Petak , 26.2.2021. | 06:17

Politika

Objavljeno: 6.7.2019. u 9:38
Prikaza: 1285

Kakvo imamo sudstvo?

Skandalozna presuda sutkinje iz Čakovca

Plitvička J.-Korenica : Skandalozna presuda sutkinje iz ČakovcaHrvatski grb postao za sutkinju ustaška beretka, jer je pisalo i "Bog i Hrvati!

U Međimurju je nedavno donesena skandalozna presuda Stjepanu Horvatu, ocu troje djece, zbog nošenja kape s hrvatskog grbim s prvim početnim bijelim poljem i natpisom starog hrvatskog pozdrava 'Bog i Hrvati'. Sutkinja Renata Višošević je to okvalificirala u presudi kao beretku s 'ustaškim obilježjem'.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu 17. svibnja ove godine donio je presudu, kojom se Stjepan Horvat, otac troje djece iz Strelca u Međimurju, osuđuje na zatvorsku kaznu od 30 dana, na koju se po članku 44. primjenjuje uvjetna osuda. Kriv je zato što je na skupštini lokalnog DVD-a nosio beretku s grbom s prvim bijelim poljem, iznad kojeg je pisalo 'Bog i Hrvati', koa je u presudi okvalificirana kao beretka s 's ustaškim obilježjem'.

Presudu je donijela sutkinja Prekršajnog suda u Čakovcu Renata Višošević koja je i predsjednik Suda, prema pisanju Sudacka-mreza.hr

Sutkinja Renata Višošević je u obrazloženju presude grb nazvala "ustaškim” i "zabranjenim simbolom”, a natpis 'Bog i Hrvati' pozdravom kojim se remeti javni red i mir! Odvjetnik Stjepana Horvata Davorin Karačiću izjavi za Bujicu najavio je žalbu i daljnju pravnu bitku.

Vjerovali ili ne, to se ne događa u Jugoslaviji nego u to se događa u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj 2019. godine!

Heraldičar Zvonimir Gerber razotkriva istinu o hrvatskom grbu


Prenosimo dio razgovora Velimira Bujanca s uglednim heraldičarem Zvonimirom Gerberom:

"To su militantne neznalice! Hrvati se grbom s prvim bijelim poljem koriste od 1495. godine! Koristila ga je NDH, ali i Narodna Republika Hrvatska, a sada to žele sakriti! Godine 1990. pod zastavom s prvim bijelim poljem proglašena je Republika Hrvatska!”, rekao je Gerber i nastavio: "Ovakve sramotne presude samo će još više potaknuti mlade da koriste stari hrvatski grb, jer nisu utemeljene niti na pravu, niti na činjenicama”, izjavio je na Z1 televiziji Zvonimir Gerber, heraldičar emeritus Družbe 'Braća Hrvatskog Zmaja'.

Zvonimir Gerber – Hrvatski grb s početnim bijelim poljem koristio se u Jugoslaviji!

"Ako baš hoćete, mogu vam pokazati prvog 'ustašu' poslije Drugog svjetskog rata,” započeo je nastup u emisiji Gerber i pred kamerama pokazao fotografiju Josipa Broza ispred grba Narodne Republike Hrvatske, koji osim crvene zvijezde petokrake, sadrži i šahovnicu s prvim bijelim poljem: "Ljubičica bijela ispod 'ustaškoga' grba!”

U izdanju Ustava socijalističke Hrvatske iz 1974. godine, objavljenom na pet svjetskih jezika, opisani su i slikovno prikazani grbovi svih republika bivše SFRJ, a među njima i Hrvatske. Naravno, grb Socijalističke Republike Hrvatske u tom izdanju ima prvo bijelo polje – nastavio je Zvonimir Gerber i pokazao gledateljima izdanje Ustava iz '74.

"U svim izdanjima Ustava – od '47. preko 1963. do '74. godine – hrvatski grb se opisuje kao povijesni, koji izranja iz mora,” napominje ugledni heraldičar, ali i upozorava: ”Tamo gdje je u službenim knjigama hrvatski grb kao takav slikovno prikazan, nastoji se u današnje vrijeme, u Republici Hrvatskoj uništiti!”

Gerber je kao dokaz u studio donio preslik knjige 'Državni amblemi i druge javne oznake u SFRJ' iz koje su istrgnute stranice na kojima je slikovno prikazan grb s prvim bijelim poljem!

"Knjige s istrgnutim stranicama na kojima je grb s prvim bijelim poljem, pronašao sam u zagrebačkim bibliotekama, što znači da to netko namjerno uništava”, otkrio je Gerber i rekao da je orginale pronašao u Muzeju Jugoslavije u Beogradu i da tamo, za razliku od Zagreba, stranice nisu iščupane!

"Tijekom govora na Konferenciji nesvrstanih u Beogradu 1960. godine, Tito je nastupio ispred grba s crvenom zvijezdom koji sadrži i hrvatski grb s prvim bijelim poljem,” pokazao je Gerber i naveo još jedan primjer: ”Na prvomajskoj paradi u Beogradu, održanoj 60-ih godina, nosio se grb Narodne Republike Hrvatske s prvim bijelim poljem!”

Zvonimir Gerber tvrdi da je grb s prvim crvenim poljem unutar grba Socijalističke Hrvatske "falsifikat nastao u današnjoj Hrvatskoj”. To je potkrijepio odgovarajućim fotografijama koje je također pokazao u studiju.

Na izložbi koju je Zvonimir Gerber postavio u starom gradu Dubovcu, u Karlovcu, pod naslovom 'Habsburški korijeni šahiranog polja karlovačkog grba', izloženi su grbovi NDH, ali i Narodne Republike Hrvatske. Oba totalitaristička sustava, unutar vlastitih grbova, koristila su grb s prvim bijelim poljem: – Socijalistički grb s prvim bijelim poljem koji sam izložio u Karlovcu, visio je u Saveznom izvršnom vijeću, u prostoriji gdje je zasjedala delegacija Hrvatske, a ustaški grb iz vremena NDH, koji također sadržava prvo bijelo polje, iskopan je na Macelju iz masovne grobnice.

Zvonimir Gerber – Oni bi najradije srušili crkvu Svetog Marka zbog grba na krovu!

"U Innsbrucku, u kući gradskog suca iz 15. stoljeća, na svodovima je narisan u boji, hrvatski grb s prvim bijelim poljem,” podsjeća Gerber uz napomenu da je to naš grb od 1495. godine.

"Kada je glasnik donio caru Maksimilijanu vijest o porazu Hrvata od Turaka na Krbavskom polju, vijest ga je potresla i još tada je odredio da dobijemo svoj simbol – šahovsko polje i odgovarajući grb”, nastavlja Gerber.

Komentirao je i grb s prvim bijelim poljem na krovu crkve Svetog Marka: "Njih smeta i grb, ali i ta crkva. Oni koji bi prekrili krov tako da tog grba više nema, u drugoj fazi bi srušili i crkvu!”

Foto: Snimka zaslona

Gerber je u studio Bujice donio i šalicu za kavu elitne američke zrakoplovne postrojbe, koju je na poklon dobio od njihovog časnika, a na šalici je naslikan službeni grb postrojbe, u sklopu kojeg je i šahovncia s prvim bijelim poljem: "Izgleda da je i to 'ustaški' grb! Američka vojska bi se valjda trebala zamisliti! Američki Institut za heraldiku službeno je toj vojnoj postrojbi dodijelio takav grb. U obrazloženju svoje odluke naveli su da šahirani grb predstavlja bojno polje koje nadzire onaj čiji je to simbol.”

Oni koji danas napadaju grb s prvim bijelim poljem i izvrću povijest, drže se one Nietzscheove "ne postoje činjenice, samo interpretacije”, komentira Gereber i dodaje još jedan citat: – Američka kongresnica iz redova demokrata Alexandria Ocasio-Cortez kaže da nije bitno je li nešto semantički točno i nije bitno je li nešto faktografski točno, važno je samo da je to "moralno ispravno”. I ja sada pitam tko to u današnjoj Hrvatskoj određuje što je moralno ispravno, a što nije?!

Zvonimir Gerber – Taj hrvatski grb je bio službeni grb na zastavi RH i lenti predsjednika Tuđmana!

Gerbera je podjednako kao i presuda u Čakovcu, šokirao i slučaj iz Šibenika: "Djeca osnovne škole u Bilicama kod Šibenika napravila su u čast Vukovara jedan veliki grafit. Vodotoranj, hrvatsku trobojnicu i službeni grb Republike Hrvatske, kakav je bio na početku 90-ih na službenoj zastavi, podignutoj ispred Hrvatskog Sabora. Nastala je kanonada napadaja na tu školu i tu dječicu da rade grafite s 'ustaškim' obilježjima! Tada nitko nije reagirao i došli smo do toga da sada Peđa Grbin napada dječicu iz Srinjina i bez odgovarajuće reakcije pravobraniteljice, stavlja njihova lica na društvene mreže…”

U Bujici su prikazane snimke dr. Franje Tuđmana s predsjedničkom lentom koju su mu poklonili Janjevci, a na kojoj je grb s prvim bijelim poljem. U emisiji su emitirani kadrovi spuštanja zastave s crvenom zvijezdom i podizanja zastave s prvim bijelim poljem 1990. godine. U eter je puštena i fotografija Vladimira Fabera iz vremena 90-ih, koji je kao hrvatski redarstvenik na kapi imao grb s prvim bijelim poljem, a danas je visoki dužnosnik policije.

"Na izložbi u Karlovcu objavio sam fotografije kompletnog državnog vrha iz 90-ih, kako stoje mirno pred službenom zastavom s prvim bijelim poljem,” zaključuje Gerber i nabraja neke likove s fotografija: "Josip Manolić i Stipe Mesić također su na tim slikama! Stoje ispred grba s prvim bijelim poljem i s rukom na srcu pozdravljaju našu himnu!”


Heraldika(francuskihéraldique,od srednjovjekovnog latinskogheraldus:glasnik), je pomoćna povijesna znanost koja proučava postanak grbova, pravila njihova sastavljanja i povijest njihova razvoja.

"Ovakve sramotne presude samo će još više potaknuti mlade da koriste stari hrvatski grb, jer nisu utemeljene niti na pravu, niti na činjenicama”, izjavio je na Z1 televizijiZvonimir Gerber,heraldičar emeritus Družbe 'Braća Hrvatskog Zmaja'.


Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Sjećanje na 29. godišnjicu zločina u Čanku.

Nitko nije odgovarao

Sjećanje na 29. godišnjicu zločina u Čanku.

11.12.2020. | 7:28
Sjećanje na 29. godišnjicu zločina u Čanku.
Sjećanje na 29. godišnjicu zločina u Čanku.
Likaplus.hr : Raspada li se HDZ u Općini Plitvička Jezera?

Raspada li se HDZ u Općini Plitvička Jezera?

8.12.2020. | 16:26
Raspada li se HDZ u Općini Plitvička Jezera?
Likaplus.hr : Tko je pobijedio u HDZ-u?

Stigli rezultati

Tko je pobijedio u HDZ-u?

23.11.2020. | 9:54
Likaplus.hr : Počeli izbori unutar HDZ-a:Užarević ili Kokot

Korenički HDZ bira

Počeli izbori unutar HDZ-a:Užarević ili Kokot

22.11.2020. | 10:26
Likaplus.hr : Korenica za Vukovar svijetli

Korenica za Vukovar svijetli

17.11.2020. | 21:37
Likaplus.hr : Izbori u HDZ-u: Užarević ili Kokot?

Općina Plitvička Jezera

Izbori u HDZ-u: Užarević ili Kokot?

10.11.2020. | 7:47
Izbori u HDZ-u: Užarević ili Kokot?
Likaplus.hr : "Novi SDP - stranka na koju smo ponosni"

Peđa Grbin u Gospiću

"Novi SDP - stranka na koju smo ponosni"

24.8.2020. | 16:57
"Novi SDP - stranka na koju smo ponosni", slogan je kandidata za predsjednika SDP-a Hrvatske Peđe Grbina, koji je danas boravio u Gospiću.
"Novi SDP - stranka na koju smo ponosni", slogan je kandidata za predsjednika SD
Likaplus.hr : Sjetimo se 15 tis pobijenih kroz 1991-1995.

Dan pobjede i zahvalnosti

Sjetimo se 15 tis pobijenih kroz 1991-1995.

5.8.2020. | 6:44
Pjevaj puče, al’ mrtvih se sjeti…koji za slobodu Hrvatske su pali i nek žrtva, njihova se štuje! neka vječno živi dan nam sveti, svima, svima, sretan dan OLUJE!
Likaplus.hr : Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

Ugledaj se Vučiću i Irineju

Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

5.8.2020. | 6:32
Milan Babić, predsjednik tzv "Republike srpske Krajine": Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi zato što su bili Hrvati, a ne Srbi. Nevini ljudi su proganjani, nevini ljudi su nasilno istjerani iz svojih kuća i nevini ljudi su ubijani.
Likaplus.hr : Srpski kurir oštro napao Milanovića

Srpski kurir oštro napao Milanovića

6.1.2020. | 9:58
Srpski Kurir oštro napao Milanovića Nadamo se da će izborom Milanovića Hrvatska imati čvrstog predsjednika koji će znati štititi hrvatske nacionalne interese Hrvatske u odnosu prema Srbiji i veličanju četništva od čelnih ljudi današnje Srbije.
Likaplus.hr : Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

Kolinda izgubila

Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

5.1.2020. | 20:46
Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz
Likaplus.hr : Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

Bože, kakav izbor!

Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

2.1.2020. | 22:18
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Likaplus.hr : Hodat ću u koloni Hod za Život

Miroslav Škoro

Hodat ću u koloni Hod za Život

9.12.2019. | 14:41
Likaplus.hr : Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

8.12.2019. | 14:47
Bili smo na predizbornom skupu dr. Miroslava Škore u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. U istoj dvorani u veljači 1990. bio je prvi Opći sabor HDZ-a na kojem sam nazočio tada kao gost , student...Uspoređujući ta dva skupa s vremenskom distancom, mogu reći da je puno sličnosti
Likaplus.hr : Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

Večeras u KIC-u u Korenici

Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

8.10.2019. | 11:02
Korenica- Večeras će se u KIC-u održati koncert klape Intrade povodom Dana neovisnosti, organizator koncerta je Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera. Pjevat će se u centru Korenice: Croatio , iz duše te ljubim... Nakon koncerta koji je šokirao mnoge u Korenici kada su
Likaplus.hr : Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

Ćirilična ploča je važna...

Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

20.9.2019. | 9:17
Nikola Lalić i ćirilica
Likaplus.hr : Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

14.9.2019. | 8:36
Načelnik Kovač želi socijalističku općinu i to barem 51%.Načelnik želi socijalističku Općinu barem 51%, a poskupljenja se nizaju. Od komunalne naknade koja je poskupjela samo 100%. Račun za odvoz smeća za iznajmljivače je poskupio samo 160%.
Načelnik Ante Kovač želi socijalističku općinu
Likaplus.hr : SDSS  nije osudio prijetnje smrću  Hrvatima

SDSS nije osudio prijetnje smrću Hrvatima

26.8.2019. | 16:37
Likaplus portal je pisao o grafitima na cesti : Ovo je Srbija! Isto tako poznat je slučaj prije nekoliko godina trganja hrvatske zastave na proslavi na Udbini u selu Mutilić, pa pozivanje grupe iz Srbije "Jandrino jato" koje je bilo poznato po nastupima za zločinačku tzv "SAO Kra
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :