Četvrtak , 29.9.2022. | 04:01

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 23.7.2017. u 16:54
Prikaza: 4442
Autor: Likaplus

Ivica Luketić

Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

Plitvička J.-Korenica : Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

Dobili smo reagiranje g Luketića na članak "Liko moja dok ti ime traje..." u kojem ga se proziva na način uhićenja 1991. od strane agresorske velikosrpske politike i postrojbi...

Ja sam kao i moji preci rođen ovdje, s obitelji ovdje živim svoj život, ne diram nikoga, od nikoga ne tražim ništa i ništa mi ne treba. Hoću vjerovati da su prošle i 41., i 91., i da okupacije više neće biti. I evo tek za moje dušebrižnike mudrace. Na ovim, mojim kućnim temeljima, moj pradjed i djed su ostali bez kuće. Na istim temeljima, 41., moj otac je ostao bez kuće a 91. ja sam ostao bez slobode i kuće, opet na istim temeljima, a o proživljavanjima trauma moje obitelji, supruge Jasne, i dvoje malene djece, kći Mirna 83. i sin Boris 85., odnedavno bivši, načelnik općine Plitvička Jezera.
Izbori su završeni, Plan je ostvaren, nitko se ne buni i to bi trebalo biti dosta. No osladilo se, a mjere nema i kulture fali pa se dalje ruje, muti, društvo se truje i po svakome se pljuje.

 Volio bih od Jandrića čuti, već kada se blamasa o površnim, istražnim organima koji, kako rekoše, ne znaju složiti niti pročistiti Registar branitelja i koji ne rade ništa. Kako to da tvojega brata nisu prikliještili, pred izbore, zbog pozivanja na nasilje uz uvjerljivo zastrašivanje HDZovih članova, javno izrečenim obećanjem, da će komade mesa načelnika Borisa, otac strugati sa ograde koranskog mosta i slično, i baš lijepo. Vrlo primjereno od jednog rodoljuba. Evo dragi junače, i ja se pitam, kako o tomu javnost previše zna a policija ništa čula. Već kad si zastranio i zavladao, poduzmi i tu nešto.

Link: Liko moja, dok ti ime traje

Zaista, predsjedniku UBDR Plitvička Jezera, Ivici Jandriću a niti Nikoli Turkalju, niti bilo kojemu junaku iz njihovoga klana istomišljenika ne namjeravam crtati da li sam ja okupator ili nisam, niti kakav je moj status.

Tko je moj kum, da li sam jandrićevac ili kumov fan, tko to istražuje, grupica umirovljenih mladića. Tko je to zadužen da prati, tko se s kime pozdravio a kome se nije pružilo ruku.

Koja to kasta kani stvoriti društvo u kojemu će gmizati isključivo njihovi klonovi. Ostavite se spletkarenja i pustite već jednom ljude na miru pa makar bili gluplji i nakazniji od ove priče. Evo da vam ozarim lica. Ja danas ne razgovaram s kumom i vjerojatno i sigurno ne iz razloga što smo loši karakteri i nikakvi ljudi. Na tom planu je netko drugi, svojski odradio svoje.

Kum koji tebe tišti stvarno nije bio toliko hrabar, ako se radi o gluposti. Nije imao „petlje" začepiti gubice tadašnjim vladarima, ušutkati ih, išamarati odreda, preuzeti ulogu velikog cara i cijeloj naciji, putem tiskovina i inih medija dati do znanja sa visine: „koga se to dakle pita i tko drma"?

Nije mi namjera držati predavanje i siliti nekoga da promisli, da li je moj, sada već medijska zvijezda kum, izmislio rat, da li ga je on režirao i započeo. Ja vjerujem da nije a to nisu željeli i mnogi oni drugi, obični, zdravi, normalni ljudi Srbi. Ohladi i vjeruj, u svakom narodu imaš i izuzetne, i vrlo dobre, i dobre, i manje dobre, i drage i vrijedne i loše ljude i gadove, a ja imam tebe. Tko ima imalo pameti, do sada je mogao dokučiti otkud je sve počelo i tko je za vješala, no ti nemaš petlje, kao ljuti ratnik povesti svoje junake u potragu za tima, još uvijek dostupnim zlotvorima, potučeš ih, i dovedeš i Srbiju i Hrvatsku u red, nego ti iz zavisti, od jala i srama od samoga sebe, podlo „prokazuješ" onoga tko nije junački bježao s tobom pod ruku. Srami se i ti i tvoji neupućeni kukavni istomišljenici.

Ne namjeravam obrazlagati da li sam ja sklon bježanju, no ako se takvi traže, neka se junaci Turkalj i Jandrić zagrle i virnu u ogledalce, i ne čekati odgovor dobre vile, jer vidjet će vlastite nosove, a slika govori više od riječi.

Sloboda je najveće dobro i odbijte taj, nečiji Plan. Nije vam razvidno što činite, samo ste uvod u ono, o čemu vam vođa niti naslutiti nije dao, a ne kani ništa ni reći. To nećete unovčiti ali niti mene namamiti da zbog ovakvih bljuvotina počnem kao i vi lajati o mnogima i tako doprinijeti ostvarenju cilja nekoga vođe da se svi upecamo u mrežu, svi se zavadimo, razrušimo sve što je stvarano, poubijamo se međusobno i pomognemo vizionarima koji zaprijetiše obećanjem da Hrvatsku čeka pakao, pogrom i da će gorjeti u plamenu i da je neće biti. Gdje ste zalutali? 

Vidiš, ja ne blebećem ni o kome u javnosti, tko sve nije a tko jest doista organizator otpora četničkoj najezdi, da li je netko odlutao ili je uvijek znao što radi, zbog čega i za koga to čini. U kakvim okolnostima i pod čijom paskom. Tko je sve izbjegao a tko je odrađivao nekakve najrizičnije izvide, za kakve neki klepetani „nisu imali prilike"samo zbog klimave „petlje" . Ne pričam o tome tko je sve smetao, tko ometao, tko nestao, tko nije niti tko jest u opsadi riskirao zbrinjavajući djecu, žene, nejač i starce, beskompromisno, odlučan, odan i predan braniti svoje, ili toga nije ni bilo.
Da je Fred Matić objavio Registar agresora znalo bi se tko je izdao nalog za moje smaknuće, no ti danas opet ne bi bio pametniji jer tko se rodi sa PPPP nema mu lijeka.
  Pokušaj iščeprkati nešto o tome, možda saznaš tko je nakon sedmog pokušaja smislio sigurniji plan, promijenio taktiku, i ovaj put koristeći moje susjede iz Špoljarića „ljute ustanike" i pokojeg izdajicu, kao živi štit ili vodiče, iz čudnoga pravca, gdje me tako bratja lako zaskočiše, ili možda kumu odvedoše a živi zid ostaviše. Prepuštam tebi i kolegi, vi to bolje znate.

Proživio uzničke strahote, izranjavan mrcvaren, mučen i ponižavan, al se ne žalim, i zbog toga ne krivim nikoga, jer, tada je to tako bilo i tako se prolazilo. Sve je to posloženo u ladicu kao slučaj iz prošlosti i ne cmizdrim nad sobom zbog svega pretrpljenoga, i ne pada mi na pamet prozivati bilo koga zbog svojih nesreća i svega doživljenoga u tim vremenima. Naročito ne činiti zlo sa svrhom da bih zablistao u javnosti.

Netko laže, obmanjuje javnost i piše, a netko zna, šuti i vjeruje da oni koji ga znaju misle drugačije jer znaju pravu istinu.


Ivica Luketić

 

Likaplus.hr :

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mazalo

mazalo

Komentirano: 6.8.2017. | 14:36

1

KOME TO SMETA JANDRIĆ , NEKA SE PROVEDE ISTRAGA O GOSPODI KUKURUZOVIĆ IVICI I FRANJI KOLIKO SU IZVIKLI IZ RH. NOVACA JEDAN KAO IZ APN AGENCIJE A DRUGI KAO DIONIČAR koliko je plačeno za bivši DMB u Korenici i za bivši hotel Plješevica, itd...
brinje

brinje

Komentirano: 23.7.2017. | 22:57

2

Opet kumovi...i načelnik ne može sa svojim kumovima, pa što je to u čovjeku da im smetaju kumovi???

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Škola demantira pisanje načelnika Kovača

Priopćenje OŠ dr F.Tuđmana

Škola demantira pisanje načelnika Kovača

22.9.2021. | 13:33
Likaplus.hr : Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

Demantij iz Općine

Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

5.12.2019. | 8:55
Likaplus.hr : Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

26.6.2019. | 7:19
I onda se sjetim prof Kovača, načelnika Općine i njegovu kulturu izražavanja, citiram:"budala, đubre, bolesnik, sotona, zlo,...sekta, ustaška škola, ustaša, bolesnik". Ovo je samo je dio izričaja ovog lika i načelnika Općine preko Facebook-a, koji je i bivši učitelj hrvatskog j
Likaplus.hr : Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

17.5.2019. | 8:02
Bleiburg 1945.-križni put Hrvata
Likaplus.hr : Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

Skandalozno!

Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

24.8.2017. | 17:40
Vučiću smeta što djeca iz Hrvatske navijaju za hrvatske klubove
Likaplus.hr : Liko moja dok Ti ime traje

Priopćenje branitelja

Liko moja dok Ti ime traje

14.7.2017. | 21:40
Likaplus.hr : Priopćenje prosvjednika

Prosvjed 5 do 12

Priopćenje prosvjednika

25.6.2017. | 12:54
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Cvitanu

Hrvatski novinari HNiP

Otvoreno pismo Cvitanu

16.2.2017. | 10:40
Hrvatski novinari i publicisti:Otvoreno pismo Glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu
Likaplus.hr : I da nema slike komentari bi bili isti

Posjet Vukovaru

I da nema slike komentari bi bili isti

22.11.2014. | 11:54
Likaplus.hr : Kritika likaplus portala urodila plodom

Kritika likaplus portala urodila plodom

19.11.2014. | 10:04
Kritika likaplus portala urodlila plodom
Likaplus.hr : A što je sa stanovima na Plitvicama?

Reagiranje čitatelja

A što je sa stanovima na Plitvicama?

17.11.2014. | 6:06
Likaplus.hr : Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

Čitatelj Igor G.

Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

17.3.2013. | 20:01
Likaplus.hr : Zašto nije očišćeno?

Čitatelj s Mukinja pita:

Zašto nije očišćeno?

4.2.2013. | 13:18
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Otočca da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Orovac.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

28.09.2022.

12:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja: Krbavica i Vrpile.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

28.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

29.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

30.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Ramljani i Čanak.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.09.2022. 09:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja: Sertić Poljana, Rodić Poljana, Bigina Poljana i Labudovac.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

26.09.2022.

08:00 do 16:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :