Srijeda , 20.11.2019. | 02:31

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 2.1.2019. u 13:00
Prikaza: 1300
Autor: Likaplus/Pero Aračić

Čudna logika vijećnika

Proračun je dobar, ali ga rušimo..

Plitvička J.-Korenica : Proračun je dobar, ali ga rušimo..Vijećnici "suzdržani" za dobar Proračun, a što bi da je loš bio?

PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP-u, HSS-u, Kovačevom vijećniku (Domić), SDSS -u bilo važno što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni interes i animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun. Proračun je DOBAR, ali Plenković nas je zamolio da ga srušimo...

Gospić-Proračun Ličko-senjske županije nije usvojen na sjednici zakazanoj od strane predsjednice Skupštine, članica HDZ-a , za posljednji dan u 2018. godini. Vijećnici SDSS-a, SDP, HSS-a,HSU, HNS-a , HDZ-a kao i Kovačev vijećnik nisu dignuli ruke za Proračun ili jednostavno nisu došli na sjednicu što je isto.
 Zašto su srušili Proračun Ličko-senjske županije? Je li možda Proračun bio loš? Ne, nije,  bio je dobar, pa čak nisu uložili niti jedan amandman, pa su bili suzdržani, ne protiv, i tako su srušili Proračun i izazvali nove izbore.  "Proračun je DOBAR, ali Plenković nas je zamolio da ga srušimo"..tako se shvaća potez ovih vijećnika.

PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP, HSU,HSS, Kovačevom vijećniku (Domić), SDSS bilo važno što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun. 

Plenković ima razloga srušiti Proračun i izazvati  nove izbore za županijsku skupštinu, jer time pokušava istjerati dio članova ličkog HDZ-a  koji su malo desniji i koji podržavaju župana Milinovića, a bit će mu smetnja  na unutarstranačkim izborima za predsjednika  HDZ-a "jedan član, jedan glas".  Što se više riješi desnijih hadezeovaca, lakše mu je pobijediti . U tu svrhu mu je pomogao i SDP, i SDSS i HSU i HSS i HNS i vijećnik Ante Kovača(Domić).

Proračun koji je DOBAR i nije mu bilo zamjerke odlučili su podržati nezavisni gradonačelnici Otočca i Novalje (Kostelac i Dabo).

Rušenjem Proračuna staju projekti iz EU fondova koji su u tijeku jer ne mogu biti financirani, nema budućih EU projekata,nema novca za domove zdravlja, škole...samo minimalni iznosi. Kome to treba? Plenkoviću i HDZ-u svakako, ali ne i stanovnicima Ličko-senjske županije.

Ako je Proračun bio loš,trebalo je ići sa amandmanima, ako se ne prihvate, tada je trebalo rušiti Proračun, ali Proračun je bio DOBAR i nisu mogli vijećnici biti PROTIV nego su bili SUZDRŽANI i time izazvali  nove izbore i novi financijski trošak za izbore. Je li župan Milinović loš kao župan? Nije, sredio je dugovanje Županije, uspostavio red u financijama, i ostvario suficit, višak u Proračunu...U čemu je onda problem?
Pa zašto ruše Proračun? Radi Milinovića, jer je tako naredio Plenković. Čiju glavu nose županijski vijećnici koji dižu natpis SUZDRŽAN, ili kukavički  se ne pojave na sjednici županijske skupštine, Plenkovićevu  glavu ili svoju? 
Možemo shvatiti da vijećnici iz HDZ-a to rade, ali zašto to čine iz SDP-a,HSS-a,HSU, SDSS-a, Kovačeve liste...? Zašto staju na stranu HDZ-a i ruše DOBAR PRORAČUN i posredno župana Milinovića koji je uveo red u financije, doveo do suficita, viška u Proračunu, vratio dugovanja Županije... Zato što ih goni ono što goni i Plenkovića osobni animozitet prema županu Milinoviću. 
Pisac ovih redaka je imao puno sukobljavanja sa Milinovićem u vrijeme kada je bio politički puno jači i kada je HDZ bio puno jači, imao sam sukobe sa politikom Kovača, Borisa, Mile, Ivice...ali sam uvijek znao razlikovati osobni animozitet od  onoga što je dobro za Općinu, Županiju... Često  nisam nailazio na jednaku svijest s druge strane, ali mi to nije zamutilo vid da jednako postupam kao oni u nekim situacijama.

Ovako se čini da ovi vijećnici koji se nisu pojavili na sjednici ili digli ruku za "suzdržan", a nisu imali primjedbe na Proračun Županije, jer nisu uložili amandmane, nisu bili niti PROTIV, jer je Proračun uistinu DOBAR, rušili taj isti Proračun samo zato jer je to želio Plenković i HDZ.

Sjećam se riječi Ante Kovača u izborima da će "nositi na ramenima HDZ i koalicijske partnere ako budu imali dobre projekte", nažalost, ponašanje kasnije u Vijeću je pokazalo da ne prihvaća dobre amandmane, da koči svjesno ili nesvjesno dobre projekte koji dolaze od drugih. 

Političari se pokazuju dobrim ili lošim ukoliko  mogu odstraniti osobni animozitet, a razmišljati o  dobrobiti općine, grada i županije i stanovnika Županije, općine, grada... Vijećnici županijske skupštine koji su bili suzdržani ili nisu došli na sjednicu pokazali su da nemaju svijest odgovornosti, nego svijest animoziteta i pokorničkog sagibanja vrata pred  Plenkovićem iz Zagreba, a takvi vijećnici nisu dostojni glasa na slijedećim županijskim izborima.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 2.1.2019. | 23:37

1

Štas ti Pere čudiš teme ka tuka driski. Lopovi su i Milinovć i Plenkovć, a Kovač i lopov i seronja. A ti ka nisi zna.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

Večeras u KIC-u u Korenici

Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

8.10.2019. | 11:02
Korenica- Večeras će se u KIC-u održati koncert klape Intrade povodom Dana neovisnosti, organizator koncerta je Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera. Pjevat će se u centru Korenice: Croatio , iz duše te ljubim... Nakon koncerta koji je šokirao mnoge u Korenici kada su
Likaplus.hr : Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

Ćirilična ploča je važna...

Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

20.9.2019. | 9:17
Nikola Lalić i ćirilica
Likaplus.hr : Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

14.9.2019. | 8:36
Načelnik Kovač želi socijalističku općinu i to barem 51%.Načelnik želi socijalističku Općinu barem 51%, a poskupljenja se nizaju. Od komunalne naknade koja je poskupjela samo 100%. Račun za odvoz smeća za iznajmljivače je poskupio samo 160%.
Načelnik Ante Kovač želi socijalističku općinu
Likaplus.hr : SDSS  nije osudio prijetnje smrću  Hrvatima

SDSS nije osudio prijetnje smrću Hrvatima

26.8.2019. | 16:37
Likaplus portal je pisao o grafitima na cesti : Ovo je Srbija! Isto tako poznat je slučaj prije nekoliko godina trganja hrvatske zastave na proslavi na Udbini u selu Mutilić, pa pozivanje grupe iz Srbije "Jandrino jato" koje je bilo poznato po nastupima za zločinačku tzv "SAO Kra
Likaplus.hr : Skandalozna presuda sutkinje iz Čakovca

Kakvo imamo sudstvo?

Skandalozna presuda sutkinje iz Čakovca

6.7.2019. | 9:38
Likaplus.hr : Na dan "YU antifašizma"- koncert u Korenici

Možda bude i vatromet?

Na dan "YU antifašizma"- koncert u Korenici

22.6.2019. | 8:56
Na "dan YU antifašizma" -spektakl u Korenici, veliki koncert Nine Belana
Likaplus.hr : JAZOVKA-zločin antifašista Jugoslavije

Pobili ranjenike iz bolnice

JAZOVKA-zločin antifašista Jugoslavije

22.6.2019. | 8:44
JAZOVKA, u ime Jugoslavije i antifašizma pobili ranjenike iz bolnice sv Duh, časne sestre... Strašan zločin jugoslavenskih antifašista sa crvenom zvijezdom petokrakom
Likaplus.hr : Thompson ili pjesma o propaloj YU?

Thompson ili pjesma o propaloj YU?

20.6.2019. | 16:48
Korenica- Dvojba osuditi ili prešutiti informaciju da se netko usudio manipulirati školskom djecom puneći im glavu pjesmama o propaloj Jugoslaviji, nije bilo uopće dvojbe. Znate što znači mladom čovjeku koji još upija sve oko sebe puštati pjesmu koja slavi zločinačku Jugoslaviju
Likaplus.hr : Javio se anonimni čitatelj Slobodno Lici

Ali to nije načelnik Kovač

Javio se anonimni čitatelj Slobodno Lici

20.6.2019. | 13:04
Likaplus.hr :  Puštala učenicima pjesmu "Jugoslavijo"?

Skandal na izletu

Puštala učenicima pjesmu "Jugoslavijo"?

16.6.2019. | 22:07
Naime, roditelji svjedoče kako je u autobusu prof TZK-a u Oš dr Franje Tuđmana i Oš Plitvička jezera puštala učenicima preko razglasa u autobusu pjesmu "Od Vardara pa do Triglava" poznatu i kao pjesma "Jugoslavijo " . Ova pjesma je bila popularna 80-tih godina i smatrana je nefor
Likaplus.hr : Javna poruka sarajevskom glumcu

Thompson

Javna poruka sarajevskom glumcu

16.6.2019. | 20:05
Emir Hadžihafizbegović, BiH glumac, koji je nedavno na N1 televiziji izrekao gnjusne laži o Thompsonu kad je ustvrdio da on ima pjesmu “Srbe na vrbe” a danas gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, ispričao se mnogim Hrvatima koji su imali neugodnosti zbog toga ali nije se ispričao sa
Likaplus.hr : I Rada dobi više glasova od Karla Starčevića

Sramna politika HSP-a

I Rada dobi više glasova od Karla Starčevića

14.6.2019. | 7:00
Sramna politika Karla Starčevića i HSP-a
Likaplus.hr : HDZ kažnjen za "anacionalnu"politiku

HDZ kažnjen za "anacionalnu"politiku

27.5.2019. | 0:10
HDZ i Andrej Plenković kažnjeni su od birača radi sramotne koalicije sa HNS-om i SDSS-om. HDZ je 2014. dobio 41 % glasova za EU parlament u vrijeme Karamarka, a sada u vrijeme Plenkovića i skretanja u lijevo HDZ dobije 22% glasova.
Likaplus.hr : Mladi pomagali oko uređenja crkve u Lapcu

Mladi pomagali oko uređenja crkve u Lapcu

24.5.2019. | 9:09
Donji Lapac-Nakon zime kada stigne proljeće budi se priroda, a posla biva na sve strane.Ljudi kose polja okopavaju vrt, oru njive i pripremaju zemlju za sijanje i sadnju.Na kućama uvijek treba nešto popraviti ili farbati.Tako i Dom Božji zahtijeva brigu i pažnju izvana i iznutra.
Likaplus.hr : Ćiro (HDZ) podržao stranku ratnog zločinca

Ćiro (HDZ) podržao stranku ratnog zločinca

20.5.2019. | 20:43
Ćiro (HDZ) podržao stranku ratnog zločinca
Ćiro (HDZ) podržao stranku ratnog zločinca
Likaplus.hr : Andrija Štampar podrijetlom iz Čanka

Andrija Štampar podrijetlom iz Čanka

19.5.2019. | 9:56
Andrija Štampar (Brodski Drenovac kraj Pleternice, 1. rujna 1888. - Zagreb, 26. lipnja 1958.), podrijetlom iz Čanka u Lici, hrvatski liječnik, specijalist higijene i socijalne medicine, dekan medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :