Petak , 22.1.2021. | 12:12

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 4.8.2012. u 9:00
Prikaza: 3095
Autor: Likaplus

Reagiranje SDSS-a

Bačlija skuplja manjinske glasove pred izbore

Plitvička J.-Korenica : Bačlija skuplja manjinske glasove pred izbore

Stiglo je reagiranje predsjednika SDSS-a Steve Vukobratovića na tvrdnje Tomislava Bačlije , predsjednika HSS-a.

U tekstu pod naslovom „Donačelnik Slobodan Dražić ne govori istinu" vjećnik i član općinske komisije za izradu Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasnišvu Republike Hrvatske na području Općine Plitvička Jezera, Tomislav Bačlija oštro reagira na dio sadržaja članka iz Likaplus portala o izvještajno-izbornoj skupštini SDSS-a prenesenog sa stranica SDSS-a, a koji se odnosi na postupak izrade i sadržaj navedenog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

Od člana povjerenstva za izradu Programa, vjećnika Tomislava Bačlije ne može se ni očekivati samokritičan i savjesan odnos prema sadržaju izjave donačelnika Dražića. To zbog toga što je ta savjesnost izostala i u postupku donošenja Programa i njegove realizacije (kao jedan od kreatora Programa, g. Bačlija je i konkurent – natjecatelj za zakup istog poljoprivrednog zemljišta). Može biti dvojbeno dali je on zbog toga u sukobu interesa, ali je nesumnjivo da ovim istupom nastoji dodatno pridobiti simpatije i glasove u manjinskom srpskom korpusu pred predstojeće lokalne izbore.

 Uostalom, sve ove aktivnosti oko izrade Programa i njegovo forsirano donošenje, sračunati su na osobnu i stranačku promociju g. Bačlije. Predstavnici srpske manjinske zajednice, pa tako i SDSS, nisu niti žele zaustavljati procesa stvaranja uvjeta za iskorištavanje poljoprivrednog zemljišta. Naprotiv, želimo da se što prije počne sa obradom i korišenjem poljoprivrednog i pašnjačkog zemljišta, ali na bazi zakonskih, razrađenih i jasnih krterija, uvažavanjem kvalitete i položaja zemljišta, potreba ove lokalne zajednice i zaštite privatnih posjeda i pojedinačnih parcela, a ne na bazi sumarnog popisa parcela prema katastarskoj evideciji (a baš na toj osnovi je izdata uvjetna suglasnost Ministarstva poljoprivrede, a tek potom su tražene druge potrebne suglasnosti i pribavljana vlasnička dokumentacija, koja dokumentacija je trebala prethoditi datoj suglasnosti !?).

Zalažemo se, dakle, za pošten i kvalitetan program i njegovu nepristranu realizaciju kroz dugogodišnji zakup sa kojim će biti zaštićeni mali poljoprivredno-stočarski posjednici koji se tradicionalno bave tom djelatnošću. U tom pravcu išli su i neprihvaćeni prijedlozi i prigovori nabrojanih pripadnika manjinske zajednice, koji su isticani u toku izrade Programa. Netočna je tvrdnja g. Bačlije da zbog prigovora v(ili žalbi) SDSS-ovi poljoprivrednici nisu mogli ostvariti pravo na poticaje, jer ti prigovori (žalbe) nisu imali nikakav utjecaj na tok donošenja i realizacije Programa. Naprotiv, sve postupke vezene za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, u cijeloj državi, zaustavilo novo Ministarsrvo poljoprivrede svojim naputkom od 12.siječnja 2012.godine, da bi krajem travnja o.g. isto Ministarstvo dopustilo nastavak postupka, s tim da je lokalna zajednica postupak po natječaju dužna provesti u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

SDSS i manjinski predstavnici ne štite interese samo pripadnika srpske manjinske zajednice koji su se javili na natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta, već i sve one druge pripadnike ove lokalne zajednice kojima bi kvalitetan i primjenjiv Program osiguravao ravnopravan pristup poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu, te sigurnost i miran posjed njihovih poljoprivrednih imanja.

Jedna od bitnih i zakonom predviđenih uvjeta takve sigurnosti je i osnivanje pašnjačkih zajednica (zajedničkih pašnjaka), što ovim Programom nije uopće riješeno. Radi se o zamjeni teza kada se predstavnici srpske manjinske zajednice stavljaju u ulogu kočničara u postuku izrade i ostvarenja Program raspolaganja poljoprivrednog zemljišta, a sve sa ciljem izazivanja nezadovoljstva kod pripadnika ove manjinske zajednice i stjecanja naklonosti opciji izrađivača Programa.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mrgud

mrgud

Komentirano: 6.8.2012. | 6:37

1

Ne znam o čemu ovi pacijenti pričaje ali je činjenica da je referentna godina i zna se dokad se trebao podnijeti zahtjev za poticaj. Bojim se da se sa tim programom zakasnilo.Da je SDS-u u interesu bilo donijeti program za poljoprivredno zemljište napravio bi to davno prije, kada i sve ostale općine.Malo sam pratio ova prepucavanja i stekao dojam da očito SDS-u smeta što njegovi puleni nisu mogli kupiti zemlju kao na Udbini, a slučajno je tuda predviđena trasa za cestu. Tako se barem priča kod nas na Udbini. I samo uporedite cijenu poljoprivrednog i građevinskog zemljišta pa ćete znati o čemu pričam a sve to uz blagoslov njihovog koalicijskog partnera HDZ-a Što se tiče Bačlije ne vjerujem da će od srba dobiti niti jedan glas jer oni ne znaje za bolje i zaslužuju upravo ovakvu vlast.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

Demantij iz Općine

Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

5.12.2019. | 8:55
Likaplus.hr : Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

26.6.2019. | 7:19
I onda se sjetim prof Kovača, načelnika Općine i njegovu kulturu izražavanja, citiram:"budala, đubre, bolesnik, sotona, zlo,...sekta, ustaška škola, ustaša, bolesnik". Ovo je samo je dio izričaja ovog lika i načelnika Općine preko Facebook-a, koji je i bivši učitelj hrvatskog j
Likaplus.hr : Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

17.5.2019. | 8:02
Bleiburg 1945.-križni put Hrvata
Likaplus.hr : Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

Skandalozno!

Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

24.8.2017. | 17:40
Vučiću smeta što djeca iz Hrvatske navijaju za hrvatske klubove
Likaplus.hr : Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

Ivica Luketić

Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

23.7.2017. | 16:54
Odgovor Ivice Luketića "rodoljubima" Jandriću i Turkalju
Likaplus.hr : Liko moja dok Ti ime traje

Priopćenje branitelja

Liko moja dok Ti ime traje

14.7.2017. | 21:40
Likaplus.hr : Priopćenje prosvjednika

Prosvjed 5 do 12

Priopćenje prosvjednika

25.6.2017. | 12:54
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Cvitanu

Hrvatski novinari HNiP

Otvoreno pismo Cvitanu

16.2.2017. | 10:40
Hrvatski novinari i publicisti:Otvoreno pismo Glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu
Likaplus.hr : I da nema slike komentari bi bili isti

Posjet Vukovaru

I da nema slike komentari bi bili isti

22.11.2014. | 11:54
Likaplus.hr : Kritika likaplus portala urodila plodom

Kritika likaplus portala urodila plodom

19.11.2014. | 10:04
Kritika likaplus portala urodlila plodom
Likaplus.hr : A što je sa stanovima na Plitvicama?

Reagiranje čitatelja

A što je sa stanovima na Plitvicama?

17.11.2014. | 6:06
Likaplus.hr : Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

Čitatelj Igor G.

Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

17.3.2013. | 20:01
Likaplus.hr : Zašto nije očišćeno?

Čitatelj s Mukinja pita:

Zašto nije očišćeno?

4.2.2013. | 13:18
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :