Subota , 25.6.2022. | 12:18

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 22.7.2015. u 18:33
Prikaza: 3783
Autor: Likaplus

Priopćenje -Udbina

Zašto neki rade, a neki se otpuštaju?

Udbina : Zašto neki rade, a neki se otpuštaju?

Prenosimo priopćenje Udruge Hrvatski feniks sa Udbine

Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks, kao Udruga koja okuplja pripadnike manjinskog naroda na području Općine Udbina, dužna je sukladno ciljevima i djelatnostima reagirati kada su ugrožena prava pripadnika hrvatskoga naroda, posebno kada se pripadnicima hrvatskoga naroda oduzima jedno od temeljnih ustavnih prava a to je pravo na rad.

Pojašnjenje:

U Udbini djeluju dva komunalna poduzeća i to "Hidrokom d.o.o" u stečaju i novoosnovano poduzeće "Kraljevac d.o.o". "Hidrokom d.o.o" u stečaju zapošljavao je šest djelatnika hrvatske nacionalnosti i sedam djelatnika srpske nacionalnosti. 

Kako je Općina Udbina jedini vlasnik i osnivač navedenih poduzeća, a predsjednik skupštine oba društva je načelnik Općine Udbina gosp. Ivan Pešut (HDZ), iz nepoznatih razloga poduzeće "Hidrokom d.o.o" ulazi u financijsku dubiozu tešku oko 7 000.000.00 kuna iako je zbrinjavanjem azbestnog otpada ostvaren dodatni prihod od više miliona kuna.

 Naime takav način vođenja poduzeća doveo je do realne hrvatske stvarnosti i stečaja poduzeća "Hidrokom d.o.o" jer novac je potrošen a mještani su zauzvrat dobili odlagalište azbestnog otpada i dug na jedinom komunalnom poduzeću jer poduzeće "Kraljevac d.o.o" ima registrirane samo dvije djelatnosti a to su: 1. djelatnost javne vodoopskrbe i 2. djelatnost javne odvodnje.

Kako je tijekom prošle godine osnovano novo poduzeće "Kraljevac d.o.o" a poduzeće "Hidrokom d.o.o " završilo u stečaju izvršeno je otpuštanje dijela radnika navedenog poduzeća.

Ono na što Udruga želi apelirati je da se otpuštanje radnika očito izvršilo po nacionalnom ključu jer kako drugačije objasniti da su svi djelatnici srpske nacionalnosti zadržani na svojim radnim mjestima tj. rade 4 sata u poduzeću "Hidrokom d.o.o u stečaju" i 4 sata u novoosnovanom poduzeću "Kraljevac d.o.o" a 5 djelatnika hrvatske nacionalnosti upućeno je na biro za zapošljavanje gdje će kako trenutno stoje stvari i ostati duže vrijeme.

Ovim putem Udruga Hrvata Općine Udbina –Hrvatski feniks, najoštrije osuđuje politiku zapošljavanja u poduzećima u vlasništvu Općine Udbina jer se pripadnicima manjinskoga naroda na području Općine Udbina jednostrano uskraćuju osnovna ustavna prava među kojima je i pravo na rad, a pripadnicima većinskoga naroda (srpskog) ta ista prava neosnovano dodjeljuju.

Nadalje Udruga još oštrije osuđuje nezainteresiranost i nesnalaženje donačelnika iz redova hrvatskoga naroda gosp. Zlatka Brkića (HDZ) koji nije našao za shodno raditi ono što mu je osnovni posao a to je zaštita prava pripadnika hrvatskoga naroda na području Općine Udbina.

Kako smatramo da je na zapošljavanje u općinskim komunalnim poduzećima najveći utjecaj imala koalicija između HDZ-a i SDSS-a, vrlo lako se može zaključiti da Hrvati očito nisu "dovoljno dobri" radnici da bi radili u općinskim komunalnim poduzećima!
Ovim priopćenjem tražimo od predsjednika skupštine oba društva da se navedene nepravilnosti isprave a ukoliko ne dođe do pozitivnog pomaka spremni smo sa svojim članstvom iskoristiti demokratsko pravo na javni prosvjed ispred Općine Udbina, kao i druge zakonom dozvoljene akcije.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 26.7.2015. | 16:32

1

U Lici novi zločin"Zločinačke organizacije koja vlada Likom". Pretučen svjedok protiv Darka Milinovića. ... http://sdpinterzlocin.blogspot.com/2015/07/u-lici-pretucen-svjedok-protiv-darka.html
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 26.7.2015. | 16:31

2

DOBRO STE SE SJETILI. JOŠ PRIJE DVIJE GODINE SAM PISAO I UPOZORAVAO NA KRIMINAL KOJI PEŠUT PROVODI PO UDBINI. 7 MILIJUNA JE UKRAO NA PILANI KOJU JE UNIŠTIO. ŠTO STE TADA ČEKALI? JEDAN GLAS MI JE TREBAO ZA NOVE IZBORE ZA GV I SDP MI GA NIJE DAO. ZAŠTO? ZATO ŠTO JE KOMUNALAC UNIŠTIO MILAN UZELAC (SDP) I ON JE TADA PRONEVJERIO 5 MILIJUNA KUNA.. AZBEST NIJE USKLADIŠTEN PREMA STANDARDIMA. PRVA KADA DONEKLE, OSTALE NIKAKO... ŠTO ĆETE SADA NAPRAVITI FENIXI MOJI :) - NIŠTA !!!

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Vratio se u LiPO

Preokret

Vratio se u LiPO

9.5.2021. | 10:18
Likaplus.hr : Stožer Kolinde za Liku na Udbini

Priopćenje HDZ LSŽ

Stožer Kolinde za Liku na Udbini

23.10.2019. | 7:51
Udbina-Danas je na Udbini održan sastanak voditelja stožera za predsjedničke izbore za Ličko-senjsku županiju i predsjednika ŽO HDZ LSŽ Marijana Kustića sa voditeljima stožera i predsjednicima gradskih i općinskih odbora HDZ-a Ličko-senjske županije na kojem su sudjelovali i naci
Likaplus.hr : Je li Općina Udbina kršila Zakon?

Komunalna naknada

Je li Općina Udbina kršila Zakon?

3.9.2015. | 18:17
Likaplus.hr : Je li građanska inicijativa izigrana?

Udbina, Općinsko vijeće

Je li građanska inicijativa izigrana?

16.7.2015. | 12:58
U8dbina mjesto posebnog pijeteta
Likaplus.hr : Općina Udbina -mjesto posebnog pijeteta?

Priopćenje

Općina Udbina -mjesto posebnog pijeteta?

10.7.2015. | 21:41
Likaplus.hr : Kome opet smeta natpis "Hrvatska Udbina"?

Kome opet smeta natpis "Hrvatska Udbina"?

5.7.2015. | 8:00
Udbina Kome opet smeta natpis "Hrvatska Udbina"?
Kome opet smeta natpis "Hrvatska Udbina"?
Likaplus.hr : Udbina mjesto posebnog pijeteta

Tribina u KIC-u

Udbina mjesto posebnog pijeteta

17.4.2015. | 8:20
Likaplus.hr : Ratni zločin u Udbini 1991.

Počelo suđenje u odsutnosti

Ratni zločin u Udbini 1991.

16.12.2014. | 16:12
Udbina, zločin
Likaplus.hr : Zgrada općine bez  zastave

Udbina

Zgrada općine bez zastave

28.12.2013. | 14:22
Likaplus.hr : Prosvjed protiv ćirilice i "Jandrina jata"

Udbina-Mutilić

Prosvjed protiv ćirilice i "Jandrina jata"

18.8.2013. | 10:39
Likaplus.hr : "Jandrino jato" i table s ćirilicom

Na Udbini

"Jandrino jato" i table s ćirilicom

9.8.2013. | 21:18
Likaplus.hr :  "Jackal Stone 12" -najveća vojna vježba

Udbina,video

"Jackal Stone 12" -najveća vojna vježba

17.9.2012. | 22:57
Likaplus.hr : Na Udbini osnovan HSP-AS

Na Udbini osnovan HSP-AS

19.8.2012. | 8:41
Likaplus.hr : Juraj Jelinić: Amić je mahao pištoljem

Drama na Udbini,VIDEO

Juraj Jelinić: Amić je mahao pištoljem

20.6.2012. | 6:55
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :