Subota , 25.6.2022. | 13:20

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 5.12.2013. u 19:30
Prikaza: 5590
Autor: Likaplus/P.A.

Općina Rakovica

U Rakovici investicija teška 6 milijuna kuna

Rakovica : U Rakovici investicija teška 6 milijuna kunaOtkrivanje ploče za početak radova na katastarskoj izmjeri na području Općine Rakovica(Foto: Likaplus/P.A.)

Rakovica - Danas su službeno otvoreni radovi na katastarskoj izmjeri na području Općine Rakovica za područje k.o.Drežnik, Sadilovac i Rakovicu. Prije svečanog otkrivanja ploče kod Koranskog mosta, gdje započinje Općina Rakovica, održano je uvodno izlaganje u zgradi Općine. Nazočni su bili predstavnici mjesnih odbora, direktor Geoprojekta d.o.o. iz Zagreb g. Ivan Vojnović, ispred Područnog ureda za katastar Karlovac, g. Marinko Bosiljevac pročelnik Ureda, u ime Općinskog suda g. Tomislav Maras, zamjenica ravnatelja Državne geodetske uprave mr.sc Blaženka Mičević i drugi.

Domaćin je bio načelnik Općine Rakovica g. Franjo Franjković koji je nazočne i pozdravio i ukratko pojasnio važnost ovog projekta. "Ovo je preduvjet razvoja Općine Rakovica, jer bez ažuriranja katastra, nema razvoja Općine. Stanje je sada konfuzno. Prepreka je prodaji nekretnina, zamjeni nekretnine, prepreka je razvoju gospodarstva. Događalo se da određeno ministarstvo provodi određeni projekt na području Općine, a stanje objekta nije isto kao u izvodu katastra.

Općina će financirati projekt u iznosu 4,5 milijuna kuna, Državna geodetska uprava sa dva milijuna kuna. Udio Općine se dijeli tako da građani sudjeluju u financiranju u iznosu dva milijuna kuna, iz Općine milijun kuna i još neki popratni troškovi, a traži se i od NP Plitvička jezera da sudjeluju u iznosu od milijun kuna."- rekao je načelnik Općine Rakovica Franjo Franjković.Načelnikove riječi potvrđivali su i drugi sudionici, pa tako suradnik iz Državne geodetske uprave g.Antonijo  čestita načelniku što je u doba krize poduzeo ovu veliku investiciju, jer time poručuje da će kriza proći, a onaj tko bude imao sređene evidencije u prostoru moći će privuči investitore. Investitori bježe s područja gdje nije sređena evidencija u prostoru. Naglasio je isto tako da od svake uložene kune povrat je najmanje tri kune.

Načelnik Općine i drugi govornici isticali su važnost projekta i za građane odnosno vlasnike nekretnina u smislu podizanja vrijednosti zemljišta i nekretnine kada izmjere budu dovršene. Ušteda će biti i pri legalizaciji objekata za one koji su podnijeli samo zahtjev za legalizaciju.
Svi su se složii da će na kraju ovog posla biti olakšan pristup investitorima koji bježe iz područja gdje nije sređena katastarska izmjera. Završetak radova predviđen je za kraj 2014. godine, a prije toga bit će održane tribine s građanima gdje će se pojasniti i njihova uloga u ovom velikom projektu vrijednom 6 milijuna kuna..
Nakon toga pošlo se do Koranskog mosta gdje je otkrivena ploča za početak radova na geodetskoj izmjeri na području Općine Rakovica.
Mnoge Općine bi se mogle ugledati na jednu malu Općinu Rakovicu koja mudro koristi natječaje resornog Ministarstva da povećava izglede svoje Općine pred investitorima.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
BhagavadGita

BhagavadGita

Komentirano: 10.4.2014. | 21:52

1

Samo jedna sitnica za informaciju. Polovinu iznosa ovih besmislenih poslova u režiji države i općine financiraju vlasnici sami. Dakle pola "investicije teške 6 tričavih milijunčića" cca 4.000kn po domaćinstvu. Sitnica... koju smo ionako već jednom platili. Sačuvaj nas Bože ovakvih investicija...
mobitel

mobitel

Komentirano: 7.12.2013. | 12:14

2

LILIUM, potpuno se slažem. Njega smo sami izabrali pa sad nemamo što kukati. Valjda ćemo i mi ovdje jednom progledati.
................

................

Komentirano: 6.12.2013. | 16:09

3

Načelnik ne stigne od silnog vozanja sa čančarom po feštama i zdravicama od Gospića do Otočca, pa ne može on sve
mobitel

mobitel

Komentirano: 6.12.2013. | 11:15

4

Općina Rakovica se može ponositi sa mnogo stvari. Pogledajte uređenje groblja, šetnica, biciklističkih staza, vidikovaca i sl. Načelnik Franjković bi trebao biti uzor načelniku općine Plitvička jezera u koju se pak, nažalost, ne ulaže skoro pa ništa.
pijetao

pijetao

Komentirano: 6.12.2013. | 10:42

5

investicija 6 milijuna kuna u ovo doba krize mora biti hrabar potez, ali sigurno dugoročno isplativ
mukinje

mukinje

Komentirano: 5.12.2013. | 21:22

6

Svaka čast općini Rakovica i njihovom načelniku, kad bi mi barem imali ovakvog načelnika??'Ali, šta je tu je, suđeno nam je imati to šta imamo

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Božićni sajam u Rakovici

Sajam u Rakovici

Božićni sajam u Rakovici

18.12.2016. | 8:11
Likaplus.hr : Ljekarna u Rakovici počela s radom

Ljekarna u Rakovici

Ljekarna u Rakovici počela s radom

23.7.2014. | 18:38
Rakovica - Iako je svečano otvaranje ljekarne u Rakovici bilo u petak 18. srpnja kojem je nazočio i načelnik općine, Franjo Franjković, liječnik rakovačke ambulante Bari Šita, te ju blagoslovio župnik vlč. Mile Pecić, službeni početak rada bio je u ponedjeljak 21. srpnja. Ljekar
Likaplus.hr : Otvorena eko etno tržnica

Još jedan uspjeh

Otvorena eko etno tržnica

20.7.2014. | 8:02
Likaplus.hr : U Rakovici kreće prodaja zemljišta

Krenulo je

U Rakovici kreće prodaja zemljišta

25.5.2012. | 6:17
Likaplus.hr : Načelnik poziva na tribinu

Općina Rakovica

Načelnik poziva na tribinu

8.5.2012. | 11:06
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :