina i da možemo sve sami. 

Sada tvrdi da Općina nema novaca, da je novce netko pokrao....pa zašto javno ne kaže tko je novce pokrao i neka taj odgovara. Ovako paušalno optuživanje nije niti politički mudro niti korektno!
Pa što se promijenilo? Ništa, samo da je sada Ante Kovač, načelnik i javna osoba podložna kritikama. Čini se kako se teško nosi s kritikama koje su blage naravi uspoređujući primitivan način vrijeđanja drugih putem facebook-a kojeg je koristio i prije kampanje, u tijeku kampanje, pa i sada kada je načelnik Općine.

Ovih dana načelnik Općine je preko facebook-a napao jednu profesoricu, jednu djelatnicu u školi je doveo do plača s primitivnim komentarom" ah, rodit ćeš, već sada računam koliko će me to koštati". Načelniče, je li to Vaš novac koji dajete za porodiljne naknade, ili je to "naš novac"? Stanovnika Općine Plitvička Jezera!

Sjećamo se vrijeđanja onih koji idu svaki dan na misu, na pričest...on zna tko gdje sjedi u crkvi, iako nije tamo, ali ima potrebu komentirati i nečiji način života i moral...Poznata je njegova ucjenjivačka metoda prema supruzi autora članka.

Ali, kada se ukaže na njegovo politiziranje slučaja "Jeremić" tada se osjeti povrijeđen i poput djeteta koje ne zna kontrolirati svoju ljutnju i negativne emocije "zagadi" facebook svojom mržnjom i uvredama.

Sada se razljutio načelnik Općine na članak " Prosvjed očajnika pred Općinom u Korenici", Tvrdi načelnik da autor članka politizira i sasuo sve uvrede na autora članka kao kakav seoski kočijaš, a ne kao čovjek intelektualac i načelnik Općine. Ali obzirom da znamo da je studirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu koji je, nažalost, leglo boljševika i bivših udbaša, sve nam postaje jasnije. Oni  i danas tamo slave krvavu "Oktobarsku revoluciju".
O čemu se radi?
Na pitanje okupljenih novinara u vezi slučaja samohranog oca šestero djece Darka Jeremića, načelnik Općine Kovač počinje politizirati, i sada se ljuti što je netko  to usudio napisati.
Umjesto da načelnik Općine iskoristi velike medije da apelira na Ured za stambeno zbrinjavanje da se po hitnom postupku zbrine obitelj Darka Jeremića s brojnom djecom, načelnik koristi prigodu politizirati i govori o stranačkom zbrinjavanju i politiziranju u vezi stambenog zbrinjavanja. To lijepo zvuči, ali time se ništa ne pomaže obitelji Jeremić. Što bi rekao Milan Bandić u ovom slučaju?

On bi rekao sigurno u svojem stilu: Ako Država ne riješi ovaj problem, mi ćemo zbrinuti obitelj Jeremić.

Takvu reakciju očekivali smo od načelnika Ante Kovača, pogotovo što mu je autor članka prije 20 dana, na otvaranju radova izgradnje vodovoda na Rudanovcu, dobronamjerno rekao: Načelniče, na Vašem mjestu, išao bih na kupnju kuće za Jeremiće, ako Država bude odugovlačila. Interes Općine je da ta obitelj sa djecom ostane u Korenici, a ne da ih Ured pošalje živjeti u Gračac jer tamo imaju  APN-ove kuće.
I kada u članku autor članka prokaže politiziranje načelnika Općine koji ne pokušava dati snažnu poruku da će Općina učiniti ono što ne želi ili ne može Država, nego politizira u toj izjavi o stranačkom zbrinjavanju, a sam je u koaliciji sa SDSS-om koji je godinama s HDZ-om vodio Općinu i Ured za stambeno zbrinjavanje u Zagrebu, tada se napada autora članka da on politizira.

Izvrtanje teza je omiljena metoda načelnika Općine. Kada sam on politizira cijeli slučaj, tada optužuje da to drugi rade, kada je podržavao HDZ godinama i drukao preko portala da pobijedi HDZ na svim dosadašnjim lokalnim izborima, tada je to bilo u interesu Općine, kada netko drugi sklopi koaliciju sa HDZ-om, tada se taj prodao....a taj što se "prodao" je vodio političke bitke s HDZ-om godinama dok je sadašnji načelnik Kovač dizao palčeve HDZ-u ...Čudna logika?

Proziva autora članka da je "dušman", "bolesni um", treba mu "specijalna ustanova", "bolesniče jedan"...O ovakom djelovanju psihijatrija bi imala što reći! Kada se netko ne zna svladati u naletu ljutnje i bijesa, tada to spada u psihijatriju, g Načelniče! 
I pita se načelnik i proziva autora članka: "Što se nisi sjetio Jeremića kada si dijelio kuće?"
Načelnik zna da autor članka nije dijelio kuće nego APN, ali računa da su lajkaši na facebook-u, po njemu neinformirani, i da to zgodno zvuči.

Jedino razdoblje kada je autor članka bio u mogućnosti pomoći naseljenim obiteljima bilo je u razdoblju obnašanja funkcije zamjenika načelnika između 2001. do 2005., volonterski, s nadoknadom od 250 kuna.Tada je izgrađeno preko 100 kuća i pokrenuto stambeno zbrinjavanje - u samo jednom mandatu. Da, i u tom razdoblju, taj zamjenik načelnika, nije niti jednom koristio službeni auto niti putne naloge. A neka načelnik Kovač pokaže koliko odlazi općinskog novca za potrebe njegova auta kojega koristi umjesto općinskog auta?
I na kraju, načelnik Kovač, mora shvatiti da je sada javna osoba podložna kritikama, ako nije sposoban primiti kritiku, nije se trebao niti dovesti u situaciju da ga se treba kritizirati. Uzeo je SDSS, dugogodišnjeg HDZ-ovog koalicijskog partnera, za svojeg koalicijskog partnera, pa neka malo s njima raspravi stanje u Općini u zadnjih 20 godina.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 21.11.2017. | 12:44

1

Aračiću prestani pisat pizdarije! Ne sječam se da je načelnik ijedno riječi rekao da je novce netko pokrao. Da novaca nema to on kaže. U pravu je. Tj i tvoji kompani ste se razbacivali i glasove kupovali. Sve legalno i po zakonu! Adalj je moralno? A Kovać ne želi na kredit jlagati, lako je kartice peglati.
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 10.11.2017. | 12:49

2

ha, ha..dobra dijagnoza....beba na podu lupa nogama i rukama...otprilike taj nivo
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 10.11.2017. | 12:48

3

Kad netko izgubi razuma tako reagira:Proziva autora članka da je "dušman", "bolesni um", treba mu "specijalna ustanova", "bolesniče jedan"...O ovakom djelovanju psihijatrija bi imala što reći! Kada se netko ne zna svladati u naletu ljutnje i bijesa, tada to spada u psihijatriju, g Načelniče!
mirko

mirko

Komentirano: 10.11.2017. | 11:58

4

Ooooooooooo gubitniče ovaj izljev je dokaz da zvjer krepava! Baruština puna krokodila...

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Kao Hrvata  sram me proći kroz srpska sela...

Načelnik otvorio dušu:

Kao Hrvata sram me proći kroz srpska sela...

18.1.2018. | 23:17
Ante Kovač: Sramota me je kao Hrvata proći kroz neka srpska sela
Likaplus.hr : I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

Zabraniti i u Lici

I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

5.1.2018. | 21:00
Likaplus.hr : Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

Raspušten ogranak HDZ-a

Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

14.12.2017. | 14:32
Likaplus.hr : Osvanule adventske svijeće u i Korenici

Osvanule adventske svijeće u i Korenici

4.12.2017. | 21:21
Korenica- Nakon našeg natpisa Za Općinu advent još nije niti počeo?, u kojem smo skrenuli pozornost da je advent počeo i da se diljem Hrvatske pale adventske svijeće, ali da u Korenici još nisu niti postavljene tamo gdje su prijašnjih godina ukrašavale centar Korenice, ipak su u
Likaplus.hr : General Praljak umro

General Praljak umro

29.11.2017. | 14:58
Likaplus.hr : A kako nazivate svoje "uhljebe"g.Načelniče?

Burno na Aktualnom satu

A kako nazivate svoje "uhljebe"g.Načelniče?

28.11.2017. | 11:55
Likaplus.hr : Neki plakali od sreće, neki od tuge

oslobađanje generala

Neki plakali od sreće, neki od tuge

16.11.2017. | 8:35
Likaplus.hr : Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?

Aktualni sat-Korenica

Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?

26.10.2017. | 22:15
Treći vijećnik koji se javio za pitanje načelniku bio je g Anto Božić(nezavisna lista-Aračić) koji je pitao načelnika je li njegov izbor sadašnje vodstvo Vodovoda i Komunalca u Korenici obzirom da ih nije smijenio. a u kampanji je vrlo kritički progovarano o obadvije firme,
Likaplus.hr : Poštujete naše znakove

Poštujete naše znakove

18.10.2017. | 9:39
Likaplus.hr : Plenkoviću, makni četničke spomenike

Agresori mogu, a HOS NE!

Plenkoviću, makni četničke spomenike

15.9.2017. | 9:16
Likaplus.hr : Thompson nije nikada kažnjen zbog pjesme

Menadžer Thompsona

Thompson nije nikada kažnjen zbog pjesme

10.8.2017. | 20:48
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :