Petak , 22.1.2021. | 13:41

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 16.6.2012. u 14:03
Prikaza: 3524

Borislav Perica , regiranje

Rješenje o imenovanju Šutića je nezakonito

Plitvička J.-Korenica : Rješenje o imenovanju Šutića je nezakonito

Mail-om smo dobili reagiranje bivšeg ravnatelj NP Plitvička jezera g. Borislava Perice na konferenciju za tisak koju je jučer održao Branislav Šutić.

 

 

Plitvička jezera-Prikaz stanja kad sam preuzeo ustanovu 2004.g. 19.04./19.09.2008.

 

 

NOVAC

GOTOVINA                          2004.                                                           2008.

                                    7.225.018,61                                           37.984.331,80

DEPOZITI                      14.351.490,62                                             52.486.552,10

NOVAC                        21.576.509,23                                              90.470.883,90

POTR. KUPACA           18.017.035,68                                               15.619.408,87

KRAT.KRED. I KT.         3.189.522,83                                                         -

DOBAVLJAČI                15.854.686,78                                                4.158.330,95

DUGOROČNI KREDITI    204.323.925,37                                           141.199.357,20

UKUPNE OBAVEZE         223.368.134,98                                        145.357.688,15

Prikaz stanja izradila 15.09.2004. danas v.d. ravnateljica ustanove gđa. Roža Poznanović tada u ulozi financijske direktorice. Objasni exmenageru, otkud ti gubitak od 16.000.000,00 2010.g. i drugi put , a vjerujem nikada nećeš,dok se budeš obraćao javnosti kao danas 15.06.2012.g. izgovoriti moje ime i prezime, koje je ušlo u javnost kao uspješan menager.

 Prije svega valja naglasiti da je, sukladno presudi Upravnog suda Republike Hrvatske poništeno imenovanje gosp. Šutića za ravnatelja JUNP Plitvička jezera pa je i diskutabilno i njegovo današnje razrešenje. Do danas nismo vidjeli kako je postupilo Ministarstvo kulture po presudi Upravnog suda Republike Hrvatske.
Prema presudi Upravnog suda, tuženik je Ministarstvo kulture i isto je kao takvo obvezno postupiti po presudi i donijeti novo rješenje u vezi javnog natječaja za imenovanje JUNP Plitvička jezera. Prema javnom obraćanju gosp. Šutića, novo rješenje o imenovanju je donijelo Ministarstvo zaštite prirode i okoliša, a koje, prema presudi Upravnog suda, nije ovlašteno donijeti rješenje o imenovanju ravatelja JUNP Plitvička jezera. Stoga je rješenje o ponovnom imenovanju gosp. Šutića za ravnatelja JUNP Plitvička jezera nezakonito!

 S obzirom na navedenu presudu sve odluke gosp. Šutića su pravno ništetne. Vezano uz navodne nepravilnosti u svezi javne nabave, gosp. Šutić, kao ravnatelj koji je rukovodio javnom ustanovom, morao bi znati, da sukladno unutarnjem ustroju javne ustanove, postoje stručni educirani djelatnici koji su odgovorni za sve postupke javne nabave te da ravnatelj sve postupke javne nabave okončava tek po i na temelju pismenog zapisnika o odabiru navedenih djelatnika.

Na ovakav način javnog obraćanja gosp. Šutić je sve djelatnike koji su sudjelovali u postpcima javne nabave prozvao za gospodarski kriminal. Ti djelatnici su i danas stalni djelatnici javne ustanove na istim ili drugim poslovima: Stipe Poljak, dipl.iur., bivši šef nabave Mihovil Rosandić i voditelj tehničke službe Bogdan Radaković, dipl.ing. Prethodno obraćanje gosp. Šutića je bacanje pod noge predsjednika Upravnog Vijeća Darka Milinovića, koji je upravljao ustanovom i mene koji sam vodio ustanovu.  Ako je sve to tako kako navodi nelegitimni ravnatelj gosp. Šutić, a finacijska voditeljica, sada u ulozi v.d. ravnateljice javne ustanove, gđa. Roža Poznanović šuti, predlažem da se nađemo svi u prostorijama nacionalnog USKOKA RH, skupa sa prethodno navedenim povjerenstvom za nabavu, preostalim sudionicima javne ustanove te voditeljem interne kontrole Nikolom Vukovićem.

Neshvatljivo je, Branislave Šutiću, da prodaješ demagogiju danas pred medijima o mome mandatu prije pet godina, a ne o svome mandatu. Uz to vrhunski hvalospjevno dižeš u nebesa v.d. ravnateljicu gđu. Rožu Poznanović koja je kao financijski stručnjak služila barem ad hoc bivšim ravnateljima Dujmoviću, Kružičeviću , meni, a do danas i tebi. Jedini sam ja istu doškolovao da dobije višu stručnu spremu , možda i kod tebe, trenutno nisam siguran. Ovo je presedan samo u glavama a la Šutić Branislava. Nisam siguran da ćeš uspjeti ti i tvoj pokrovitelj Milinović. Živi bili pa vidjeli.

Objasni, Branislave Šutiću, ličkoj i hrvatskoj javnosti, kako si došao, kojim ciljem, po čijem nalogu i što si trebao odraditi? Objasni tko je radio na Veleučilištu Gospić građevinske radove, tvojoj kući u Otočcu i objektu kupalište u Plitvičkim jezerima. Koliko je tvoja kuća na otoku Viru udaljena od vile ( apartmana ) Darka Milinovića?

Nudim vam zamjenu kuće vile u Jošanima za kuće bez bazena u Gospiću, Otočcu i otoku Viru. Može i zamjena za stan u Zagrebu. Šala na stranu, ja kao bivši ravnatelj to uvjeren sam ne bi uspio i sagradio za sto godina rada, a kamoli četiri godine ravnateljstva u Plitvičkim jezerima. Ove vaše boljševičke metode, nažalost, ne piju vodu.

I kako kaže dragi vođa, Dado Milinović, da institucije ove države rade svoj posao, u to jedino vjerujem i ja ih sa radošću očekujem i pozdravljam., iako mi se čini da se baš ne radi o meni. Objasni Branislave Šutiću – Žuti , zašto si kupio četiri autobusa ( ima li tu možda 10% provizije) kao i ostalog voznog parka već poznato marke „peugeot" koje ti , koliko narod priča uz mercedes , bagere i kamione voziš. Objasni Žuti, gdje ti je stala izgradnja pekare na Borju , a ti usput imaš pekaru u Otočcu. Koga si iz svog marketa u Perušiću snabdjevao? Objasni Žuti ličkoj javnosti koliko si platio bivšem ministru Fuksu , ministru obrazovanja za izradu studije o uništavanju divlje ribe u Plitvičkim jezerima.

 Isti ministar Fuchs je bio kompetentan da tebe imenuje ili postavi za v.d. dekana ili dekana Veleučilišta. Kaži Žuti koliko si ljudi iz Like u Plitvičkim jezerima doškolovao, koliko si ljudi, kadrova Perice degradirao i do danas šikanirao.  Kaži Žuti da li ti se ikad u tvojim idejama i potezima suprostavio Ivica Mataija predsjednik Upravnog vijeća Plitvčkih jezera. Da li ti se itko iz policije i sudstva suprotstavio. Tko bi rekao kad je van Like , ne lezi vraže Upravni sud RH poništi tvoje imenovanje , veličinu Dade Milinovića, a tako će vam biti i sa mojim radnim sporom jer se predmet nalazi van Ličko-senjske županije. Nazdravlje ličke demokrate i umišljene veličine .

Dragi Šutiću – Žuti moraš objasniti ličkoj i hrvatskoj javnosti, skupa s tobom i dragi vođa Milinović, do kud je došla istraga o pljački blagajne 2005.g.  Imam svjedoka gdje si kazao da ćeš pljačku blagajne 2005.g. (1.774.000,00 kn) smjestiti meni.

Pozivam policiju i sve institucije sistema neka krenu u istragu. Isto tako veliki Šutiću objasni Lici i hrvatskoj javnosti zašto od 01.01.2010.g. nisi raspisao natječaj za prijevoz novca unutar Nacionalnog parka, a bio si obvezan prema zakonu europske unije. Tko je vozio , tko danas vozi i tko je čiji kum? Šutić Branislave kaži danas da li ste smjenili sa mjesta suca gosp. Orlića i u čijoj je kompetenciji predmet bivši hotel Gacka. Kaži Šutiću kako ste smijenili dičnog gradonačelnika Otočca, gosp. Stipu Kostelca. Kaži Šutiću kako je predmet Eksportdrvo došao u ured Miroslava Šeparovića, odvjetnice Ivane Špehar.

Šutić Branislave-Žuti kaži javnosti , ali te javno molim, da kažeš pred hrvatskom javnosti koji su dobavljači bili po direktnoj nagodbi u mom mandatu (2004.-2008.g.) , koja roba , koji financijski iznosi? Koja je revizija to utvrdila 2010.g. a odnosi se na 2008.g.? Tko joj je asistirao i suflirao, veliki Šutiću?

Opet si omalovažio povjerenstvo ustanove za nabavu g. Stipu Poljaka dipl.jur., šefa nabave Mihovila Rosandića i Bogdana Radakovića. Ako je tome tako kaži javno tu revizorsku kuću, njene reference i ja idem slobodno kao dragovoljac u Remetinac , a ne kao ti koji si za vrijeme rata na leđima nosio „P".

Na kraju dragi moj Šutiću , a uz tebe ne mogu izostaviti i tvoga nadređenog Milinovića, jer vi ste jedno tijelo, pa se kaže: Džilitnu se i ne pogodi cilja. Menager za hotelijerstvo i ugostiteljstvo:Borislav Perica mag.oec.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Vjeverica

Vjeverica

Komentirano: 17.6.2012. | 9:40

1

Što je zakonito, a što legitimno , to više nitko ne zna! Čini se da je i odgovornima u ministarstvima to nejasno ili se prave da im je nejasno. Kako je moguće da spor traje 4 godine za nešto što se moglo utvrditi za 15 dana?

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

Demantij iz Općine

Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

5.12.2019. | 8:55
Likaplus.hr : Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

26.6.2019. | 7:19
I onda se sjetim prof Kovača, načelnika Općine i njegovu kulturu izražavanja, citiram:"budala, đubre, bolesnik, sotona, zlo,...sekta, ustaška škola, ustaša, bolesnik". Ovo je samo je dio izričaja ovog lika i načelnika Općine preko Facebook-a, koji je i bivši učitelj hrvatskog j
Likaplus.hr : Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

17.5.2019. | 8:02
Bleiburg 1945.-križni put Hrvata
Likaplus.hr : Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

Skandalozno!

Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

24.8.2017. | 17:40
Vučiću smeta što djeca iz Hrvatske navijaju za hrvatske klubove
Likaplus.hr : Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

Ivica Luketić

Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

23.7.2017. | 16:54
Odgovor Ivice Luketića "rodoljubima" Jandriću i Turkalju
Likaplus.hr : Liko moja dok Ti ime traje

Priopćenje branitelja

Liko moja dok Ti ime traje

14.7.2017. | 21:40
Likaplus.hr : Priopćenje prosvjednika

Prosvjed 5 do 12

Priopćenje prosvjednika

25.6.2017. | 12:54
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Cvitanu

Hrvatski novinari HNiP

Otvoreno pismo Cvitanu

16.2.2017. | 10:40
Hrvatski novinari i publicisti:Otvoreno pismo Glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu
Likaplus.hr : I da nema slike komentari bi bili isti

Posjet Vukovaru

I da nema slike komentari bi bili isti

22.11.2014. | 11:54
Likaplus.hr : Kritika likaplus portala urodila plodom

Kritika likaplus portala urodila plodom

19.11.2014. | 10:04
Kritika likaplus portala urodlila plodom
Likaplus.hr : A što je sa stanovima na Plitvicama?

Reagiranje čitatelja

A što je sa stanovima na Plitvicama?

17.11.2014. | 6:06
Likaplus.hr : Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

Čitatelj Igor G.

Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

17.3.2013. | 20:01
Likaplus.hr : Zašto nije očišćeno?

Čitatelj s Mukinja pita:

Zašto nije očišćeno?

4.2.2013. | 13:18
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :