Utorak , 27.9.2022. | 23:29

Pretraživanje

Vremeplov

Objavljeno: 28.9.2021. u 14:50
Prikaza: 467
Autor: Likaplus.hr

Ubijena djeca

Za ovaj zločin nitko nije suđen

Rakovica : Za ovaj zločin nitko nije suđen

RAKOVICA-Svetom misom u Drežnik Gradu i komemoracijom kod Spomenika u Grabovcu danas je obilježena 30. obljetnica pogibije troje djece prognanika, među kojima i najmlađe žrtve iz Domovinskog rata, tromjesečnog Ivana Špoljarića.

Troje poginule djece bili su prognanici iz plitvičkog sela Korana koji su na početku velikosrpske agresije smješteni u autokampu Grabovac. Poginuli su prilikom granatiranja prognaničkog autokampa 26. rujna 1991.

Vijence i svijeće stradalima položili su ministar Hrvatskih branitelja Tomo Medved, ličko-senjski župan Ernest Petry, saborske zastupnice Anita Pocrnić Radošević i Maja Grba, načelnici Općine Plitvička jezera i Rakovica, Ante Kovač i Mihovil Bićanić.

"Dajemo si obvezu i zavjet odgovorno obnašati dužnosti za koje smo dobili povjerenje, da Hrvatska bude onakva kakvu su sanjali naši preci, poginuli hrvatski branitelji i civili, onakva kakvu žele naša djeca i njihova djeca”, poručio je izaslanik predsjednika Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izrazivši suosjećanje rodbini poginule djece – Ivana, 17- godišnje Dubravke te 18-godišnje Josipe Špoljarić (18).

LINK: Sjećanje na ubijenu djecu I nitko nije odgovarao

Istaknuo je važnost obilježavanja te tužne obljetnice kako bi se pamtila "krvlju plaćena žrtva za slobodu koju danas uživamo”.

Zahvalu na organiziranju komemoracije Medved je uputio Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata Općine Plitvička Jezera.

"U pleteru slobode koju Hrvatska danas uživa 30 godina od ovog stradanja su iove žrtve. Dajemo si u zavjet odgovorno obnašati dužnosti za koje smo dobili povjerenje, da Hrvatska bude onakva kakvu su sanjali naši preci, poginuli hrvatski branitelji i civili i onakva kakvu žele naša djeca i njihova djeca”, rekao je Medved.

Napomenuo je i kako je, za razliku od ranijih godina, sada usvojen Zakono civilnim stradalnicima Domovinskog ratate su u njemu i imena Ivana, Josipe i Dubravke kao i sva druga djeca i druge nevinežrtve Domovinskograta.
"Normativno je uspostavljen odgovarajući obrazac gdje se, ne samo deklaratorno, roditeljima poginulih jasno kaže da su u mozaiku hrvatske žrtve, prepoznati i da nećemo zanemariti temeljni kamen slobode, a to su naše civilne žrtve iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji”, rekao je ministar Medved.

link: UBILI HRVASTKU MLADOST

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnicaAnita Pocrnić Radoševićistaknula je važnost obveze da se trajno sačuva istina o Domovinskom ratu, da se ona napiše i ispriča idućim generacijama kako bi se uvijek znalo zašto su hrvatski branitelji, civili i nedužna djecastradavali.

"Mi danas unatoč svemu možemo biti ponosni što smo sačuvali hrvatsku domovinu i što su se prognani Hrvati mogli vratiti u svoje domove te što na svojoj grudi možemo ponosno živjeti i odgajati buduće generacije”, zaključila je Pocrnić Radošević tepozvala sve da se i dalje boreza uspješnui jedinu Hrvatsku.

LINK:TU JE UBIJENA HRVATSKA MLADOST

Župan Ličko senjske županije Ernest Petryta kođer je izrazio suosjećanje obiteljima poginulih rekavši da naši životi moraju biti posvećeni njihovoj žrtvi teda "živjet će u nama sve dok mi budemo živjeli”.

Likaplus.hr :
Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : 4.Gardijska brigada posjetila Liku

25. obljetnica agresije

4.Gardijska brigada posjetila Liku

12.12.2016. | 8:30
Likaplus.hr : Sjećanje na ubijenu djecu

Velikosrpska agresija

Sjećanje na ubijenu djecu

26.9.2016. | 21:22
Likaplus.hr : 25. obljetnica spomena na ubijenu djecu

Sjećanje

25. obljetnica spomena na ubijenu djecu

24.9.2016. | 9:33
Likaplus.hr : Cetingrad-oslobođen saborni grad Hrvata

20.srpnja1790.

Cetingrad-oslobođen saborni grad Hrvata

20.7.2015. | 8:53
Likaplus.hr : Spomen obilježje ubijenoj djeci

U petak

Spomen obilježje ubijenoj djeci

25.9.2014. | 10:16
Likaplus.hr : Sjećanje na poginule za Hrvatsku

Rakovica

Sjećanje na poginule za Hrvatsku

30.10.2012. | 12:27
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Otočca da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Orovac.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

28.09.2022.

12:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja: Krbavica i Vrpile.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

28.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

29.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

30.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Ramljani i Čanak.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.09.2022. 09:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja: Sertić Poljana, Rodić Poljana, Bigina Poljana i Labudovac.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

26.09.2022.

08:00 do 16:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :