Srijeda , 30.11.2022. | 11:16

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 6.10.2012. u 8:07
Prikaza: 2771
Autor: Likaplus

Senj i komunalni problemi grada

Senj : Senj i komunalni problemi grada

Senj-SENJ "Komunalni problemi grada" naziv je tribine za građane održane u senjskom Domu kulture u organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika, Podružnice Senj na kojoj su na pitanja građana odgovarali gradonačelnik Senja Darko Nekić, Mislav Bilović, pročelnik Općeg upravnog odjela Gradske uprave i Bruno Brozičević, direktor GKD "Komunalac".
Iz njihovih odgovora na brojna postavljena pitanja moglo se doznati kako uskoro kreće uređenje područja Travice i obližnjeg dječjeg igrališta, a u gradskom šetalištu Alej zamijenit će se barem dio devastiranih klupa. Kada završi sudski spor na prostoru srušenog ugostiteljskog objekta na senjskoj rivi podignut će se spomenik senjskim braniteljima, a nakon što grad u potpunosti otkupi vlasničke udjele, stvorit će se i uvjeti za sanaciju opožarene zgrade uz Gradski muzej Senj. Osim komunalnog šminkanja građani žele bolje uređenje zelenih površina, protiv su toga da se fasade uređuju djelomično, a s nestrpljenjem se čeka i uređenje stare gradske jezgre i izgradnja trgovačkog centra na Staroj cesti.

Parkiranje u starogradskoj jezgri moći će se zabraniti kada se osigura zamjenski parking prostor koji se planira među ostalim i uz novi trgovački centar čija gradnja uskoro počinje na Staroj cesti.
U pogledu čistoće grada konstatirano je da u jednom od gradskih naselja uskoro kreće pilot projekt razdvajanja otpada, radi se i na formiranju reciklažnog dvorišta i pojačavanju broja kontejnera za otpad, a u planu je i izrada projekta za novu opremljenu mrtvanu u senjskom groblju.
Građani su istaknuli potrebu za boljim uređenjem zelenih površina, protiv su da se fasade uređuju djelomično, odnosno, samo u okvirima potrebe konkretnog poslovnog prostora, a s nestrpljenjem se čeka i uređenje stare gradske jezgre za što je projekt u izradi.
On, međutim, neće obuhvatiti uređenje fasada za koje su odgovorni vlasnici objekata, ali kojima grad za uređenje fasada i krovova pomaže povoljnom kreditnom linijom i bespovratnim sufinanciranjem putem sredstava spomeničke rente.
Na pritužbe stanara stare jezgre vezane za buku tijekom turističke sezone odgovoreno je kako se turistima moraju ponuditi sadržaji, a i poduzetnicima pružiti prilika da ljeti zarade, pa se i stanovnici moraju strpiti jer je dopušteno radno vrijeme u drugim turističkim mjestima i puno duže.
Za sanaciju centralnog odlagališta otpada u Svetom Jurju čeka se rješenje vlasničkih odnosa za dio zemljišta, ali kako su i sami posjetitelji ove tribine konstatirali, sukrivci za izgled grada su i sami stanovnici jer takvoj slici sami doprinose svojim neodgovornim ponašanjem, poput bacanja otpada izvan kanti, kidanjem zelenila i cvijeća, uništavanjem klupa i lampi javne rasvjete, a svega tri komunalna redara na 658 kilometara četvornih ne može reagirati na svako takvo ponašanje. 

Zato i građani moraju pomoći da se takvo neodgovorno ponašanje spriječi i kazni što je do sada stavom "nije to moj posao" uglavnom izbjegavano radi nezamjeranja. K tome represija je nužna mjera, a promjena ponašanja dugoročno rješenje.
Prihvaćen je i prijedlog da se u centru grada postavi sandučić u koji će građani moći pismeno ukazati na probleme u komunalnom redu grada, a prema najavi predsjednice senjskog HSU-a Jasne Čigoja, pratit će se realizacija komunalnih projekata i rješenja komunalnih problema koje su odgovorni na ovoj tribini najavili, javlja Novi list.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Županija će poduprijeti sve projekte

Župan Milinović

Županija će poduprijeti sve projekte

2.3.2018. | 6:33
Župan je na sastanku govorio o investicijama na razini prošle godine, a ako se zna da je sa županijske razine bilo oko 22 mil. kn investicija župan je najavio da će u infrastrukturu i energetsku obnovu ove godine ići jednako, ako ne i više. Preko LIRA-e oko 230 milijuna kuna Sen
Likaplus.hr : HE elektrana Senj-50 godina

HE elektrana Senj-50 godina

29.11.2016. | 7:38
Likaplus.hr : Prodaja ukrasnog i voćnog sadnog materijala

Moj cvjetni Senj

Prodaja ukrasnog i voćnog sadnog materijala

24.3.2015. | 11:45
Likaplus.hr :  Maksimalan napor u otklanjanju kvarova

Priopćenje HEP-a:

Maksimalan napor u otklanjanju kvarova

8.2.2015. | 10:21
Likaplus.hr : „ Dječji tjedan poduzetništva"

Završen

„ Dječji tjedan poduzetništva"

8.11.2013. | 20:45
Likaplus.hr : Dječji tjedan poduzetništva

U Senju

Dječji tjedan poduzetništva

23.9.2013. | 13:46
Likaplus.hr : U Senju je pravo čudo otvoriti novi obrt

Udruženje obrtnika Senja

U Senju je pravo čudo otvoriti novi obrt

20.3.2013. | 7:07
Likaplus.hr : Stinica ide dalje

Muke po trajektnoj luci

Stinica ide dalje

15.4.2012. | 14:54
Likaplus.hr : U Senju proglašena elementarna nepogoda

Radi orkanske bure

U Senju proglašena elementarna nepogoda

15.2.2012. | 17:30
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 15:00 sati

01.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

02.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Bilaj i to : kbr. 20,35,40,42,78,111,8792,88,86,79,36,34,100,98,97,96,95 i 89.

 

Povremeni prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :