Četvrtak , 3.12.2020. | 08:05

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 22.2.2013. u 13:15
Prikaza: 1811
Autor: Likaplus/B.J.

Marijan Guštin, reagiranje

Nije da nema goriva, ali...

Rakovica : Nije da nema goriva, ali...Marijan Guštin, povjerenik sindikata vozača tvrtke ceste Karlovac

Marijan Guštin, povjerenik Sindikata hrvatskog vozača utvrtki Ceste Karlovac. Nastavno na izjave pojedinih kolega vozača koji su prethodnih dana bili prisiljeni prekinuti svoje vožnje zbog snježnih uvjeta na cestama, kojom prilikom su korištene i netočne informacije da zimska služba nema pogonskog goriva, te da vozači zimske službe u radno vrijeme piju kave, umjesto da čiste prometnice, dužnost mi je obratiti se cjelokupnoj javnosti kao i svim kolegama vozačima sa slijedećim informacijama.

 Kao povjerenik Sindikata hrvatskog vozača koji zastupa prava i interese članova  u tvrtki "CESTE KARLOVAC" koja ima ingerenciju čišćenja cesta na cijeloj karlovačkoj županiji te djelu zagrebačke i sisačke županije, sa potpunom odgovornošću tvrdim da su predmetne informacije netočne. Tvrtka „CESTE KARLOVAC" ni u jednom trenutku nisu imale poteškoća sa pogonskim gorivom, kao ni potrebnim sredstvima za održavanje prometnica. 


Glede ispravnosti vozila i opreme ova tvrtka je na osnovu predradnji odrađenih u fazi pripreme za zimsku sezonu učinila sve potrebno kako bi zimska služba bez prijekorno funkcionirala, kako ove godine, tako i svih ovih godina do sada. Ako je netko doista vidio da vozači stoje na nekom od odmorišta ili parkiralištu ispred nekog ugostiteljskog objekta to ne znači da  nema goriva za čišćenje snijega već vjerojatno vozači koriste zakonom propisanu pauzu kao i svi ostali vozači teretnih motornih vozila.
 Izjavu da u tvrtki "Ceste Karlovac" nema goriva za zimsku službu koju prenosi portal "Lika plus" nije usmjerena prema konstataciji da nema goriva već da bi se djelatnici na održavanju oslobodili učestalih pitanja  kada će biti pušten promet nekom dionicom, jer smo mi djelatnici na održavanju zimske službe učestalo i previše ispitkivani i zaustavljani od strane sudionika u prometu. 
Povezane vijesti:

Izjavu da u tvrtki "Ceste Karlovac" nema goriva za zimsku službu koju prenosi portal "Lika plus" nije usmjerena prema konstataciji da nema goriva već da bi se djelatnici na održavanju oslobodili učestalih pitanja  kada će biti pušten promet nekom dionicom, jer smo mi djelatnici na održavanju zimske službe učestalo i previše ispitkivani i zaustavljani od strane sudionika u prometu. 

 Stoga molim vozače koji su zatečeni u uvjetima zatvaranja cesta u vrijeme loših vremenskih uvjeta da budu strpljivi i da ne kreću samovoljno na put bez službene obavijesti jer na taj način i nama vozačima u zimskoj službi stvaraju probleme i onemogućavaju nas u normalnom radu. Svaki zastoj kamiona na cesti u nekom usponu ili drugom djelu ceste stvara zastoj u daljnjem našem radu. Na uklanjanje kamiona koji stane na cesti gubimo u prosjeku oko pola sata. 

Ako se radi o slijetanju kamiona s ceste koji djelom ostanu na kolnom traku, tada i mi imamo zaista velike probleme koji u konačnici rezultiraju gubljenjem vremena, koje je nama izuzetno dragocjeno u ovim situacijama gdje moramo zaista brzo reagirati.Iskoristio bih priliku i zamolio sve sudionike u cestovnom prometu da se suzdržavaju od neprovjerenih i netočnih informacija koje idu na štetu svih radnika koji mukotrpno rade na poslovima zimske službe, i koji su angažirani za vrijeme cijelog zimskog perioda bez obzira na padaline, a za vrijeme aktivnog rada na čišćenju prometnica ti ljudi zaista rade u teškim i opasnim uvjetima kako bi osigurali siguran prolazak ostalim sudionicima u cestovnom prometu.


Poštovani, 
Potaknuti tekstom objavljenim   na stranicama Lika plus hr  pod naslovom: „Je li to moguće: Nemaju goriva za ralice?" , a koje je izvršeno dana 22.02.2013. u 10,35 sati, a naročito nakon kontaktiranja nekoliko nacionalnih medija na koji način smo i saznali za objavu predmetnog teksta, ističemo da zimska služba Cesta Karlovac d.d., koja održava ceste na području općine Rakovica u cijelosti, pravovremeno i potpuno izvršava svoje obveze održavanja cesta u zimskim uvjetima, a posebno na državnoj cesti D1 koja je cesta prvog prioriteta održavanja prema Planu zimske službe. Ističemo da su u predmetnom tekstu objavljene neutemeljene i neprovjerene informacije o nedostatnim zalihama goriva, a time i nemogućnosti izvršenja radova održavanja cesta u zimskim uvjetima, čime se nama kao Društvu nanosi šteta. Razlog iznošenja netočnih podataka od strane sudionika u prometu vrlo nam je jasan i logički razumljiv. Naime, ogorčeni vozači kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama na području Rakovice bili su onemogućeni u daljnjem prometovanju državnom cestom D 1 jer je ista za navedene skupine vozila zatvorena od 21.02.2013. u 15,15 sati  i to konkretno dionica Karlovac- Grabovac - Korenica-Udbina-Gračac.  No iako razumijemo njihovo nezadovoljstvo smatramo da to nije razlog za iznošenje netočnih podatka medijima, a također je nekorektno da i mediji prije provjere predmetnih podataka iste objavljuju širem krugu ljudi. Ističemo da se ceste na području Karlovačke županije, a čije održavanje je u nadležnosti našeg Društva, čiste sukladno Planovima zimske službe i to po prioritetima, u rokovima i na način kako je to regulirano predmetnim aktima, te da nam za isto ne treba niti poticaj niti pokuda bilo kojeg subjekta ili medija jer svoj posao radimo oduvijek, pa i sada, onako kako nam je to određeno predmetnim pravilima. Posebno ističemo da sredstava i materijala za rad u zimskim uvjetima ( sol, posipalo, gorivo, vozila, radnici i sl.) imamo i to je pripremljeno još početkom zimske službe i tu nema nikakvih problema. Što se tiče zatvaranja pojedinih dionica cesta, navodimo da je to normalno u zimskim uvjetima i ove sezone nije niti prvo, a možda niti zadnje, no isto je u nadležnosti drugih subjekata i ne čini se samo zbog nečijeg hira ili želje već za to postoje objektivni razlozi  (osiguranje sigurnosti prometa svim sudionicima u prometu) te predmetno valja poštivati od strane svih subjekata ma koliko se ne slagali s predmetnom odlukom. Nadamo se da se ubuduće neće ponavljati ovakove situacije te da ćete navode i informacije sa terena prije njihove objave ipak prije provjeriti kod nadležnih subjekata.                                                                                                            
 Direktor: 
Darko Marković, dip.ing.građ

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
hary

hary

Komentirano: 24.2.2013. | 21:11

1

Neznam što bi čovjek mogao reći na ove objede, koje je iznio ovaj lik. Naime, točna je činjenica da sam se sinoć (23.02.), između 19 i 20 sati, prometovao na dionici od Karlovca do Plitvica, te da na cijeloj dionici nisam susreo ralicu, a vjerujte da je i tekako bila prijeka potreba za čišćenjem i posipavanjem ceste, budući je gusti snijeg konstantno padao, a cestara nisam vidio niti na aprkiralištu ispred birtije, jer bi tada bio sretniji, znao bi makar da piju i jedu. Isto tako je činjenica da sam u petak prometovao u smjeru Karlovca, slučaj identičan, a na usponu kod bivšeg restorana "Atlas", na cesti snijeg, a ispod živi led, kamion se popriječio, kao i vučna služba, a kombi ST registracije uz uspon gurali su putnici iz istog, a cestara ponovno niti u birtiji, a kamoli tamo gdje bi trebali biti, tako da nekom drugom priča priče o njihovom mokutrpnom radu, možda i da ali ne na državnoj cesti broj 1, ili imaju neki drugi prioritet. Jednostavno moram konstatirati da taj vaš lik koji želi nešto demantirati, laže, jer to je najblaža riječ koju mogu koristiti na njegove navode, i o kakvoj i čijoj sigrnosti on priča. Sramota.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :