Četvrtak , 29.9.2022. | 04:50

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 29.6.2012. u 22:35
Prikaza: 2603
Autor: Likaplus

Senj

Sastali se HNS-ovci u kuli Nehaj

Senj : Sastali se HNS-ovci u kuli NehajHNS u Senju(Foto: Likaplus)

Senj-U senjskoj kuli Nehaj održan je 28. lipnja radni sastanak Istarsko – primorsko – goransko – ličko – senjskog regionalnog saveza Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Osim predstavnika svih organizacijskih oblika HNS-a iz regije (podružnica, timova, županija, interesnih odbora) gosti sastanka bili su potpredsjednik HNS-a i ministar Graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak, predstojnik Središnjeg ureda Tomislav Stojak i voditeljica ureda za odnose s javnostima Renata Potočnik. Domaćini ovoga skupa bili su predsjednica RS HNS-a i saborska zastupnica Nada Turina Đurić, tajnik RS Žarko Stilin, predsjednik ŽO HNS Ličko – senjske Stjepan Čačić i predsjednik HNS-a Senj Anđelko Katalinić. „Prva faza djelovanja Vlade je gotova. Sada slijedi proaktivna faza, a nakon nje slijede rezultati. Prvi rezultati bit će vidljivi na lokalnim izborima. Da bi za sve to bili spremni, moramo ustrojiti HNS-ove organizacije. Začahurili smo se u ministarstvu i Saboru, a sada moramo vidjeti što u stranačkom sustavu treba promijeniti.

Mi imamo 14 zastupnika i 4 ministra, a u budućnosti ćemo biti jači i bolji nego danas", poručio je potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak govoreći o pripremama za nadolazeće lokalne izbore. Predrag Štromar poručio je kako se obilascima HNS-ovih saveza žele popularizirati projekti Vlade koji mogu pokrenuti investicijski ciklus i smanjiti nezaposlenost. Kao onaj od kojeg se najviše očekuje izdvojio je gradnju po modelu javno-privatnog partnerstva. „To je dobar projekt i on mora zaživjeti. Time ćemo svakako pokrenuti našu građevinsku operativu, zaposliti više ljudi i vratiti se , nadam se čim prije, na razinu rasta BDP-a iz 2008. godine", rekao je Štromar. Predsjednica Sjevernojadranskog Regionalnog saveza HNS-a i saborska zastupnica Nada Turina Đurić zahvalila se svima koji su došli u Senj u kulu Nehaj i rekla kako je JPP je prije svega procedura pripreme kapitalnih projekata javnoga sektora.

Postupak pripreme javnog projekta po proceduri koja je propisana za JPP projekte jedini je jamac poreznim obveznicima da će se kapitalni projekt, čije troškove plaćaju, biti profesionalno analiziran i to po metodama koje se neprestano razvijaju u cijelome svijetu. Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Ličko – senjske Stjepan Ćaćić u svom obraćanju novinarima dodao je kako je Ličko – senjska županija bogata resursima i potencijalima, te da treba početi pripremati projekte za javno – privatno partnerstvo i energetsku učinkovitost.

Likaplus.hr :

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Lista LiPO za Senj spremna

Lista LiPO za Senj spremna

28.4.2021. | 16:59
Likaplus.hr : Dan kada je poginuo Gavran

Dan kada je poginuo Gavran

17.2.2019. | 17:42
Rođen je 18. travnja 1968. u Veljunu nedaleko od Senja, a u obranu domovine pošao je 5. kolovoza 1990. godine kada je pristupio postrojbi specijalne policije za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje pokraj Zagreba. Nakon reorganizacije navedene postrojbe te njezinim prerastanje
Likaplus.hr : ADVENT U SENJU

ADVENT U SENJU

24.11.2016. | 18:21
Likaplus.hr : Raskol u ličkom HNS-u

Priopćenje HNS-a

Raskol u ličkom HNS-u

8.10.2014. | 17:27
Likaplus.hr : Zavjet za Hrvatsku

Domovinski stožer u Rijeci

Zavjet za Hrvatsku

21.3.2013. | 6:41
Likaplus.hr : Nakon isključenja Đapića-HSP raste

Procvat HSP-a

Nakon isključenja Đapića-HSP raste

4.2.2013. | 13:59
Likaplus.hr : U Senju zajedno HČSP I HSP

U Senju zajedno HČSP I HSP

25.1.2013. | 12:28
Likaplus.hr : HSP ide samostalno na lokalne izbore

U Senju Glavni stan

HSP ide samostalno na lokalne izbore

15.10.2012. | 11:19
Likaplus.hr : Senj  će slaviti danima

Dan Grada

Senj će slaviti danima

21.4.2012. | 7:01
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Otočca da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Orovac.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

28.09.2022.

12:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja: Krbavica i Vrpile.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

28.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

29.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

30.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Ramljani i Čanak.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.09.2022. 09:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja: Sertić Poljana, Rodić Poljana, Bigina Poljana i Labudovac.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

26.09.2022.

08:00 do 16:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :