Subota , 25.6.2022. | 13:32

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 23.11.2012. u 16:09
Prikaza: 5841
Autor: Hr svijet/Petra Jurčević

Je li Đoko Opalić spremao prosvjede?

Udbina : Je li  Đoko Opalić spremao prosvjede?Đoko Opalić /u naočalima/ na skupu na Udbini

Prosvjede, po potvrđenim informacijama organizira Đoko Opalić, bivši kapetan agresorske JNA, a kasnije pripadnik terorističkih postrojbi na okupiranom području Hrvatske zvanom SAO Krajina. Treba navesti da je Zakonom o oprostu Đoko Opalić bio aboliran. Isto tako doznajemo da djelatnici policije traže Đoku Opalića kako bi spriječili prosvjede prilikom dolaska predsjednika RH oko 15.00 sati-javio je nedavno dnevno.hr


Zašto abolirani Đoko prostor oko sela Komići naziva "lovištem”?

Nakon toga na portalu Dnevno.hr više nije bilo vijesti o tome da li je policija uspjela pronaći Đoku Opalića, "bivšeg kapetana agresorske JNA, a kasnije pripadnika terorističkih postrojbi na okupiranom području Hrvatske zvanom SAO Krajina, a koji je Zakonom o oprostu aboliran.”
U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji, na zadnjoj stranici, objavljen je tekst pod naslovom "Ivo Josipović u Udbini: Povratak Srba ako je održiv”. U daljnjem tekstu piše: "Mještanin sela Komića Đoko Opalić kazao je kako je 1995. nakon Oluje bilo "ulovljeno i ubijeno sedam stanovnika starijih od 75 godina”, na što je Josipović poručio svim građanima da se Republika Hrvatska prema svakom zločinu i počiniteljima odnosi jednako, te da ne vjeruje da se zločin u Komiću nije istražio.”

Predsjednik Josipović pohvalio harmoniju Srba, Hrvata i Bošnjaka
Na portalu Dnevno.hr je u četvrtak navečer, u 20.49 objavljen tekst pod naslovom "Josipović u mirnoj Udbini pohvalio harmoniju Srba, Hrvata i Bošnjaka”, a u podnaslovu piše: "Mještanin sela Komića Đoko Opalić, inače i tajnik SAB-a, nazvao je prostor oko svojeg sela lovištem. Kako je rekao, 1995. godine nakon Oluje bilo je 'ulovljeno i ubijeno sedam stanovnika starijih od 75 godina' a danas budući da je prostor pust, 'postaje pravo lovište za divljač i svakim je danom sve manje vjerojatno da će se prostor obnoviti i revitalizirati.”
Dakle, u četvrtak prije podne je Đoko Opalić bio abolirani "bivši kapetan agresorske JNA, kasnije pripadnik terorističkih postrojbi na okupiranom području Hrvatske zvanom SAO Krajina”, kojega je tražila policija zbog organizacije prosvjeda, da bi Đoko poslije podne postao (op.a. bezazleni) "mještanin sela Komića”.
Varljiva udbinska harmonija: zločini i...Zločini
Što je zajedničko prijepodnevnome i poslijepodnevnome Đoki? Pa kako vidite, Đoko je ostao Đoko, samo što je od prijepodne do poslijepodne promijenio retoriku i stil. Naime, ujutro je prijetio prosvjedom, a poslijepodne je za medije, i pred Josipovićem, prostor oko svojeg sela nazvao lovištem, na području kojega je nakon Oluje, kako je rekao, "bilo ulovljeno i ubijeno sedam stanovnika starijih od 75 godina”.
Predsjednik Josipović je odgovorio kako "se Republika Hrvatska prema svakom zločinu i počiniteljima odnosi jednako, te da ne vjeruje da se zločin u Komiću nije istražio”.
A mogao mu je odgovoriti i pitanjem: "Znate li, dragi gosp. Komiću, koliko je Hrvata u Udbini živjelo prije Oluje? I znate li, koliko je do sada istraženo zločina koje su počinili Srbi nad Hrvatima? I to samo na području Udbine i Like?”
Udbina - od biskupijskog sjedišta do hrvatskog stratišta
U krajnjem slučaju, obojica su se o svemu mogli informirati na internetu. Ili su mogli popričati s biskupom Milom Bogovićem, inicijatorom izgradnje Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, koja je postala znakom i sakramentom ljubavi Hrvata za Domovinu, narod i vjeru, a koja je izgrađena kako bi Hrvate podsjećala na bitku na Krbavskom polju, kada je 1493. od strane turskih osvajača poraženo više od 10 tisuća hrvatskih vojnika, čijom je krvlju natopljeno čitavo Krbavsko polje.

Inače, Udbina je tijekom povijesti bila biskupijsko sjedište, da bi nakon toga u 15. stoljeću postala hrvatsko stratište, a nakon Drugog svjetskog rata je postala mjesto bez Hrvata, s uništenim crkvama i zatrtim hrvatskim imenom. Nakon Domovinskog rata, u ovom malom ličkom mjestu ponovno žive Hrvati, koji su 1991. bili protjerani i do Oluje tom području nisu imali pristupa, a gospićko-senjski biskup Bogović pokreće izgradnju crkve, kojoj hodočaste brojni Hrvati za Dan hrvatskih mučenika.
Zrin, Gvozdansko, Španovica, Udbina...
I znače li prijepodnevnome i poslijepodnevnome Đoki išta imena hrvatskih mjesta, koja stoje uz bok Udbini: Zrin, Gvozdansko, Španovica?
Jer, iz tih su hrvatskih mjesta u Hrvatskoj Hrvati planski iseljavani, kako bi Srbi bili planski naseljavani. A prije toga je obavljeno masovno punjenje jama, dok su preživjeli protjerani, uz zabranu povratka.
Sve do Oluje. Tada se Hrvati počinju vraćati. Na svoju zemlju. Hrvatsku zemlju. U Hrvatskoj.

Broj komentara: 48

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
vjeverica

vjeverica

Komentirano: 15.12.2012. | 22:07

1

Đoko, Đoko, ne traži vraga!
AAAA

AAAA

Komentirano: 6.12.2012. | 19:17

2

Da sam ja nekulturan ko ti reko bi ti JEBO TI PAS MATER, srećom sam kulturni adeze-kako ti to kažeš! Baš me zanima kojoj ti političkoj opciji stoke sitna zuba pripadaš, jer po objedama vidim da si neka vrsta NEZADOVOLJNE OVCE KOJA VIDLA DA ČOBAN ŠIŠA, A ČOBAN I DALJE ŠIŠA. PA BI SE MALO I ŽABA POTKIVALA. Stoko nepismena, u škole, PA ONDA RASPRAVLJAJ S POŠTENIM ADEZE-OVCAMA!!! Pa ti si samo vidio NIGDJEZEMSKU, PRASE JEDNO NEKULTURNO, JAPODSKO, SMRDLJIVI I NEODGOJENO! Baš me zabavljaš s vremena na vrime, A TI POPUŠI MARTINU VIME! Nešu sam rešije, i tebe ću, NE MOŠ TI BALEGAT ISPOD NOSA KOLKO JA MOGU TI SRAT PO GUBICI KOJOJ BI SAMO BRNJICA PRISTAJALA. Poserem ti se na komentare! ORIGINALAN SI KO I LANJSKI UCRVANI SNIG. Papčino nepismena, tebi ni prasica iz kino -lika ne bi popušila! E KAKI OĐE PACIJENATA IMA! Rođo samo ti nastavi, sve si mi zanimljiviji! BUDALAŠI I KMETI SVIH ZEMALAJ UJEDINITE SE PO JAPA-KAPU, i počinite kolektivni HARA-KIKIRIKI, malo JAPNA, malo vas zaćeprkat i DOVIĐORNO! Jebeš budalu, KAKVA SAM JA KAD IMAM POSLA S KONJIMOM KO TI! Pa ti ni pisat ne znaš jebo te ĆAĆA NEPISMENI koji iscidi ISPRDAK! Bolje da te je na pločice u kupatilu otresa i firungom obrisa onu stvar. TAMO BI BOLJRE PRISTAJA I IMA PAMETNIJU FUNKCIJU!!! A SAD AJ MI ZDRAVO! IDEM TI JEBAT MAMU, I SVE PO SPISKU!!! A ti se samo javljaj! STVARNO, OPET ĆEŠ DOBIT PORCIJU!!! POPUŠI KARI JAPI-PAPKU I BAJI CIG-ROMU!!! TO TI JEDINO PAŠE!
japod

japod

Komentirano: 4.12.2012. | 7:18

3

AAAADEZE MUTANTU, da se nisi od početka deklarirao kao HADEZE misliobih da me foliraš, ne bih povjerovao da postoji netko toliko glup. S obzirom da medicina još nije u stanju da ti transplatira MOZAK, zamoli DADU kada mu netko u HADEZEU opet da LOVU a da NE ZNA zašto i kako, da ti plati put u Nizozemsku. Tamo je legalizirana EUTANAZIJA pa POMOGNI i sebi i nama. Do tada, ako ti budem NEDOSTAJAO javi mi se - popuši@mi.karu
AAAA

AAAA

Komentirano: 2.12.2012. | 23:57

4

E moj japa, sjediš na ušima, već godinama ne živim u Gs, dolazim povremeno, BIO SAM KAD JE GRMILO I KAD JE SJEVALO! Taj su uloškom je vjerojatno bio nešo japod! I da vidimo se u katedrali, ne zabite kuranfile i slikajte se s njima da ne bi bilo zabune, ko je bio ko nije bio! SVE PO PEESU! postali ste mi dosadni, niste originalni, u biti ste bedasti, nije mi zanimljivo. NAKO KATEDRALE, DAJ DA SE POŠTENO POBIJEMO, NABIJEM VAM N U G, MRŠ U PM, I RAZLAZ!!! Onda se nešom dalje razglabajte dubokoumotvorine. Da ste što vridili ne bi ostali u toj vukojebini, po onom principu bolje zadnji u selu neg prvi u gradu! JADE I BJEDE! nISTE NI ZA ULOŠKE A BOGARAMI NI ZA KOBASE OD KONJINA! ZA KURAC STE U BITI, A NI ZA NJEGA, NIŠKORISTI!!! MAKARŠA!!!
STAINER

STAINER

Komentirano: 2.12.2012. | 22:44

5

Kako sam več rekao,želim ti puno puno malih garavih potomaka.
AAAA

AAAA

Komentirano: 2.12.2012. | 21:20

6

Štajneru i japa, ni ja se vas ne sjećam! A kako i bi kad ste tada bajama pušili kite! A dadu cjenim ko susjeda, nešto se ne volimo, mile J mi je draži, a ti štaJANER NE ZNAŠ RAZLIKU IZMEDŽU TVRDO I MEKO Č, a taka ti je i kita. Napušiten se obojica DADINE KITE, milanu poližite šupak, a mene nađite u katedrali u nedilju i ne zaboravte karanfile! A uložak sekin natakni štejneru na kiticu! pa obojica udri po bajinoj kobili!
japod

japod

Komentirano: 2.12.2012. | 20:54

7

EBOTE AAAAHADEZE šupčiću, tebe stvarno lupa PARANOJA. Ti sam protiv svih tih jugonostalgičara, partizana, UDBAŠA koje si otkrio oko sebe samo zato što sam ti rekao da si ŠUPAK i KRETEN. Čitam u tvom komentaru NEOFAŠISTI-SRBOKOMUNISTIČKE ORJENTACIJE. U rječniku u kojem si to pronašao pored te riječi sigurno je slika MILANA JURKOVIĆA Vidim da ti je DADO zvani ŠTAFETA u svako drugoj rečenici, družite se SAVJETUJEŠ ga, sklon ti je. Sigurno zato što je GINEKOLOG pa je sklon PI*KAMA zbog profi deformacije. Sada sam kužio da smo se već sretali po GOSPIĆU. Ti si onaj što nosi ULOŽAK za mengu u USTIMA.
STAINER

STAINER

Komentirano: 2.12.2012. | 20:31

8

Klasičan PTSP,ali ne od prve crte več od gena.Od tamo te se ne sječam.Nedjelja,katedrala.
AAAA

AAAA

Komentirano: 2.12.2012. | 13:11

9

VAS DVOJICA KRETENA, BOLESNIH DA PROČITATE MOJE KOMENTARE NA SL I OVDJE, ALI SVE VIDJELI BI DA JESAM HDZ, ALI NEKI DRUGI NE šutIĆEVSKI, JA PODRŽAVAM NEKI DRUGI HDZ. A ako imate muda vidimo se na misi u katedrali, iuće nedjelje. JA UPRAVO IZ KATEDRALE, I NISAM VIDIO NI DADU, A NI vas DVOJICU KRETENA I BUDALA, SL-AA, OVDJE AAAA-MARTIN DOŠEN POSVUDA. No kako ćete vi to uopće pojmiti, Vama idiotima smeta moja diploma, jer je vi niti ste je imali niti ćete je imati. MA NABIJEM VAS OBOJICU NA PRACI HDZ-KURAC, BAR SE PREDSTAVITE, LAJETE I KEVĆETE KO I NENAD, nešo je sada miran ko bubica, osim ako neko od vas dvije budaletine nije njegov alter-ego. Ti Steineru, po nicku ti vidim da si neka vrsta neofašista partizanskih korijena, a japod glumi nekog kao praoca hrvatskog, ali isto partizanskog porijekla. PA NEMATE MAŠTE NI IZABRAT prikladan nick. TOLIKO STE GLUPI, NEPISMENI, I NEOBRAZOVANI, DA JOŠ N ISTE SKUŽILI TKO JE I ŠTO JE md. Dođite u crkvu i zataknite komunistički karanfil, a ja ću hrvatsku RUŽU, to će bit znak prepoznavanja. ALI ZATO TREBA IMAT MUDA, TO BI NEMATE, imate samo prazne glave i muda koja oplođuju iste one ovce koje čuvate po livadam. I SADA BI japa, zamislite mene guzio. MEKA TI JE ONA STVAR, I prazna muda, komunjaro jedna, da bi uspio to. nO POŠALJI NEKU SVOJU SEKU-PARTIZANKU, PA DA VIDI ŠTO JE PRAVA kita-CVJEĆA. ZA VAS DVOJICU IMAM malj, A ZA SEKE-PARTIZANKE nožić med nogami!!! PA KOM OPOJCI A KOM OPANCI, A SEKAMA-PART MALO PRAVOG MESA. A vas dvojica dalje nastavite prašit, ovčice, kobiletine, i ostalu stoku ženskog roda kojoj pripadate. TOLIKO OD MENE! ZA SADA! JEBO VAS DRUG TITO! ŽIVIJE TUĐMAN, ANTE(ne fRANIĆ), ŽIVIJE DADO, I SVI ADEZE FAKULTETLIJE. Da nije bilo ADEZEA, vi biste imali svoju državu, onu za kojom još uvije plačete, Ssinovi udbaša i unuci partizana! NAPIT ĆU VAM SE KRVI jugonostalgičarske NA SLAMKU! A SAD ODJEBITE DO NEDJELJE KRETENI neofašistički-srbokomunističke orjentacije. Ak imate muda, vidimo se! DO TADA ODJEBITE, i možete slobodno povesti i nešu, ČEKAMO VAS U KATEDRALI!
japod

japod

Komentirano: 2.12.2012. | 0:55

10

AAAADEZE MUTANTU HDZ A, zahvalan sam ti ŠUPKU što si pokazao sav raskoš HDZ KRETENLUKA. Volim te sto si tako temperamentan, a vidim da si I s USTIMA vješt. Napravit ćeš ti STRIČEKU JAPODU malo radosti samo prije toga obriši GUZU Šutićevom DIPLOMOM.

Broj komentara: 48

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12345

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Vratio se u LiPO

Preokret

Vratio se u LiPO

9.5.2021. | 10:18
Likaplus.hr : Stožer Kolinde za Liku na Udbini

Priopćenje HDZ LSŽ

Stožer Kolinde za Liku na Udbini

23.10.2019. | 7:51
Udbina-Danas je na Udbini održan sastanak voditelja stožera za predsjedničke izbore za Ličko-senjsku županiju i predsjednika ŽO HDZ LSŽ Marijana Kustića sa voditeljima stožera i predsjednicima gradskih i općinskih odbora HDZ-a Ličko-senjske županije na kojem su sudjelovali i naci
Likaplus.hr : Je li Općina Udbina kršila Zakon?

Komunalna naknada

Je li Općina Udbina kršila Zakon?

3.9.2015. | 18:17
Likaplus.hr : Zašto neki rade, a neki se otpuštaju?

Priopćenje -Udbina

Zašto neki rade, a neki se otpuštaju?

22.7.2015. | 18:33
Likaplus.hr : Je li građanska inicijativa izigrana?

Udbina, Općinsko vijeće

Je li građanska inicijativa izigrana?

16.7.2015. | 12:58
U8dbina mjesto posebnog pijeteta
Likaplus.hr : Općina Udbina -mjesto posebnog pijeteta?

Priopćenje

Općina Udbina -mjesto posebnog pijeteta?

10.7.2015. | 21:41
Likaplus.hr : Kome opet smeta natpis "Hrvatska Udbina"?

Kome opet smeta natpis "Hrvatska Udbina"?

5.7.2015. | 8:00
Udbina Kome opet smeta natpis "Hrvatska Udbina"?
Kome opet smeta natpis "Hrvatska Udbina"?
Likaplus.hr : Udbina mjesto posebnog pijeteta

Tribina u KIC-u

Udbina mjesto posebnog pijeteta

17.4.2015. | 8:20
Likaplus.hr : Ratni zločin u Udbini 1991.

Počelo suđenje u odsutnosti

Ratni zločin u Udbini 1991.

16.12.2014. | 16:12
Udbina, zločin
Likaplus.hr : Zgrada općine bez  zastave

Udbina

Zgrada općine bez zastave

28.12.2013. | 14:22
Likaplus.hr : Prosvjed protiv ćirilice i "Jandrina jata"

Udbina-Mutilić

Prosvjed protiv ćirilice i "Jandrina jata"

18.8.2013. | 10:39
Likaplus.hr : "Jandrino jato" i table s ćirilicom

Na Udbini

"Jandrino jato" i table s ćirilicom

9.8.2013. | 21:18
Likaplus.hr :  "Jackal Stone 12" -najveća vojna vježba

Udbina,video

"Jackal Stone 12" -najveća vojna vježba

17.9.2012. | 22:57
Likaplus.hr : Na Udbini osnovan HSP-AS

Na Udbini osnovan HSP-AS

19.8.2012. | 8:41
Likaplus.hr : Juraj Jelinić: Amić je mahao pištoljem

Drama na Udbini,VIDEO

Juraj Jelinić: Amić je mahao pištoljem

20.6.2012. | 6:55
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :