Ponedjeljak , 25.5.2020. | 15:51

Vremeplov

Objavljeno: 17.2.2012. u 17:26
Prikaza: 2022
Autor: Likaplus

Damir Tomljanović Gavran

Obljetnica pogibije zapovjednika Tigrova

Senj : Obljetnica  pogibije zapovjednika Tigrova

Dana 17.veljače 1994. od agresorskog srpskog metka poginuo je zapovjednik Tigrova Damir Tomljanović Gavran.

Nad posljednjim počivalištem velikog junaka prigodnim riječima među ostalim obratio se i Miroslav Prpić, senjski zamjenik gradonačelnika. U svom govoru prožetom emocijama istaknuo je kako najmanje ono što možemo učiniti za tako velikog čovjeka i borca je trajno ga držati u našim sjećanjima. Također se je prisjetio djetinjstva u Krivom Putu kojeg je dobrim dijelom proveo s pokojnim Dadom, a kojeg se sjeća kao samozatajnog, skromnog, uvijek nasmiješenog i pristojnog mladića.


Senj-Krivi Put-Dana 17. veljače 1994. godine, od agresorskog metka poginuo je legendarni zapovjednik Tigrova Damir Tomljanović Gavran. Povodom obilježavanja18. godišnjice pogibije u Krivom Putru kod Senja, njegovom rodnom mjestu i mjestu njegova ukopa, danas se održao komemorativni skup na kojem su prisustvovali
članovi institucija vlasti RH te članovi braniteljskih i civilnih udruga. Članovi Udruge pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika Damir Tomljanović Gavran, s gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem organizirali su prijevoz autobusom od Zadra do Krivog puta. Osim članova Udruge i Gavranovih suboraca u autobusu su se našli i predstavnici OŠ Zadarski otoci koja se nalazi na Trgu Damira Tomljanovića Gavrana.Nakon prigodnih obraćanja i polaganja vijenaca na grob legendarnog brigadira, u župnoj crkvi Gospe Snježne služena je i misa zadušnica za pokojnog Gavrana i sve poginule branitelje.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : 150 godina rođenja S.S. Kranjčevića

17. veljače

150 godina rođenja S.S. Kranjčevića

17.2.2015. | 9:58
Likaplus.hr : Mučki ubijeni prije 75 godina

Velikosrpski zločin

Mučki ubijeni prije 75 godina

10.5.2012. | 23:21
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :